Arkadaşım sen git notere sor en iyisi. Onlar bu tür işleri çok yaptığı için bir çözüm yolu önerirler. Burada ki kimsenin yorumunu da ciddiye alıp işe girişme.
ben aracımı satarken 1500 tl civarı vergi borcu vardı, alacak adam kapattı borcu , ertesi gün notere gittik, sabah noter vekalet doldurdu, ben yarım saat adamın 1 gün önce yaptığı eft nin hesabıma geçmesini bekledim, mesaj gelince birde bankayı arayıp teyit ettim, alacak adam güldü
Arkadaşlar,
Yorumlarınız için teşekkür ederim. bugün satıcı arkadaşla buluştuk. İşyerine davet etti. Bir devlet kurumunda mühendis olarak çalışıyor. Bana gerekli güveni verdi.
Daha sonra bankaya gittik. Ben 23 bin tl lik kısmı verip kredi borcunu kapattım.
1 saat sonra da notere gittik. satışı üstüme aldım.
Çok şükür her şey rast gitti.
Ama diğer arkadaşlara önerim şu şekilde:
Araç satışı için sizden çıkan parayı elden vermeyip EFT ile satıcının hesabına aktarmak ve eft açıklamasına plaka ve satış detaylarını belirtmek.
Ayrıca adi senet denilen kırtasiyede satılan senetlerden alıp toplan tutar kadar satıcıdan imzalı güvence almak. ----hatta çok takıntılıysak ya da satıçı süpheli bir karakterse yanınızda götüreceğiniz bir arkadaşınız ceptel ile video kaydı yapabilir :)))
Ben bunda sonraki alışverişlerimde böyle hareket edeceğim.
Senet vs. kabul etmeyin sakın hocam.
Banka ile konuşun kredi ne kadarsa bu kadar kredi çeksek.Aynı gün içinde ödesek bize masrafı ne olur?
Masrafını siz karşılayın kredinin.
Araç sahibi de eşine dostuna kredi çektirsin.
15 20 binlik bir kredi varsa illaki eşi dostundan destek alabilir hocam. Bence sakın girmeyin
Sen yine de uzak dur kardeşim. Elindeki parayı kaptırıp, mahkeme mahkeme koşmak var işin ucunda.
Burası Türkiye. Banka bile araya girmiyor böyle durumlarda.
Ben aldım,adam belediyede müdür pozisyonunda memurdu.Senet vs. vereyim dedi lakin güven olunca istemedim.Bankaya gidip aracın rehinini kaldırttım,sonra vergi borcu,trafik borcu vs. ödedim.Elimdeki makbuzlarla adama gitti,araç eşinin üzerine kayıtlıymış.Eşine noterdeki görevli memurla gidip,imza attırdılar.Sonra aracı üzerime aldım,kalan parayı da noterde teslim ettim...Kısacası çok dolaylı ve stresli bir yol,imkanınız varsa rehinsiz araç bakın.
Ha birde LPG ruhsata işletilmemiş ise ruhsata işlettirip alın.Çünkü yeniden fatura edilmesi,proje çizilmesi ve muayeneye girmesi gerekiyor.Paranıza,emeğinize ve zamanına yazık.
Ben hemen hemen bütün araçlarımı böyle sattım. Bir şekilde kredisi bitmemiş oluyor ve alıcıyla bankaya gidip kapatılıyor, sonra kalan para noter satışıyla ödeniyor.
Her zaman savunduğum fikir; araç alırken araçtan çok sahibine bakın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme