Şimdi Ara

İkinci üniversite ve DGS hakkında sorularım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Serhat Ali Aksay Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben 4 yıllık açıköğretim işletme mezunuyum.Son yıllarda programlamaya merak sardım.YGS DGS falan hiç alakam yok tam içeriğini bilmiyorum.Amacım ygs yi kazanıp bilgisayar veya yazılım mühendisliği okumak.Ancak kazanamazsam dgs var.2 yıllık herhangi bir bölümden mezun olunca dgsyi kazanırsam istediğim bölümleri okuyabiliyormuşum.
    Birde 4 yıllık lisans mezunları Anadolu,İstanbul veya Atatürk üniversitesinde 2 yıllık veya 4 yıllık sınavsız ikinci üniversite okuyabiliyormuş.Ancak yönetim bilişim sistemleri dışında programlama ile alakalı bölüm bulunmuyor.

Sorularım:

1)Ben açıköğretimden herhangi bir 2 yıllık bölümü(Web Tasarımı ve Kodlama tercih etmeyi düşünüyorum)bitirip dgs yi kazanıp bilgisayar mühendisliği okuyabilir miyim?(Bu arada develet veya vakıf üniversitesi farketmez.Ücret önemli değil)(DGS ile bilgisayar mühendisliğini kazanırsam 3. sınıftan değilde birinci sınıftan okuyabilir miyim?)
    2)Ben şunu yeni öğrendim:Bizim zamanımızda sadece ücret ödeyerek işletmeye kayıt oluyordul.Şim şöyle yazıyor:
    Önlisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Temel Yeterlilik Testi (TYT) puan türünde en az 150 puan almak
    Lisans programlarını tercih edebilmek için ilgili Alan Yeterlilik Testi (AYT) puan türünde en az 180 puan almak
    Yani sadece ücret ödeyerek açıköğretimde herhangi bir alana kayıt yaptıramaz mıyım?
    3)YGS ve AYT(bu iki sınavı geçmem ve ösym tarafından yerleştirilmem gerekiyormuş) yi kazanıp biligsayar veya yazılım mühendisliğine kayıt yaptırabiliyormuşum.Bu sınavları kazanamazsam diye dgsyi düşünüyorum.Sanırım dgs diğerlerine göre daha kolay.
    4)Bana ne tavsiye edersiniz?(Ben açıköğretimin sitesine girdim kayıt tarihleri geçmiş galiba yeni kayıt tarihleri ne zaman bilmiyorum)Yazdığım gibi amacın bilgisayar veya yazılım mühendisliği okumak.Bunun için en kısa yok hangisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkuaz999 -- 8 Kasım 2019; 13:14:51 >

• işletme mezunuysan herhangi 2 yıllık veya 4 yıllık aöf bölümüne kaydolabilirsin sınavsız. sadece üni harç ücretini yatırarak. buna ikinci üniversite deniyor googledan bak. ama sanırım kayıt tarihleri geçti seneye artık.

evet 2 yıllık bitirirsen dgs ile 4 yıla geçersin ama mesela tarım okuyup bilgisayar mühendisliğine geçemezsin gene googledan bakabilirsin hangi önlisans bölümlerinden hangi lisanslara dgs ile geçileceğini

tavsiyem bu sene tyt-ayt (eski adı ygs ya da öss) giripdirekt kazanmaya çalış. olmazsa ikinci üni kayıt tarihlerini kaçırma ve 4 yıllık istediğin bölüme geçebileeğin bi 2 yıllık yaz.

dgs ile geçişlerde bölümden bölüme değişir. 1 den de başlatır 3ten de. kimisi bazı dersleri sayar yıl olarak düşünemz vs. vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dodofran

işletme mezunuysan herhangi 2 yıllık veya 4 yıllık aöf bölümüne kaydolabilirsin sınavsız. sadece üni harç ücretini yatırarak. buna ikinci üniversite deniyor googledan bak. ama sanırım kayıt tarihleri geçti seneye artık.

evet 2 yıllık bitirirsen dgs ile 4 yıla geçersin ama mesela tarım okuyup bilgisayar mühendisliğine geçemezsin gene googledan bakabilirsin hangi önlisans bölümlerinden hangi lisanslara dgs ile geçileceğini

tavsiyem bu sene tyt-ayt (eski adı ygs ya da öss) giripdirekt kazanmaya çalış. olmazsa ikinci üni kayıt tarihlerini kaçırma ve 4 yıllık istediğin bölüme geçebileeğin bi 2 yıllık yaz.

dgs ile geçişlerde bölümden bölüme değişir. 1 den de başlatır 3ten de. kimisi bazı dersleri sayar yıl olarak düşünemz vs. vs.
    Hocam bende baktım 5 ekim son yazıyor geçmiş maalesef.Amacım Açıköğretim web tasarım ve kodlama okuyup sonra dgs ile bilgisayar mühendisliğine geçmek.Ancak 3. sınıftan bilgisayar mühendisliği okuyup 2 senede bitirirsem kendimi bilgisayar mühendisi gibi hissetmem maalesef.Ben dgs ile bilgisayar mühendislğine geçmek ve 1. sınıftan başlayıp bitirmek istiyorum.
    Bu arada sadece senede 1 kez mi başvuru yapılıyor?Yani mayıs haziranda yeni, kayıt falan olabilir mi?

Atatürk üniversitesi,Anadolu üniversitesi ve İstanbul üniversitesi bu ikinci üniversiteye imkan sağlıyormuş.Bende geç öğrendim.

Bu arada bizim zamanımızda açıköğretime sınavsız ücret ödeyerek kayıt olunuyordu artık bu kalktı mı?Mutlaka sınavla mı oluyor?

Hocam sizin tavsiyeniz benim için zor türkçe matematik tarih coğrafya neyse birde kimya fizik biyoloji falan çok zor olur kazanamam diye düşünüyorum.

• turkuaz999 T kullanıcısına yanıt
    çalışırsanız yaparsınız. ikinci üni için sınava gerek yok. 4 yıllığa tamamlama için gerek var. ikinci üni kayıtları senede bir olur haziranda falan başlar ekime kadar sürer. 2020 de kaçırmazsınız..
    2 senede zaten bitmez kaliteli bir yere girerseniz. bu kadar kasmayın daha var bunlara. önce kazanmaya bakın sonra düşünün kaç yılda bitireceğinizi. kolaylıklar dilerim size.
  • dodofran D kullanıcısına yanıt
    Sınavsız ikinci üniversitede önlisans okuyup DGS ile örgün bir lisansa geçmek mümkün müdür hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • evet

• 1. soru evet geçebilirsin ve 1.sınıftan başlayabilirsin. Eğer AYT konuları zor geliyorsa DGS ile geçebilirsin ama kontenjan çok az

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.