Şimdi Ara

Kpss P3 puan grubu nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
2
Favori
68.537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bende KPSS ye sanırım 2014te gireceğim. Benim üni bölümünden Kpss P3 puan türü ile alıyormuş. Bu puan türü nedir yada 2013 yılında sınavı olacak mı açıkçası bilgim yok.

Hangi konu başlıklarından girerim hangi konulara çalışmak gerekir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Böyle birşeyler buldum

quote:

KPSS P3 puanı, B Grubu’nun tercihlerini yaparken göz önünde bulundurulması gereken puandır. KPSS P3 puanı; genel yetenek ve genel kültür sorularının çözümünün getirmiş olduğu puan türüdür. Bu yüzden KPSS P3 puan türünden diğer puan türlerine göre yüksek puanlar alınır.

KPSS P3 puanı memur atamalarında, KPSS P10 öğretmen atamalarında kullanılmaktadır. Mühendis, hemşire, memur, tekniker, teknisyen, polis vs. alımlarında KPSS P3 puanı esas alınır.

quote:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı:
    kpss p3 ayrı bir sınav türü mü yoksa kpss b grubu içinde mi? nasıl tercih yapılır.
    ben kpss p3 puanı ıle tercih kodu A olan bazı bölümler için de geçerli olduğunu sanıyordum, ÖRNEĞİN spikerlik gibi ????
    kpss 3 ten için sadece genel kültür ve yetenek mi yapmamız gerekiyor
    kpss 3 sınavı başvuru tarihi ve sınav tarihi ne zamn?teşekkürler
    merhaba ben uluslararası ılıskler mezunuyum bakanlıklarda çalısmak ıstıyorum hangı bolumden gırmelıyım kpssye.kpss 3 dıyorlar ama anlamadım sızden yardım beklıorum
    ya kpss puanı p3 olan lisans mezunu olarak mı yapılıyor yani lise mezunu olarak girmiştim ama lisans mezunuyum işime yaramaz mı bu puan?

KPSS P3 puanı, B Grubu’nun tercihlerini yaparken göz önünde bulundurulması gereken puandır. KPSS P3 puanı; genel yetenek ve genel kültür sorularının çözümünün getirmiş olduğu puan türüdür. Bu yüzden KPSS P3 puan türünden diğer puan türlerine göre yüksek puanlar alınır.

KPSS P3 puanı memur atamalarında, KPSS P10 öğretmen atamalarında kullanılmaktadır. Mühendis, hemşire, memur, tekniker, teknisyen, polis vs. alımlarında KPSS P3 puanı esas alınır.

POMEM Puan Hesaplaması Polis Meslek Eğitim Merkezlerine alınacak öğrencilerin başarı listesinin oluşumunda; KPSS P3 puanı, mülakat puanı ve fizikî yeterlik puanlarının toplamı esas alınacaktır. Örneğin; KPSS P3 puanı 80 olan bir polis adayının, mülakat sınavından 100 üzerinden 90 aldığını, fiziki yeterlilikten de 90 aldığını düşünelim. Bu adayın toplam puanı 260 olur ve sıralama da yukarı puandan aşağı puana doğru sıralanır. Bütün POMEM adaylarına başarılar dileriz…

Kpssp3 Puan Hesaplama:
    Memurluk puanını hesaplamak için aşağıdaki işlemleri yapın.
    KPSSP3 hesaplanırken genel yetenek ve genel kültür netleri 0,5 ağırlıklıdır.

KPSSP3=0,5.(Genel Yetenek+Genel Kültür Net Toplamı)+40

Örnek:
    Genel yetenek:56 doğru 4 yanlış
    Genel kültür : 52 doğru 8 yanlış
    Toplam: 108 doğru 12 yanlış,
    Net: 105
    KPSSP3=0,5.105+40=92,5

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: coaxem

Merhaba arkadaşlar
    Bende KPSS ye sanırım 2014te gireceğim. Benim üni bölümünden Kpss P3 puan türü ile alıyormuş. Bu puan türü nedir yada 2013 yılında sınavı olacak mı açıkçası bilgim yok.

Hangi konu başlıklarından girerim hangi konulara çalışmak gerekir?

Kpss P3 puanı: Lisans mezunlarının Kpss-B yerleştirmelerinde kullandığı puan türüdür. Sadece Genel yetenek- Genel Kültür derslerinden sorumlu olursun...

Genel Yetenek:Türkçe, Matematik+Geometri
    Genel Kültür:Coğrafya, Tarih, Vatandaşlık
  • Merhaba, burada sorulan soru ve verilen cevaplar aslında baya bilgilendirici olmuş. Buna ek olarak ben de birşeyler sormak istiyorum...

Eğitim fakültesi mezunları da kpssp3 puan türünden atanmak için sınav başvurusunda kpssp3 puan türünden girmek istediğini seçebiliyor mu? Yoksa öğretmenlik kısmından girmek zorunda olup da p3 puanı sınav sonucunda ayrı olarak belirtilip öyle mi tercih yapabiliyor?
  • Kpss lisans her yıl yapılır. Bu kpss lisans sonucunda yine kpssp3 puanı oluşur. Genel yetenek ve genel kültür testlerinin birleşmesi sonucu. Fakat atamalarda çift yıllarda yapılan kpss sonucu oluşan kpssp3 puanı kullanılır. Kpssp3 puan türü ile ilgili daha detaylı bilgiyehttp://onlinederslerim.com/kpssp3-puan-hesaplama-robotu-i-kpss-2018/ adresinden ulaşabilirsiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.