Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.155
Cevap
184
Favori
563.312
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: harunresitz

Arkadaşlar bende 2,5 ay kadar önce ikamet ettiğim ilçemde bulunan hakem heyetine kredi kartı aidatımla ilgili dilekçe vermiştim ve bugün yazı gelmiş. BONUS BANA 40 LİRA GERİ ÖDÜYOR yaşasın. Soyguncu bankalardan hakkımızı alalım hep birlikte

Sizede 15 tl lik pul parası veya pul aldırdılarmı, ve eğer 15tl lik pul aldıysanız bunun parasınıda geri ödeme yaptılar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnr0663

Merhaba arkadaslar, garanti bankasi benden kestigi aidatin iptali icin telefonuma olumlu cvp vermedi, bende hirs yaptim gittim hakem heyetine. Ordaki bey cok ilgiliydi herseyi anlatti ve 2005 yilindan itibaren olanlarida alabilirsin dedi, onlarin ekstralari varsa onlarida eklemen gerek dedi. Bendede 2007ye kadar olanlar vardi ve ekledim. Bu ay alinan para 35 lira, 3 yillik toplam miktar 95 lira :)
    Hirsimi alamadim vadesiz hesabimdan kesilen hesap isletim ucretlerinin 2 tane dekontunu buldum onlar icinde ayrica dilekce verdim. 35 lirada ordan gelir insallah :)
    2 sorum var arkadaslar birincisi Ankara yenimahalle kaymakamligina basvuran oldumu hic? yenimahallede 3 ay sonra sonuca ulasiliyor diye birsye duydum, baska yerlerde daha kisa suruyor diye soyluyorlardi dogrumu degilmi merak ediyorum.
    2. sorum ise iade edilen para yasal faizi ilemi geliyor yoksa cekildigi kadarmi?
    insallah alabilirim parayi.. cunku bugun gittigimde bir bayan vardi ve cok ama cok ilgisizdi nerdeyse mudurlerine gidip sikayet edecektim. Eger alamazsam kesin o kadinin is bilmezligi yuzunden olur.

Selam,,
    Heyet Ayın belli günlerinde toplanır,,Cevap süreside Ellerindeki işlerin yoğunluğuna göre değişir,,
    Çekildiği miktar kadar

• Tesekkurler, tez zamanda aliriz insallah.. Sizleride bilgilendiririm.
    3 kurus icin ugrasmamazlik yapmayin arkadaslar inanin yarim saatinizi almiyor, paramizi kaptirmayalim soygunculara..
  • Yazıcımıda aldım Tek yapmam gerekn bankadan mail ile istemek ve çıktı almak (ücret kesilen ayları). Bir üşengeçlik var üstümde ama anlamadım gitti
  • Arkadaşlar

ben dün, tüketici hakları ilçe hakem heyetine, 2 adet Y.kredi bankasına ait yıllık kart ücreti, 2 adet garanti bankasına ait Flexi kart ücreti ve 2 adet gene garanti bankasına ait parakart yıllık hesap işletim ücretinin benden alındığını gösteren hesap extraları ile müracat ettim,

gayet olumlu yaklaştılar. orada 2 adet ayrı bankalar için dilekçe doldurdum, dilekçeme ellerinde sanırım hazır bulunan yasa ile ilgili mevzuatı içeren bir belge eklediler. zaten bankaların merkezlerini ezbere biliyorlar bunları bana verdiler postaneden iadeli taahütlü yatır ve yatırdığına dair belgeyi bize getir dediler 7 tl posta barası verdim sadece ve aynen dedikleri gibi yaptım. şubart ayının 16 sında kesin sonucu gel burdan al dediler

beklicez bakalım. az değil 300tl yi geçiyor bankaların kestikleri paralar.
  • arkadaslar netlesmeyen bı konu var acaba bu gerıye donuk odemeler sadece son 1 yıl ıcın mı yoksa kartı kullanmaya basladıgımız tarıhten ıtıbaren mı? yukarıda bazı arkadaslar heyete basvurdugunda sadece 1 yıl ıcın olan kart ucretlerı ıcın ıslem yapılabılecegı soylenmıs arkadasa bu durumda heyetten heyete degısebılen bır uygulama mı bu? eger oyleyse burda bı tutarsızlık var nasıl kafalarına gore hareket edebılırler
  • ben 2007-2008-2009 yıllarını kapsayan extraları sundum hepsini aldılar, sadece Y.kredi bankasından vadesiz mevduat hesabımdan kesilen hesap işletim ücreti için verdiğim extraları kabul etmediler. herhangi bir karta bağlı hesap değilmiş, sadece vadesiz hesapmış bu yüzden bunu kabul etmezler dedi. bende iyi ne yapalım dedim
  • Başvuru yapan arkadaşlar,,umarım yakın zamanda iadelerinizi alırsınız,,

quote:

