Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (269. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.155
Cevap
184
Favori
563.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 267268269270271
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Nétwork

quote:

Orijinalden alıntı: kadirekinci

quote:

ING Günlük Paket tavsiye olunur.

1 adet fatura talimatı yeterli.

ATM'leri ara ki bulasın. Halkbank yine çoğu bankanın yanında bankaların Didier Drogba'sı gibi kalıyor.

Enpara'dan transfer edilebilir.

• Gittiği yere kadar artık.
  • İng bank turuncu hesap + günlük paket kombinasyonunu tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim şöyle bir sorunum var.Garantiden iade işlemlerine başlayacağım ama parayı Yine garantideki hesaba yatırırlarsa bu defada aylardır bekleyen işletim ücreti tuzağına düşeceğim.Para iadesi kredi kartinamı yapılıyor?

• Arkadaslar internetten mi basvurunca cabuk sonuclaniyo internetten mi? Eger internetse hangi site acaba? Tesekkuler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kenfat10

Benim şöyle bir sorunum var.Garantiden iade işlemlerine başlayacağım ama parayı Yine garantideki hesaba yatırırlarsa bu defada aylardır bekleyen işletim ücreti tuzağına düşeceğim.Para iadesi kredi kartinamı yapılıyor?

kredi kartına + olarak yatar genelde ama eğer bu ücret birkaç yıla aitse kredi kartına değil , vadesiz hesaba yatırırlar .
    Ama onu da alsalar bile Tüketici hakem heyeti ile yine geri alırsınız
  • Şimdi ben işte üniversiteli kredi kartı aldım ve 20 tl yıllık aidatı olduğunu biliyordum buna rağmen ilk kesintide bankayla konuşmadan (Adamlara öde desek zaten bilmiyormuydunuz siz kart aidatı olduğunu diyip işin içinden çıkabilirler) direk şikayet etsek bimer den parayı yatırırlar mı hesabımıza

Ve diyelim ki yatırdılar bundan sonra bir daha kesinti yaparlar mı 1 2 sene 3 sene sonra vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ikaya_219

Şimdi ben işte üniversiteli kredi kartı aldım ve 20 tl yıllık aidatı olduğunu biliyordum buna rağmen ilk kesintide bankayla konuşmadan (Adamlara öde desek zaten bilmiyormuydunuz siz kart aidatı olduğunu diyip işin içinden çıkabilirler) direk şikayet etsek bimer den parayı yatırırlar mı hesabımıza

Ve diyelim ki yatırdılar bundan sonra bir daha kesinti yaparlar mı 1 2 sene 3 sene sonra vs.

Birkac mesaj yukarida benim kararim var tuketici hakem heyetinden , inceleyin derim

• quote:

Orijinalden alıntı: Hirotaro

quote:

Orijinalden alıntı: ikaya_219

Şimdi ben işte üniversiteli kredi kartı aldım ve 20 tl yıllık aidatı olduğunu biliyordum buna rağmen ilk kesintide bankayla konuşmadan (Adamlara öde desek zaten bilmiyormuydunuz siz kart aidatı olduğunu diyip işin içinden çıkabilirler) direk şikayet etsek bimer den parayı yatırırlar mı hesabımıza

Birkac mesaj yukarida benim kararim var tuketici hakem heyetinden , inceleyin derim

Tamam ama bankayla konuşup red cevap almış olmak şart mı ?
  • quote:

Halkbankta almaya başladı, hayırlı olsun. 5,25 TL'yi 01.02.2013-31.02.2013 dönemi için vadesiz hesabımdan çekmiş. Tek memnun olduğum bankaydı, alternatifte pek yok. En az 10 kere EFT/Havale yapıyorum. Katlanacağım artık.

aynen benim hesaptan da almışlardı. 1 otomatik ödeme talimatı verin almayı demişlerdi . verdik 2012 yılı boyunca alınmamıştı.
    ocak ayında baktım 5,25 almışlar ve her ay 5,25tl alacaklarmış..

otomatik ödeme verdim ne iş dedim? Haysiyetsizler güncelleme yapmışlar artık 3 otomatik ödeme talimatı olacakmış .

