Şimdi Ara

Köy yoluna hangi araç gider? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
1
Favori
42.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ayhan1095

quote:

Orjinalden alıntı: mylife84

sAĞOLUN ARKADAŞLAR TEŞEKKÜR EDERİM...Artık sabahın köründe-5.30 da - giden köy minibüsleriyle gitmeyeceğim.
    ar

Hayırlı olsun. Tüplü olduğu için çok da yakmaz. Bende Broadway kullanmıştım köy yollarında...

Bu pazar araba pazrındaydım malatya'da... Şöyle bir baktım.Polo,kangoo,toros, broadway..Bana göre, en mantıklı broadway geldi... Hayırlısıyla bayramdan sonra arabamı tesli alacağım...-arbanın tanıdıktan olması artı bir avanta j oldu benim için.-

Bana yardımcı olan yol gösteren tüm arkadaşlara teşekkür ederim...Tekrar sağolun...

• hocam broadway gerekli zaten sana başkası görmez senin işini diğer arkadaslar bazı tavsiyelerde bulunmus tavsiye ettikleri arabalar guzel arabalar ama köy yolu için renault dısında bi arabaya binme derim ben renault 12 diyecegim ama onların devri gecti onun yerini renault 9 lar aldı artık bizde bi renault 12 var dedem 92 de aldı su an 2 sahibiyiz ben böyle sağlam bi araba görmedim bagaja kum mu doldurmadık arka koltugu söküp tuğla mı atmadık daha neler neler hatta köyden gelirken arkaya agac bile bağlayıp getirdik bu tur konularda cok dayanıklı ama gel gör ki şehir içinde öldürüyo insanı bi keresinde ankaraya gittin onla ömür törpüsü :) neyse hocam aldıgınız araba gayet mantıklı bi secim zaten ulkemizde kırsal kesimlerde cok tutulan bi araba ikinci el açısından gayet uygun bugun satılık yazsan yarın öğlene satarsın yakıt açısından cok uygun ayrıca çekiş bakımından da sınıfındaki dogan sahin grubunun ustundedir yalnız kış aylarında sabahları sogukta sıkıntı cekersiniz biraz renault muhendisleri bi ona care bulamadılar :) ama size söle bi tavsiye vereyim akşam arabayı bırakırken gaz tuşunu ortaya getirin içindeki gazı yaksın kendi kendine stop etsin sabahta benzinde çalıştırın ısındıktan sonra gaza gecin bu sekilde daha az sorun yaşarsınız birde jikle ile fazla oynamayın rölanti ayarının bozulmasına sebep olabilirsnz gule gule kullanın hayırlı olsun ....

• dvt1984 kardeş sağol teşekkür ederim. Zaten kışın çok soğuklarda(2-3 ay çok soğuk olur buralar) tüp değil de benzinle kullanacağım aracımı.Sizin dediğiniz de mantıklı... arkadaşlar lpg Nin donabileceğini söylediler...
    quote:

Orjinalden alıntı: dvt1984

hocam broadway gerekli zaten sana başkası görmez senin işini diğer arkadaslar bazı tavsiyelerde bulunmus tavsiye ettikleri arabalar guzel arabalar ama köy yolu için renault dısında bi arabaya binme derim ben renault 12 diyecegim ama onların devri gecti onun yerini renault 9 lar aldı artık bizde bi renault 12 var dedem 92 de aldı su an 2 sahibiyiz ben böyle sağlam bi araba görmedim bagaja kum mu doldurmadık arka koltugu söküp tuğla mı atmadık daha neler neler hatta köyden gelirken arkaya agac bile bağlayıp getirdik bu tur konularda cok dayanıklı ama gel gör ki şehir içinde öldürüyo insanı bi keresinde ankaraya gittin onla ömür törpüsü :) neyse hocam aldıgınız araba gayet mantıklı bi secim zaten ulkemizde kırsal kesimlerde cok tutulan bi araba ikinci el açısından gayet uygun bugun satılık yazsan yarın öğlene satarsın yakıt açısından cok uygun ayrıca çekiş bakımından da sınıfındaki dogan sahin grubunun ustundedir yalnız kış aylarında sabahları sogukta sıkıntı cekersiniz biraz renault muhendisleri bi ona care bulamadılar :) ama size söle bi tavsiye vereyim akşam arabayı bırakırken gaz tuşunu ortaya getirin içindeki gazı yaksın kendi kendine stop etsin sabahta benzinde çalıştırın ısındıktan sonra gaza gecin bu sekilde daha az sorun yaşarsınız birde jikle ile fazla oynamayın rölanti ayarının bozulmasına sebep olabilirsnz gule gule kullanın hayırlı olsun ....

