Şimdi Ara

KPSS SORU VE CEVAPLARI YAYINLANDI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet gençler aşağı yukarı netlerinizi hesaplamışsınızdır buraya netlerimizi yazalım

• 81 net benim aşağı yukarı
  • quote:

Orijinalden alıntı: yipman2014

81 net benim aşağı yukarı
    91 net kaç puan alabilirim sizce ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Merterqn

40+net/2
  • pek umidim yok ama 60-65 net kac puan getirirki ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacklotus

pek umidim yok ama 60-65 net kac puan getirirki ?
    Kpss puanımı hesapladım (2011'e göre) 82 gözüküyor ama 85'de olabilir iyimi sizce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7735754F2 -- 11 Temmuz 2012; 21:20:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacklotus

pek umidim yok ama 60-65 net kac puan getirirki ?
    Yetenek: 50
    Kültür : 40

Tarihten 10 yanlış yaptığıma hala inanamıyorum.

IIBF Umarım ilk atamada istanbulda kalabiliriz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: van_hoijdonk

Alıntıları Göster
    bende 85-90 arası net gelir diye bekliyorum.
    matematikle ugraşırken türkçeden 5 dakika yemişim bitirdi o beni.
    mtematiktende ugraştıgım sorları çözemeyince boşlarımda çogaldı...
    offff...

iibf olsam düşünmem bile valla.
    ama 4001 olunca mort olcaz gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 11 Temmuz 2012; 23:15:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

offff...

Dostum senin adına üzüldüm sınavdan önce konuşmuştuk belki hatırlarsın. IIBF olsan neden üzülmezsin açıklayabilir misin? 3 gündür kara kara düşünüyorum desem yeridir.

92.5'un 0.01 üstünde bile gelemez minimum da 88 net diyorum. Ne gelecek ki bu puanla? Gelse ne işe yarayacak kopya alıp başını gitmişken...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

offff...

Dostum senin adına üzüldüm sınavdan önce konuşmuştuk belki hatırlarsın. IIBF olsan neden üzülmezsin açıklayabilir misin? 3 gündür kara kara düşünüyorum desem yeridir.

92.5'un 0.01 üstünde bile gelemez minimum da 88 net diyorum. Ne gelecek ki bu puanla? Gelse ne işe yarayacak kopya alıp başını gitmişken...

Alıntıları Göster
    iibf nin kadro çok oldugu için puanda düşük oluyor.
    mesela son alımda, 75 ile iibf atanan kişiler tanıyorum. ama 4001 halen 83 lerde. 2yıl geçmiş...
    bu yüzden üzülmem :)

bu yıl şuda kötü olcak, puanlar ve yaklaşık sıralamalr değişcek ve ilk 2 alım sonuna kadar tam tahmin yapılamayacak.
    çok kötü olcak bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: aksinaletinsan

iibf nin kadro çok oldugu için puanda düşük oluyor.
    mesela son alımda, 75 ile iibf atanan kişiler tanıyorum. ama 4001 halen 83 lerde. 2yıl geçmiş...
    bu yüzden üzülmem :)

bu yıl şuda kötü olcak, puanlar ve yaklaşık sıralamalr değişcek ve ilk 2 alım sonuna kadar tam tahmin yapılamayacak.
    çok kötü olcak bu.

Alıntıları Göster
    Ne gerek vardı ki ösym soruları açıklamaya zaten her yerde sorular çıkmıştı

kopya olayı abartıldı ise 2010 puanı baz alınmalı yok az abartıldı ise 2009 puan hesaplamasını baz alın...

• quote:

Orijinalden alıntı: serseri

Ne gerek vardı ki ösym soruları açıklamaya zaten her yerde sorular çıkmıştı

kopya olayı abartıldı ise 2010 puanı baz alınmalı yok az abartıldı ise 2009 puan hesaplamasını baz alın...

Alıntıları Göster
    sözlüğe yazmıştım, şimdi üşendim açıklamaya.

quote:

kpss 2012

hiç umut bağlamadığım, yine de "istemem yan cebime koy" diyerekten girdiğim sınavdı. taze bir inşaat mühendisi olarak, "lan belli mi olur, istanbul'da bir mühendislik kadrosuna girersem 2 sene takılırım" parolasına sahiptim.

nitekim mezuniyetin ardından 10 gün kadar yatış ve sonrasında 1 haftalık "cep kitapları" bazında çalışma ile sınava girdik. 2007-2008-2009 sınavlarını çözüp 103-104 net yapan biri olarak da çok özgüvenliydim hani. 70 dakikada öttürüyorduk mutlu mesut.

sınavda türkçe biraz daha zorlayıcıydı, hatta bayağı bayağı zorlayıcıydı. ilk 8-9 soruyu 3-4 dakikada çözdüm, normal gidiyor derken 1'er dakika harcanacak tipte sorular ardı ardına geldi ve ben dumur oldum.

ardından tarih ile monte edilen "ikilemde bırakıcı" ve "yanlış okumaya müsait" sorular bayağı tokatladı beni. hızlı okuyacağım diye zaten sınavın geneli boyunca 6-7 soruyu, bildiğim halde yanlış okuyarak yanlış yaptım. bunu niye yaparlar? belki haklılar ama netlere bakarken haklarını pek gözetmeden selamlarımı ilettim.