Bende dedim durumu bildiren bir mail, sms göndermediniz. Yok en iyi kredi bizde gelin alın gibi saçma sapan mail sms gönderiyorsunuz bunları neden yollamıyorsunuz dedim, web sitemizde yer alıyor güncelleme dedi.

neyse dedim kapattım. nasıl olsa havale/eft almıyor ona sayalım bari dedim bakalım 2 otomatik daha vericem işime yaramasa kapatıcamda....

• quote:

Orijinalden alıntı: tituslivius

Bu formulu bulan arkadas amasyada yaşar ismi hasan yıldırım sadebirsevgi isimli mail grubu üyelerine gönderir bu bilgileri ust mesajımdaki hesabındanda ulaşabilirsiniz...

Arkadaşın ismi de haber sitelerinde bolbol zikrediliyor linkteki yenı haberıne gore

http://www.aa.com.tr/tr/haberler/132868--banka-kesintilerine-bimerden-basvuru

Ayrıca arkadaşın blogundanda az önce yayınlandı buyrun

http://sade1sevgi.blogspot.com/2013/01/internetten-basvurarak-banka.html

Yanlış yönlendirme yapmayalım....

Önemli Duyuru:
    Son günlerde BİMER sistemine şikâyet kaydı yapılması halinde bankalar tarafından alınan kredi kartı aidatı, dosya masrafı vb. ücret ve komisyonların hiçbir işleme gerek kalmaksızın tüketicilere iade edilebileceği şeklinde birtakım yanlış yönlendirmelerin yapıldığı görülmektedir. Bilindiği üzere 4077 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde gerek bankalarla ilgili uyuşmazlıklarda gerekse tüketicinin taraf olduğu diğer uyuşmazlıkların çözümünde yetkili ve görevli merciler tüketici sorunları hakem heyetleri ve tüketici mahkemeleridir. Buna göre, 2013 yılı için değeri 1.191,52 TL’ye kadar olan uyuşmazlıklara ilişkin olarak tüketicinin ikamet ettiği veya bankanın bulunduğu yerdeki, illerde Ticaret İl Müdürlüğü, İlçelerde ise Kaymakamlıklar bünyesinde faaliyet gösteren tüketici sorunları hakem heyetlerine mevcut belgeler ile birlikte başvuruda bulunulması gerekmektedir. Konu hakkında ayrıntılı bilgiye aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: westernblew

10/07/12 ÜYELİK AİDATI BN:0133-334398 20.00 -

İş Bankası kredi kartımdan 20 tl üyelik aidatı kesmiş. Bunu nasıl alabiliriz alabilir miyiz ?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Yolu - yordamı prosedürü hakkında bilgi verebilir misiniz ?

Tüketici hakem heyetine gidip durumu anlatacaksın , onlar sana zaten yardımcı oluyor . Ama elinde ekstren olması şart , kart ücretinin kesildiğine dair belge olacak , o da extre
    bu da benim kararım

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li]

hocam ekstre suan elimde var yukarıda yazdıgım şekilde de kesildiği gözüküyor.

Peki oraya gittikten sonra ekstra bir ödeme vs. ye ihtiyaç oluyor mu ?

20 lira için atıyorum 50 lira masrafa girmeyelim..?

• quote:

quote:

quote:

İş Bankası kredi kartımdan 20 tl üyelik aidatı kesmiş. Bunu nasıl alabiliriz alabilir miyiz ?

Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Yolu - yordamı prosedürü hakkında bilgi verebilir misiniz ?

Tüketici hakem heyetine gidip durumu anlatacaksın , onlar sana zaten yardımcı oluyor . Ama elinde ekstren olması şart , kart ücretinin kesildiğine dair belge olacak , o da extre
    bu da benim kararım

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li]

Masrafi yok , 1 kuruş dahi odemiyorsun

• quote:

quote:

quote:

quote:

bu da benim kararım

Masrafi yok , 1 kuruş dahi odemiyorsun

teşekkür ederim hocam yanlız ben hiç yorulmadan tek telefonla hallettim.

