Şimdi Ara

Köy yoluna hangi araç gider? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
1
Favori
42.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu da benim aracın dağları bayırları aşarak ulaştığımız küçük bi göl kenarında çekilmiş fotosu...

Dağ yolunda ben memnundum aracımdan...

Köy yoluna hangi araç gider?
  • sağolun arkadaşlar yorumlarınız sayesinde oldukça bilgilendim...
  • hocam size ford fusion yakışır bence

maddi kısmı uyoyorsa dediğiniz tüm kriterlere sahip.

altı yüksek ve clio dan logan dan komforludur(bence).
  • quote:

Orjinalden alıntı: weycell89

hocam size ford fusion yakışır bence

jip gibi gezersin katılıyorum arkadaşa
  • bence connect kangoo partner senin için en uygun şeyler, uzun yolda binek arabanın konforunu vermiyo tamam ama uzun yoldada rahat gidersin yinede, o köy yoluna da çok iyi uyar, caddy diycem ama ona paran yetmez(muhtemelen connecte de yetmez), caddy alamıyosan kangoo partner berlingo falan bunlara bak...bence senin için en uygunu
  • quote:

Orjinalden alıntı: dragotreis

logan mcv iyidir. oralarda servisi varsa tamam. yüksek modeli olur loganın piyasası yok belki ama. al-sat düşüneceksen broadway idare eder. tüpte varsa hele yakmaz da.

bossbee nin cevabı da okudum, corolla da iyi olur.

F.T.C varken başka bir araç tavsiye edilir mi? F.T.C'nin arkasına pulluk tak, sür tarlaya....

• ikinci el partner veya berlingo o fiyata nacak takoz 1.9 alırsın ve bu motor çok başını ağrıtır hem gürültülü hem güçsüz hemde masraflı olacaktır.

kangoo dci veya doblo multijet hem daha sessiz hem daha güçlü hemde masrafı daha azdır.ancak ben size bu araçların benzinlilerini tavsiye ederim. lpg ile daha iyi olur.genelde dizeller çok kilometre yapmış araçlar.

eğer binek düşünüyorsanız mazda 626 ve avensis öneririm geçen forumdan bir arkadaş yanlış hatırlamıyorsam 1996 626 abs çift hava yastığı otomatik vites 11-12 civarına aldı bu araçlar 2.0 olmasına rağmen ekonomik araçlardır yakıtı sizi üzmez ve evladiyelik sağlamlıkta araçlardır.

bu araçlar büyük geldiyse yine mazda 323 astina hb 1.8 gt tavsiye ederim. 1.5 motorlu olanlar ekonomik araçlardır ama donanımı ve uzun yol performansı düşüktür.bahsettiğim araç lantis kasa olmayıp daha sonra çıkan yeni kasa olan modeldir.115 hpdir ve birçok 1.6'dan az yakar (mesela vw 1.6sr).ayrıca lpg uyumu iyidir çünkü motorları yakıta karşı hassas değildir bildiğim kadarıyla normal benzinle bile çalışmaktadır.benzer model olarak nissan almera 1.8 hb var.almera biraz daha donanımlı ve konforlu bir araç ama ingiltere malı olduğu için sorunsuzluğu ne durumda bilmiyorum.bulabilirseniz nissan almera sedan 1.6 otomatik vites alın bu araçlar made in japan olup çok sağlamlardır türkiye'de çok az vardır.1.6 motor hatırladığım kadarıyla 112-115 hp olması lazım.bagajı geniş konforlu araçtır.

birde unutmayınki afrika'da ve asya'nın fakir, yollları kötü ülkelerinde sadece japon araçlarını görürsünüz ne servis vardır nede kurşunsuz benzin ancak bu araçlar orada bozulmadan yıllarca kullanılır.

izlemişseniz geçen top gear programında en sağlam araç olarak 1.0 toyota motorlu daihatsu cuore seçildi.bu arabanın deposuna bir şişe votka+3-5 litre kullanılmış sıvı yemek yağı döküp 1. viteste tam gaz toprak dağ yolunda kullandılar araç bana mısın demedi.aynı şeyi herhangi bir avrupa menşeeli araca yapın bloğu elinize alırsınız.