• Bu konuya yazdığım mesajlardan biri yüzünden ceza yedim. Kim şikayet etti bilmiyorum hala

O yüzden yorum yazmayacağım.

Yalnız mylife84 arkadaşımız aracı bir süre kullandıktan sonra deneyimlerini bizimle paylaşırsa şahsen ben çok memnun olurum.

Selamlar.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bossbee

Bu konuya yazdığım mesajlardan biri yüzünden ceza yedim. Kim şikayet etti bilmiyorum hala

Yalnız mylife84 arkadaşımız aracı bir süre kullandıktan sonra deneyimlerini bizimle paylaşırsa şahsen ben çok memnun olurum.

Selamlar.

Sayın bosbee ben şikayet etmedim seni inan.. Hem tavsiye isteyip hem de şikayet etsem ayıp olurdu herhalde...

Tecrübelerimi tabi ki paylaşırım. Paylaşırken objektif olmaya çalısacagım. Ama ne de olsa ilk arabam olunca biraz yanlı olabiliirm belki...

• quote:

hocam broadway gerekli zaten sana başkası görmez senin işini diğer arkadaslar bazı tavsiyelerde bulunmus tavsiye ettikleri arabalar guzel arabalar ama köy yolu için renault dısında bi arabaya binme derim ben renault 12 diyecegim ama onların devri gecti onun yerini renault 9 lar aldı artık bizde bi renault 12 var dedem 92 de aldı su an 2 sahibiyiz ben böyle sağlam bi araba görmedim bagaja kum mu doldurmadık arka koltugu söküp tuğla mı atmadık daha neler neler hatta köyden gelirken arkaya agac bile bağlayıp getirdik bu tur konularda cok dayanıklı ama gel gör ki şehir içinde öldürüyo insanı bi keresinde ankaraya gittin onla ömür törpüsü :) neyse hocam aldıgınız araba gayet mantıklı bi secim zaten ulkemizde kırsal kesimlerde cok tutulan bi araba ikinci el açısından gayet uygun bugun satılık yazsan yarın öğlene satarsın yakıt açısından cok uygun ayrıca çekiş bakımından da sınıfındaki dogan sahin grubunun ustundedir yalnız kış aylarında sabahları sogukta sıkıntı cekersiniz biraz renault muhendisleri bi ona care bulamadılar :) ama size söle bi tavsiye vereyim akşam arabayı bırakırken gaz tuşunu ortaya getirin içindeki gazı yaksın kendi kendine stop etsin sabahta benzinde çalıştırın ısındıktan sonra gaza gecin bu sekilde daha az sorun yaşarsınız birde jikle ile fazla oynamayın rölanti ayarının bozulmasına sebep olabilirsnz gule gule kullanın hayırlı olsun ....

o renault 12 nin ateşlemesini elektroniğe çevirin. sabah çalışmama sorunu ortadan kalkar..

• benim köyün yoluna şahin gidiyor. biniyorum ordan biliyorum.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: bossbee

Bu konuya yazdığım mesajlardan biri yüzünden ceza yedim. Kim şikayet etti bilmiyorum hala

Selamlar.

Sayın bosbee ben şikayet etmedim seni inan.. Hem tavsiye isteyip hem de şikayet etsem ayıp olurdu herhalde...

Tecrübelerimi tabi ki paylaşırım. Paylaşırken objektif olmaya çalısacagım. Ama ne de olsa ilk arabam olunca biraz yanlı olabiliirm belki...

Arkadaşım seni suçlamadım zaten

Benim de ilk aracım Broadwaydi. Güle güle kullan aracını umarım kazasız belasız.

Araba konusunda 3-5 ay içinde tecrübe kazanacaksın. Sonra diğer modellere de bakıp karşılaştırma yap bence.

