Şimdi Ara

kredi kartı aidatı için hakem heyeti kararına karşın bankanın tarafıma açtığı dava (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
13
Favori
46.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Merhaba Alp Batu bey.Öncelikle Akbank'ı böyle bir parayı ödemeye mahkum ettiğiniz için çok sevindim.Akbank ev sevmediğim bankadır , bir dönem bende uğraştım bu bankayla fakat alamadım.

Takıldığım nokta 95 bin TL yi nasıl aldınız.Bu ne parasıydı?Biraz daha açabilirmisiniz.Bildiğiniz gibi bankaların sözleşmesinde kart aidatı ve hesap işletim ücreti paralarını alıcaklarını belirtiyorlar ve imzalatıyorlar.Müşteri tüketici mahkemesine başvurarak hakkını ararsa , bankalarda üst mahkemelere dava açarak müşteriyi mahkeme masraflarını ödemeye kadar sürükleyen durumlar ortaya çıkıyor.Bu durumun örnekleri çokca gördük.Sizin mahkeme nasıl aleyhinize sonuçlandı , bunu öğrenmek istedim.

orada 95.000 Tl yazmıyor 95 Lira.00 Kurus yazıyor
    sunun gibi birsey 95.50 yani 95 lira 50 kurus

• quote:

Orijinalden alıntı: ibo4fun

quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Merhaba Alp Batu bey.Öncelikle Akbank'ı böyle bir parayı ödemeye mahkum ettiğiniz için çok sevindim.Akbank ev sevmediğim bankadır , bir dönem bende uğraştım bu bankayla fakat alamadım.

Takıldığım nokta 95 bin TL yi nasıl aldınız.Bu ne parasıydı?Biraz daha açabilirmisiniz.Bildiğiniz gibi bankaların sözleşmesinde kart aidatı ve hesap işletim ücreti paralarını alıcaklarını belirtiyorlar ve imzalatıyorlar.Müşteri tüketici mahkemesine başvurarak hakkını ararsa , bankalarda üst mahkemelere dava açarak müşteriyi mahkeme masraflarını ödemeye kadar sürükleyen durumlar ortaya çıkıyor.Bu durumun örnekleri çokca gördük.Sizin mahkeme nasıl aleyhinize sonuçlandı , bunu öğrenmek istedim.

orada 95.000 Tl yazmıyor 95 Lira.00 Kurus yazıyor
    sunun gibi birsey 95.50 yani 95 lira 50 kurus

Evet 95 lira aldığım. 95 bin lira olsaydı keşke:))

Benden kesilen kart aidat ücreti 65 liraydı. Benim mahkeme masrafları dahil aldığım para 95 lira.

Yanıldığınız nokta sözleşmeye imza atsanız dahi bankayla müzakere yapılmadığı(ne kadar aidat ödeyeceğinize bankayla birlikte karar almadığınız) için Tüketici hakem heyeti sizi haklı görüyor.

Banka hakem heyetinin kararını tüketici mahkemesine taşısa bile Mahkeme hakem heyetinin kararına uyar..

• GARANTİ BANKASI sağolsun bugün aynı kazığı banada attı. 50 tl üyelik aidatı kesti bende tüketici hakları hakem heyetine şikayet ettim heyet beni haklı buldu. t.h.h. heyeti kararında 15 gün içersinde param geriye ödenmezse icraya verebileceğim yazıyordu. 15 gün bekledim ve 16 gün bankayı aradım. bankacı t.h.h. kararının ellerine ulaşmadığını, ulaştığında gereken işlemin yapılacağını söyledi. ve bir hafta içersinde GARANTİ BANKASI bana karşı dava açmış olduğunu öğreniyorum. GARANTİ BANKASI nın yazısında t.h.h. kararının iptali , icraya vereceğim korkusuyla ihtiyati tedbir kararı, ve yargılama giderleri avukatlık ücretlerinin bana ödetilmesi istenilmiş. koskoca GARANTİ BANKASI 8 senedir kullandığım tek banka bana bu kazığı atmış bulunuyor. mahkemenin üst yazısında da savunma ve 100 TL gider avansı yatırmam isteniliyor. burada siyaset yapacak değilim ama sonuçta devlet kurumu olan Tüketici Hakları Hakem Heyeti kararını 3. şahıs özel bir kuruluş iptal ettirebiliyorsa vay halimize. bu dakikadan itibaren GARANTİ KASI nı hayatımdan çıkarıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: smurat48

GARANTİ BANKASI sağolsun bugün aynı kazığı banada attı. 50 tl üyelik aidatı kesti bende tüketici hakları hakem heyetine şikayet ettim heyet beni haklı buldu. t.h.h. heyeti kararında 15 gün içersinde param geriye ödenmezse icraya verebileceğim yazıyordu. 15 gün bekledim ve 16 gün bankayı aradım. bankacı t.h.h. kararının ellerine ulaşmadığını, ulaştığında gereken işlemin yapılacağını söyledi. ve bir hafta içersinde GARANTİ BANKASI bana karşı dava açmış olduğunu öğreniyorum. GARANTİ BANKASI nın yazısında t.h.h. kararının iptali , icraya vereceğim korkusuyla ihtiyati tedbir kararı, ve yargılama giderleri avukatlık ücretlerinin bana ödetilmesi istenilmiş. koskoca GARANTİ BANKASI 8 senedir kullandığım tek banka bana bu kazığı atmış bulunuyor. mahkemenin üst yazısında da savunma ve 100 TL gider avansı yatırmam isteniliyor. burada siyaset yapacak değilim ama sonuçta devlet kurumu olan Tüketici Hakları Hakem Heyeti kararını 3. şahıs özel bir kuruluş iptal ettirebiliyorsa vay halimize. bu dakikadan itibaren GARANTİ KASI nı hayatımdan çıkarıyorum.

hocam bir yanlış olmasın sizden niye gider avansı istemişler anlayamadım? herhangi bir para yatırmayınız. gider avansını davacı yatırmalı.

Harç ve avans ödenmesi
    HMK MADDE 120- (1) Davacı, yargılama harçları ile her yıl Adalet Bakanlığınca çıkarılacak gider avansı tarifesinde belirlenecek olan tutarı, dava açarken mahkeme veznesine yatırmak zorundadır.
    dava şartları 114/ 1-g : " Davacının yatırması gereken gider avansının yatırılmış olması."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perseepona -- 3 Haziran 2013; 22:27:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: perseepona

quote:

Orijinalden alıntı: smurat48

GARANTİ BANKASI sağolsun bugün aynı kazığı banada attı. 50 tl üyelik aidatı kesti bende tüketici hakları hakem heyetine şikayet ettim heyet beni haklı buldu. t.h.h. heyeti kararında 15 gün içersinde param geriye ödenmezse icraya verebileceğim yazıyordu. 15 gün bekledim ve 16 gün bankayı aradım. bankacı t.h.h. kararının ellerine ulaşmadığını, ulaştığında gereken işlemin yapılacağını söyledi. ve bir hafta içersinde GARANTİ BANKASI bana karşı dava açmış olduğunu öğreniyorum. GARANTİ BANKASI nın yazısında t.h.h. kararının iptali , icraya vereceğim korkusuyla ihtiyati tedbir kararı, ve yargılama giderleri avukatlık ücretlerinin bana ödetilmesi istenilmiş. koskoca GARANTİ BANKASI 8 senedir kullandığım tek banka bana bu kazığı atmış bulunuyor. mahkemenin üst yazısında da savunma ve 100 TL gider avansı yatırmam isteniliyor. burada siyaset yapacak değilim ama sonuçta devlet kurumu olan Tüketici Hakları Hakem Heyeti kararını 3. şahıs özel bir kuruluş iptal ettirebiliyorsa vay halimize. bu dakikadan itibaren GARANTİ KASI nı hayatımdan çıkarıyorum.

hocam bir yanlış olmasın sizden niye gider avansı istemişler anlayamadım? herhangi bir para yatırmayınız. gider avansını davacı yatırmalı.

Harç ve avans ödenmesi
    HMK MADDE 120- (1) Davacı, yargılama harçları ile her yıl Adalet Bakanlığınca çıkarılacak gider avansı tarifesinde belirlenecek olan tutarı, dava açarken mahkeme veznesine yatırmak zorundadır.
    dava şartları 114/ 1-g : " Davacının yatırması gereken gider avansının yatırılmış olması."

gider avansı davayı kazandığımda geri vereceklermiş. istenilen 100 tl yi cuma günü cevap dilekçemle vereceğim. 4077 kanun değişikliğine güveniyorum. umarım onaylanır o zaman görücem ben o GARANTİ KASI nı. dava sonucunu paylaşacağım umarım tüketici yönünde çıkar.

• smurat48 kullanıcısına yanıt
    şimdi hocam yine de siz bilirsiniz ama gider avansı dava şartıdır yani yatırmazsanız dava açılmaz. dolayısıyla bu parayı davayı açan yatırır. sizin parayı yatırmanız mantıklı değil çünkü parayı yatırırsanız şu oluyor: ben parayı yatırdım git bana davayı aç demiş oluyorsunuz karşı tarafa. halbuki siz parayı yatırmazsanız bu parayı karşıdan isteyecekler ve karşı taraf yatırmazsa dava açılmayacak ve itiraz süreleri geçtiği için sizin hakem heyeti kararınız kesinleşecek. kesinlikle yatırmayın derim çünkü davayı açan karşı taraf, parayı yatırması gereken karşı taraf, tüm bunlardan zararlı çıkacak kişi ise sizsiniz, çünkü davayı sonunda kazansanız dahi 100 liranızı belirli bir süre boyunca rehin vermiş olacaksınız hiç bir kanuni yükümlülüğünüz olmamasına rağmen, kaybederseniz de belki de sırf siz bu parayı yatırıp karşı tarafın davayı zamanında açmasını sağladığınız için kaybetmiş olacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perseepona -- 7 Haziran 2013; 20:19:58 >

• perseepona P kullanıcısına yanıt
    hocam bana bu şekilde aktarmadılar adliyedeki yazıcılar. eğer parayı yatırımayıp cevap vermezsem kabullenmiş olup hiç bir hak talep edemiyormuşum. parayı yatırdım cevabıda verdim bakalım dava günü belirlenecek. sonucundan haberdar ederim umarım tüketici yönünde çıkar.
  • smurat48 kullanıcısına yanıt
    benim anladığım şu siz kararı lehinize çıkarttınız. banka bu kararın iptali için dava açtı. size tebligat gelmiş olmalı ve sizden 15 gün içinde cevap dilekçesi istiyolar yalnız gider avansı da isteniyor. bu dediğim doğru mudur?
    eğer bu anlattığım şekildeyse parayı boşuna yatırmışsınız. bazen memurlar böyle kanunu saçma sapan kafasına göre yorumlarlar ya da olmayan kanun çıkartırlar kafalarına göre. burada da öyle bir şey olmuş hiç bir yasal dayanağı yok yaptıklarının, hata bana kalırsa o memuru şikayet etseniz muhtemelen savunma hakkını kısıtladığı için görevi kötüye kullanmaktan ceza alır. işgüzar bir memurun iş bilmezliğinden ya da işine gelmediğinden kaynaklı bir durum ortaya çıkmış. tabi artık yatırıldığına göre şu aşamada geri alınamaz, o para için ayrıca dava açmak lazım. umarım lehinize sonuçlanır ve dava sonucunda zaten karşı taraftan tahsil edip size verirler parayı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perseepona -- 11 Haziran 2013; 19:00:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

bankalar o parayı keyfi olarak düzewnli ödeme ve harcama yapan müşterilerine ödüyorlar zaten mesela örnek olarak ben işbankasını arayıp 10 saniye içinde aidatı geri alabiliyorum.

Ama eğer banka yerine tüketici heyeti ile parayı alma youna gidilirse banka karşı dava açıp karşı tarafı sindiriyor. Sanırım şu mantık söz konusu. "ALIŞMASINLAR" aklıma başka bir şey gelmedi.

quote:

Orijinalden alıntı: adizman

Geçtiğimiz günlerde dava sonuçlandı, davayı kaybetmiş bulunuyorum.
    2 duruşma yapıldı, 2 duruşmayada gidip yazılı savunmamı verdim, bu konuda daha önce verilmiş olan tüketici mahkemesi ve yargıtay kararlarını emsal olarak gösterdim ama bu rağmen dava benim aleyhime sonuçlandı, çağlayan 6. tüketici mahkemesi tüketici hakem heyeti kararını iptal etti. henüz gerekçeli karar açıklanmadı hangi gerekçeyle iptal ettiğine dair bir bilgim yok. şu anda gerekçeli kararı bekliyorum ama işin ilginç yanı benim bu karara itiraz hakkım yok. karar kesinmiş, davanın değerinin düşük olması nedeniyle temyiz hakkımda yokmuş.
    şimdi gerekçeli kararı bekliyorum. orada mahkeme masrafları ve karşı tarafın avukatlık ücreti belirtilecekmiş. yani iş bankası bana güzel bir gol attı.

Durum aynen anlattığınız gibi Treth. "ALIŞMASINLAR ".

Bugün çalıştığım bankaya 78 yaşında bir amca geldi, bir miktar kredi çekmiş 24 aylık, o krediyi de 3 ay içinde erkenden ödemiş, buna rağmen çeşitli safsatalar adı altında ( hayat sigortası, zart zurt primi ) derken, iade edilmesi gereken sigorta miktarından 500 tl eksik vermişler. Tüketici hakem heyetine başvurmuş ve haklı bulunmuş, onun için uğraşıyordu. karşımda sorumlu bulamıyorum, o oraya bu buraya gönderiyor, ama hakkımı arayacağım diyordu. adam kredi borcunu erkenden bitiriyor, ve halen bu bankacılık denilen lanet sistem gene son tekmeyi tüketiciye vurmayı ihmal etmiyor.

Bu memlekette hiçkimse hakkını aramazsa, 50 tl için uğraşmaya değmez mantığıyla bankaların bilerek kucağına oturursa, onlarda bir güzel yapıştırıyor.

Ama koskoca İş Bankası, 50 tl ücret ödememek için size 1600 tl takmış oldu. Çok çok yazık, bu kadar da aç gözlülük olmaz yahu.

• quote:

Orijinalden alıntı: mami_24

arkadaş etiniz ne budunuz ne tüketici hakem heyetine falan gidiyosunuz bankayla hukuk yolunda bir atışma yaparsan böyle 50 lira yerine 1500 gibi bir rakam ödersiniz

ha yok para bana koymaz ben hakkımı ararım derseniz hodri meydan

bende seneler önce böyle bi durumu yapacaktım forumdan gaza geldim yapı krediyi aradım ödemesseiz hakem heyetine vericem dedim temsilci tamam verin bizde size dava açarız o zaman dedi kapatın kartlarımı hesabımıda kapantın dedim kapattılar

bende vazgeçtim tabi 2 gün sonra aradılar bi yanlışlık olmus kartı geri verelim 50 lira bonus yükleyelim 3 sene boyuncada sizden aidat namına birşey alıcaz dediler

Kardeş aynen.sen Barcelona'ya sıkıysa gel futbolda kapışalım gibi birşey demişinbir sosyal savaş mı açsak şunlara dh nin gücünü internetin gücünü görseler ? Bu ne ayıp yahu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fluuuuu -- 12 Haziran 2013; 5:21:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Fluuuuu

quote:

Orijinalden alıntı: mami_24

arkadaş etiniz ne budunuz ne tüketici hakem heyetine falan gidiyosunuz bankayla hukuk yolunda bir atışma yaparsan böyle 50 lira yerine 1500 gibi bir rakam ödersiniz

ha yok para bana koymaz ben hakkımı ararım derseniz hodri meydan

bende seneler önce böyle bi durumu yapacaktım forumdan gaza geldim yapı krediyi aradım ödemesseiz hakem heyetine vericem dedim temsilci tamam verin bizde size dava açarız o zaman dedi kapatın kartlarımı hesabımıda kapantın dedim kapattılar

bende vazgeçtim tabi 2 gün sonra aradılar bi yanlışlık olmus kartı geri verelim 50 lira bonus yükleyelim 3 sene boyuncada sizden aidat namına birşey alıcaz dediler

Kardeş aynen.sen Barcelona'ya sıkıysa gel futbolda kapışalım gibi birşey demişinbir sosyal savaş mı açsak şunlara dh nin gücünü internetin gücünü görseler ? Bu ne ayıp yahu

şu isbankasi iyice cozuttu. öğrenciden aidat almıyoruz dedi bize kart karı verdi. şimdi de yönetmeliği değiştmis 20 tl alıyor. bize öğrencilik hayatı boyunca aidat yok dendi. acaba yönetmelikte bu madde varmiydi yoksa sözde mi bunu bulmam lazım. utanmadan birde size taksit yapıp maxi puan veriyoruz demiş. bir yılda onca alışverişime 12 kuruş puan vermiş. en son bir siteden bisiklet aldım world karta %10 puan veriyordu. is bank ta öyle bişey yok. birde utanmadan verdikleri 12 kuruş için 20 tl talep etmişler. istiyorsaniz tüketici heyetine başvurun dediler. cuma günü arayıp konuşucam olmadı subeye gidip herkes in içinde yalancılar diyecem. böyle etik olmayan bir anlayış görmedim. yok söz vermese ben zaten aidat öder gider world kart alırdım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: perseepona

benim anladığım şu siz kararı lehinize çıkarttınız. banka bu kararın iptali için dava açtı. size tebligat gelmiş olmalı ve sizden 15 gün içinde cevap dilekçesi istiyolar yalnız gider avansı da isteniyor. bu dediğim doğru mudur?
    eğer bu anlattığım şekildeyse parayı boşuna yatırmışsınız. bazen memurlar böyle kanunu saçma sapan kafasına göre yorumlarlar ya da olmayan kanun çıkartırlar kafalarına göre. burada da öyle bir şey olmuş hiç bir yasal dayanağı yok yaptıklarının, hata bana kalırsa o memuru şikayet etseniz muhtemelen savunma hakkını kısıtladığı için görevi kötüye kullanmaktan ceza alır. işgüzar bir memurun iş bilmezliğinden ya da işine gelmediğinden kaynaklı bir durum ortaya çıkmış. tabi artık yatırıldığına göre şu aşamada geri alınamaz, o para için ayrıca dava açmak lazım. umarım lehinize sonuçlanır ve dava sonucunda zaten karşı taraftan tahsil edip size verirler parayı.

Merhaba,
    Ben ağabeyim için uğraşıyorum.İş Bankası TSHH kararına itiraz ett,iki haftalık süreyi de geçirdiler,bu durumda yine de cevap dilekçesi verebilirmiyiz,ya da ne yapabiliriz?
    Çok teşekkürler

• Direnişte onların devlet yardımı ile yaptığı zorbalıklara cevap verdik.
  • rüzgar12 R kullanıcısına yanıt
    iki haftalık süreyi ne şekilde kaçırdınız? bir mazeretiniz, bir sebebiniz var mıydı? burası önemli çünkü normal şartlar altında iki haftalık cevap süresinin kaçması demek geri dönüşü olmayan bir yola girmek demek, dava sizin cevap dilekçeniz olmadan yürütülür. Ama mazeret, önemli sebep vs varsa bir yolu mevcut.
    Ne yazık ki geçerli bir mazeretim yok.Bu durumda dava aleyhimize mi gelişir hakim nezdinde ? Yukarılarda okuduğuma göre ciddi bir mahkeme masrafı söz konusu,bu altından kalkamayacağım bir yük olur ne yazık ki . TÜDEF Başkanı Ali Çetin ısrarla aidatların geriye dönük 10 yıllık alınabileceğini vurguluyor,karar hakimin görüşüne göre mi çıkar ? Farklı bundan sonra ne yapabilirim ? Çok teşekkürler vakit ayırıp cevapladığınız için ,var olun
  • Herkese merhaba,

Ben de garantiye 3 ayri konuda (kkarti aidati, mortgage ve tasit kredisi dosya msr.) tüketici hakem hetyetine başvurdum. buynlardna 2 tanesi için karar olumlu cikti, buyuk meblagli olan mortgage için henüz beklemedeyim. Karar tarihi bir tanesi icin30.04.2013 ve son paragrafta, 15 gun içinde bankanin tüketici mahkemesine itiraz hakki saklidir denmiş. Dun bir tebligat aldim. Icinde hem tensip tutanagi hem de ihtiyati tedbir taleplidir yazan bir başka dokuman var. Itiraz tarihine bakıyorum, 29.05.2013. Bu durumda banka 15 gunu geçirmiş ve itirazi hâksiz durumda olmuş olmuyor mu? Benim bu dosyaya bir itiraz dilekçesi yazmama gerek var midir? Var ise bana bir metin orneg, verebilirseniz cok memnun olurum. Benim de 2 hafta içinde mi itiraz dilekçesi vermem gerekli.? Bu sure ne zaman baslar, itiraz tarihi ise 29 mayis diyor ve zaten çoktan geçmiş, yok bana tebligat tarihi ise, bu durumda dünden itibaren 14 isgunu mu saymaliyim? Uyaptan gelen sms de tebligatin bana 7.haziranda gönderildiği (pşostaya verildigi) yaziyor. ama elime geçmesi 26 haziran 2013 tur. Caglayan'a gidip dosya zabit memurundan dosyami alip içine dilekçemi mi koyacagim?

Bu arada Tensip tutanagi belgesinde, dava tarihi diye bir tarih var, 31 mayis 2013 olarak verilmiş yani bu tarih geçmiş. Uyap üyesiyim ve sms ler bana geldi, ama dava tarihi sudur katilin vb diye bir sms almadım hic. Geregi dusunuldu diyerek de aciklamalar yapilmis. En dikkatimi ceken nokta, hmk 320 uyarinca, dosya üzerinden inceleme yapılarak karar verilemediği taktirde ilk duruşmada karar verileceği vb yazılmış. anladığım ben buna bir itiraz yazısı yazacağım ve gidip dosyaya elden koyacağım. Sonra bakılacak dosya üzerinden karar verilemezse de bize yeni bir dava gunu bildirilecek. Bana bu konuda yardım ederseniz çok memnun olurum. Tam da babam ve annemin aynı anda bypass geçirdiği şu günlerde, başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Bu arada kartlarımı hala kapatmadım, sizce durmaları mı daha iyi, kapattırmam mı?

@perseepona

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi twingonote -- 27 Haziran 2013; 16:57:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: rüzgar12

Ne yazık ki geçerli bir mazeretim yok.Bu durumda dava aleyhimize mi gelişir hakim nezdinde ? Yukarılarda okuduğuma göre ciddi bir mahkeme masrafı söz konusu,bu altından kalkamayacağım bir yük olur ne yazık ki . TÜDEF Başkanı Ali Çetin ısrarla aidatların geriye dönük 10 yıllık alınabileceğini vurguluyor,karar hakimin görüşüne göre mi çıkar ? Farklı bundan sonra ne yapabilirim ? Çok teşekkürler vakit ayırıp cevapladığınız için ,var olun

hakim 10 yıllık süreyi göz önüne alır diye düşünüyorum. Almazsa eğer temyiz sınırı altındaysa parasal değer, temyiz edemeyeceksiniz ve verilen karar kesin hüküm mahiyetindedir. O yüzden yapacak pek bir şey yok 2 sene olarak kabul ederse. Ama çok uzun bir süredir artık Yargıtay'ın da etkisiyle 10 sene kabul ediliyor. Bu açıdan ben sorun çıkacağını sanmam. hakim de 10 sene olarak kabul edecektir zamanaşımını.
    cevap dilekçesi vermeniz herhangi bir hak kaybına yol açmaz. sadece artık dava üzerinde herhangi bir şey söyleme imkanınız kalmadı. tamamen hakime kalmış durumda dosyanın akıbeti. daha önce de demiştim 2/3 oranında tüketici lehine çıkmaktadır kararlar. aleyhe de çıkabilir ama hala oransal olarak ibre sizden yana. o yüzden çok dert etmeyin. ikincisi hesap işletim ücretiyse sizinkisi, avukat masrafı ödememeniz mümkün. ama dosya masrafı ya da kredi kartı aidatı ise durum farklı olabiliyor. bundan sonra yapabileceğiniz pek bir şey yok. belki mazeret uydurup eski hale getirme dilekçesi yazılabilir. eski hale getirme dilekçesiyle birlikte yanında ek olarak cevap dilekçesi de yazıp mahkemeye verebilirsiniz ama kabul edilmeme ihtimali yüksek kesin süreyi kaçırmışsınız ama tabi belki de kabul edilir. vaktiniz varsa şansınızı denemek istiyorsanız bu yola başvurun derim. masrafların size yükletilmesine gelince sizinki hesap işletim ücreti miydi yoksa kredi kartı aidatı mı ya da dosya masrafı mı? masrafların size ödetilmesi hakkında daha net bişi sölemek için bunu bilmem lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: twingonote

Herkese merhaba,

Ben de garantiye 3 ayri konuda (kkarti aidati, mortgage ve tasit kredisi dosya msr.) tüketici hakem hetyetine başvurdum. buynlardna 2 tanesi için karar olumlu cikti, buyuk meblagli olan mortgage için henüz beklemedeyim. Karar tarihi bir tanesi icin30.04.2013 ve son paragrafta, 15 gun içinde bankanin tüketici mahkemesine itiraz hakki saklidir denmiş. Dun bir tebligat aldim. Icinde hem tensip tutanagi hem de ihtiyati tedbir taleplidir yazan bir başka dokuman var. Itiraz tarihine bakıyorum, 29.05.2013. Bu durumda banka 15 gunu geçirmiş ve itirazi hâksiz durumda olmuş olmuyor mu? Benim bu dosyaya bir itiraz dilekçesi yazmama gerek var midir? Var ise bana bir metin orneg, verebilirseniz cok memnun olurum. Benim de 2 hafta içinde mi itiraz dilekçesi vermem gerekli.? Bu sure ne zaman baslar, itiraz tarihi ise 29 mayis diyor ve zaten çoktan geçmiş, yok bana tebligat tarihi ise, bu durumda dünden itibaren 14 isgunu mu saymaliyim? Uyaptan gelen sms de tebligatin bana 7.haziranda gönderildiği (pşostaya verildigi) yaziyor. ama elime geçmesi 26 haziran 2013 tur. Caglayan'a gidip dosya zabit memurundan dosyami alip içine dilekçemi mi koyacagim?

