Şimdi Ara

KPSS Lise/Önlisans Hakkında Birkaç Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar KPSS Lise/Önlisans Hakkında Birkaç Soru sorucaktım
    1- Bu yıl sınav kaç soru olacak 2010da az soru çıkmış fln diyolar açıklık getirirmisiniz. Hangi dersten kaç soru olucak?
    2-Sınav süresi kaç dakika olacak?
    3-Bu KPSS Puan hesaplaması nasıl yapılıyor en yüksek puan kaç?
    4-Ben bilişim teknolojileri okuyorum lisede kpssden hangi bölümler var benim için?
    5-2012 Lise mezunları için son olucak diyorlar bu doğrumu?
    Biliyorum sorular biraz fazla oldu ama bu soruları tam cevaplandırırsak birçok kişi bilgilenmiş olacak. Yardımcı olucak arkadaşlara teşekkürler.

• 1)
    120 soru
    Türkçe % 50
    Matematik % 50
    Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi % 40
    Temel Yurttaşlık Bilgisi % 15
    Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel ve Güncel Sosyoekonomik Konular % 5
    Türkiye Coğrafyası % 30 Türk Kültür ve Medeniyetleri % 10
    2)
    120 dakika
    3)
    KPSS Puanı = 70 + (30 [ 2 (ASP – X ) – S] / [2 ( B – X )] – S )
    ASP : Ağırlıklı standart puan
    X : ASP dağılımının ortalaması
    S : ASP dağılımının standart sapması
    B : ASP dağılımındaki en yüksek ASP
    4)
    şoför,kaloriferci,bekçi,ceza infaz memuru,bilgisayar işletmeni,katip vb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BNSF -- 19 Mayıs 2012; 13:59:17 >
  • verdigin puan hesaplama formulunden bisey anlamadim ama bilgilendirdigin icin tesekkurler. bide soru sayilarini yuzde olarak degilde normal yazabilirmisin yuzde yuzu gecmis yazdiklarin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: silencergkn

verdigin puan hesaplama formulunden bisey anlamadim ama bilgilendirdigin icin tesekkurler. bide soru sayilarini yuzde olarak degilde normal yazabilirmisin yuzde yuzu gecmis yazdiklarin

anlamaman normal puanını hesaplamak istersen internette puanmatikler mevcut.
    sınav genel kültür ve genel yetenek olmak üzere 2 bölümden oluşuyor. 2bölüm de 60ar sorudan oluşuyor.hepsini bir sayarsan %100ü geçmesi normal.
    genel yetenekte 30 türkçe 30 matematik olmak üzere 60soru.
    genel kültürde 24 ilke inkilap,9 yurttaşlık bilgisi,3 güncel konu,18coğrafya,6kültür medeniyet olmak üzere 60soru.

• quote:

Orijinalden alıntı: β

quote:

verdigin puan hesaplama formulunden bisey anlamadim ama bilgilendirdigin icin tesekkurler. bide soru sayilarini yuzde olarak degilde normal yazabilirmisin yuzde yuzu gecmis yazdiklarin

sınav genel kültür ve genel yetenek olmak üzere 2 bölümden oluşuyor. 2bölüm de 60ar sorudan oluşuyor.hepsini bir sayarsan %100ü geçmesi normal.
    genel kültürde 24 ilke inkilap,9 yurttaşlık bilgisi,3 güncel konu,18coğrafya,6kültür medeniyet olmak üzere 60soru.

şimdi olmuş teşekkürler

• quote:

quote:

hocam peki ben de elektronik cıkıslıyım puanlar otrtalama ne olur* min hedefim ne olmalı bir de önerebileceğiniz dersane var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: alitopuat

quote:

quote:

hocam peki ben de elektronik cıkıslıyım puanlar otrtalama ne olur* min hedefim ne olmalı bir de önerebileceğiniz dersane var mı?

benimde ayrıntılı bilgim yok.çevremdekiler hocalar filan lise mezunlarının atanabilmesi için 90üstü puan alması gerekir diyorlar.dersaneler şehirlere göre değişir bulunduğun yerdeki kişilere sorman daha iyi olacaktır.
    yanlış hatırlamıyorsam caner282828 adlı arkadaş katiplik kazanmış o daha iyi bilgi verebilir sınav hakkında.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alitopuat

quote:

quote:

benimde ayrıntılı bilgim yok.çevremdekiler hocalar filan lise mezunlarının atanabilmesi için 90üstü puan alması gerekir diyorlar.dersaneler şehirlere göre değişir bulunduğun yerdeki kişilere sorman daha iyi olacaktır.
    yanlış hatırlamıyorsam caner282828 adlı arkadaş katiplik kazanmış o daha iyi bilgi verebilir sınav hakkında.

anladım teşekkür ederim.ben de bi dersaneyle görüştüm bana düz lise mezunları 90larla yerleşiyor sen meslek lisesi çıkışlı olduğun için daha düşük olacak demişti.ondan sordum.

• Gönül ister ki hak eden herkes yüksek puan alsın ve istediği şehre ve memurluğa yerleşsin.
    Fakat hayatın gerçekleri var. Herkes yüksek puan alamıyor. Bu nedenle düşük puan alanlar içinde kapıların
    kapalı olmadığını bilmenizi isterim.
    Adalet bakanlığı her yılbaşında ciddi miktarda personel alıyor. Bunlardan en düşük puan ile yerleşilebilen
    memurluk: Zabıt katipliğidir.
    70 baraj puanı alırsanız
    Daktilo ya da bilgisayar sertifkası ya da okulda başarılı oldunuz bilgisayar dersi ile
    3 dakika da 90 net kelime yazarsanız...
    Bu üç maddeyi sağlar iseniz, mülakata katılıyorsunuz.
    Adalet komisyonları mülakat yaparak seçiyor.
    ---
    Sizlere tavsiyem:
    F klavye büyük avantajdır.
    Mülakatta duruş ve kendinizi ifade etme yeteneğine bakılıyor.
    Her yılbaşında bu ilan çıkıyor. Şayet düşünürseniz bu mesleği yılbaşında Adalet bakanlığının alım yaptığını unutmayın.
    Daktilo metinleri diye arama motoruna yazarsanız yaklaşık 100 civarında metin çıkacaktır. İşte klavye sınavında bu metinler çıkıyor.
    Ayrıca Q klavye ile de sınava girebilirsiniz.
    ----
    Örneğin Önceki senelerde İstanbul Anadolu yakasında bir adliye 100 civarı personel alacaktı. Ve klavye sınavında 90
    kişi falan geçmişti. Direk memur oldular. Böyle kısmetli yerlerde var.
    ---

• Puanını düşük bekleyen arkadaşlar, katiplik sınavlarına hazırlanabilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.