Şimdi Ara

Kredi Borcu Olan Aracın Satışı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.272
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar,ikinci el bir araba almaya niyetlendim fakat aracın sahibi aracı banka kredisi ile almış(sanırım taşıt kredisi)

Aracın noter satışını gerçekleştirmeden önce bankaya gidip benim vereceğim parayla krediyi kapatacağız.

Daha önce bu işlemi yapmış olanınız var mı?

Benim açımdan ne kadar güvenli bir alışveriş olur?

1-2 saat içerisinde bankanın kaldırdığı rehin noter e yansır mı? satış yapılabilir mi?

bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Son Durum:

Yorumlarınız için teşekkür ederim. bugün satıcı arkadaşla buluştuk. İşyerine davet etti. Bir devlet kurumunda mühendis olarak çalışıyor. Bana gerekli güveni verdi.

Daha sonra bankaya gittik. Ben 23 bin tl lik kısmı verip kredi borcunu kapattım.

1 saat sonra da notere gittik. satışı üstüme aldım.

Çok şükür her şey rast gitti.

Ama diğer arkadaşlara önerim şu şekilde:

Araç satışı için sizden çıkan parayı elden vermeyip EFT ile satıcının hesabına aktarmak ve eft açıklamasına plaka ve satış detaylarını belirtmek.

Ayrıca adi senet denilen kırtasiyede satılan senetlerden alıp toplan tutar kadar satıcıdan imzalı güvence almak. ----hatta çok takıntılıysak ya da satıçı süpheli bir karakterse yanınızda götüreceğiniz bir arkadaşınız ceptel ile video kaydı yapabilir :)))

Ben bunda sonraki alışverişlerimde böyle hareket edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkankilicoglu -- 27 Aralık 2014; 12:59:01 >

• Dikkatli olmanda fayda var. Banka kredi durumlarımda Risk artıyor. Para yatınca Rehin online kaldırılıyor diye biliyorum. Ancak siz iyice duşunun bence bu ise girecekseniz sozlesme vs yapın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lütfen bu tür durumlara girmeyiniz. Siz para vermeyin. Söyleyin eşi dostu onun için çeksin bankadan kredi. Sonra siz üzerinize aracı alınca parayı ona verin o kişi çektiği krediyi ödesin. Etraf dolandırıcı kaynarken bu zamanda kimseye güvenmeyin lütfen.
  • Boyle birseyin altina girilmez bence. Karsi taraf borcunu kapatsin siz parayi verin o gidip parayi aldigi kisi veya kredi cekip rehini kaldirdigi bankaya borcunu odesin.

• quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Boyle birseyin altina girilmez bence. Karsi taraf borcunu kapatsin siz parayi verin o gidip parayi aldigi kisi veya kredi cekip rehini kaldirdigi bankaya borcunu odesin.
    Sanirim parayi cok kolay kazandiniz...Ben böyle birşeyin yanindan bile geçmezdim Heleki TURKİYE Gibi bir ülkede...

Kurumsal Firmalar bile dolandirici olmuş artik.Çalanin yanina kar kalan Hukuk Namina Tuketiciyi koruyan hiçbirşey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FurkanKizil

Sanirim parayi cok kolay kazandiniz...Ben böyle birşeyin yanindan bile geçmezdim Heleki TURKİYE Gibi bir ülkede...

Kurumsal Firmalar bile dolandirici olmuş artik.Çalanin yanina kar kalan Hukuk Namina Tuketiciyi koruyan hiçbirşey yok.

Alıntıları Göster
    Gidin 10 bin lira fazla verip başka bir araç alın ama böyle bir hataya kesinlikle bulaşmayın.
    Adamın borcunu ödedikten sonra ''vazgeçtim'' derse hukuksal bakımından yapabileceğiniz en ufak bir şey yok ne yazık ki..
    Boşu boşuna bu riski almayın.Bu riski almaktansa 10 bin lira fazla borca girip başka araç alın inanın daha iyi

• Banka rehini kalkmasi 2-3 saati buluyor.uc ay once aracimi sattim rehin 3 saat sonra kalkti.aliciyla beraber 3 saat oyalandik banka akbank.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araca ait vergi borcu yoktur.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 50 bine alacağınız araç için 60 bin liralık senet isteyin, parayı vermeden önce senedi alın, vadesi o anki gün olsun, vazgeçtim derse doğru icra dairesine. En mantıklı yol bu olsa da, ben yapmazdım bunu. Bankadan ihtiyaç kredisi çekip kaldırsın rehni, aynı gün geri yatırırsa en fazla 250 lira dosya masrafı olur. Ama sıkıntılı iş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nkaradeniz

