Şimdi Ara

KREDİ KARTI İLE ALTIN ALIP YATIRIM YAPMAK???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
5.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar para biriktirmek yatırm yapmak istiyorum su sıralar hepsiburada, weblebi gibi alışveriş sitelerinde
    taksitle gr olarak altın satılıyor

sizce karlı mı bu iş
    artıları ve eksileri nedir*???

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=530176&productid=eaksgldchip
    http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=rJAxRl_3-o4aBijic9y9rQ
    http://www.weblebi.com/Kategori.aspx?Cid=VU9wJBIWI2wrA5TcXWz-3Q
    http://www.weblebi.com/Kategori.aspx?Cid=tXwNo_ldEvsXEVsPslWavA

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kredi Kartı ile Altın Alıp Yatırım Yapmak: Bilmeniz Gerekenler

Altın, yüzyıllardır değerli bir yatırım varlığı olarak görülmüştür. Günümüzde kredi kartı ile altın almak, yatırım seçenekleri arasında giderek daha popüler hale gelmektedir. Ancak, kredi kartı ile altın alıp yatırım yapmadan önce göz önünde bulundurmanız gereken bazı önemli faktörler vardır.

Kredi Kartı ile Altın Almak Mantıklı mı?

Kredi kartı ile altın almak, acil durumlarda veya yatırım fırsatlarından hızlı bir şekilde yararlanmak istiyorsanız uygun bir seçenek olabilir. Ancak, uzun vadeli bir yatırım stratejisi için en uygun yöntem olmayabilir. Kredi kartı ile altın almanın bazı dezavantajları şunlardır:

• Yüksek Faiz Oranları: Kredi kartı ile altın aldığınızda, genellikle yüksek faiz oranları ödemek zorunda kalırsınız. Bu faizler, yatırımınızdan elde ettiğiniz kazançları azaltabilir.
    • Peşinat Gerekliliği: Kredi kartı ile altın almak için genellikle bir peşinat ödemeniz gerekir. Bu peşinat miktarı, altın fiyatlarına ve yatırım yapmak istediğiniz tutara bağlı olarak değişebilir.
    • Sınırlı Esneklik: Kredi kartı ile altın aldığınızda, altının fiziksel olarak teslim alınması genellikle mümkün değildir. Bu, altını satmak veya nakde çevirmek istediğinizde esnekliğinizi sınırlayabilir.

Kredi Kartı ile Yatırım Yapmak

Kredi kartı ile yatırım yapmanın diğer finansal araçlara göre bazı avantajları ve dezavantajları vardır.

Avantajları:

• Kolaylık: Kredi kartı ile yatırım yapmak son derece kolaydır. Çoğu kredi kartı, çevrimiçi yatırım platformlarına veya aracı kurumlara bağlanabilir.
    • Hızlı Erişim: Kredi kartı ile yatırım yaptığınızda, paranıza hızlı bir şekilde erişebilirsiniz. Bu, yatırım fırsatlarından anında yararlanmanıza olanak tanır.

Dezavantajları:

• Yüksek Borç: Kredi kartı ile yatırım yapmak, yüksek miktarlarda borca ??girmenize neden olabilir. Bu, finansal durumunuzu olumsuz etkileyebilir.
    • Faiz Ödemeleri: Kredi kartında bakiyeniz varsa, faiz ödemeleri yapmak zorunda kalırsınız. Bu faizler, yatırımınızdan elde ettiğiniz kazançları azaltabilir.

Kredi Kartı ile Nasıl Yatırım Yapılır?

Kredi kartı ile yatırım yapmak için şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Bir kredi kartı seçin ve çevrimiçi yatırım platformuna veya aracı kuruma bağlayın.
    2. Yatırım yapmak istediğiniz varlıkları seçin.
    3. Kredi kartı bilgilerinizi girin ve yatırımınızı yapın.

