Şimdi Ara

kötü insan yoktur (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
2.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-ED6D34AAB

İdealize edilmiş erdemden bahsedilemez. Ulaşılması gereken realize edilmiş erdemden bahsedilebilir.

Alıntıları Göster
    Realize edilmis rasyonel erdeme ulasma gayesinden bahsedilebilir..
    Ulasilmasi gereken realize edilmis erdem hayali sicak tutulmasjgereken utopyadir..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sething

Ojenistmisin..
    Cabuk cvp ver..
    Duruma gore guzel fircalarim var..

Alıntıları Göster
    Ojenistler sosyal darwinist. En ünlüsü Hitler'di ama Amerika'dan İsveç'e bir dönem politikacılar, hukukçular ve biyologlar arasında fırtına gibi esiyor. Ojeni yüzünden özürlü addettikleri sıradan insanları bile kısırlaştırılıyorlar burada ojeniyi savunan birisi görmedim. Mutasyonların rastlantısal gelişimini hiçe sayan ve genetik determinizmi savunan bilimdışı bir ideoloji.

• Nat Alianovna kullanıcısına yanıt
    Son cumlen epey sert olmus.
    Hepsi degil
    Ki ojenizmin ahlaki boyutunu mutasyonjn rastlantisalik gicunj lbetteki tartisalim ama corum basi buyuktrn mi sanzelizendemi rastgele sectigin ciftinin sarisi mavi hozlu genis omuzlu 1.95 boylu cocuk dohutma sansi daha fazladir..
    Mat ridleyin mavisini 2.kez okudum
    10 kez bitirsem herseferinde bi sey ogrenirim..
    Tavsiye bekliykrum..
    Acelee et..

• Neden bahsediyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: Nat Alianovna

Ojenistler sosyal darwinist. En ünlüsü Hitler'di ama Amerika'dan İsveç'e bir dönem politikacılar, hukukçular ve biyologlar arasında fırtına gibi esiyor. Ojeni yüzünden özürlü addettikleri sıradan insanları bile kısırlaştırılıyorlar burada ojeniyi savunan birisi görmedim. Mutasyonların rastlantısal gelişimini hiçe sayan ve genetik determinizmi savunan bilimdışı bir ideoloji.

Alıntıları Göster
    Genetik determizm doğru hakaret.Evrim denen iradesizliği ve iktidarsızlığı yıkıp insanın yüce bilimini başa geçireceğiz

Hitlerin çapsızlığı bilim yerine ari ırka inanmasıydı

• Zodion Z kullanıcısına yanıt
    Senin giniler bu kafaylan anca siyasal islami basa gecirir..

• quote:

Neden bahsediyorsun?
    Lafa zatenkirik telden de yazinca facialikyazilar oryaya cikiyor..

• quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Genetik determizm doğru hakaret.Evrim denen iradesizliği ve iktidarsızlığı yıkıp insanın yüce bilimini başa geçireceğiz

Hitlerin çapsızlığı bilim yerine ari ırka inanmasıydı

Alıntıları Göster
    Determinizmle ari ırkçılığın da güçlü bir bağı var. Bilim her alanda determinist değil kimi alanlarda ilkeci olsa da indeterminist. Zaten "genetik" determinizmden saf ırkçılık çıkarmak deyince moleküler biyolojideki anlamıyla herkesin ölmesi veya harcanması gerekiyor genlerin büyük kısmı junk DNA. Mükemmellik arayan bakışta çöp tenekesinden farksız herhangi bir insanın kalıtımı. Hitler bilime de inandı ama bilimden anladığı nasyonal sosyalizmin ve ojeninin ötesine geçmedi. Hitler tek yönlü - sosyolojik politik - dehaydı. Diğer konularda çok sıradan.

• quote:

Determinizmle ari ırkçılığın da güçlü bir bağı var. Bilim her alanda determinist değil kimi alanlarda ilkeci olsa da indeterminist. Zaten "genetik" determinizmden saf ırkçılık çıkarmak deyince moleküler biyolojideki anlamıyla herkesin ölmesi veya harcanması gerekiyor genlerin büyük kısmı junk DNA. Mükemmellik arayan bakışta çöp tenekesinden farksız herhangi bir insanın kalıtımı. Hitler bilime de inandı ama bilimden anladığı nasyonal sosyalizmin ve ojeninin ötesine geçmedi. Hitler tek yönlü - sosyolojik politik - dehaydı. Diğer konularda çok sıradan.