Orijinalden alıntı: 865pe

ben 2007-2008-2009 yıllarını kapsayan extraları sundum hepsini aldılar, sadece Y.kredi bankasından vadesiz mevduat hesabımdan kesilen hesap işletim ücreti için verdiğim extraları kabul etmediler. herhangi bir karta bağlı hesap değilmiş, sadece vadesiz hesapmış bu yüzden bunu kabul etmezler dedi. bende iyi ne yapalım dedim

bunuda anlamış değilim,,
  • süper bi konu ya , herşeyden önce içinde duran paralarınızı hem repo, faiz, gerektiğinde sıcak para yapıp kullanıp birde sizden senelik 60milyon lira hsp kesim ücreti istiyorlar hemde senede işçiye sadece 77 kuruşcuk zam olan yerde ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 865pe

ben 2007-2008-2009 yıllarını kapsayan extraları sundum hepsini aldılar, sadece Y.kredi bankasından vadesiz mevduat hesabımdan kesilen hesap işletim ücreti için verdiğim extraları kabul etmediler. herhangi bir karta bağlı hesap değilmiş, sadece vadesiz hesapmış bu yüzden bunu kabul etmezler dedi. bende iyi ne yapalım dedim

Bu konu karisik bir konu sanirim, nette gecmise yonelik odemeler alinamaz diyordu, gittigimde 2005ten itibaren alabilirsiniz dediler ve bende son 3 yillik olanlari verdim. Ayrica bir arkadas postayi kendi gondermis ve subat ayina gun verilmis, banada sadece pul alip getirin dediler, gerisi biz hallediyoruz dediler suresi olarakta 3 ay icinde eve kagit gelir dediler. Sanirim heyetten heyete fark var ediyor. :/

• quote:

Orijinalden alıntı: aragorn991402

merhaba, bilen birisine konuyla alakalı bir şey danışmak istiyorum, yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
    yapıkredi bankasından bankmatik kartım var ve önümüzdeki dönemde hesap işletim ücreti alınmasını istemiyorum, çünkü hesabı aktif olarak kullanmıyorum. hesabımdaki tüm parayı çekersem (2,89 tl mevcut şu anda) bunu mümkün kılabilir miyim?
  • quote:

quote:

merhaba, bilen birisine konuyla alakalı bir şey danışmak istiyorum, yardımcı olabilecek varsa sevinirim.
    yapıkredi bankasından bankmatik kartım var ve önümüzdeki dönemde hesap işletim ücreti alınmasını istemiyorum, çünkü hesabı aktif olarak kullanmıyorum. hesabımdaki tüm parayı çekersem (2,89 tl mevcut şu anda) bunu mümkün kılabilir miyim?

Bildiğim kadarıyla,,hesabı sıfırlarsan işletim ücreti ödemezsin,,Bende sıfırladım
  • 30 TL aidat için bonus kartımı 2007 yılında iptal etmiştim. Değermi acaba pul parası felan
  • Tüm DH ailesinin Yeni Yıllarını Kutlar,,Sağlık Ve Mutluluk Dilerim
  • Bu konuyu soğutmayalım.. Soygunculara para kaptırmamak lazım... Bende de Garanti Para Card var.. Yılda 50 lira hesap işletim ücreti alıyorlar... Zaten öğreciyim, her çektiklerinde içime oturuyor... Sırf sanal kart için kullanıyorum... Hesap işletim ücreti almayan ve sanal kart uygulaması olan başka bir banka var mı?

Varsa hemen geçeceğim
  • arkadaşlar konuyu açıldığı günden bu yana inceliyorum.
    dikkat etmemiz gereken bazı yerler var.

yakınım olan bir avukatla görüştüm.tüketi hakem heyetlerinin verdiği kararların pek bir geçerliliği yok.çünkü bankalar hekem heyeti kararına 15 gün içinde itiraz edebiliyorlar.ve itirazları haklı bulunursa bütün masraflar bize kalıyor.bu da yaklaşık olarak 300-600 tl arası bir miktar.
    peki hakkımızda karşı dava açılsa bile kazanma durumumuz var mı?
    cevap:eğer bu konu hakkında vatandaş lehine bir yargıtay kararı varsa karşı davayı da banka kaybediyor.
    incelemelerime ve avukattan aldığım bilgilere göre bu konu hakkında bir yargıtay kararı var hem de lehimize.ancak yargotayın verdiği karar sözleşmenin 12 punto koyu yazı falan filan ile ilgili.
    konuyu özetlemek gerekirse bankadan imzaladığımız sözleşme örneğini istememiz gerekiyor.eğer yargıtayın verdiği karardaki gibi ise sözleşmemiz hiç korkmadan başvurabiliriz.
    ben 3 ayrı bankadan tüm ekstreleri mail yolu ile aldım.şimdi sıra ekstrelerde.

bu arada yargıtay kararı içinhttp://emsal.yargitay.gov.tr/VeriBankasiIstemciWeb/ adresine girip Esas No : 2008/4345 yazarak kararı inceleyebilirsiniz.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Güzel bilgi.
  • Zaten öğrenci isen Garanti Bankası'nın herhangi bir şubesine öğrenci belgesi, öğrenci kimliğin ve nufüs cüzdanın ile gidersen, hesabına öğrenci olduğuna dair bilgi girişi yapılıyor (Uni-Bank vs.) ve hesap işletim ücreti ödemiyorsun. Geçmişe dönük iade yaparlar mı bilmem, gidip görüşmende fayda var Ben de öğrenciyim halen ancak gittim belge isteyince bir daha uğrayamadım, mail atacağım bakalım. Olmadı uğrayacağım tekrar gerekirse.

quote:

Orijinalden alıntı: KontG

Bu konuyu soğutmayalım.. Soygunculara para kaptırmamak lazım... Bende de Garanti Para Card var.. Yılda 50 lira hesap işletim ücreti alıyorlar... Zaten öğreciyim, her çektiklerinde içime oturuyor... Sırf sanal kart için kullanıyorum... Hesap işletim ücreti almayan ve sanal kart uygulaması olan başka bir banka var mı?

Varsa hemen geçeceğim

Arkadaşlar konuyu en başından bu yana takip ediyorum. Bir çok kararı, metni, haberi vs. inceledim ve aklıma şu şekilde yattı bu konu..

1a-) 12 puntolu açıkça ücret belirtilmiş sözleşmeler(son 1-2 yılda kart alan üyeleri ilgilendiriyor): Şimdi konu ile ilgili bu şekilde bir teferruat görünüyor ki en çok kafa karıştıran nokta bu. Bazı kararlar ve hükümlerde belirtildiği üzere, tek taraflı olarak belirlenen bir hizmet bedeli olmasına karşın, yeni kanunlara göre bu büyüklükte yazılmış ve müşteriye tekrar tekrar her sayfası imzalattırılmış(buraya dikkat) sözleşmelerin geçerli olduğunu, bankanın tüketici hakem heyetinden yapılan başvuruyu hesap hareketlerinizi inceleyip ve/veya insiyatifi dahilinde bu tutarı iade etmeyi kabul edeceğini düşünüyorum. Ancak ki, bu tarz konuların üzerine düşen bir banka/ilgiliye denk gelir iseniz, banka yeni kanuna göre bu ücretleri sizden almak için karşı dava açabilir.

1b-) 12 punto'nun olmadığı(hehe) eski yıllarda verilmiş, sözleşmesiz ya da tek bir imza ile yapılmış sözleşmeler: İşte bu konuda tamamen rahat hissedebilirsiniz. Çünkü eski yıllardaki kartlarda bu ücretler açıkça ifade edilmediğinden, karşı dava açacak bir belgeleri ellerinde bulunmamakta ve kesinlikle paranızı iade edeceklerdir.

Örneğin benim 10 seneye yakındır Yapı Kredi Bankası'ndan bankamatik kartım var ve henüz 1 kuruş hesap işletim ücreti ödemedim. 18 yaş öncesi ve sonrasında da öğrenci olduğum için hiç ücret talep etmediler. Yine benzer şekilde HSBC kredi kartım 2004'te açıldığı için tüketici hakem heyetine 4 yıllık ücret için başvurabilirim ama toplamda son 2 yılda 30 TL kesilmiş, gerek görmedim; bunu geri alabilirim diye düşünüyorum eski sözleşme olduğundan.

Ancak 7 Ocak 2009 tarihinde Garanti Bankası'ndan Maaş Hesabı açtırmıştım. Hesapta ilk 2 ay hareketten sonra işten ayrıldığım için Kasım dönemine kadar hiç bir hareket olmadı ve hiç bir ücret çekildiğini görmedim. Ancak Kasım döneminde bir havale geldi ve hesap işletim ücreti keseceklerini tahmin ettiğimden, ücret yattıktan sonra 1 saat geçmeden ücreti çektim. Hesapta kalan 91 kuruşu kesmişler :) Bu hesabımla ilgili sözleşme imzalarken tonla imza aldılar ve sözleşmeler güncel olarak yapıldı, dolayısı ile sanırım işletim ücretinin iptalini bu yöntemle talep edemem. Rica, minnet, şantaj, öğrenci belgesi çözüm yollarını deneyeceğim elbette.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi basturkemin -- 2 Ocak 2010; 5:37:34 >

• Ben Erasmus bursu için Garanti'den hesap açtırmıştım. Bankanın müdürü öğrenci olduğumu ve burs için açacağımı bile bile öğrenci hesabıyla açmamış ve 50 liralık hesap işletim ücreti kesmişlerdi. Hemen bankaya gidip öğrenci belgemi gösterdim olmaz böyle saçmalık dedim ama geri zekalı müdür yüzünden ben suçlu duruma düştüm. Kartımı ve hesabımı o gün iptal ettirmiştim. Hesabım iptal olduğu için iade talep edebilir miyim?

quote:

Orijinalden alıntı: basturkemin

Zaten öğrenci isen Garanti Bankası'nın herhangi bir şubesine öğrenci belgesi, öğrenci kimliğin ve nufüs cüzdanın ile gidersen, hesabına öğrenci olduğuna dair bilgi girişi yapılıyor (Uni-Bank vs.) ve hesap işletim ücreti ödemiyorsun. Geçmişe dönük iade yaparlar mı bilmem, gidip görüşmende fayda var Ben de öğrenciyim halen ancak gittim belge isteyince bir daha uğrayamadım, mail atacağım bakalım. Olmadı uğrayacağım tekrar gerekirse.

quote:

Orijinalden alıntı: KontG

Bu konuyu soğutmayalım.. Soygunculara para kaptırmamak lazım... Bende de Garanti Para Card var.. Yılda 50 lira hesap işletim ücreti alıyorlar... Zaten öğreciyim, her çektiklerinde içime oturuyor... Sırf sanal kart için kullanıyorum... Hesap işletim ücreti almayan ve sanal kart uygulaması olan başka bir banka var mı?

Varsa hemen geçeceğim

• quote:

Orijinalden alıntı: elninom1

Ben Erasmus bursu için Garanti'den hesap açtırmıştım. Bankanın müdürü öğrenci olduğumu ve burs için açacağımı bile bile öğrenci hesabıyla açmamış ve 50 liralık hesap işletim ücreti kesmişlerdi. Hemen bankaya gidip öğrenci belgemi gösterdim olmaz böyle saçmalık dedim ama geri zekalı müdür yüzünden ben suçlu duruma düştüm. Kartımı ve hesabımı o gün iptal ettirmiştim. Hesabım iptal olduğu için iade talep edebilir miyim?

Selamlar, iyi sabahlar..

Bu tarz durumlar her yerde başımıza gelebiliyor. Malesef ki bu konularda yetkileri/insiyatifleri mevcut. Bir keresinde ben de bir Yapı Kredi şubesinde kartım yanımda değildi ve farklı ildeki hesabımdan para çekecektim; hiç de param yoktu ve müdüre rica etmiştim, 20 küsür lira EFT ücreti almamışlardı.

Öncelikle hesabınızın açılış tarihi, kapanış tarihi gibi bilgiler gerekli (bir önceki mesajımda - 2 yukarıda yazdığım) eski/yeni hesap olduğunu anlayabilmemiz için. Sözleşmeye attığınız imza önem arz edebilir. Gerçi gunesser ve diğer arkadaşlar bu fikrime ne yorum yapacaklar merakla bekliyorum. Eğer illa ki ücreti geri almak istiyorsanız ve sözleşmede hesap işletim ücretine dair rahatlıkla okunabilecek bir bölüm görmediyseniz vs. Hakem Heyetine başvurarak ücretin iadesini talep edebilirsiniz diye düşünüyorum(ücret kesildiğini kanıtlamak için Garanti Müşteri Hİzmetleri'nden hesap hareketlerinizi belirten bir belge isteyin e-posta adresinize ve o belge ile başvuruya gidin)..

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.