Öncelikle buradaki arakadaşlara teşekkür ederim.

İş bankası müşteri hizmetlerine 5-9-5-2 yaparak 2 dk içerisinde bağlandım hemen.

akabinde çıkan temsilciye

- kredi kartımı kapatmak istiyorum dedim. işlemleri başlattı ve nedenini sorduğunda

-aslında memnun oldugumu lakin temmuz ayında kredi kartı aidatı kesildiği için kapatacağımı belirttim.

- o da isterseniz bunun iadesinin mümkün olup olmadıgına bir bakalım kapatmamayı düşünür müsünüz dedi.
    - neyse bi sorgulama yaptı ve iadenin mümkün oldugunu söyledi. Bende onayladım. Şimdi baktım ekstremde iade gozukuyor. belki totalde 10 dakikamı almadı arkadaşlar.

Dipnot : Eskiden hep şubeye gidip dilekçe verirdim işbankasına ama şimdi o yetkiyi "çağrı merkezlerine" vermişler. Buradan herkesin haberi olsun.

böylelikle iş bankası 5 yıldır benden ücret kesip ücreti iade ediyor.

• Selamlar arkadaşlar bende aidat alımından mağdurum. Finansbankın GO kartını kullanıyorum ve benden gelecek ay yani Martın 1'inde yeniden aidat kesilecek. Ayrıca benden 30 tl civarı hesap işletim ücreti de 2011 yıllarında birkaç seferde alınmış (3 ayda bir hesap işletim ücreti alıyorlar). Zamanında dikkat etmedim bu paraya ne oldu diye ama banka almış.

Bu paraları geri almak için çalışacağım ama gelecek ay yeniden aidat alacaklar ve biliyorum ki hakem heyeti kararı ortalama 3 ayda çıkıyor. Ben ne yapsam diye düşünüyorum. Acaba aidat almasınlar diye gidip kartı kapattırsam (biraz borç var) ve ondan sonra mı geri almak için uğraşsam yoksa gelecek ayınkini de alsınlar da öyle mi uğraşsam bir türlü emin olamadım. Adamlar aidat için 25 tl alıyor ve geçmişten olan 30 tl işletim ücreti ile şimdiden 55 tl içerdeyim.

Fikri olan?
  • iyi akşamlar arkadaşlar.ziraat banksına mail ile iletişim formundan ihtar çektim.bana gelen yanıtı aynen aktarıyorum.sizce ne yapmalıyım.yanıtlarınız için teşekkürler.

İlgi: 18.02.2013 ve 5555_BYS13011744 sayılı bildiriminiz.

İlgide belirtilen şikayetiniz ile ilgili olarak yapılan değerlendirme sonucunda,
    Türk Ticaret Kanunu’nun "Ücret isteme hakkı" başlıklı 22'nci maddesinde, Tacir olan veya olmayan bir kimseye, ticari işletmesiyle ilgili bir iş veya hizmet görmüş olan tacir, münasip bir ücret isteyebilir hükmü bulunmaktadır. Bankaların Türk Ticaret Kanunu’na göre tacir olması nedeniyle yukarıda belirtildiği şekilde ücret alma hakkı bulunmaktadır.
    Diğer taraftan, Bankacılık Kanununun 144. maddesi hükmü ile yetkili kılınan Bakanlar Kurulu’nun 16.10.2006 tarih ve 2006/11188 sayılı karara dayanarak T.C.Merkez Bankasınca çıkartılan ve 9 Aralık 2006 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan 2006/1 sayılı Tebliğ de; Bankalarca sağlanacak diğer menfaatlerin ve tahsil olunacak masrafların nitelikleri ve sınırları serbestçe belirlenir hükmü yer almaktadır.
    Dolayısıyla, hizmetlerinin devamlılığı için kaynaklarını en etkin ve en verimli biçimde kullanmaya çalışan Bankamız, bu çerçevede müşterilerine verdiği hizmetler karşılığında operasyon maliyetleri ve piyasa koşullarını da dikkate alarak fiyatlama yapmaktadır.
    Kullanmış olduğunuz kredi işlemi esnasında Tahsil edilen Komisyon ve Masraflar da bahsi geçen esasa göre fiyatlandırılmıştır. Ayrıca, Bankamız ve şahsınız arasında müzakere edilerek imzalamış olduğunuz Bireysel Kredi Sözleşmesinde de, müşteriden tahsil edilebilecek masraf ve komisyonlar açıkça belirtilmiş ve bu kapsamda tahsilât yapılmıştır.
    Bu çerçevede, kredi kullandırım / yeniden yapılandırma aşamasında tahsil edilen komisyon ve masrafların iadesine yönelik talebinizin olumlu karşılanması mümkün bulunmamaktadır.
    Konu ile ilgili diğer detay ve bilgi için şubenize başvuruda bulunmanızı rica ederiz.
    Konuyu bilgilerinize sunar, esenlikler dileriz.
    Saygılarımızla
    T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.

• arkadaşlar halkbankası da buna benzer bir yanıt göndermiş.yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler..

Bankamıza iletmiş olduğunuz dosya masrafı ile ilgili talebiniz tarafımıza ulaşmıştır.
    Bankalarca verilen hizmetlerin karşılığı olarak talep edilen masraf ve ücretlerin yasal dayanağı sırasıyla; 01.11.2005 tarihinde yürürlüğe giren 5411 sayılı Bankacılık Kanunu’nun “Faiz Oranları ile Diğer Menfeatler” başlıklı 144. maddesinin “ Bakanlar Kurulu, bankaların ödünç para verme işlemleri ve mevduat kabulünde uygulanacak azamî faiz oranlarını, katılma hesaplarında kâr ve zarara katılma oranlarını, özel cari hesaplar dâhil bu maddede belirtilen işlemlerde sağlanacak diğer menfaatlerin nitelikleri ile azamî miktar ya da oranlarını tespit etmeye, bunları kısmen veya tamamen serbest bırakmaya yetkilidir. Bakanlar Kurulu, bu yetkilerini Merkez Bankasına devredebilir “ hükmü ile maddede sayılan işlemlerden sağlanacak menfaatlerin nitelikleri ile azami miktar yada oranlarının tespiti ve bunların kısmen veya tamamen serbest bırakılma yetkisi “Bakanlar Kuruluna” verilmiş ve bu yetkilerin “Merkez Bankasına” devredilebileceğinin de madde hükmünde yer almış,
    Bankacılık Kanunu’nun 144. maddesinden aldığı yetkiye istinaden Bakanlar Kurulu’nun 22.11.2006 tarih ve 26354 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 16.10.2006 tarih 2006/11188 sayılı kararının “Diğer menfaatler” Başlıklı 4. maddesi “Bankaların kredi işlemlerinden sağlayacakları faiz dışındaki diğer menfaatlerin ve tahsil olunacak masrafların nitelikleri ile azami miktar ya da oranları ve bunların kısmen yada tamamen serbest bırakılmasının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayımlanacak tebliğlerle düzenlenir “ hükmü ile tahsil olunacak masrafların nitelikleri ile azami miktar ya da oranları ve bunların kısmen yada tamamen serbest bırakılmansın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayımlanacak tebliğlerle düzenlenmesi öngörülmüştür.
    T.C. Merkez Bankası’nın 09.12.2006 tarih ve 26371 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan, 2006/1 sayılı “Mevduat ve Kredi faiz oranları ve Katılma Hesapları Kar ve Zarar Katılma Oranları ile Kredi İşlemlerinde sağlanacak Diğer Menfaatler Hakkında Tebliğin” 4. Maddesinin, “Bankalarca Reeskont kaynaklı krediler dışındaki kredilere uygulanacak faiz oranları ile faiz dışında sağlanacak diğer menfaatlerin ve tahsil olunacak masrafların nitelikleri ve sınırları serbestçe belirlenir” hükmü ile, bankalara kredi işlemlerinden faiz dışı elde edilecek menfaat ve komisyonların belirlenmesinde herhangi bir sınır getirilmemiş aksine Bankalara bu hususta serbesti getirilmiştir.
    Sözkonusu masraflar yukarıda belirtilen hükümler doğrultusunda tahsil edilmiş olup iptali yapılamamaktadır. Sözleşme ve masraflara ait dekont örneklerini kredinin kullandırıldığı şubemizden temin edebilirsiniz.
    Her türlü istek ve önerinizi, 365 gün 24 saat hizmetinizde olan Dialog’un 444 0 400 numaralı ve (212) 340 09 99 no’lu faksı aracılığı ile iletebileceğinizi hatırlatır, Bankamızın size sunduğu tüm avantajlardan yararlanmanızı dileriz.

Bilgilerinizi rica ederiz.

• vugün yapı kredi kartını aradım ocak ayında tam 80 tl kart iadatı parası aldılar aradım böyle böyle bu aidatın geri iadesini istiyorum dedim efendim artık geri vermiyoruzz bu yıl içersinde toplam3ayın harcama tutarı heray ortalama 750lıra olursa geri verecegiz bunu onaylıyormusun dedi yok dedim istemiyorum.
    Çok sinirlendim.Yarın bir daha arayıp hakem heyeti falan diyip korkutacağım varmı sizin bir öneriniz konuşurken onları söyleyince iade yaparlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemocekko

vugün yapı kredi kartını aradım ocak ayında tam 80 tl kart iadatı parası aldılar aradım böyle böyle bu aidatın geri iadesini istiyorum dedim efendim artık geri vermiyoruzz bu yıl içersinde toplam3ayın harcama tutarı heray ortalama 750lıra olursa geri verecegiz bunu onaylıyormusun dedi yok dedim istemiyorum.
    Çok sinirlendim.Yarın bir daha arayıp hakem heyeti falan diyip korkutacağım varmı sizin bir öneriniz konuşurken onları söyleyince iade yaparlar.

ben kendim kredi kartlarımın parasını hep aldım.
    bugünde babam için başvurdum , son 10 yıllık bütün ekstreyi istedim bankadan. dilekçeyide babama imzalatıp bugün başvurdum.
    korkutmaya falan gerek yok gidin başvurun, hesap kesim kart aidatı ne varsa dosyaya ekleyip başvurun, tek yapmanız gereken 2- 3 ay hiç bişey olmamış gibi beklemek.

• quote:

Orijinalden alıntı: onurguner

quote:

Orijinalden alıntı: cemocekko

vugün yapı kredi kartını aradım ocak ayında tam 80 tl kart iadatı parası aldılar aradım böyle böyle bu aidatın geri iadesini istiyorum dedim efendim artık geri vermiyoruzz bu yıl içersinde toplam3ayın harcama tutarı heray ortalama 750lıra olursa geri verecegiz bunu onaylıyormusun dedi yok dedim istemiyorum.

ben kendim kredi kartlarımın parasını hep aldım.
    bugünde babam için başvurdum , son 10 yıllık bütün ekstreyi istedim bankadan. dilekçeyide babama imzalatıp bugün başvurdum.
    korkutmaya falan gerek yok gidin başvurun, hesap kesim kart aidatı ne varsa dosyaya ekleyip başvurun, tek yapmanız gereken 2- 3 ay hiç bişey olmamış gibi beklemek.

Hocam bankalar kaç yıla kadar geçmişe dönük hesap özeti veriyorlar. Akbankta kart aidatı ve hesap işletim ücreti olarak 500-600 den fazla vardır

• 
Sayfa: önceki 267268269270271
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.