Şimdi Ara

KPSS SORU VE CEVAPLARI YAYINLANDI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hashus1099

sözlüğe yazmıştım, şimdi üşendim açıklamaya.

quote:

kpss 2012

hiç umut bağlamadığım, yine de "istemem yan cebime koy" diyerekten girdiğim sınavdı. taze bir inşaat mühendisi olarak, "lan belli mi olur, istanbul'da bir mühendislik kadrosuna girersem 2 sene takılırım" parolasına sahiptim.

nitekim mezuniyetin ardından 10 gün kadar yatış ve sonrasında 1 haftalık "cep kitapları" bazında çalışma ile sınava girdik. 2007-2008-2009 sınavlarını çözüp 103-104 net yapan biri olarak da çok özgüvenliydim hani. 70 dakikada öttürüyorduk mutlu mesut.

sınavda türkçe biraz daha zorlayıcıydı, hatta bayağı bayağı zorlayıcıydı. ilk 8-9 soruyu 3-4 dakikada çözdüm, normal gidiyor derken 1'er dakika harcanacak tipte sorular ardı ardına geldi ve ben dumur oldum.

ardından tarih ile monte edilen "ikilemde bırakıcı" ve "yanlış okumaya müsait" sorular bayağı tokatladı beni. hızlı okuyacağım diye zaten sınavın geneli boyunca 6-7 soruyu, bildiğim halde yanlış okuyarak yanlış yaptım. bunu niye yaparlar? belki haklılar ama netlere bakarken haklarını pek gözetmeden selamlarımı ilettim.

ardından yine tam net çıkarmayı beklediğim coğrafya'dan 4 yanlış yapacak bir performans sergiledik. s.çmayı umduğum vatandaşlık ise 9.5 net getirdi.

bu durumda çözmeye başladığım matematik de beklemediğim 2 yanlış getirdi.

sonuç olarak, normal performansımdan 9 net daha aşağıda yapıyor gibiyim ve tam 2 saatte bitti sınav. son soruyu sınavın son dakikasında işaretledim. 95 net ne kadar işime yarar bilmiyorum, ama beklentimin olmadığı ve çalışmadığım bir sınavdan beklemediğim bir not aldığım için üzülmeye hakkım da yok. zaten kontenjanlar nerede açıklanıyor; kim, nerede, ne zaman, kaç inşaat mühendisi alacakmış? mülakat vs olayları var mıdır gibi bir çok soru hakkında 0 bilgim var. ne yapacağımı da pek bilmiyorum ve muhtemelen yurtdışına 1 yıllığına giderim gibi duruyor.

sonuç olarak, son yıllarda (sorularına baktığım kadarıyla) gördüğüm en zor kpss idi. genel yetenek-genel kültür sınavından bahsediyorum tabi. ama ileriki senelerde zevkine girebilirim çünkü hırs yaptım.

hocam sen devlete mi gircen?iyi üni mezunusun aslında

• quote:

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

çalışırken yüksek lisans yapmanın en iyi yolu devlette çalışmak ama özel sektörde adamın kanını içiyorlar, bir de yüksek lisansa enerjisi kalmıyor insanın. o yüzden deneyeyim dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hashus1099 -- 14 Temmuz 2012; 19:23:51 >
  • quote:

quote:

çalışırken yüksek lisans yapmanın en iyi yolu devlette çalışmak ama özel sektörde adamın kanını içiyorlar, bir de yüksek lisansa enerjisi kalmıyor insanın. o yüzden deneyeyim dedim.

dogrudur ya özel cok yorucu imiş.hocam bisi sorcam burdaki veriler dogru mu?http://www.memurum.biz/2012/05/2012-haziran-memur-alimi-kadro-dagilimi.html

Birde hocam orda mühendis adında 1500 kisi falan var.Simdi o tüm mühendisleri mi kapsıyor?(bilgisayar insaat makine ayrı ayrı yazmıslar asagı aslında)

• valla onun ayrımı nedir gerçekten ben de bilmiyorum. kpss ve memur alımı hakkında hiçbir şey bilmiyorum. şimdi nereye başvurulacak, kontenjanlar ne zaman açıklanacak hiç bilmiyorum
  • quote:

valla onun ayrımı nedir gerçekten ben de bilmiyorum. kpss ve memur alımı hakkında hiçbir şey bilmiyorum. şimdi nereye başvurulacak, kontenjanlar ne zaman açıklanacak hiç bilmiyorum

hacı senin bu imzandaki basketciler favori oldukların mı.ben bag goremedim de
  • quote:

quote:

valla onun ayrımı nedir gerçekten ben de bilmiyorum. kpss ve memur alımı hakkında hiçbir şey bilmiyorum. şimdi nereye başvurulacak, kontenjanlar ne zaman açıklanacak hiç bilmiyorum

hacı senin bu imzandaki basketciler favori oldukların mı.ben bag goremedim de

evet sevdiklerim. eklenecek isimler de var da aklıma geldikçe yazarım.

• Bu sınavın sonuçları 2-3 hafta içinde belli olur...Bu sınav sonucu ile ilk atamalar Kasım ortasında olacak

http://www.osym.gov.tr/belge/1-13265/2012-yerlestirme-takvimi.html

buradan bakabilrisini...Bu alımlar OSYM nin genel alımları ve KPSS3 puanı ile alım yapıyor. Bunun dışında birçok bakanlıklar özel alım yapar...İlanlardan takip edilir. Nisal Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı uzman yardımcısı alacak ilan verir...Her bakanlık ilanda kendi şartnamesini yazar...Diyelim uzman yardımcısı için KPSS3 den 80 geçmiş olmak KPDS den 60 üstü almak ve KPSS 80 puanı 70 üstü olmak diye...Bunun yanında varsa yaş sınırı mezun olunan fakülte gibi şartlarda yazılır sizde ona göre bu kuruma başvuru yaparsınız...Bu alımlarda genelde başvurulardan sonra ayrı sınav yapılır...Bu sınavı da geçenler en son sözlü mülakata alınır öyle alım yapılır...

• geçen yılla karşılaştırırsak sonuçlar 27 temmuz cuma açıklanabilir
  • beyler bölümleride yazsak daha iyi olur tercihlerdede burdan devam ederiz yardımcı oluruz
  • 96,5 net.tahminen kac puan getirir arkadaslar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 88-89 civarı gelir burak
  • umarim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.