Şimdi Ara

KPSS Tercih Klavuzu Hakkında Bir Soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kadro Kodu................Kurum Adı..................Kadro Unvanı..............Sınıf......Derece.....Adet

1841231................Adalet Bakanlığı..........Daktilograf(İstMerkez).......YH ...........9............1

Klavuzdan örnek bir tercih yeri yukarda yazdım
    Anlamadığım sınıf ve derece ne? Tercih verirken bunlara dikkat etmemiz gerekiyor mu?
    Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Stranger -- 30 Aralık 2008; 19:46:15 >

• Sınıfı bilmiyorum ama derece dediği şey kıdemin oluyor mesala 12 den başlıyorsun gittikçe düşüyorsun maaşının artoyor vs...
  • quote:

Orjinalden alıntı: FuLLTiMeHaCKeR

Sınıfı bilmiyorum ama derece dediği şey kıdemin oluyor mesala 12 den başlıyorsun gittikçe düşüyorsun maaşının artoyor vs...

Anladım yani ne kadar düşük sınıf seçersen o kadar fazla maaş
    Valla ne kadar 12-13 varsa derecelerde verdim hep .Karın tokluğuna çalışmayada razıyım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Stranger -- 31 Aralık 2008; 0:32:19 >
  • Yanında, GİH, TH, SH, AH, DH, YH yazan kadrolar ise 657'e tabi kadrolardır. Bu kısaltmalar ise çalışılacak hizmet sınıdını göstermektedir: Hizmet sınıfları şu şekildedir:

GİH: Genel İdare Hizmetleri Sınıfı
    TH: Teknik Hizmetler
    SH: Sağlık Hizmetleri
    AH: Avukatlık Hizmetleri
    DH: Din Hizmetleri
    YH: Yardımcı Hizmetler

DERECELER

Derece, memuriyete giriş derecesidir. Giriş dereceleri 657 sayılı Kanunda belirlenmiştir. Dereceler tamamıyla teknik bir düzenleme olup, adayları ilgilendirmemektedir. Bu nedenle tercih yapılırken derece hususuna hiç dikkat edilmemelidir. Bazı unvanlarda dereceler daha düşüp olabilirken bazılarında daha yüksektir. Bu değişikliğin adayları ilgilendiren bir yönü bulunmamaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxpayne_88 -- 2 Ocak 2009; 19:37:58 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.