Alıntıları Göster
    Modası geçmiş evrim ve seçilim kafasının gerçekleri.Simultaneously olarak genleri ayarlayabildiğimizde hepsi geçecek.Şimdi dahi simüle ve hesaplamalar yoluyla bakteri savaşları yapabiliyoruz.Umut fakirin(bu durumda gensizin) ekmeğidir

Junk dna etkisiz eleman diye biliyorum.Hatta potansiyel etkileşimlerle içindeki cevherin açığa çıkartılabileceğini okumuştum

• quote:

Alıntıları Göster
    Hitler bilime o kadar da bağlı değildi.İdealize ettiği tipik alman profili ailelere inanıyordu.Tam ahlakçı.Saf geni marifet zannediyordu.Oysa ki zenci gibi hız koşmak ruslar misali soğuğa karşı dayanıklılık kazanmak asıl ideal olandır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 15 Şubat 2020; 22:28:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Pacoz uyelerle iletisim kurdugum frekans talebini simdilik cvpsiz biracam..
    Kasinma..

• quote:

Pacoz uyelerle iletisim kurdugum frekans talebini simdilik cvpsiz biracam..
    Kasinma..

Alıntıları Göster
    Paçozca konuştum çünkü mizahşörlüğüne güvendim.Seni çok gözümde büyüttüm anlaşılan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 15 Şubat 2020; 23:1:14 >

Bendr karsilik vermistim.
    Kustin mu yoksa..
    Asil ben seni buyutmusum..

• quote:

Bendr karsilik vermistim.
    Kustin mu yoksa..
    Asil ben seni buyutmusum..
    Ben küsmem.Küstürürüm.Biz buralarda küseni sevmeyiz

Aklıma da çok seviyesiz şaka geldi.Devam ettirmiyorum
    Ettirmen icin evinden mi aldirayim..
    Sokul bakalim..

• hiç ilgisi yok ,genelde kötü ailenin çocukları daha iyi oluyor (tersi olanlarda var tabi)

her şey insanın kendisinde biter ,yani seçim kişinin kendisine kalmıştır
    çok iyi eğitim almış ,maddi durumu çok iyi olduğu halde kötü olan yığınla insan var

son zamanlarda her konuda mazeret bulan yeni bir neslin geldiği de bir gerçek
    olumsuzluklar ,kötü şartlar tabi insan yaşantısını etkiler ama her konuda hep mazeret üretmek kişinin zayıflığının göstergesidir
  • Bi ton varlıklı ama "kötü" insan vardir. Insan dogasi geregi hem kötü hem de iyilik barindırır.

Insan iyidir çünkü sosyan bir canlıdır. Sosyal olmak için baskalarina ihtiyaç duyar insan ve bu yüzden baskalarina iyi davranip onlari yaninda tutmak ister.

Insan kötüdür çünkü arzuları ve hırsı vardır. Arzuladığı seylere ulasmak için baskalarina zarar vermeyi goze alabilir.

iste bu yüzden bir insanı iyi yapan arzularını dizginleyebilmektir. Genelde sevgiyle ve refah içinde büyümüş insanlar arzularını dizginlemekte daha başarılıdır. Şımarık yetistirilmis insanlar ise arzularını dizginleyemezler. Nitekim her istediklerini yıllarca elde etmislerdir ve baskalarinin ne dusundugunden ziyade kendi istekleri hep onemli olmustur. Bunlar empatiyi ogrenememis canlilardir.

Durmadan ve ağır Haksızlığa ugrayan insanlar ise zamanla acımasızlasirlar. Nitekim baskalarinin kotuluklrinin kurbani olmaktan sıkilmislardir.

Iste tam da bu yüzden herkesin iyi olmadigi bir yerde her zaman kötülük galip gelecektir. Kotuluk her zaman kotuluk doğuracaktır.

Iyilik ise her zaman iyilik dogurmayabilir, nitekim iyi yaptiginizi dusundugunuz seyler kotuluk dogurabilecevi gibi, yapilan iyilik farkli da algilanabilir.

Iyiligi hakim kilmak için dogru toplumsal kurallar ve normlar şarttır. Bununla beraber bu kurallara ve normlara uygun yaşamı saglamak adına aksi hareket edenleri caydiracak ve tespit edecek yapiya ve ceza sistemine sahip olmak lazim. Ve her seyden onemlisi bunu uygulayabilecek yoneticiler gerekir. Bu duzenler pamuk ipligine baglidir ve sistemin bozulmasiyla kotuluk tekrar hakim olacaktir.

• besttrr kullanıcısına yanıt
    Sosyal olmak için baskalarina ihtiyaç duyar insan ve bu yüzden baskalarina iyi davranip onlari yaninda tutmak ister.

Insan kötüdür çünkü arzuları ve hırsı vardır. Arzuladığı seylere ulasmak için baskalarina zarar vermeyi goze alabilir.

=İnsan kotudur

İyolik ve kotuluk zihnin sanrilarindan ahlakin alt konularidirdan ve en onemli mrkanizmalarindanfir
    Dolayisi iyilik vekotulukte yoktur..

Sizde pasasiniz bende pasayim hepimiz pasayiz..

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.