50 bine alacağınız araç için 60 bin liralık senet isteyin, parayı vermeden önce senedi alın, vadesi o anki gün olsun, vazgeçtim derse doğru icra dairesine. En mantıklı yol bu olsa da, ben yapmazdım bunu. Bankadan ihtiyaç kredisi çekip kaldırsın rehni, aynı gün geri yatırırsa en fazla 250 lira dosya masrafı olur. Ama sıkıntılı iş.
    Riske girmeye gerek yok, kredisini kendi bir şekilde kapatsın. İlla ki aynı model farklı araç bulunabilir. Başka İstanbul yok, gözünüzü dört açın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sebastian vettel

Riske girmeye gerek yok, kredisini kendi bir şekilde kapatsın. İlla ki aynı model farklı araç bulunabilir. Başka İstanbul yok, gözünüzü dört açın.

Alıntıları Göster
    burdaki adamlara bakılırsa araç satılmaz zaten.Yok alınmaz yok dolandırılır yok öyle yok böyle diyenlere deli oluyorum. Klasik 3.dünya ülkesiyiz.Her şeye şikayet.Tahminimce yazanların çoğuda 18 yaş altı çocuklar zaten.,
    Birde akıl vermişler satıcı krediyi kapatsınmış ulan zaten adamın parası olsa krediyi kapatır sizle niye uğraşsın.

son 1 senede 2 tane kredili araç SATTIM.

Alıcı ile bankaya gidiyoruz , borcu kapatıyoruz ,yaklaşık 30dk da rehin kalkıyor ve noterden gidip satışı veriyoruz.Hatta son satışımda rehni hemen kaldırmadılar akşama kalkar dediler ,bende alıcının yanındakine noterden aracın satışı için vekalet verdim adamlar arabayı aldılar ertesi günde satışı üstlerine aldılar.. Adamlara kaç kere buyrun anahtarınız dedim almadılar araç daha sizin dediler.

Karşınızdaki adamı bi tartın ölçün biçin ondan sonrada gidin alışverişinizi yapın.
    Ben gönül rahatlığıyla kredili araç alırım , karşımdakine bakarım ,ufaktna bi araştırırım ,adam gibi biyerde sigortalı çalışıyorsa aracın üzerinde farklı bir rehin gözükmüyorsa (hatırlı tanıdığı devreye sokar) aracı şaaak diye alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekulic -- 26 Aralık 2014; 9:10:32 >

• quote:

Alıntıları Göster
    ya amma abartmışsınız,daha önce bu şekilde 2 arabamı sattım,1 tanede araba aldım hiç problem olmadı...

tamam dolandırıcılar cirit atıyorda herkesde dolandırıcı değil...

adama bir bakarsın konuşursun anlarsın,eehh olmadı yanına 2 kişi alır adamı yanlız bırakmazsın,ama bu kadar tedirgin olacağın birşey yok...

araba konusunda dolandırılma olasılığın kredi kapatırken dolandırılmandan daha yüksek....

ayrıca zaten bankaya gidiyorsun ,adam gözünün önünde krediyi kapatıyor,adı sanı adresi belli,kamera kayıtlarıda belli takma kafana bişey olmaz...

• quote:

Alıntıları Göster
    Üstteki tüm yorumlara katılıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkankilicoglu

Arkadaşlar,ikinci el bir araba almaya niyetlendim fakat aracın sahibi aracı banka kredisi ile almış(sanırım taşıt kredisi)

Aracın noter satışını gerçekleştirmeden önce bankaya gidip benim vereceğim parayla krediyi kapatacağız.

Daha önce bu işlemi yapmış olanınız var mı?

Benim açımdan ne kadar güvenli bir alışveriş olur?

1-2 saat içerisinde bankanın kaldırdığı rehin noter e yansır mı? satış yapılabilir mi?

bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Noterlerin bu gibi durumlar için de satış sözleşmesi olduğunu hatırlıyorum, siz en iyisi bir notere gidin ve durumu açıklayın onlar size en doğru bilgiyi verirler ayrıca borcu olan aracın satışı verilemez diye bir şey yok sadece normal şatış işlemlerinden biraz daha farkli presedürlwri vardir o kadar...

• Sonra dolandırıldım diye başlık açarsın .

