Şimdi Ara

Kötülük temalı kitap arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Melankoli, intihara sürükleyen, yaşamak için sebebi olmayan yazarın yazmış olduğu bir kitap arıyorum. Yazar öyle olmasa bile, kitaptaki karakter öyle olursa sevinirim.
    Sylvia Plath gibi birçok kez intihar girişiminde bulunmuş yazarları okudum. Onların yazdığı kitapları kendime yakın buluyorum.
    Kabaca kötü, karanlık teması olan kitapları önerir misiniz? İğrenç konusu bile olabilir, önemli değil benim için. Teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 'Genç werther'in acıları' birçok insanı intihara sürüklemiş. Muhtemelen okumuşsundur ama yine de yazayım. Bu arada intihar falan etme ha, şu an yaşamaya değer bir şey göremiyorsan bile belki ileride yaşamaya değer bir şey vardır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: saksopat

'Genç werther'in acıları' birçok insanı intihara sürüklemiş. Muhtemelen okumuşsundur ama yine de yazayım. Bu arada intihar falan etme ha, şu an yaşamaya değer bir şey göremiyorsan bile belki ileride yaşamaya değer bir şey vardır.

Yapmam gereken şeyler varken intiharı düşünemem. Ama ölümümü kendim getirmek istiyorum yaşlanma dönemimde
    Teşekkürler tavsiyeniz için :)

• Dostoyevski - Beyaz Geceler
    Dostoyesvki - Suç ve Ceza (muhtemelen okumuşsunuzdur ama yine de yazayım dedim)
    Yusuf Atılgan - Anayurt Oteli
    Yusuf Atılgan - Aylak Adam
    Albert Camus - Yabancı

Özellikle yerli yabancı klasiklerde bu konu çokça işlemiştir ama şimdi kitap kitap aklımda değil. Modern klasiklerden de işleyen çokça yazar vardı.
    Sadık Hidayet ve Peyami Safa kitaplarına bir göz atın isterseniz.

• Bir de üstte Camus-Yabancı denmişken akımı söyleyeyim. Akıma absürdizm deniyor. Bu akım hiçbir şeyi önemsemiyor, hayattan istediği bir şey yok, bir şey olmuş ya da olmamış ne fark eder diye düşünüyor. Eğer aradığın buysa detaylı bilgi--> vikipedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lars Mikael Akerfeldt -- 7 Mart 2018; 21:11:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.