Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (267. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.155
Cevap
184
Favori
563.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 265266267268269
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi merak ettim, malesef tüm sayfaları okumadım ama yapı krediden hiü parasını alanlar ne kadar bi para aldı ve hepsini alabildiler mi?
  • Merhaba,
    1 yıldan fazladır İş Bankası İşte üniversiteli kredi kartı kullanıyorum.Bu ay 20 tl kart ücreti kesildi.Kartı bana hiç bir ücret kesilmeyecek,kesilirse de öğrenci belgesiyle gel geri iade ederiz demişlerdi kabul ettim aldım kartı.Faturada bir baktım ki 20 lira gitmiş.İade için mail yolladım,müşteri hizmetlerini aradım ikisinde de kabul edilmedi.
    Şimdi önemli olan 20 lira değil.Yaptıkları sahtekarlık.Ben bu paranın peşine düşmek istiyorum.Para iadesi alanlar nasıl aldı?Nereye,nelerle başvurdular?

Konu çok uzun olduğu için okuma imkanım olmadı.
  • Daha önceden mahkeme kararını faxlamıştım; bugün şubeyi arayıp ne zaman yatıracaklarını öğrenmek için aradım, merkeze faxladık dedi de; bir lakayıt tavırlar, senli benli; koçumlu-gözümlü konuşmalar... Ama kaybeden kendileri olacak; extre bir gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigen

Daha önceden mahkeme kararını faxlamıştım; bugün şubeyi arayıp ne zaman yatıracaklarını öğrenmek için aradım, merkeze faxladık dedi de; bir lakayıt tavırlar, senli benli; koçumlu-gözümlü konuşmalar... Ama kaybeden kendileri olacak; extre bir gelsin

hata sende, ver avukata, o da versin icraya...
  • Benimde akbank la başım belada.

Adamlar kart yenileme döneminde kartımı bana sormadan GOLD yaptı

Ocak 2013 de 75 tl kart ücreti yollamış aradım zaten geçen sene yine kart ücreti muhabbetinden dolayı hernekadar iade de etseler hiç kullanmamıştım hiç itiraz etmeden kartınız iadeye uygun diyip iade ettiler.

Dedim yola geldiler kullanim harcama yaptık Şubat 2013 ekstreme bu sefer 85 tl yine kart ücreti yansıltmışlar.

Ocak ta yansıyan geçen seneninmiş şubat ta yansıyan bu senenin. 2 ay üstüste kart ücreti geçirdiler.

Vedim veriştirdim dün yazdım bakalım ne cevap gelicek.

2 ay üst üste kart ücreti kesebilirler mi? 2012 de hiç kullanmadım ama.. Buna hakları var mı cevap olumsuz gelirse burdan yürim

• quote:

Orijinalden alıntı: çaylaq

quote:

Orijinalden alıntı: bigen

Daha önceden mahkeme kararını faxlamıştım; bugün şubeyi arayıp ne zaman yatıracaklarını öğrenmek için aradım, merkeze faxladık dedi de; bir lakayıt tavırlar, senli benli; koçumlu-gözümlü konuşmalar... Ama kaybeden kendileri olacak; extre bir gelsin

hata sende, ver avukata, o da versin icraya...

neyse extre gelsin de, hesap mesap ne varsa kapatacağım; bu onlara en büyük ceza
  • Merhaba forumdaki ilk mesajım. Hatam olursa affola...

Konuyla ilgili başarılı bir süreç geçirdim. Tecrübelerimi aşağıda ve aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.

http://volkanyorulmaz.blogspot.com/2013/02/adm-adm-kredi-kart-aidatn-geri-alma.html

Süreci başarıyla sonlandırmış biri olarak adım adım geçmiş yıllara ait kredi kartı aidatınızı nasıl alacağınızı özetlemek istiyorum. Süreç biraz sabır işi ama sonu bence memnuniyet verici…

Önce bankanıza başvurup geçmiş yıllarda ödemiş olduğunuz kart ücreti, kart aidatı gibi farklı adlarda sizden alınan tutarların iadesini istiyorsunuz. Onlar bu cevaba olumlu yanıt verirse ne mutlu size. Ancak yüksek ihtimalle olumsuz geri dönüş yapacaklardır. Bu aşamada onlardan olumsuz yanıtı yazılı olarak alıp saklamanız gerekir. Böylece elimizdeki ilk koza sahip olacaksınız: bankadan alınmış olan ret cevabı.

