Şimdi Ara

kpss hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba ben iktisat bölümünü bu sene bitirdim ve kpss ye hazırlanmayı düşünüyorum. bu konu ile ilgili tecrübesi olan varsa paylaşır mı sağolun şimdiden

• Valla işin zor. Dershaneler bile artık kpss için kurslar düzenlemeye başlamış. Allah yardımcın olsun diyeyim.
  • dershanye gitmeden olmaz mı diyorsun yani arkadaşım ?bi de bu kpss a ya girmeyi düşünüyorum. yani sadece gene yetenek ve genel kültür değil alanda olacak işin içinde .peki dershaye gitsem hangisini önerirsnz? bi de hangi yayınlar daha iyi hiçbir bilgim yok çok soru sordum biliyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuzier

dershanye gitmeden olmaz mı diyorsun yani arkadaşım ?bi de bu kpss a ya girmeyi düşünüyorum. yani sadece gene yetenek ve genel kültür değil alanda olacak işin içinde .peki dershaye gitsem hangisini önerirsnz? bi de hangi yayınlar daha iyi hiçbir bilgim yok çok soru sordum biliyorum

Valla sen össyi halletmişsin sonuçta kpss benim bildiğim çok daha zor olamaz. Evde çalışarak ta yapabilirsin. Dershane konusunda da bilmiyorum. Durumun iyiyse gidebilirsin bu sana kalmış. Yayın konusundada hiç bilgim yok açıkçası.
  • eyvallah sağolasın dostum başımıza bela olcak ya bu iş hayırlısı 5 sene arka arkaya girenleri görünce korkutuyor neyse çok sağol
  • arkadaşım yalnız iyi düşün 2010 sınavı düz memurluğu da içeriyor sadece alan değil bundan sonraki düz memurluk sınavı 2010 da...

alan konusunda da kursa gidersen disiplinli çalışırsın yoksa günde 2 saat bakarım biter mevzusu değil bu kpss...
  • en az 6 ay düzenli çalışma gerektiriyor diye düşünüyorum 6 bana kalırsa öss den daha zor bu kpss
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kpss öss den kesinlikle daha zor bir sınav. insanlar kpss yi duyunca memur mu olacan o zaman basit bir sınavdır diyor ama işin içine girdimi öyle olmadığını anlarsınız. kesinlikle çok kapsamlı bir sınav.hele ki uzmanlık,müfettişlik gini kariyer meslekleri düşünüyorsan işin daha zor. kpss ye girmen iyi bir kuruma girmen anlamına da gelmiyor.asıl yarış sonrasında başlıyor.klasik sınavlar ve mülakatlar. klasik sınavlar gerçekten ama gerçekten çok zor. memurlar.net adresine girersen her türlü bilgiye ulaşırsın. sana tavsiyem düzenli çalışman ve hiç bıkmaman. çok zor bir süreç üniversite de gördüğün görmediğin bütün derslerden ayrıntısıyla sorumlusun. tek diyeceğim allah yardımcın olsun
  • ben aslında hazine müsteşarlığını düşünüyorum yani kpss A ya girip en az 85 almam gereken bir yer. dedidinde yüzde yüz haklıısn üniversitede gördüğün bütün derslerden sorumlusun ve belki inanmayacaksın ama bi tane kpss soru bankası aldım ve 10 sorudan 2 tanesini falan çözebildim şimdi o kadar pişmanım ki zamanında sadece dersten geçmek için ders çalıştığıma yani en azından öss de konular belli ona göre oturup çalışabilrsin ama bunda çok farklı ne yapacağımı bilmiyorum ben tabi şuanda sadece kpssyi düşünüyorum bi de ondan sonrası var mülakatlar falan
  • şimdi hocam lisans mezunu olmama bir yıl var ama az çok bişeyler biliyoruz.yardımcı olmaya çalışalım.

Kpss eskisi kadar kolay bir sınav değil bence.çünkü özel sektörün insanların beklentilerini maddi ve manevi olarak karşılayamaması , kişilerin bu sınava olan ilgisini artırıyor.Şimdi siz iktisat bölümünü bitirmişsiniz ve iktisat genel bir bölümdür yani çoğu memurluklarda istenen bir fakülte.(iibf mezunu) Fakat sizle rekabette olan insanda oldukça fazla bunuda unutmayın çünkü açıköğretimlerde aynı haklara sahip kpssde.

Kpss kursuna gtimek bence şart çünkü bazı bilmediğiniz şeyleri öğrenmenizde veyahut öss zamanlarından bildiğiniz ve kıyıda köşede kalmış bilgilerin ortaya çıkarılması için gereklidir.Ayrıca dersane insana belli bir tempo ve düzen katıyor.Bu nedenle dersaneyi tavsiye ediyorum(bütçeniz elveriyorsa).Yayın olarakta ihtiyaç , pagem ve yargı yayınlarının cidden kaliteli yayınlar olduğu belirtiliyor.Bu memurluk olayında birazda uyanık ve atak olmanızı tavsiye ediyorum şöyle bir örnek var onunla açıklıyım daha anlaşılır olur.Geçen yıl sınıf öğr bitiren bir arkadaş var.kendisi 4. sınıftı ve akşamları evine gidince yaklaşık 2 saat hergün kpss çalışıyordu soru çözme ve konu çalışma olarak.sonra kpss yapılmasına yakın işleri hızlandırdı ve günlük çalışmayı artırdı.bu adam okul ve sınav çalışmayı birarada götürmekteydi.neyse kpssden eğitim bilimlerinde 96 alıp türkiyede sınıf öğretmenleri arasında 22. oldu ve kütahyayanın ilçesine doğu görevine atandı.Şimdi kütahyada doğu vazifesi yapıyor. bu adam 1 yılını feda etti ve urfada ,mardinde olmaktan kurtuldu.Nerelerde doğu görevi yapılabildiğini biliyordu kendisi.Yani diyeceğim birazda böyle uyanıklıkları araştırın nerde doğu görevi oluyor vs gibilerinden....