Selamlar.

• quote:

Orjinalden alıntı: Thin Lizzy

quote:

bir de yolda cok viraj var...ekliyeyim...Bildiğimiz dağ yolu..

Hocam manzara güzelmiş

FORD RANGER 4*4 kullandığım günler aklıma geldi, neydi o günler be, müzik son ses, km 120,130, 150 de

• Az önce şehir merkezinden-Malatya'dan-geldim arkadaşlar... Broadwayimle sanayiye gittim. Arka balataların değişmesi gerekiyordu. Değiştirdim. Evet araba gerçekten çok hafif... Virajlarda savruluyor... Arakası yüksek ön taraf arkadya göre alçak...Az yakıyor. İlk defa lpg li arac kullanıyorum. Babamın unosu vrdı benzinli... Lpg taktıralım diye cok ısrar etmiştim . Ama babam karşı cıkmıstı. Cok haklıymıs... Lpg li araca alısmam vakit alacak sanırım...
    Yalnız kullanımı rahat bir araç. Fazla bir beklentim yok.Beni hayırlısıyla buralarda idare etsin de...
  • quote:

Orjinalden alıntı: YSF_023

Merhabalar.Arkadaşlar neden herkes kendi aracını metedip illa fikri o yönde vermeye çalışıyor.Hocamız demişki köy yoluna gitcem.Siz tutup logan,civic falan önermişsiniz.Sayın hocam loganı direk eleyin zaten.Honda civice gelince sağlam arabadır ama asvalt arabası yani yürüyeni bozuk yola pek gelmez asvaltta zorla zorlayabildiğin kadar ama köy yolunda yaramaz bi masraf açarsa pahalı olur sonuçta avrupa araba.Türkiye şartlarına en çok uyum sağlayan araçlar toros,şahin,broadway,doğan ve ford taunus zaten siz torosu elemişssiniz direk olarak.
    Broaway ile aynı model bir doğan slx aynı fiyat nerdeyse.Broaway alırsınız evet sağlamdır ama olaki biraz yüklü gitmeniz icap eder motor zayıf olduğu için hararet problemi olur.Ayrıca içi ve bagajı küçüktür.Aynı paraya doğan slx alırsanız kazancınız olur 1995 model üzeri slx ler hidrolik direksiyon ve gayet rahattır halk deyimiyle yerli mercedes:)Doğanın içi de bagajı da daha büyüktür zaten tofaş kullanıyorsunuz rahatlığını anlatmama gerek yok.Yani hocam tercih sizin ama doğan slx aile arabasıdır parçası bakkalda var nerdeyse ve çok ucuz lpg liyse zaten broadwaydan çok az bişey daha fazla yakar bu da çok mühim değil.Frenleri daha sağlamdır yola daha iyi oturur.Ne alırsanız alın hayırlı olsun ve ALLAH kaza bela vermesin.

İçimde kalmasın yazayım, broadwayin motor zayıf değildir 0-100 de hertürlü slxe 1 boy fark atacağı kanıtlanır ıspatlanır.
    Ayrıca yakıt olarak slx çok az değil gerçekten fazladır.
    Neyse araba alınmış hayırlı olsun.

• Merhaba hocam ben de öğretmenim. Uno o yollarda dökülmez mi demişsin de. O zaman Albea ya da Clio'ya nasıl kıyacaksın o yollarda. Ben yerinde olsam alırım Doğan-Şahin, Broadway ya da Toros. Burası Türkiye yola göre araba alıyoruz. Neyse araba alınmış. Hayırlı olsun köy yoluna göre iyi karar... O yollara çok bile...
    quote:

quote:

Orjinalden alıntı: selim82

aslında hiçbir arac köy yolunda gitmek için üretilmediği için böle bi sınıf yok köy sınıfı diye , bence o yolda kullanmak için hocam 15 bin de 10 binde fazla atamanız cıkana kadar , parcası ucuz lpg takılabilen sahin doğan brodway üçlüsünden tercih edebilirsiniz hem paranız önemli kısmı cebinizde kalır hemde atamanız asfaltlı biuere cıkınca daha yeni bir arac almak için para tasaruf etmiş olursunuz , o yollar işçin 6-7 bin arası araclara bakın hocam uno da olabilir , pazarlardada bay var