Sonra bankanın size kart aidatı/ücreti yansıtmış olduğu ekstreleri bulmanız gerekiyor. Bunları mailinizdeki pdf eklentilerinden ya da sakladıysanız evinize gelen ekstrelerden temin edebilirsiniz. Genelde bankalar aynı karta yılın aynı ayında bu ücreti yansıtırlar. Örneğin Mayıs 2012 de sizden kart aidatı alınmışsa, 2011’de de aynı kartınızdan Mayıs’ta aidatın kesilmiş olması ihtimali çok yüksektir. Eğer ekstrelerinize kendi imkanlarınızla ulaşmanız mümkün değilse, bankanızın müşteri hattını arayarak ekstrelerinizi mail yoluyla göndermelerini talep edebilirsiniz. Bu süreç biraz zaman alır. Benimkinde yaklaşık 10 gün kadar sürmüştü. Ekstrelerin elimize ulaşmasının ardından kart aidatı/bedeli kesilen ayların ekstrelerini ayrıştırıyoruz. Böylece elimizdeki ikinci koza sahip olacaksınız: kart aidatı yansıtılan kredi kartı ekstreleri.

Bu aşamada yapmanız zorunlu değil ama banka, işlem tarihi ve işlem tutarını özetleyen tablo oluşturabilirsiniz.

Yukarıda anlatılan adımları gerçekleştirdikten sonra, bağlı olduğunuz ilçenin kaymakamlığındaki Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne elinizdeki ret cevabı ve kart aidatı yansıtılan kredi kartları ile başvuruyorsunuz. Sizden kimlik fotokopisine ek olarak onlardan temin edeceğiniz dilekçeyi doldurmanızı isteyecekler. Bu işlemleri orada tamamladıktan sonra dosya numaranızı ve süreci takip etmek için telefon numarasını alıp görevinizi yerine getiriyorsunuz.

Sonrasında sabırla beklemeye başlıyorsunuz. Ben Nisan ayında yaptığım başvuruya takip eden yılın Ocak ayında dönüş aldım. Bu süreçlere pek alışık olmadığım için sık sık Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ni arayıp dosyamı takip ettim ama hep aynı cevabı aldım: çok sıra var, sizin dosyanıza daha sıra gelmedi. Neyse ki bir gün eve postaneden adıma bir yazı olduğu iletisi geldi. Çalışan biri olduğumdan bu yazıyı almam biraz zahmetli oldu ama aldıktan sonra yolun sonundaki yeşil ışık gözüktü.

Anlattıklarımı uygulamanız sonucunda lehinize alınmış olan kararı ifade eden TSHH yazısını elinize alacaksanız. Bundan sonra sonuca bir an önce ulaşmak istiyorsanız elinizdeki belgeyi bankaya iletmeniz gerecektir. Bu aşamada sosyal medya (özellikle twitter) ve şikayet siteleri (sikayetvar.com) süreci hızlandırmak için kullanılabilinir. Bu kanallardan bankaya elinizdeki kararı iletebilirsiniz. Eğer müşteri hatlarını ararsanız onlar size yardımcı olmak yerine bankaya gidip kararı iletmenizi söylerler. Zaman konusunda kısıtlarım olduğu için ben bu yöntemi kullanmadım. Kararı bankanın Genel Müdürlüğü’ne ilettikten sonra aynı gün içerisinde kredi kartınıza geçmiş dönemlere ilişkin kart aidatınızı yatıracaklardır. Kart bakiyeniz artıdaysa telefon bankacılığı ile bu tutarı hesabınıza aktarıp nakit olarak da kullanmanız mümkündür.

Son olarak hatırlatmak isterim: geçmiş 10 yıl için kart aidatlarınızı geri almanız mümkün. Bankaların oldukça karlı olduğunu gördüğümüz bu son dönemlerde bizlerden haksız olarak alınan bu tutarların geri alınması konusunda herkesin hakkını kullanmasını gönülden isterim. Dilerseniz bu konuda bana sorularınızı da iletebilirsiniz.

Şimdiden iyi günlerde harcamanızı dilerim.

• Hakem heyeti hesap işletim uücreti için lehime karar verdi ama 1 ayı geçti banka hala iade yapmadı. E-devletten bakıyorum karşı dava da acmamislar. Bu süreçten sonra ne yapmalıyim?

