Şimdi Ara

kötü insan yoktur (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
1
Favori
2.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Rasyonel mantığa göre tekil ya da seri cinayet meşru değil gerekçesi de yaşama içgüdüsüyle donanmış zavallı bir canlının hayatına kastetmek. Seri katil bu açıdan rasyonal legitimizasyon ile ilgili değil.

Zamanında Dexter diye bir dizi vardı, kendisi gibi katil olan ancak yakalanmayan kötü insanları öldüren bir seri katildi bu kişi. Kurgu tabi, gerçek hayatta böylesi yok neticede ama bu cümlendeki yaşama içgüdüsüyle donanmış zavallı bir canlının hayatına kastetmediğini düşünürsek bu adam rasyonel mantık dediğin şeyin içerisine girebilir mi peki?

Epey seviliyordu izleyenler tarafından, neticede daha fazla katillik yapmalarına izin vermiyordu öldürdüğü kişilerin. Yani adaletin yapamadığını bir anlamda yapıyordu.

Kötü adamları öldüren kötü adamdı bir anlamda

• Akli meşrulaştırma doğal olarak bir rasyonalizasyon. Virüs veya bağışıklık sistemi insan değil o sebeple tabii politika yapamazlar veya hukuk düzeni kuramazlar. Nedensel meşruluk suçsuzluk da yaratır suçluluk da yaratır. Önemli olan rasyonalite. Aksi takdirde kastetmek - cebri yollar - haklı olur. @things

Teknik olarak onlar da zavallı veya kurban oluyor. :) Ölmeyi istemeyecek canlılar oldukları için onların canına kıymak da rasyonal ilke gereği meşru değil. Dexter vigilante olarak bir adalet sağlıyor olabilir ama bence hukunun uyguladığı yaptırım yanlış. @torlofan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kötü insan vardır. Sadece şartlar kötü yapar. En kötü şartlarda iyi kalmayı başarabilen insan ise, gerçek erdem sahibidir.
  • Aristocu musun birader?

• quote:

Orijinalden alıntı: Ateistinye

Aristocu musun birader?
    Şucu bucu değilim. Sadece bana doğru gelen fikirlerin arkasındayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-ED6D34AAB

Kötü insan vardır. Sadece şartlar kötü yapar. En kötü şartlarda iyi kalmayı başarabilen insan ise, gerçek erdem sahibidir.
    kusucamm

• quote:

Orijinalden alıntı: Redmi K20 Pro

kusucamm

Alıntıları Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Alıntıları Göster
    Knk fitnessa başladım basıyorum aminoasitleri benden kralı yok.

• Sen ne yapiyorsun bu aralar, modun nasıl farklı mı yoksa aynen devam mı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Redmi K20 Pro

Knk fitnessa başladım basıyorum aminoasitleri benden kralı yok.

Alıntıları Göster
    Umarım düşüncelerin değişmez.Güç ve insanın içindeki tanrı kompleksi çok tehlikeli bir şey
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Umarım düşüncelerin değişmez.Güç ve insanın içindeki tanrı kompleksi çok tehlikeli bir şey

Alıntıları Göster
    Değişmekten ziyade, en fazla üstü örtülür. O da bir dahaki mod değişimine kadar.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.