Tayinimin asfaltlı bir yere cıkmasına daha 2 yıl var enaz... uno demişssiniz bende suan uno var.Ama sadece tatilleri memleketimde kullanıyorum...uno o yollarda dökülmez mi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi realmusician -- 11 Ekim 2008; 22:21:41 >

• AppendiX ve realmusician çok teşekkür ederim. realmusician dediğin doğru o yollara çok bile... Nerelereden geçtiğimizi görsen...Arabanın altını dün 2 kere hafif sürttüm. İnsallah birşey olmaz- Öndeki koruma kısmı var, orayı sürttüm sanırım. Allahtan koruma var...

İnsanın dilediğince bir arabaya binememesi cok kötü... Gerçi artık gözü karattım... Ya allah bismillah deyip basıyorum gaza. Ne kadar dikkat etsem de yol da cok cukur var...
  • hocam broadwayın altını surt bişey olmaz karterin altında sactan daha kalın bi koruma sistemi benzeri bişey var içine dert olmasın tecrubeyle sabittir yalnız buyuk bir taşa falan gelmesi durumnda eğilirse düzelmiyo kolay kolay onda biraz dikkat edin bu benim bahsettiğim 95 orta kasa broadway için yeni kasalarında da vardır sanırım böyle bi parca cunku eski renault 12 station wagonlarda benzin deposunun altında koruma varkn 2000 torosta öyle bişey yok arkadasımın babası almıstı ordan biliyorum daha sonra eski bi renault 12 den söküp öyle takmıslardı model ve opsiyonlar değiştikçe araclarda farklılık olabiliyo yalnız hocam sana nacizane bi tavsiye daha vermek isterim broadway guzeldir hoştur fakat yol tutuş bakımndan zayıftır biraz 140ı gecince titremeye başlar hele birde rot ayarları falan bozuksa zır zır durulmaz arabanın içinde eger bulundugunuz bölgede kar yerde fazla kalıyorsa 4 tane vakumlu lastik almanızı şiddetle tavsiye ederim ha son olarak birşey daha ön tekerlerin rulmanları köy yolunda sık değişim gerekebilir ama fazla tutan bi parca değildir

• quote:

hocam broadwayın altını surt bişey olmaz karterin altında sactan daha kalın bi koruma sistemi benzeri bişey var içine dert olmasın tecrubeyle sabittir yalnız buyuk bir taşa falan gelmesi durumnda eğilirse düzelmiyo kolay kolay onda biraz dikkat edin bu benim bahsettiğim 95 orta kasa broadway için yeni kasalarında da vardır sanırım böyle bi parca cunku eski renault 12 station wagonlarda benzin deposunun altında koruma varkn 2000 torosta öyle bişey yok arkadasımın babası almıstı ordan biliyorum daha sonra eski bi renault 12 den söküp öyle takmıslardı model ve opsiyonlar değiştikçe araclarda farklılık olabiliyo yalnız hocam sana nacizane bi tavsiye daha vermek isterim broadway guzeldir hoştur fakat yol tutuş bakımndan zayıftır biraz 140ı gecince titremeye başlar hele birde rot ayarları falan bozuksa zır zır durulmaz arabanın içinde eger bulundugunuz bölgede kar yerde fazla kalıyorsa 4 tane vakumlu lastik almanızı şiddetle tavsiye ederim ha son olarak birşey daha ön tekerlerin rulmanları köy yolunda sık değişim gerekebilir ama fazla tutan bi parca değildir

evet vakumlu kış lastiği karlı köy yollarında herşeydir. Biz ilk yıl zincirle gittik. Rezalet sök tak. Artı lastikler silindi ve yeni 4 lastik almam gerekti. Kış lastiği