Bi de sorum su: muhatabım şube mi bakanın genel merkezi mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://twitter.com/sadebirsevgi adresindeki konuyu okuyun...Burdaki arkadaşın daha önce bir çok mağdur tüketiciyi bu tür bilgilerle yardımcı olduğu çok fazla konu var .uzun süredir takip ediyorum .bu konu yüzlerce konudan birtanesi.

buyrun internet haberlerindede yer almaktadır

http://www.haberkamu.com/haber/20130209/Internetten-basvurarak-banka-kesintinizi-geri-alabilirsiniz.html

Böle alengirli işlerle uğraşan vatandaşı magdur etmeyi seven firmalar bankalar operatörler vs. bu arkadaşı pek sevmezler yıldırma politikaları ile sürekli baskı uygulamışlardır ama arkadaşımız yılmamış halen çalışmaya devam ediyor.

uzun lafın kısası dilekleçeleri gönderin herhangi bir gelişme olursa burdanda bilgilendirelim

• Arkadaşlar bugün eylül ayında başvurduğum hesap işletim ücreti iadesi için thh kararını almaya gittim ve şoka uğradım, daha önceki başvurularımı aynı yerden yapmama ve iade kararı almama rağmen bugünkü kararda takipsizlik kararı alınmış, bu aşamadan sonra ne yapmam lazım, tüketici mahkemesine başvur diyor ama onunla uğraşmak istemiyorum, başka bir ilçedeki kaymakamlıktaki thh ne mi başvursam sizin önerileriniz nelerdir bu konuda bana yardımcı olabilecek ve daha önce bu şekilde başına gelen birileri var mı
  • Bu formulu bulan arkadas amasyada yaşar ismi hasan yıldırım sadebirsevgi isimli mail grubu üyelerine gönderir bu bilgileri ust mesajımdaki hesabındanda ulaşabilirsiniz...

Arkadaşın ismi de haber sitelerinde bolbol zikrediliyor linkteki yenı haberıne gore

http://www.aa.com.tr/tr/haberler/132868--banka-kesintilerine-bimerden-basvuru

Ayrıca arkadaşın blogundanda az önce yayınlandı buyrun

http://sade1sevgi.blogspot.com/2013/01/internetten-basvurarak-banka.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tituslivius -- 13 Şubat 2013; 17:31:32 >

• Teşekkürler sadebirsevgihttps://twitter.com/sadebirsevgi
  • ...................... TÜKETİCİ SORUNLARI İL HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞINA GÖNDERİLMEK ÜZERE

Arkadaşlar buraya ne yazıyoruz bilgisi olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SoRunMuVaR

...................... TÜKETİCİ SORUNLARI İL HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞINA GÖNDERİLMEK ÜZERE

Arkadaşlar buraya ne yazıyoruz bilgisi olan varmı?

Bulunduğunuz il olsa gerek?

quote:

Orijinalden alıntı: onurguner

quote:

Orijinalden alıntı: mmelihfb

şimdiye kadar tüm hesap özetini istedim ama son 4 ayın var dediler....tamamını alan varmı acaba yapıkerediden...???

ben babamdan kimliği aldım bankayı aradım yapıkredi. 2000 yılından beri bütün extre bilgileri geldi bugün mailime.
    salı falan vericem hepsinin çıktısını doğru tüketici hakem heyetine.

Aynı şekilde ben de telefonla Yapı Kredi'yi aradım. İsmimi sordu babamın ismini verdim, doğum yılı tc kimlik numarası anne kızlık soyadını sordu, cevapladım. Geçmiş yıllara ait kredi kartı hesap ekstrelerini mail adresimize kart aidatlarının ödendiği dönemler filtrelenerek yollanmasını istiyorum dedim, arşivden yollanacak 1 haftayı bulabilir dedi, tamam dedim, bekliyoruz.

quote:

Orijinalden alıntı: minmax

geçen gün finans bank a mail atmıştım geri döndüler olumsuz sonuçlanmış şimdi nasıl bir yol izlemeliyim tüketici hakem heyetine mi başvuralım? acaip sinir oldum zaten kartı da kapattırcam tüm borçlarımı ödeyip

Finans Bank'ı da babamın 2 kartı ile ilgili olarak aradım. İsmimi sordu, babamın ismini verdim, yaşımı sordu, zaten doğum yılını telefon ile tuşladım dedim, tekrar sordu, söylemek zorunda değilim dedim, devam edemeyeceğim dedi, neye göre dedim, sesim 55 doğumlu birine göre oldukça genç geliyormuş, neye göre ses tayini yapıyorsunuz dedim telefonu yüzüme kapattı. Tekrar aradım ne terbiyesizsiniz nasıl yüzüme kapatırsınız dedim, nereye dayanarak görüşmeyi sonlandırıyorsunuz dedim, babama veriyorum telefonu dedim, verdim tekrar kapattı. Tekrar aradık, babam görüştü, 2 kartımız için toplamda 18 ekstreyi 18 lira karşılığında mail adresimize göndereceğini söyledi, kabul ettik, bekliyoruz.

Daha sonra İş Bankası'nı aradık. Babam konuştu, isteğimizi dile getirdi. Bayan arkadaş 97 yılından itibaren canlı kanlı ekstre gönderimine başladı telefonda, bi 4-5 dakika boyunca yılları saydı, en son 2012'yi yolladı ve telefonu kapattık. Şuan kontrol ettim ve yaklaşık olarak 371 lira kart aidatı alındığını gördüm.
    Ek olarak, bankamatik kartlarına senede 2 kere yansıtılan hesap işletim ücretini öğrenmek istediğimizde, İş Bankası'ndaki bayan, ancak şubelerden bunun bilgisini alabileceğimizi söyledi.

Son olarak Vakıfbank'ı aradık, 1'i kapatılmış 2 Vakıfbank World kartımız için isteğimizi dile getirdik. Aktif olan kart henüz yeni olduğu için ona herhangi bir aidatın yansıtılmadığını söyledi. Kapatılmış olana ise 2011 ve 2012'de aidatın yansıtıldığını söyledi. Bu ekstreleri tanesi 5 liradan toplamda 10 liraya gönderebileceğini söyledi, tamam dedik, bekliyoruz.(İşin zırıltısından, 2010'un 7. ayından itibaren mail adresime yollanan hesap ekstrelerini unuttum, şuan yazarken hatırladım.. Mailleri kontrol ettim, 2012'nin 3. ayında aidat ücreti alınmış 55 lira. Hemen 2011'in 3. ayına bakayım dedim, fakat fazlaca gariptirki o ay hesap ekstresi mail adresime gelmemiş.. Neyse 10 lirayı gereksiz ödedik derken 5 liraya düştü gereksizi)

Ekstreler gelmeye devam ettikçe her bankaya ait aidat ücretlerini hesaplayarak bu mesajımı güncelleyeceğim. Tüm ekstreler geldikten sonra 5 kart için teker teker belgeleri dilekçeleri ile birlikte düzenleyip, gerekli yerlere başvuru için hazır hale getireceğim. O zamana kadar ise BİMER'den de her kart için istekte bulunmayı düşünüyorum. Fakat BİMER'e gönderilecek yazılı dilekçe örneğinin başında, ... TL miktarında kredi kart aidatı kesintisinden bahsediliyor, dolayısıyla bu miktarı bilebilmek için sanıyorum yaptığımız telefon konuşmaları ve ekstrelere ödenecek ücretler gereksiz hal almayacak :)

• Halkbankta almaya başladı, hayırlı olsun. 5,25 TL'yi 01.02.2013-31.02.2013 dönemi için vadesiz hesabımdan çekmiş. Tek memnun olduğum bankaydı, alternatifte pek yok. En az 10 kere EFT/Havale yapıyorum. Katlanacağım artık.
  • yapıkrediden daha önce hesap işletim ücretini geri almıştım. kararı isteyenler olmuştu benden kredi kartının kararı da çıkınca paylaşırım demiştim şimdi ikisini birden paylaşıyorum.
    ilk karar hesap işletim ücretinin. bu karar elime geçtikten 2 gün sonra banka direk ödemeyi yaptı benim hesabıma.
    kredi kartı aidatı kararı da pazartesi günü elime geçti ama ona henüz ödeme yapmadılar. 15 gün beklicem zaten mecburen belki kredi kartı olduğu için ilk ekstreye yansıtırlar diye düşünüyorum itiraz etmezlerse tabi onun da sonusunu burda paylaşırım.

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li]

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li]

• quote:

Orijinalden alıntı: serkaneker

quote:

Orijinalden alıntı: suleymanarik

quote:

Orijinalden alıntı: serkaneker

quote:

Orijinalden alıntı: suleymanarik
    Arkadaşlar

İş Bankasının tüketici mahkemesine itiraz ederek hakkımda açtığı davanın son durusması bugun görüldü.

