Şimdi Ara

Köy yoluna hangi araç gider? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
1
Favori
42.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam,ne karar verdiniz acaba merak ediyorum
  • bende kangoo diyorum abartmak gibi olmasın traktör gibi mübarek uzun yoldada idare eder daha dün boluya gitim otoyolda ortalama 120km hızla tamam biraz uçacakmış gibi oluyo ama ralliye girmiyorum zaten yakıtı iii hususi olanlardan alırsan vergiside uygun sana uyacağını düşünüyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Thin Lizzy

Hocam,ne karar verdiniz acaba merak ediyorum

valla simdilik broadway düsünüyorum...
    bir kösede de kangoo var..
    diger tarafımda yolları düzgün bir köyye gidene kadar bekle diyor..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mylife84

quote:

valla simdilik broadway düsünüyorum...
    bir kösede de kangoo var..
    diger tarafımda yolları düzgün bir köyye gidene kadar bekle diyor..

Hayırlısı hocam,ama kangoo güzeldir bu olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kirei

quote:

Orjinalden alıntı: demir_mert

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: connectgücü

connect en güzel seçim derdim .. ama köy yolunda yazık olabilir .. kangoo alıskın öyle yollara ... yol tutuş berbattır ama arkası çok yüksektik falan .. yere değmez

hemen fırsatını bulupp kangou kötülüyosunuzya ne diyim ben sana

Bir sor bakalım arkadaşa yakıt yönünden, servis yönünden hangi araç daha iyi? En basitinden Connect ile Kangoo'nun arka süspansiyon sistemini bir karşılaştırın bakalım, kim daha iyi....

soru 1 = yakıt yönünden

cvp 1 = yakıt yönünden tabiki kango iyi bu sözünü sizn bu araçlar hakkında ne kadar az bilginiz olduğu

gösteriri

soru 2 : servis yönünden

cvp : şuan benim gitdiğim servisten gayet menmunum ford servislerini iyi onlara lafım yok hata bi akrabam

ford çalışıyo

soru 3 : arka süspansiyon

cvp 3 : yeni kangoo larda arkalar süspansiyon

edit : bu kadar fanatik olmayalaım lütfen senin focus vardıya tutup bana cornetle kangoyu karşılaştırma

bırak bunu karşılaştıracak çok kişi var

SEnde haklısın CONNECT BABA nın yanında Renoo kanguruya ne hacet

• quote:

Ben de merek ediyorum... :)
  • Hocam sonuçta neye karar verdiniz ???
  • hocam al artık da hayırlayalım..çok seçici olursan hayırlı olmaz...ya allah bismillah diyecen dalacan...memnun kalmazsan da yandım allah diyecen
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: demir_mert

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: connectgücü

connect en güzel seçim derdim .. ama köy yolunda yazık olabilir .. kangoo alıskın öyle yollara ... yol tutuş berbattır ama arkası çok yüksektik falan .. yere değmez

hemen fırsatını bulupp kangou kötülüyosunuzya ne diyim ben sana

Bir sor bakalım arkadaşa yakıt yönünden, servis yönünden hangi araç daha iyi? En basitinden Connect ile Kangoo'nun arka süspansiyon sistemini bir karşılaştırın bakalım, kim daha iyi....

soru 1 = yakıt yönünden

cvp 1 = yakıt yönünden tabiki kango iyi bu sözünü sizn bu araçlar hakkında ne kadar az bilginiz olduğu

gösteriri

soru 2 : servis yönünden

cvp : şuan benim gitdiğim servisten gayet menmunum ford servislerini iyi onlara lafım yok hata bi akrabam

ford çalışıyo

soru 3 : arka süspansiyon

cvp 3 : yeni kangoo larda arkalar süspansiyon

edit : bu kadar fanatik olmayalaım lütfen senin focus vardıya tutup bana cornetle kangoyu karşılaştırma

bırak bunu karşılaştıracak çok kişi var

Arkadaşım mesajımı yanlış anlamışsın galiba. Dikkat edersen daha önceki mesajlarımda kangoo yu önerdim ben. Bu mesajım sana değil connectgücü nickli arkadaşaydı. Onu tenkit amaçlı yazmıştım. Neyse sorun değil. Hayırlı geceler...

• SEnde haklısın CONNECT BABA nın yanında Renoo kanguruya ne hacet

bizim ki kurbağaya daha çok benziyo...
  • ssangyong actyon sport en pahalı modeli 42000 ytl ucuz isterseniz ford ranger 2. eli 15 yada 20 bin ytl
  • Logan derim.
  • köy yolu için ise ford fiesta, ön takımı muhteşemdir bozulmaz, servisi bol, parçası çok pahalı değil
  • logan yerden hem yüksek hemde keçi gibi mübarek
  • Broadway 9 RN tüplü
    Yolculuğa başlamadan fulledim. Döndüğümde tekrar fulledim.
    Sonuç
    225 KM <--> 19,530 x 1,85= 36,13 YTL ücret verdim.
    100 KM de 8,68 Lt. Gaz
    1 KM de 0,16057 YTL = 16 kr.
  • Hocam ne aldıysa veya neye karar verdiyse belli değil.
  • Standart binek arabaların neredeyse hiçbiri o kadar uzun süre bozuk yolda sürülmeye dayanamaz, bu yüzden bakım-parça masrafları ucuz bir modele bakmak lazım derim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bossbee

quote:

Orjinalden alıntı: weycell89

quote:

Orjinalden alıntı: bossbee

Yazmıyayım diyorum yine de içim elvermiyor.
    Fusion tavsiye eden arkadaşlar bindiler mi acaba hiç içine? Araba asfaltta bile düzgün gitmiyor. Langır langır...
    Onu alacağınıza broadway alın daha rahat edersiniz.