Bu arada Tensip tutanagi belgesinde, dava tarihi diye bir tarih var, 31 mayis 2013 olarak verilmiş yani bu tarih geçmiş. Uyap üyesiyim ve sms ler bana geldi, ama dava tarihi sudur katilin vb diye bir sms almadım hic. Geregi dusunuldu diyerek de aciklamalar yapilmis. En dikkatimi ceken nokta, hmk 320 uyarinca, dosya üzerinden inceleme yapılarak karar verilemediği taktirde ilk duruşmada karar verileceği vb yazılmış. anladığım ben buna bir itiraz yazısı yazacağım ve gidip dosyaya elden koyacağım. Sonra bakılacak dosya üzerinden karar verilemezse de bize yeni bir dava gunu bildirilecek. Bana bu konuda yardım ederseniz çok memnun olurum. Tam da babam ve annemin aynı anda bypass geçirdiği şu günlerde, başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Bu arada kartlarımı hala kapatmadım, sizce durmaları mı daha iyi, kapattırmam mı?

@perseepona

Hakem heyeti kararının tarihi değil, bu kararın bankaya tebliğ edildiği tarihten itibaren 15 gün geçtikten sonra itiraz yapılırsa süresi dışında yapıldığı için itiraz geçersiz olur. Bunu öğrenmek için de mahkeme kalemine gidip dosyayı incelemek lazım . dosya içindeki tebligat zarflarına bakıldığına karşı tarafa hangi tarihte hakem heyeti kararının yapıldığı belli olur. bu tarih üzerinden 15 gün sayılacak. Eğer tebligat çok uzun sürede gitmemişse 15-20 gün gibi, bankanın itiraz süresini kaçırmış olma ihtimali var. ama tebligat uzun sürede gitmişse büyük ihtimal süresi içinde yapmışlardır itirazı. dediğim gibi mahkeme kalemine gidip dava dosyanızı kimlik vererek inceleyin. eğer itiraz süresini kaçırmışlarsa sizina ayrıca bir itiraz dilekçesi yazmanıza gerek yok. hakim bunu kendi gözetmeli ama gözden kaçabilir diye yine de cevap dilekçesinde itiraz süresinin geçtiğini belirtmekte yarar var. siz ilk olarak bankaya hakem heyeti kararının tebligatının hangi tarihte yapıldığını öğrenin.
    bir de sizin cevap dilekçesi verme süreniz başlamış. o tensip tuanağı ve ihtiyati tedbir talebine ilişkin belgelerin size ulaştığı andan itibaren 15 gün içinde sizin cevap dilekçesi yazmanız lazım.
    http://www.burtukoder.com/Sayfa.asp?islem=2&SayfaNo=104 burada bir örneği var. cevap dilekçesi yazılıp mahkemeye iadeli taahhütlü veya elden yollanmalıdır. bir sorunuz olursa dilekçeyle ilgili ayrıca yardımcı olabilirim. ama öncelikli olarak itiraz süresine ilişkin dediklerimi göz önünde bulundurup onları bir kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Merhaba Perseepona,
    Benim konum kredi kartı aidatı ile ilgili lehte çıkan TSHH kararına bankanın itirazıdır.
    Tükoder'den yardım aldım,süreyi geçirsemde yine de cevap yazmamı önerdiler.Ben de internette çeşitli sitelerden konu ile ilgili bulduğum tüm belgeleri harmanlayarak bir cevap yazdım.Bahçelievler Kaymakamlığı TSHH^nın tüketici lehinde verilen kararı iptal eden Bahçelievler Tüketici Mahkemesine cevaben inceleme,gerekçe ve kararındanhttp://xa.yimg.com/kq/groups/16071574/828242016/name/2AYRINTILIKARAR.PDF faydalandım ancak henüz kaleme vermedim,muhtemelen yarın vereceğim.Tükoderin avukatı dava tutarı kadar ödeme yaparsınız diye bilgi verdi ki dava tutarı 65,- TL aksi takdirde dava sonuçlanana kadar rahat uyku yok.

İlginize çok teşekkür ederim,kolay gelsin

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.