Sonuç:

Kredi kartı ile altın alıp yatırım yapmak, bazı durumlarda uygun bir seçenek olabilir. Ancak, yüksek faiz oranları, peşinat gereksinimi ve sınırlı esneklik gibi faktörleri göz önünde bulundurmanız önemlidir. Kredi kartı ile yatırım yapmadan önce, finansal durumunuzu dikkatlice değerlendirmeli ve bilinçli bir karar vermelisiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • alıp 1 ay sonra satıcaksan bir yararı olmaz zararında fazla olmaz..

ama ben kenarda köşede az az parayla yatırım yapmak istiyorum diyosan onlardan iyi fırsat yok

onları taksitle alıp kart borçlarını kapatan insan tanıyorum
  • alıp 1 ay sonra satmak gibi amacım yok, birikim yapmak istiyorum, YTL olarak biriktirsem kesin harcarm...

peki sizce hangi altını almak en mantıklı ?

bu konularda hiç bir bilgim yok sadece kulakdan dolma altının iyi yatırım aracı olduğudur.
  • her zamanki gibi işin içine marka giriyo hocam goldaş derim satman daha kolay 10 gramda 5 lira fark ediyo diğeriyle eğer bu gözüne gelmiyosa goldaş al bütçen ne kadarsa 1 gr 10 gr artık ne alırsan

tam cumhuriyet falan weblebide pahalı ya arkadaşın kardeşinin sünneti için aldım 48 ytl di artmadıysa çeyrek altına 57 ytl verilmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jijimm -- 1 Eylül 2007; 12:08:15 >
  • altn pek değer kzanmıo altın devri geçti
  • quote:

Orjinalden alıntı: antiochos

altn pek değer kzanmıo altın devri geçti

alaala geçen sene altın kaç paradan kaç paraya çıktı değerden kastın nedir günde milyonlarca kazandırmasımı 120 ytl yken cumhuriyet altını 230 ytl ye kadar yükseldi şimdi 200 ytl yapmayın
  • @Jijimm tesekkürler,

gr altın yanı( külçe altın ) almak; ceyrek-yarım-tam Cumhuriyet altını almaktan daha mantıklı

peki diyelim ben 10- Fine Gold / Külçe Altın 10 gr. aldım 326 YTL'ye satmaya kalksam nekadarlık bir düşüş yaşarım?

birde bu weblebideki ATA altınla ilgili bilgin var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kredi Kartı ile Fon Almak
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • altın piyasasını nerden takıp edebilirz?
    suanda 1gr altın 30.04 ytl olarak gördüm bir sitede
    30.04*10gr=304YTL
    weblebide 10gr= 326 YTL

aralarındakı fark da bu da kredi kartı ile almanın dezavanjı oluyor doğrumu?
  • ....
  • quote:

Orjinalden alıntı: caver

@Jijimm tesekkürler,

gr altın yanı( külçe altın ) almak; ceyrek-yarım-tam Cumhuriyet altını almaktan daha mantıklı

peki diyelim ben 10- Fine Gold / Külçe Altın 10 gr. aldım 326 YTL'ye satmaya kalksam nekadarlık bir düşüş yaşarım?

birde bu weblebideki ATA altınla ilgili bilgin var mı?

kardeş kusurabakma unutmuşum konuyu keşke yazsaydın pm olarak neyse

tahminimce 20 25 lira oynar yanıltıyo olabilirim en basiti kuyumcu telefonu bul google dan isviçre altınım var 10 gram ne kadar eder diye..

nerden takip edersin altın ons fiyatları gram fiyatları yaz google a çıkar

kredi kartıyla altın alıyosun taksitle ödiyceksin para biriktiremiyosan ideal yada hiç zarar etmiyim diyosan şu an için düşük olasılık altından kar etmek bankaya yatır

• Altın almak yatırım değil, piyasadan para çekmek olduğu için ekonomiye zarar veriyor.
    Altından iş olmaz, altını sadece kötü zamanlar için alcaksın. Savaşa, kışa, krize karşı vs. vs. gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakuza893 -- 1 Eylül 2007; 14:10:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: yakuza893

Altın almak yatırım değil, piyasadan para çekmek olduğu için ekonomiye zarar veriyor.
    Altından iş olmaz, altını sadece kötü zamanlar için alcaksın. Savaşa, kışa, krize karşı vs. vs. gibi.

altın petrole baglıdır kısa vadede büyük kar getirmez dogru ama yatırım aracıdır

altın düşmez şimdi 200 ytl den

2006 daki 140 ytl ye düşer mi altın

ama dolar 1.70 ten 1.35 e indi

edit: 1.35 bile değil 1.25

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jijimm -- 1 Eylül 2007; 14:13:24 >
  • quote:

Altın almak yatırım değil, piyasadan para çekmek olduğu için ekonomiye zarar veriyor.

Uppsss, yanlışın var, altın almak gerçek bir yatırım değil ama piyasadan para çekmek hiç değil ! Buna dikkat ! Tam tersi altın almak piyasaya para vermektir ve ekonomiye değer kazandırır. Tabi herşeyde olduğu gibi azı karar, çoğu zarar. Abartılmamalı.
    Altın almak özellikle yastık altında para biriktirenler için kesinlikle önerilmektedir. Yanılmıyorsam 47 milyar dolar civarında para şu an yastık altında ve ekonomiye hiçbir katkısı olmadığı gibi yıllık % 17 gibi ciddi manada zarar veriyor.
    Umarım o para en kısa zamanda ekonomiye döner.
    Son olarak elbette altın almak İŞ DEĞİLDİR ! Sadece altına yatırım yaparak para kazanılmaz, sadece paranın değerini korumaya yarar o kadar. Ama uzun vadede zarar yazar. Veya diğer yatırım araçları karşısında eksi değer yazar !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forum123 -- 1 Eylül 2007; 14:24:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: forum123

quote:

Uppsss, yanlışın var, altın almak yatırım değil ama piyasadan para çekmek hiç değil ! Buna dikkat ! Tam tersi altın almak piyasaya para vermektir ve ekonomiye değer kazandırır. Tabi herşeyde olduğu gibi azı karar, çoğu zarar. Abartılmamalı.
    Altın almak özellikle yastık altında para biriktirenler için kesinlikle önerilmektedir. Yanılmıyorsam 47 milyar dolar civarında para şu an yastık altında ve ekonomiye hiçbir katkısı olmadığı gibi yıllık % 17 gibi ciddi manada zarar veriyor.
    Son olarak elbette altın almak İŞ DEĞİLDİR ! Sadece altına yatırım yaparak para kazanılmaz, sadece paranın değerini kormaya yarar o kadar. Ama uzun vadede zarar yazar. Veya diğer yatırım araçları karşısında eksi değer yazar !

o senin dedigin 41 milyar dolar olunca büyük para getirir adam para biriktiremiyorum napıyım demiş

10 gram altından türkiyenin dış borcunun kapanmasını bekliyemezsiniz dimi aynı zamanda 10 gram altını 2 yıl sonra satmaya kalksanız aldıgınız paranın altına satmazsınız dimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jijimm -- 1 Eylül 2007; 14:25:16 >

• arkadaşlar aklıma şöyle bir fikir geldi

şimdi örneğin benim kredi kartım 200 ytl lik alışverişe 10 ytl nakit puan veriyor.. 600 ytl lik birşey alınsa 30 ytl nakit puan eder..

20 gr lık o 600 kusurluk olan altından alınsa tabi tek çekim olması lazım bu kadar nakit puan kazanmak için.. hemen aldığın gibi satıp kredi borcu ödense 30 ytl kazanç oluyor.. ayda 4-5 kere yapsan aynı şeyi 120-150 ytl para eder.. bunu da bir şekilde alışverişlerde kullanabilirsin..

yok yok ben kafayı sıyırdım üni öğrencisi böyle oluyor işte

• quote:

Orjinalden alıntı: Jijimm

quote:

Orjinalden alıntı: forum123

quote:

Uppsss, yanlışın var, altın almak yatırım değil ama piyasadan para çekmek hiç değil ! Buna dikkat ! Tam tersi altın almak piyasaya para vermektir ve ekonomiye değer kazandırır. Tabi herşeyde olduğu gibi azı karar, çoğu zarar. Abartılmamalı.
    Son olarak elbette altın almak İŞ DEĞİLDİR ! Sadece altına yatırım yaparak para kazanılmaz, sadece paranın değerini kormaya yarar o kadar. Ama uzun vadede zarar yazar. Veya diğer yatırım araçları karşısında eksi değer yazar !

o senin dedigin 41 milyar dolar olunca büyük para getirir adam para biriktiremiyorum napıyım demiş

10 gram altından türkiyenin dış borcunun kapanmasını bekliyemezsiniz dimi

Aksine ben tüm arkadaşların, özellikle para biriktirme sorunları olan arkadaşların böyle onları tatmin edecek ( baktıkça memnuniyet duyacakları, gurulanacakları ve ileride kullanabilecekleri ) küçük yatırımlar yapmalarını canı gönülden destekliyorum. Keşke herkes bu kadar duyarlı olsa ülkemiz ne büyürdü bir bilseniz !