• quote:

hocam broadwayın altını surt bişey olmaz karterin altında sactan daha kalın bi koruma sistemi benzeri bişey var içine dert olmasın tecrubeyle sabittir yalnız buyuk bir taşa falan gelmesi durumnda eğilirse düzelmiyo kolay kolay onda biraz dikkat edin bu benim bahsettiğim 95 orta kasa broadway için yeni kasalarında da vardır sanırım böyle bi parca cunku eski renault 12 station wagonlarda benzin deposunun altında koruma varkn 2000 torosta öyle bişey yok arkadasımın babası almıstı ordan biliyorum daha sonra eski bi renault 12 den söküp öyle takmıslardı model ve opsiyonlar değiştikçe araclarda farklılık olabiliyo yalnız hocam sana nacizane bi tavsiye daha vermek isterim broadway guzeldir hoştur fakat yol tutuş bakımndan zayıftır biraz 140ı gecince titremeye başlar hele birde rot ayarları falan bozuksa zır zır durulmaz arabanın içinde eger bulundugunuz bölgede kar yerde fazla kalıyorsa 4 tane vakumlu lastik almanızı şiddetle tavsiye ederim ha son olarak birşey daha ön tekerlerin rulmanları köy yolunda sık değişim gerekebilir ama fazla tutan bi parca değildir

Teşekkürler dvt1984 kardeş. Yalnız rulman ne?

Ben de öne iki tane kar lastiği almayı düşünüyordum zaten.... Köye gelip giden bir satıcı 2 tane almamın yeteceğini söyledi. Siz ne dersiniz..

• hocam ben sunun için 4 tane demiştim sert bi şekilde frene bastınızmı arkayı atabilir normalde arkalarda cok eksikliğini hissetmessinz ama böyle bi durum göz önüne alındıgında tavsiye ederim size hatta marka olarakta good year ın vakumlu lastikleri var bizim memlekette de kar cok kalır cok begendim ben bu lastikleri zincirden daha fazla iş gördüğünü söyleyebirim size 2 kış kullandık cokta memnun kaldık yaz geldiğinde
    cıkarıp koyarsınz bi yere tekrardan eski lastiklerinizi takarsınız cunku bulastikler fiyat acısından biraz yuksek olabilir diğerlerine göre ama deger üç beş fazla vermeye arkayı bi yere falan batırmassanız kolay kolay patinaj cekmez rulman meselesine gelince hocam halk arasında bilya diye tabir edilen parcadır tekerleklere takılır yuvarlak ortası delik iç içe gecmiş iki cember seklinde arasıda da küçük küçük demir top şeklinde parcalar bulunur surtunmeyi kolaylaştırmak için

• Arkadaşlar bu broadway sabahları zor çalısıyor. Acaba sorun mu var? Akü zayıflamıs olabilir mi? Sanayide ustaya sordum bu sorunu. Bu modellerin genel sorunu dedi. Alan bujiler yeni değişmiş...
  • hocam size söylemiştim ya sabahları sorun yaratır diye :) lpg li araclarda elektrikciler sunu tavsiye ediyorlar kullanılmakta olan normal akunun bi ust amper degerine sahip akuyu degerleri tam olarak hatırlamıyorumda normalde 60 amperlil olması lazım ustaların dediği ise 72 lik yani bizim eski arabada öyle yapmışlardı bi beş on ytl farkı olabilir akuler arasında birde hatırladıgım kadarı ile sizinki 98 rn idi dimi? bu araclarda otomatik jikle var yanlıs hatırlamıyosam ilk mars aldıgında araba sarsıntıtlı çalışabilir normal bi durum bi kaç dakikaya düzelir eger aracın lpg tesisatında bi problem yoksa. bu renault 9 larda görülen genel bi problem aku zayıf olsun yazın bile sorun yaratır öyle söyleyim size :) sayet aku değişmesi gerekyorsa yksek amperli aku alın derim ben eger usta daha gider dediysede bi gece sarja verin akuyu yalnız hocam sunuda söyleyim size sabahları çalışmadıgı vakit cok basarsanız akuyu bitirebilir ona cok dikkat edin

• Davut kardeş valla yine dertlerime derman oluyorsun. Teşekkürler...Evet benim araç 98 rn. Jikle var da otomatik jikleyi bilmiyorum.
    Aküyü h.sonu bir sorayım. Bir de eğer sabahları şimdiden böyle yapar da çalıstıramazsam ben şehire zor giderim. Cünkü buralar soğuk oluyor gerçekten. Bugün benzinde bıraktım arabayı bakalım. Benzinde biraz daha kolay calısması lazım ama...
    O zaman 72 amper alayım mı?-Akünün değişmesi gerekiyorsa-
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.