• quote:

Orijinalden alıntı: guvenxoca

ya amma abartmışsınız,daha önce bu şekilde 2 arabamı sattım,1 tanede araba aldım hiç problem olmadı...

tamam dolandırıcılar cirit atıyorda herkesde dolandırıcı değil...

adama bir bakarsın konuşursun anlarsın,eehh olmadı yanına 2 kişi alır adamı yanlız bırakmazsın,ama bu kadar tedirgin olacağın birşey yok...

araba konusunda dolandırılma olasılığın kredi kapatırken dolandırılmandan daha yüksek....

ayrıca zaten bankaya gidiyorsun ,adam gözünün önünde krediyi kapatıyor,adı sanı adresi belli,kamera kayıtlarıda belli takma kafana bişey olmaz...

çoluk çocukla uğraşıyoruz işte..
  • İnsanin fikri ne ise zikride odur
    Bu forumda dolandirici olmaya acik çok kişi var
    Bende kredi aracin satisini verdim sorun olmadi
    Arti kredisi olan araci alitken dolandirilma olasiligi aracini sattigin kişinin kredili olarak alacagim zamankinden daha yüksek değil
    Sattigin araca kredi kullanan birisi KASKO YAPMAZ İSE O PARAYİ ALAMAZSİN

• quote:

Orijinalden alıntı: zgbayraktar

İnsanin fikri ne ise zikride odur
    Bu forumda dolandirici olmaya acik çok kişi var
    Bende kredi aracin satisini verdim sorun olmadi
    Arti kredisi olan araci alitken dolandirilma olasiligi aracini sattigin kişinin kredili olarak alacagim zamankinden daha yüksek değil
    Sattigin araca kredi kullanan birisi KASKO YAPMAZ İSE O PARAYİ ALAMAZSİN

buraya kalırsa zaten yaşamayalım ölelim.
    Araçlarımı çatır çatır satarken hiçkimsede aa ben bunu almam demedi. Ya kardeşim alıcı okadar saf satıcıda çakal mı

Bunlara sorsan aracını satarken önce parayımı alırsın yoksa noteremi gidersin diye , bunlar hemen önce para sonra noter der. E alıcı salak mı ? Parayı aldıktan sonra vermiyorum vazgeçtim derse silah çekerse ne olacak ?
    Enazından bunda bankada kayıtlı kuyutlu işlem yapıyosun

• Bu konuyu buraya sorana kadar noter veya bankaya sormak daha iyi olurdu. Sanki herkes dolandırıcı gibi bir izlenim yaratılıyor..

Notere gidip araç satışı için vekaletname alabilirsiniz, bu tür durumlara özel bir işlemleri olabileceğini düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: kahraman202

Bu konuyu buraya sorana kadar noter veya bankaya sormak daha iyi olurdu. Sanki herkes dolandırıcı gibi bir izlenim yaratılıyor..

Notere gidip araç satışı için vekaletname alabilirsiniz, bu tür durumlara özel bir işlemleri olabileceğini düşünüyorum.
    Evet anlatayım sana bu durumu 1 sene önce başımaza geldi.

Kadınla anlaştık para felan hazır gittik arabanın kredi borcunu bankaya yatırdık elimizde kalan 10 bin lirayıda kadına verdik gittik notere noter arabanın borcu 24 saat sonra kalkar satışı o zaman yapılabilir dedi, ve bizim elimizde kayda değer hiç bişey yok arabanın borcunu yatırdık arabayı alamıyoruz.

Kadın kocasını aradı böyle böyle dedi tabi biz yusuf yusuf babamla biraz tırstık biraz değil baya tırstık. :)
    Neyse kadın dedi arabayı size bırakıyım sizde parayı verin yarın gelirsiniz satışı yaparız dedi mecburen 1 gün boyunca bekledik ertesi gün gidip aldık satışını.

DİKKAT Et biz acemiydik böyle bi duruma düştük kötü niyetli biri olsa arabanın borcunu yatırttırmıs arabanın satışını vermeyebilirdi bizde kös kös eve dönerdik valla.
    Kadın harbi kadınmış :)

Bir keresindede arabayı satıcaz notere gittik adam demesin mi biz arabayı şu şehirdeki arkadaşa alıcaz, siz satışı verin biz parayı hesabınıza yollayalım. KİMSEYE GÜVENMEYİN

• Ayak üstü adam seviyorlar. Bazılarına dikkat edin.
    Kredi borcunu kaparken senet almak en mantıklısı.

Akıllı olun az. Adamın eline her şeyi veriyorsunuz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.