• quote:

Orjinalden alıntı: dincerZ

arkadaşlar aklıma şöyle bir fikir geldi

şimdi örneğin benim kredi kartım 200 ytl lik alışverişe 10 ytl nakit puan veriyor.. 600 ytl lik birşey alınsa 30 ytl nakit puan eder..

20 gr lık o 600 kusurluk olan altından alınsa tabi tek çekim olması lazım bu kadar nakit puan kazanmak için.. hemen aldığın gibi satıp kredi borcu ödense 30 ytl kazanç oluyor.. ayda 4-5 kere yapsan aynı şeyi 120-150 ytl para eder.. bunu da bir şekilde alışverişlerde kullanabilirsin..

o hangi kart la

1 milyarlık alışverişe 10 ytl chip para veriyo bu akbank delircem

ama altınıda aldıysan 600 e satarsın 570 e

senin dersler agır gelmiş finans hocana söyle sizi yormasın bu kadar

• quote:

Orjinalden alıntı: dincerZ

arkadaşlar aklıma şöyle bir fikir geldi

Senin düşüncen aynı borsada oynamaya benziyor. Aman dikkat ! Çok iyi takip edip ayağını yorganına göre uzatman lazım. Bir hata yaparsan mahvolursun. Boşver sen büyük oynamayı. Küçük küçük yatırım yap, gelecekte sana büyük faydası olur. ( Tecrübe ile sabit )

• quote:

Orjinalden alıntı: Jijimm

o hangi kart la

1 milyarlık alışverişe 10 ytl chip para veriyo bu akbank delircem

ama altınıda aldıysan 600 e satarsın 570 e

senin dersler agır gelmiş finans hocana söyle sizi yormasın bu kadar

hsbc campus yav.. ben tam bilmiyorum ama sitelerine öyle yazmışlar..
    http://www.advantage.com.tr/farki_yasa/adv_nakit_puan.asp

600 e alıp 570 e satılıyorsa tabi o iş yatar neden aldığımız fiyata satamıyoruz ki ya de şöyle diyeyim neden bize pahalı satıyorlar baştan.. tabi şimdi diyebilirsin hepsiburada da kazanmak istiyor

üfff ya baya ciddi düşünmeye başlamıştım

• Aksine ben tüm arkadaşların, özellikle para biriktirme sorunları olan arkadaşların böyle onları tatmin edecek ( baktıkça memnuniyet duyacakları, gurulanacakları ve ileride kullanabilecekleri ) küçük yatırımlar yapmalarını canı gönülden destekliyorum. Keşke herkes bu kadar duyarlı olsa ülkemiz ne büyürdü bir bilseniz !

Senin düşüncen aynı borsada oynamaya benziyor. Aman dikkat ! Çok iyi takip edip ayağını yorganına göre uzatman lazım. Bir hata yaparsan mahvolursun. Boşver sen büyük oynamayı. Küçük küçük yatırım yap, gelecekte sana büyük faydası olur. ( Tecrübe ile sabit )

Bende böyle düşünüyorum aynen kenarda köşede bişeylerim olsun istiyorum bende makina muh. son sınıf öğrencisiyim yavas yavas hayata maddi olrak hazırlamak lazım kendimizi

sizcede mantıklıysa;

-10- Fine Gold / Külçe Altın 10 gr., 326 YTL / HSBC 5 taksitle alacağım büyük ihtimalle
    bikaç sonra limit acılında bi 10 gr daha alırım...
    1 sene olmadan 1000 YTL 'ye yakın bir birikimim olur
    hiç yoktan iyidir

nedersiniz?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.