Hocam 18 e gidip abuksubuk arabalar almayın, pişman olursunuz. Tekrar ediyorum pişman olursunuz.

18 e çıktıktan sonra 2003 civarı bir corolla bile alabilecekken, kim ne yapsın fusionu? Azıcık mantıklı olun.

veya temiz bir focus, o da yaklaşık 2003-2003 model olur.
    veya mitsubishi carisma veya lancer
    veya honda civic
    veya honda city
    veya 2004 civarı astra
    veya Avensis (ki en konforlusu budur. Bi kere binen başka arabaya binemez. İddia ediyorum!)

ne broadwayi, ne ladası, ne doğanı, ne şahini, ne daciası, ne cliosu vs.vs.

Araba alırken dışarıdan görünüşüne bakıp karar verilmez. Dışarıdan hepsi birbirine benziyor çünkü. Ama malzeme kaliteleri arasında dağlar kadar fark var. Kullananlardan fikir alın bence. Fikir veren arkadaşlar acaba kendileri hangi araçları kullanıyorlar? Araçlarından önce hangi modelleri kullanmışlar? Bunları bi sormak lazım.

ben fusion un içine bindim de tavsiye ettim

azıcık mantıklı ol demişsin ama amaca en yönelik araba bu geldi bana göre

tavsiye ettiğin araçların çoğu alcak araçlar.

ben o araçların elbetteki konforundan şüphe etmerm ama amaca yönelik tavsiyede bulundum ben

Üşenmedim gittim ölçtüm. Kapının önünde benim 95 corolla ve komşumun 2001 focus sedanı var. Malum focus yüksek sedanlar arasındadır, değil mi? İkisinin altı, marşpiyerlerden aynı mesafede. Altları aynı yükseklikte yani. Arkadan eğilip altlarına da bakıp ölçtüm. Focusun bagajının daha yüksek olması ve genişliğinin daha az olması , onu daha yüksekmiş gibi gösteriyor. İnanmıyorsanız fotograflarını da göndereyim. Bi de benim araç yaşıtlarına göre biraz çökük. 2-3 cm daha yüksek corollalar gördüm.

Şimdi sorsam corsanın bile altının corolladan yüksek olduğunu söyleyenler çıkacaktır. Görünüşe aldanmayın. Yanyana koyup bi bakın corolla mı yüksek, corsa mı?
    Altı yüksek, alçak muhabbeti 10 sene önce vardı. O zaman broadwaylerin altı yüksek olduğu için, avrupa araçlar için kullanılırdı bu tabir. Bugün ferrari ve yeni civic hariç altı çok alçak araba pek yok.
    Kangoo ile girdiğiniz, benim giremeyeceğim bir yol olamaz. İddia ediyorum, hodri meydan.
    Ancak siz karda kangooyla kayak yaparken, ben corollaya zincir takmadan giderim. Tecrübe ile sabittir.

Özellikle kışın arabanın yüksekliğinden çok, yolda dengede durması, yola basması ve motor performansı çok önemlidir. PİREKAREnin dediği gibi, İstanbuldaki kadar bozuk yolu ben Anadolunun hiç bir yerinde görmedim. Hız tümseklerini bilmeyen var mı? Köy yolu deyince insanların gözü korkuyor. Bizim köyün yolları da rezildir. Yazın kullanıyorum. Milletin connect ile broadway ile girmeye korktuğu yollarda bir problem yaşamadım.
    Doğu ve güneydoğu anadoluda en fazla tutan, satan araba markasını bir araştırın. Sonra konuşalım.

Araba sadece asfalttaki performansına bakılarak alınmayacaksa, kış performansı da göz önünde bulundurulacaksa bir iki marka var bildiğim.
    1. Toyota
    2. Audi
    3. VW
    Başka marka bilen varsa yazabilir.
    Mercedes yazmayın. Foyanızı açığa çıkarırım Saygılar

altı yükseklikteki amaç şu. köy yolları için konuşuyorum. arabaya 5 kişi bindiği zaman yoldaki tümseklerden dolayı altı sürtmeyecek araba kast ediliyor... benim springe 7 kişi binmesine rağmen altı sürtmüyor... toyota, audi, VW iyi güzel hoş ama köy yollarına fazla dayanmaz...

• quote:

Hocam bulabilirsen Juguli al diyeceğim,şu bizim murat 124 lere benziyor vallahi süper sağlam bir araç,rusyada hala üretiliyor tam 40 yıldır aynı aracı üretiyorlar hiç bir değişiklik yapadan 2009 larıda piyasada.
    fiyatı ise rusyada ve azerbaycanda 6000$,tr'de varmı bilmiyorum.

Zhiguli, AvtoVAZ Lada'ların rusya'daki genel adı idi. Fİat lisansı ile Volga nehrinin Kuzeyinde ki bölgede üretim yaptıklarından, yörenin adı olan "Zhiguli" yi ad olarak aldılar. Üretim imtiyazı ve model seçimleri olarak zaten renault' a ait oldular. Bu durumda Zhiguli olarak bulunabilecek en eski araç, direksiyon simidinde kiril abecesiyle LADA yazan Samaralar veya oto pazarında bulabileceği eski Lada'lar. (Kare farlı ve far silecekli 21073 ler)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AEA24002F -- 19 Ağustos 2008; 21:20:53 >

• @Acharad,üstadım,Zhiguli değil o jiguli dir(rusca biliyorum),yukarıda bende juguli diye yanlış yazmışım aslında,samaradaki fabrikasınıda gördüm(7 yıldır rusyada yaşıyorum) 4X4 bölümünde GM yazıyor, geri kalan kısmıyla renault ilgileniyormuş diye dedikodular dönüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Kocakaya -- 19 Ağustos 2008; 21:45:39 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.