15 yıllık toyota servisi sahibi bir adam aynen şunu dedi sadece periyodik bakıma gelen araçlardan para kazanıyoruz onlarda olmasa dükkanı kapatırım.

ha japon arabası arıza yapmaz mı yapar:cam otomatiği,merkezi kilit,koltuk mekanizması gibi sorunlar olur.ancak zamansız yere ne direksiyon kutusu değişir (2004 polo 1.4 comfort otomatik daha geçen değiştirdi halamın kızı 2000 ytl. hala bir haftadır parça bekliyorlar),ne balata sıyırır(caddy),ne ön veya arka takımlar bozulur(tüm fransız araçları).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budak_1903 -- 8 Ağustos 2008; 14:59:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: weycell89

hocam size ford fusion yakışır bence

Gerçektende hiç aklımıza gelmemişti,gerçektende güzel bir araç,aradığınuz özelliklere sahip hocam.
  • inanmazsınız bugün cumaya giderken gördüm bir tane fusion.Ve içimden aynen:

-bunlara kim bin,iyo acaba
    diye geçirdim...
    tipsiz geldi birazda...
    bir de fusion alırsak tam olacak...bir arastıryım arkadaşlar...
  • Arkadaşlar fusionlar pahalı gelecek sanırım benim bütçeme
  • quote:

Orjinalden alıntı: mylife84

Arkadaşlar fusionlar pahalı gelecek sanırım benim bütçeme

Hocam 2.el alacaksın herhalde bir araştır nedir piyasa,araç tipsiz ama amaca uygun bir araç.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thin Lizzy

quote:

Arkadaşlar fusionlar pahalı gelecek sanırım benim bütçeme

Hocam 2.el alacaksın herhalde bir araştır nedir piyasa,araç tipsiz ama amaca uygun bir araç.

thin lizy kardeş baktım 18den asagı yok.Ya kredi cekecez yada....
    ya suan kafamda ufak ufak fikirler olustu.
    ya toros-broadway tarzı basit bir araba alcagım görev yaptıgım yerden-malatyadan-tatillerde falanda getirmeyecem orada kalacak
    yada

araba arstırmaya devam.
    beni kia sorento keser aslında da...Malesef o maddiyatta bizde yok...
    pazara oto pazarına gitmeyi düsünüyom o zamana kadar kafamda bir şekillensin hele..

• Hocam hayırlısıyla birgün sorentonuzda olur belkide daha iyisi inşallah,siz bir araştırın o zaman.
  • Ben de öğretmenim daha önce Ardahan da çalıştığım yıllarda bi Reno9 almıştım ordayken kullanıyordum Manisa ya yaklaşık 2.000 km yola çıkarmayı gözüm kesmediği için sattım gitti ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: historiyst_45

Ben de öğretmenim daha önce Ardahan da çalıştığım yıllarda bi Reno9 almıştım ordayken kullanıyordum Manisa ya yaklaşık 2.000 km yola çıkarmayı gözüm kesmediği için sattım gitti ...

walla bende var. geçen sene 3000 km yol gittim 1 hafta içinde. sorun yok. limitlerini zorlamazsan sıkıntı yaratmaz. sadece koltuklar rahatsız ediyor o kadar...
  • Yazmıyayım diyorum yine de içim elvermiyor.
    Fusion tavsiye eden arkadaşlar bindiler mi acaba hiç içine? Araba asfaltta bile düzgün gitmiyor. Langır langır...
    Onu alacağınıza broadway alın daha rahat edersiniz.

Hocam 18 e gidip abuksubuk arabalar almayın, pişman olursunuz. Tekrar ediyorum pişman olursunuz.

18 e çıktıktan sonra 2003 civarı bir corolla bile alabilecekken, kim ne yapsın fusionu? Azıcık mantıklı olun.

veya temiz bir focus, o da yaklaşık 2003-2003 model olur.
    veya mitsubishi carisma veya lancer
    veya honda civic
    veya honda city
    veya 2004 civarı astra
    veya Avensis (ki en konforlusu budur. Bi kere binen başka arabaya binemez. İddia ediyorum!)

ne broadwayi, ne ladası, ne doğanı, ne şahini, ne daciası, ne cliosu vs.vs.