Davanın REDDİNE karar verildi. Yani Banka davayı kaybetti.

gerekçeli karar sonra gelecek.

Korkmayın, isteyin kesilen aidatları.

Tebrikler hocam. Gerekçeli karar çıktığında burada paylaşalım ki herkes faydalansın.

Dikkatimi çeken bir husus; 2000 TL'ye kadar mahkemeler kesin karar veriyorlar yani temyiz yolu kapalı oluyor. Sizin davanızın tutarı ne kadardı?

Hocam dava lehime sonuclandıı..
    dva miktarı 90 lira idi

ama banka temyize gitti. 2000 olayı diye bir şey yok demek ki.

ümitliyim. yargıtay kararı onaylar diye dusunuyorum.

Bi yargıtay kararında şöyle geçmiş.

Yargıtay 13. Hukuk Dairesinden:
    Esas No : 2009/12178
    Karar No : 2009/11295

4077 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 22/5 maddesi gereğince; 2007 yılında değeri 792.12 YTL altında bulunan ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında kalan uyuşmazlıklarda Tüketici Sorunları Hakem Heyetine başvuru zorunludur. Bu uyuşmazlıklarda heyetin vereceği karar tarafları bağlar, taraflar bu karara karşı onbeş gün içinde Tüketici Mahkemesine itiraz edebilir. Tüketici Sorunları Hakem Heyeti kararlarına karşı yapılan itiraz üzerine tüketici mahkemesinin vereceği karar kesindir.

Dediğin gibi.

Dün mahkemeden karar geldi. Bankanın temyiz dşilekçesi reddedimiş. Tüketici Mahkemesinin verdiği karar kesindir diyerek.

• Sonunda herşey netleşiyor yaptıkları yanlarına kar kalmayacak...Arkadaşlar bununla ilgili bir sıkıntı yada sormak istediğiniz bişi varsa bu yöntemi bulan arkadaşın linkini verdim sorularına en net cevabı kendisi verecektir....

https://twitter.com/sadebirsevgi

Arkadaşın şikayeti gibi bir çok emsal karar var ama şuan en basit yöntemin bu olduğu kesin...netice alacağımızdan eminim .

Aslında bu arkadaşın fazla popüle rolması beni biraz düşündürüyor lakin dediğim gibi çok üzün süredir takip ediyorum zamanında kendi haber ajasıd avardı ama anladığım kadarı ile sıkıntılardan dolayı satmak zorund akaldı.sıkıntılarda kısaca söle .sürekli gerek devlet daireleri gerekse özel kurumların açıklarını bulup yayınlıyordu...yani isimden tc nosu evli bekar efendim vergi nosundan bilmem neler.hattan kontor eksiltmeler gibi daha sonra kurumları uyarmaya basladı ama bazı kurumlar arkadaşın iyi niyetini suistimal edip dava ettiler

bu tarz bilgilerin nasıl yapıldıgı hakkındada ayrıntılı bilgi verdi kendisi sonundada ekledi tabı yasal olayan bir şekilde kullanılmaması vs...e şimdi iti uyuzun eline gecse bu bilgiler .ürkütücü ...herkez sizin kadar iyi niyetli deil malesef

neyse arkadaşı yine tebrik ediyorum .başarılarının devamını bilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: cgty89

quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

yapı kredinin sitesinde bize ulaşın bölümünden yazdım gönderdim ama umarım geri dönerler.

dönüyorlar.ben ordan yazdım döndüler hatta geri ödediler.kartı iptal ettirmiştim ilk yıl ücretsiz dedikleri halde ücret aldıkları için.ilk yazdığım maile olumsuz sonuçlanmıştır denmişti. daha sonradan 2. mailde biraz giydirip lafları yolladım.cevap olarak incelemeler sonucu kartınız iptal edildiğinden ücret iadeniz yapılmıştır diye mail geldi ve iade edildi.

Vallahi haklıymışsın.İlk maile cevap vermediler bende 2. mailde biraz kaba olunca telefon ettiler 50lirayı yatırdık diye ama daha 29lira vardı o ne oldu dedim ertesi günde 29 değilde 22,8 yatırdılar Alavağım kalmadı böylelikle ama şimdi atmde 8,8lira var çekemiyorum

Haberlerde bimere başvuranlarında hiünin iade edileceği söylendi, onlarda tüketici hakem heyetine iletiyorlarmış.

• 
Sayfa: önceki 265266267268269
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.