ardından yine tam net çıkarmayı beklediğim coğrafya'dan 4 yanlış yapacak bir performans sergiledik. s.çmayı umduğum vatandaşlık ise 9.5 net getirdi.

bu durumda çözmeye başladığım matematik de beklemediğim 2 yanlış getirdi.

sonuç olarak, normal performansımdan 9 net daha aşağıda yapıyor gibiyim ve tam 2 saatte bitti sınav. son soruyu sınavın son dakikasında işaretledim. 95 net ne kadar işime yarar bilmiyorum, ama beklentimin olmadığı ve çalışmadığım bir sınavdan beklemediğim bir not aldığım için üzülmeye hakkım da yok. zaten kontenjanlar nerede açıklanıyor; kim, nerede, ne zaman, kaç inşaat mühendisi alacakmış? mülakat vs olayları var mıdır gibi bir çok soru hakkında 0 bilgim var. ne yapacağımı da pek bilmiyorum ve muhtemelen yurtdışına 1 yıllığına giderim gibi duruyor.

sonuç olarak, son yıllarda (sorularına baktığım kadarıyla) gördüğüm en zor kpss idi. genel yetenek-genel kültür sınavından bahsediyorum tabi. ama ileriki senelerde zevkine girebilirim çünkü hırs yaptım.

• quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

sözlüğe yazmıştım, şimdi üşendim açıklamaya.

quote:

kpss 2012

hiç umut bağlamadığım, yine de "istemem yan cebime koy" diyerekten girdiğim sınavdı. taze bir inşaat mühendisi olarak, "lan belli mi olur, istanbul'da bir mühendislik kadrosuna girersem 2 sene takılırım" parolasına sahiptim.

nitekim mezuniyetin ardından 10 gün kadar yatış ve sonrasında 1 haftalık "cep kitapları" bazında çalışma ile sınava girdik. 2007-2008-2009 sınavlarını çözüp 103-104 net yapan biri olarak da çok özgüvenliydim hani. 70 dakikada öttürüyorduk mutlu mesut.

sınavda türkçe biraz daha zorlayıcıydı, hatta bayağı bayağı zorlayıcıydı. ilk 8-9 soruyu 3-4 dakikada çözdüm, normal gidiyor derken 1'er dakika harcanacak tipte sorular ardı ardına geldi ve ben dumur oldum.

ardından tarih ile monte edilen "ikilemde bırakıcı" ve "yanlış okumaya müsait" sorular bayağı tokatladı beni. hızlı okuyacağım diye zaten sınavın geneli boyunca 6-7 soruyu, bildiğim halde yanlış okuyarak yanlış yaptım. bunu niye yaparlar? belki haklılar ama netlere bakarken haklarını pek gözetmeden selamlarımı ilettim.

ardından yine tam net çıkarmayı beklediğim coğrafya'dan 4 yanlış yapacak bir performans sergiledik. s.çmayı umduğum vatandaşlık ise 9.5 net getirdi.

bu durumda çözmeye başladığım matematik de beklemediğim 2 yanlış getirdi.

sonuç olarak, normal performansımdan 9 net daha aşağıda yapıyor gibiyim ve tam 2 saatte bitti sınav. son soruyu sınavın son dakikasında işaretledim. 95 net ne kadar işime yarar bilmiyorum, ama beklentimin olmadığı ve çalışmadığım bir sınavdan beklemediğim bir not aldığım için üzülmeye hakkım da yok. zaten kontenjanlar nerede açıklanıyor; kim, nerede, ne zaman, kaç inşaat mühendisi alacakmış? mülakat vs olayları var mıdır gibi bir çok soru hakkında 0 bilgim var. ne yapacağımı da pek bilmiyorum ve muhtemelen yurtdışına 1 yıllığına giderim gibi duruyor.

sonuç olarak, son yıllarda (sorularına baktığım kadarıyla) gördüğüm en zor kpss idi. genel yetenek-genel kültür sınavından bahsediyorum tabi. ama ileriki senelerde zevkine girebilirim çünkü hırs yaptım.

Alıntıları Göster
    bende aynı durumdayım :)

• quote:

85 gelir diye tahmin ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: gipsykings

quote:

85 gelir diye tahmin ediyorum

Alıntıları Göster
    yetenekten 55, kültürden 48 yaptım.
  • quote:

Kpss B puan türüne göre tercih yapılacak hangi alanlar mevcut? Ayrı ilanları mı takip etmek gerekiyor yoksa hala ensesi kalın dayı muhabbeti geçerli mi?
  • Ne gelirse gelsin sınav iptal olacak. Kendinizi yeni sınava şimdiden adapte edin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maximilanos

Ne gelirse gelsin sınav iptal olacak. Kendinizi yeni sınava şimdiden adapte edin.
    Osym Kpss 2012 için yapılan haberlerde yayın yasağı istemiş galiba...

Cümleten geçmiş olsun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: serseri

Osym Kpss 2012 için yapılan haberlerde yayın yasağı istemiş galiba...

Cümleten geçmiş olsun...

Alıntıları Göster
    yok öle bişey ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aksinaletinsan

yok öle bişey ya.

Alıntıları Göster

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.