Arkadaşlar koyun peyniri aldık suyu çok azdı hatta üstte kalan kısmı susuzdu peynirin üstü pembeleşmişti, pembelik yıkayınca geçiyor bu sıkıntı oluşturur mu? İkincisi peynirin tadına baktık tuz oranı çok azdı tuzsuz diyebilirim bu normal mi neye dikkat etmem lazım ne yapmam lazım yardımcısı olursanız sevinirim.
Konuya vakıf arkadaşım var mı?
Kaç kilo aldınız eğer 10 kilo felansa şu tarifi uygula suyunu tamamla yazık olmasın peynire 1 litre suya 70 gram kaya tuzu koyulur, kaynatılır. Kaynamaya başladıktan sonra 5 dakika kaynaması yeterlidir. Kaynayan salamura suyu bir akşam bekletilir, peynirlerin üzerine dökülür
Ayrıca abartmadan birazda tuzunu artır mış olursun daha hoş olur tadı [:(
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme