Arkadaşlar selam bilmediğim için bi soru sorcam kredi kartı hesap kesim tarihleri ile ilgili. Benim 26 sında hesap kesimim var 26 ekimde yapacağım yeni harcama 26 kasımdamı kesilir yoksa o ay içinde üstüne ekleyip ödememi çıkarırlar bilen biri yazarsa sevinirim bilgilendirirse. Yani daha açık olmam gerekirse. 26 ekimde kesilen hesabı 27de ödeyip harcarsam 27 kasımda ödememi çıkar yoksa ekstra bişi çıkarırlarmı ilk defa kart kullanıyorum yeni mezun olup iş hayatına atıldım bilgim yok internette baktım bişi anlamadım. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babammmmmmm -- 25 Ekim 2023; 13:58:53 > |
Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihi: Bilmeniz Gerekenler
Kredi kartı hesap kesim tarihi, hesabınızdaki işlemlerin aylık olarak kapatıldığı gündür. Bu tarihte, hesap kesim tarihinde yapılan tüm alışverişler ve harcamalar hesabınıza yansıtılır.
Hesap kesim tarihinde yapılan alışverişler, o tarihten önceki dönemde gerçekleşmiş olsa bile, o ayın ekstresinde görünür. Benzer şekilde, hesap kesim tarihinde yapılan harcamalar da otomatik olarak ekstreye dahil edilir.
Hesap kesim tarihi genellikle kartın ilk çıkartıldığı tarihten itibaren aynı tarihtir. Ancak bazı kartlarda, hesap kesim tarihi kullanıcı tarafından değiştirilebilir.
Hesap kesim tarihinizi bilmek önemlidir, çünkü bu tarih, fatura ödemenizi planlamanıza ve harcamalarınızı yönetmenize yardımcı olur. Bu tarihi bilerek, hesabınızdaki işlemlerin ve bakiyenizin farkında kalabilir, gecikme ücretlerinden kaçınabilirsiniz.
Kredi kartı ekstre kesim tarihi, hesabınıza yansıtılan işlemlerin kapatıldığı gündür. Bu tarihten sonra yapılan işlemler, bir sonraki ayın ekstresine dahil edilir. Hesap kesim tarihinizi takip ederek, harcamalarınızı daha iyi kontrol edebilir ve finansal sorumluluğunuzu artırabilirsiniz.