Araba alırken dışarıdan görünüşüne bakıp karar verilmez. Dışarıdan hepsi birbirine benziyor çünkü. Ama malzeme kaliteleri arasında dağlar kadar fark var. Kullananlardan fikir alın bence. Fikir veren arkadaşlar acaba kendileri hangi araçları kullanıyorlar? Araçlarından önce hangi modelleri kullanmışlar? Bunları bi sormak lazım.

• quote:

Orjinalden alıntı: bossbee

Yazmıyayım diyorum yine de içim elvermiyor.
    Fusion tavsiye eden arkadaşlar bindiler mi acaba hiç içine? Araba asfaltta bile düzgün gitmiyor. Langır langır...

Hocam 18 e gidip abuksubuk arabalar almayın, pişman olursunuz. Tekrar ediyorum pişman olursunuz.

18 e çıktıktan sonra 2003 civarı bir corolla bile alabilecekken, kim ne yapsın fusionu? Azıcık mantıklı olun.

veya honda civic
    veya honda city
    veya 2004 civarı astra
    veya Avensis (ki en konforlusu budur. Bi kere binen başka arabaya binemez. İddia ediyorum!)

Araba alırken dışarıdan görünüşüne bakıp karar verilmez. Dışarıdan hepsi birbirine benziyor çünkü. Ama malzeme kaliteleri arasında dağlar kadar fark var. Kullananlardan fikir alın bence. Fikir veren arkadaşlar acaba kendileri hangi araçları kullanıyorlar? Araçlarından önce hangi modelleri kullanmışlar? Bunları bi sormak lazım.

arkadaşım ben hiç binmedim sadece tipi için demiştim

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: yenerz

hocam bende köyde öğretmenim.
    aynı durum bende de var.
    son bir buşuk yıldır logan kullanıyorum.
    13-15 fiyat aralığında 2005-6 model bulabilirsin.motor ve alt takım clio servis reno.
    14-16 aralıgında ise 2003-4 clio bulabilirsin.
    ikinci elde clio her zaman avantajlıdır bu arada.

Cok sagolun hocam.Hocam bahsettiginiz gibi sziin yolunuzda toprak mı?
    Bir de dün bir arkaaşım clio için YENİ TOROS dedi....

hocam 3 km toprak yol sürekli çıkış yollara ırmak çakılı dökülüyordu. malum karadeniz yağmur topragı kumu alıyor çakıl üzerinde gidiliyordu.
    kışın aşağıdan yukarıya zincir takıp çok yol açtım.
    bir sene ford taunusla bir sene loganla.
    taunusu sattım sürekli masraf yüzünden .
    loganda şimdilik sıkıntı yok.

ancak ikinci el durumu göz önünde bulundurulacaksa clio tercih edilmesi daha mantıklı.
    iki üç bin pahalıdır logandan..

uzun yok senede iki defa gideceğinden dolayı sorun olmaz
    16 saatlik yolda biraz yorulursun ama genel olarak köy yolu kullanacağından fazla lüks arabaya gerek olmayacaktır.
    ben loganla ve 89 taunusla ordu - izmir yaptım kaç sefer.koltuğu kendine göre tam ayarla gerekirse arkana döşek koy en rahat pozisyonu bul ver coşkuyu...

o kadar para verdikten sonra arabanın altını bi taşa vurursan için gider.
    tavsiyem clio olacaktır..

• quote:

Orjinalden alıntı: kirei

quote:

Orjinalden alıntı: bossbee

Yazmıyayım diyorum yine de içim elvermiyor.

veya honda civic
    veya honda city
    veya 2004 civarı astra

arkadaşım ben hiç binmedim sadece tipi için demiştim

Ben de onu diyorum. Arkadaşı yanlış yönlendirmeyelim. Kullandığımız araçları yorumlarsak daha sağlıklı olur. Saygılar

• Arkadaşlar benim kafam iyice karıstı? kusura bakmayın...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.