Ben her yerde kullanabileceğim bir savaş sanatı arıyodum ve seçeneklerimi bu iki spora kadar indirgedim.Sizce hangisi daha etkili ve neden ? Eğer ki öneriniz varsa sebebiyle birlikte yazarsanız sevinirim
Jiujitsu'dan kastın bjj mi?
blasterjaxx
kullanıcısına yanıt
Evet
Krav Maga daha etkili diye düşünüyorum ama askerlere öğretildiği için de bir o kadar zor. Adamları izliyorum sandalyede zıpılıyo, takla atıyo, bir şeyler ediyo kilide alıyo. Yapmadığım için bilmiyorum ama uzun vaadeli bir sabata benziyor. (Yada benzemiyordur) salonunu da bulmak zor biraz, 3 tane salonunu gezdim hocalar çok katıydı o yüzden hevesim kaçtı (her salonda öyle değildir tabi). Burada şuan BJJ diyorum ama bence Thai Box veya Kundo yapabilirsin.
CeinkayaErkinC
kullanıcısına yanıt
Hocam ikisine nasıl düşürdünüz seçenekleri. Pek yakın stil değiller. Bana kalırsa vucudunuz bjj'ye daha yatkın fakat bu demek değil ki krav maga yapamazsınız. 50 kilo ile kick boks yapıyorum yani :D
quote:
Orijinalden alıntı: blasterjaxx
Hocam ikisine nasıl düşürdünüz seçenekleri. Pek yakın stil değiller. Bana kalırsa vucudunuz bjj'ye daha yatkın fakat bu demek değil ki krav maga yapamazsınız. 50 kilo ile kick boks yapıyorum yani :D
BJJ tabii ki de. Türkiye'de krav magayı iyi öğrenemezsin.
blasterjaxx
kullanıcısına yanıt
Hocam bunu gördüğüm eleştirilerden-önerilerden dolayı 2'ye düşürdüm. Mesela karateye başlayacaktım sonra etkisiz dediler, Aikidoya başlayacaktım hatta haluk emçioğlunun aikido kitabını da okudum uygulayamazsın dediler veya wing chun a başladım abartılıyor dendi ve çoğu savaş sanatına baktım da en çok bunları beğendim. Yorumunuz için teşekkürler
Üstteki arkadaş haklı, krav maga için türkiyede düzgün eğitim veten yer bulmak zor. Aslında bjj için de öyle
blasterjaxx
kullanıcısına yanıt
Türkiyedeki hatrı sayılır bjj takımları dünya çapındaki takımların uzantılarıdır. Bildiğin şey hakkında konuş.
CeinkayaErkinC
kullanıcısına yanıt
Kickboks veya muaythai her yerde etkilidir zaten karşına kolay kolay etkili dönüşebilen insanlar denk gelmez sen isterse wing chun kadar dandik bir spor bile olsa bir dalda ilerlediysen alt edersin ama şunu belirtiyim istediğin kadar ilerle 6 kişiyi felan yere seremezsin onlar filmlerde oluyor sadece
Marcossx
kullanıcısına yanıt
Sanırsın küfür ettim sana. Triplere bak
CooperTimeC
kullanıcısına yanıt
Kesinlikle katılıyorum. Filmlerde teker teker geliyolar ama normalde herkes bir saldırır. Ama amacım böyle bişey yapmak değil tabi . Öyle işlere kolay bulaşmam ben bir dövüş sanatı bileyim de herhangi bir olaya tedbir olsun diye istiyorum. Aynı zamanda yetişkinlerin çoğu esnekliğin zor geliştiğini anlatırlar ve ben hali hazır gençken daha kolay bir şekilde öğrenmek istiyorum. Yetişkin olunca çok daha zor oluyor diyen tanıdıklarım var ve herkeste bundan şikayetçi. O yüzden istiyorum yani
CeinkayaErkinC
kullanıcısına yanıt
Ben bjj başlamaya karar verdim. Krav maga kitapları okusam en azından bir etkisi olur mu acaba? Kitap okumak konusunda bir sıkıntım yok çünkü
quote:
Orijinalden alıntı: CeinkayaErkin
Ben bjj başlamaya karar verdim. Krav maga kitapları okusam en azından bir etkisi olur mu acaba? Kitap okumak konusunda bir sıkıntım yok çünkü
Hocam doğru karar vermişsiniz ama bana göre BJJ bulursanız Thai Box eğitimi veren yerde bulabilirsiniz. Bir de arkadaş Corvos' u ülkenin her yerinde varmış gibi konuşuyor.
quote:
Orijinalden alıntı: morphinomaniac
quote:
Hocam doğru karar vermişsiniz ama bana göre BJJ bulursanız Thai Box eğitimi veren yerde bulabilirsiniz. Bir de arkadaş Corvos' u ülkenin her yerinde varmış gibi konuşuyor.
Alıntıları Göster
Peki Ataşehir/İstanbul yakınlarında bir spor salonu önerebilir misiniz bjj için? Ben Mata Leon Training Center diye bir yer buldum ve evime çok yakın ama her Bjj kursuna gitme diyorsanız özel bir kurs söyleyebilirseniz memnun olurum
quote:
Peki Ataşehir/İstanbul yakınlarında bir spor salonu önerebilir misiniz bjj için? Ben Mata Leon Training Center diye bir yer buldum ve evime çok yakın ama her Bjj kursuna gitme diyorsanız özel bir kurs söyleyebilirseniz memnun olurum
Özele gitmenide önermem çok pahalı onlar da yahu. MMA'nın ders başı ücreti 100 TL'ydi. Benim gittiğim salon aylık 100 TL. İstanbul da olmadığım için bilmiyorum ama Corvos İstanbul diye ararştırırsanız iyi bir sonuç alabilirsiniz.
CeinkayaErkinC
kullanıcısına yanıt
Mata Leon Training Center İstanbulda dövüş sporlarına yönelik bulabileceğin en donanımlı yerlerden biri. Ayrıca benimde üyesi olduğum en iyi bjj takımlarından birine ev sahipliği yapıyor.Gelip antrenmanı izleyebilirsin hatta rica edersen denemene bile izin verebilirler.
CeinkayaErkinC
kullanıcısına yanıt
Balaban Crossfit ve Golden Glory
blasterjaxx
kullanıcısına yanıt
Teşekkürler hocam
quote:
Teşekkürler hocam
Herkese yorumu için teşekkür ederim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme