Şimdi Ara

Kredi Kartı Aidatını Geri Almak (Kesin Çözüm) (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (2 Mobil) - 4 Masaüstü2 Mobil
5 sn
310
Cevap
134
Favori
46.018
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
74 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kart aidatı istemiyorsanız benim gibi aidatı olmayan kart tercih edeceksiniz. Hem kampanya olsun hem aidat olmasın derseniz uğraşırsınız. Sözleşme verilirken aidat yazıyor. Aidatsız kartlar her bankada olmak zorunda ve var. Az bi araştırsanız zaten aidatsız kartı seçer keyfinize bakarsınız. He derseniz ki aidatsız kartların avantajı yok evet yok ama kredi kartı işte napalım yani.
  • BlackMon B kullanıcısına yanıt
    Garanti Bankası herkese aynı cevabı veriyor ve boş konuşuyor. size verdikleri cevap da bahsettikleri yönetmelik aynı zamanda şunu diyor; kart ücreti kartın ilk kullanımını takip eden bir yıl için peşin olarak alınır diyor. onlar istedikleri kadar geçmiş dönem desinler geçmiş döneme ait kart ücreti alamazlar ki. O yüzden o cevabı ve ekstreyi ekleyerek konu başında belirttiğim yere başvurun. Kazanmama şansınız yok

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O halde neden konu başında belirttiğim yere başvurmuyorsunuz, siz daha ilk aşamadasınız. Bu yöntemi izlerseniz iade almama şansınız yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hp_anka -- 17 Haziran 2020; 22:7:47 >
  • Bankaya ilk sayfadaki metin ile başvurdum bakalım ne diyecek (ykb)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tbb başvurumu yaptım konu sahibine teşekkürler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ARkadaşlar bugün ekstreme baktığımda üyelik aidatı şeklinde tarafıma geçirmişler 189.00TL akbank. Şikayet sitesine yazdım. Akbank iletişimden de taraflarına gerekli bilgiyi ilettim. Tarafıma yazılı olarak bir bilgi iletilmesini istedim. Şimdi 20 iş günümü bekliyeyim ve bu 189.00TL ücreti ödeyip sonra mı Bankalar birliği bireysel hakem heyetine başvurarak almalıyım.
    www.sikayetvar.com
    Akbank Kullanıcı Şikayet & Yorumları - Şikayetvar
    https://www.sikayetvar.com/sikayet/detay/15326355
    buda benim konum desteklerseniz sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan_mee -- 11 Temmuz 2020; 14:4:21 >

• ozkan_mee O kullanıcısına yanıt
    Öncelikle başvuracağınız yer tüketici hakem heyeti değil. Konuda da belirtildiği üzere bankalar birliği bireysel hakem heyeti.
    Tüketici hakem heyeti reddeder zaten.
    Ve bankalar birliği hakem heyetine başvurmak için de , bankadan alınan cevabı eklemeniz gerekiyor. Eğer cevap gelmezse de başvururken cevap gelmedi seçeneğni işaretleyin

• hp_anka H kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. O zaman bana cevap verilene kadar zaten süreç uzayacak şimdilik aidatı ödeyip daha sonrasında cevap gelip gelmemesine göre başvurumu bankalar birliği hakem heyetine e-devlet üzerinden gerçekleştiriyorum :) ilginiz için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hp_anka

Öncelikle başvuracağınız yer tüketici hakem heyeti değil. Konuda da belirtildiği üzere bankalar birliği bireysel hakem heyeti.
    Tüketici hakem heyeti reddeder zaten.
    Ve bankalar birliği hakem heyetine başvurmak için de , bankadan alınan cevabı eklemeniz gerekiyor. Eğer cevap gelmezse de başvururken cevap gelmedi seçeneğni işaretleyin
    Merhaba bir kusura bakmazsanız bir konu daha danışmak istiyorum. Acaba bu aidat geri iadesi süreci içerisinde kart aidatını ödeyip Bankalar birliği hakem heyetine başvurarakmak suretiyle aidatı geri almayı düşünüyoruz sonucu biraz uzun da sürse oluyor dediniz. Peki bu süreç içerisinde kredi kartını kullanmam sorun yaratır mı yoksa tamamen kullanmayı kesiyim mi?
  • Yazıda da belirttiğim üzere iadeyi alabilmek için kartı tamamen kapatmak ya da kapatarak yerine aidatsız kart almış olmanız gerekiyor. Eğer o kartı kapatıp aidatsız kart almışsanız tabiki kullanabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: hp_anka

Yazıda da belirttiğim üzere iadeyi alabilmek için kartı tamamen kapatmak ya da kapatarak yerine aidatsız kart almış olmanız gerekiyor. Eğer o kartı kapatıp aidatsız kart almışsanız tabiki kullanabilirsiniz
    Yok hocam daha kapatmadım bankaya iletişimden yazı yazmıştım. O zaman şöyle yapayım bankayla telefonla konuşup aidatsız kart istiyim ve takibinde sizin yolları izliyim.

Edit: Bankayla görüştüm :) aidatsız kart veremeyeceklerini söyledi Akbank bende iptal talebinde bulundum. Sizin yazınız doğrultusunda gerekenleri gerçekleştiricem. Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan_mee -- 13 Temmuz 2020; 15:25:37 >
    Aidatsız kart veremeyeceklerini mi söyledi 🤔
    Böyle bir şey yapamazlar. Vermek zorundalar. Vermedikleri taktirde ciddi para cezaları var.
    Aidatsız kart talebinizi yazılı olarak yapın ve yazılı cevap isteyin. Bakın nasıl veriyorlar. Sonucu da benimle paylaşın lütfen

• free kart verebiliriz diğer karta bağlı olacak dedi. Peki dedim diğer karta bağlı olacaksa diğer kartın aidatını ödemem lazım dedim cevap vermedi. Yılsonuna kadar kalmam koşuluyla 225tl chip para teklif etti kabul etmedim iptal ettirdim. İletişim üzerinden şimdi yazı yazdım sizin siteye eklediğinizi. Ne kadar süre beklemem gerekli cevap vermeleri için 2 gün içerisinde cevaplanır deniyor ama şu ana kadar ses yok. Birde 2-3 gün önce bir karar alınmış Anadolu 3. Tüketici Mahkemesi Emsal bir karara imza atmış bu kararda şimdiye kadar uzlaşma yapılmadan alınan aidat ücretlerinide geri iadesi konusunda bir karara varmış. Onursal başkan Aydın Ağaoğluyla ilgili bir yazı var ama güzel detaylı bilgi bulamadım.
    Aydın beyin onursal başkanlığını yaptığı derneğin içindeyim ben de. Evet öyle bir emsal karar var ama her mahkeme bunu uygulamayabilir. Hakem heyetleri zaten uygulamaz. Ayrıca banka yine boş konuşmuş. Free kart ayrı bir karttır. Diğer karta bağlı olamaz. Onu diyen görevli ya yalan söylüyor ya da bir halt bilmiyor. Siz sadece bahsettiğim yöntemi harfiyen uygulayın. Benim bu yöntemle bizim tüketici grubundaki yüzlerce kişi parasını geri aldı

• hp_anka H kullanıcısına yanıt
    2 tane müşteri temsilcisiyle görüştüm zaten ikiside farklı farklı yanıt verdi sinirlendim :). Dediklerinizi harfiyen yapıcam. Tek merak ettiğim akbank'a site üzerinden iletişime geçmiştim ne kadar sürede cevap vermelerini beklemem gerekli acaba.
  • Finansbank için 2 ay içinde yıllık ücret alınacağı söylendi aradık ,aidatsız kart teklif ettiler.Ama bunun pek bir özeliği yok.Yani hemen hemen tüm bankaların aidatsız kartları böyle.Ee durum bu olunca zaten bir anlamı kalmıyor banka kartı kullan daha iyi.

Neyse 2 hafta sonra iptal edeceğim zaten.

İş bankası Maximum kart ise dün 87 lira artı 4 lira kesmiş.Şimdi arayacağım ,onlarda yine aidatsız kart veya puanları bize verin teklifi verirlerse bir anlamı kalmayacak yani ? Maximum kart özelinde ücretleri iade alan varsa tecrübesini paylaşırsa sevinirim.
  • valla hocam ben Axessi iptal ettim mail attım ilk sayfada yazılanı cevap vermelerini bekliyorum cevap vermezselerde cevap vermediler şeklinde ilk sayfada yazılan e-devlet üzerinden "Bankalar birliği hakem heyetine" yazmamız gerektiği 1-2 ay içerisinde ödeme gerçekleşir dediler bakalım görcez iş bankası kartımda var oda aynısını yaparsa onada aynı :) yolu uygularım napim yapcak bişi yok şu an. Bankaların kartını kullanıyoruz zaten ordan kazanıyorsun. Postunu kullanan firmadan kazanıyorsun sonra gelip birde aidat istiyorsun ya :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: transglobal

Aidatlı kredi kartını kullanmaya devam ederken, aidatsız kart alsak, aidat almaya devam ediyorlar ve bunun için yapılabilecek birşey yok sanırım. Adios, parafly, vb seyahat puanı biriktirilen kredi kartı kullananlar için uygulanabilecek bir çözüm değil bu durumda. Başlığı görünce umutlanmıştım, yazının detaylara bakınca eski kartı kapatmadan aidat iadesi olamayacağını anladım.
    Hocam ben de Adios kart kullanıyorum. Biriken puanım var. Bu puanlar herhangi bir şekilde daha değerli kullanılabiliyor mu?
  • Konunun tamamını okudum, faydalı konu için teşekkürler. Aidatın gelecek dönemler için alındığını bilmiyordum. Kullandığım kartlardan zaten aidat alınmıyor ancak ilerde farklı kartlar alırsam bu bilgilerin faydası olacak.
  • adios karta 185 tl geçirmiş ykb. bunu iade alabilir miyiz?

ykb maaş müşterisiyim gold ve play kartlarım var bunlardan aidat almıyorlar.

Bu şekilde veya başka bir şekilde iade alabilir miyim?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.