iyi çalışmalar dilerim.Allah kolaylık versin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 23 Temmuz 2009; 0:27:02 >

• dershaneyi düşünüyorum ama bi de bu askerlik sorunu var ya uzatılacak mı uzatalımayacak ağustos ayında gidebilseyim çok rahat edecektim gelince baya bi vaktim olacaktı hazırlanmak için ama şimdi aralık ayına kaldım ve zaman olmayacak o yüzden askerliği askıya almam gerekecek sanırım başka bir yolu yok gibi görünüyor çünkü sizinde dediğiniz gibi sistemli bir çalışma gerektiriyor bu sınav çok sağol paylaşımın için.
  • hocam zaten ben sizin yerinizde olsam hemen askere giderdim.çünkü uzayacak mı uzamayacak mı tartışmaları insanın beynini yiyor valla.hem askerlik işyerleri için ön şartlardan biri.Bence aradan çıkarılması gereken ilk engel.Sonra ingilizce ve daha sona kpss gelir
  • damarıma bastın dostum
  • istediğin uzmanlık için ders ağırlıklarına bak mesela muhasebenin puan ağırlığı ne kadar iktisatın ne kadar işletme isteniyor mu falan gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gollory -- 23 Temmuz 2009; 1:06:56 >
  • hocam şurda kpss puan türleri var mesela kpss10 öğretmenlik oluyor.hangi puan türünden hazırlanacaksanız hangi alandan yüzde kaç puan geliyor hepsi burda mevcut..

sayfa 12-13 ve 14 de

kpss 2009 kılavuz..

http://www.osym.gov.tr/dosyagoster.aspx?DIL=1&BELGEANAH=33354&DOSYAISIM=KPSS_2009_KLVZ.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 23 Temmuz 2009; 1:06:43 >
  • bu sene kpss ye 2.girişim olacak. iktisat mezunusun sana şunu söyleyim istisnasız pazar sabah oturumundaki konuların hpsini halletmen lazım. iktisat,maliye,muhasebe,hukuk derslerini iyi bir şekilde halletmen lazım.ama bunlara ne kadar önem vereceksen 2katını yazılı sıavlar için vermen lazım.bazı arkadaşlar abartıyor diyebilir ama gerçekten çok zor. sana basit bir örnek vereyim. bu sene ulaştırma bakanlığı ab uzman yardımcılığı için 6kişilik kadro açtı. bunlardan 2si işletme mezunları içindi. p108 (ingilizce agırlıklı) puan türünden 80 üstü alanlar başvurabilecekti. 2kişi alacakları için 4katını mülakata çağırdılar. ve 8.kişinin puanı 92 2kişi alınacak 54 kişi başvurmuş.üstelik ulaştırma bakanlığı ab uzman yardımcısı hiçama hiç özelliği olmayan bir kurum ne özlük hakkı ne maaş. maaşı tam olarak 1200tlbu kadar sıkıntıya gireceksin 92 üstü alman lazım ve karşılığında aldığın maaş. en önemli şeyi söylemeyi unuttum.eşşek gibi çalışacaksın yazılıyı geçeceksin ve mülakatta sağlam torpilin yoksa seni kapı dışarı edecekler.odtü mezunu bir arkadaşım bir kurumun mülakatına kalıyor gerçekten çok sağlam çalıştı ama torpili yok.adama sordukları sor "hayatın anlamı nedir" arkadaşım bu soruyu görünce jüriye " anlaşıldı ne demek istediğiniz en iyisi oyalanmaya gerek yok ben çıkayım" diyor jüri "bizcede iyi olur" diyor ve arkadaş çıkıyor..uzun lafın kısası zor ama zor iş.öğretmenler daha şanslı kpss den yüksek puan aldımı atanıyorlar ama kpss den ilk 50 ye giripte hala iş arayan adamlar tanıyorm

• quote:

Orijinalden alıntı: yuzier

peki dershaye gitsem hangisini önerirsnz?

karacan akademi ve murat dershaneleri öne çıkıyor fakat murat yayınları açıköğretimde daha çok isim yaptığı için burada bir yanılgıya düşülüyor kpss de bakarsak karacan akademinin kıyaslanamayacak kadar iyi olduğu ve başarısının bulunduğudur.
  • yav o konuyu bende çok düşünüyorum ikisi arasında fiyat farkı olarak da uçurum var...

kimisi diyo ki paraya kıy murata git ama az buz değil rakam yahu internetten baktığımda da murat için balon oldu isimden götürüyor diyorlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gollory

murat için balon oldu isimden götürüyor diyorlar...

kim diyorsa haklı kpss de ibre zaten karacanda açıköğretimde ise baya bir düşüş var çünkü dershane sayısı çoğaldı ve eğitimleride ister istemez üst seviyelere çıkmaya başladı diyelim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.