Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (271. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6.155
Cevap
184
Favori
563.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 269270271272273
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar birşey sorucam şimdi kart aidatını geri alınca banka bize dava açıyormu bunu geri almak için? kredi masraflarında dava açıyorlarda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün finansbank'a gittim, kredi sözleşmemin kopyasını istedim.

- Neden istiyorsunuz beyefendi?
    - İncelemek için.
    - İnceleme sebebini sorabilir miyim?
    - Dosya masrafı.
    - Tüketici hakem heyetine gidin.
    - Ben sözleşmemi okumak istiyorum hanfendi.
    - Şu an dosyalar arşivde, stajyerimiz de çarşambadan sonra gelecek. O zaman alın. Yalnız dosyanızda dosya masrafı ile ilgili bir yere imza attıysanız ücret geri alamazsınız.
    - ....

İşi yokuşa sürecekler besbelli.

• quote:

Orijinalden alıntı: mrhunt

yaklaşık 6 aylık beklemeden sonra thh kararları gelmeye başladı.
    kartfinans 175 tl iade etti. iadeden yaklaşık 1 ay önce mesaj gönderdi ücret iadesinden vazgeçmezseniz kartınızı iptal ederiz diye. ücret iade edilince kartınız ve kampanyalarınız iptal edilmiştir diye mesaj gönderdi. ekstre kesilince kapatılıp kapatılmadığını anlarız artık.
    bonus kart 135 tl iade kararına istinaden 100 tl iade etti. şubeye gittim kararı tekrar faks çektiler kalanın da iadesi için henüz sonuç yok.
    axess daha önceden kapattırdığım kart için 92 tl iade kararı var ama parayı nereye iade edecekler bilmiyorum. şubeye gidip soracağım.
    world 60 tl henüz karar çıkmadı bekliyorum

Pardon da bu finansbank iyice gemi azıya almış, ortada sebep yokken kart iptali ne demek oluyor?

Ha umrumda değil iptal etsinler, sevinirim kurtulduğum için ancak, "siz bizden para istersiniz haaa, bak biz de sizin kartınızı iptal ediyoruz!!!111" şeklinde bir yaklaşım... Ne desem bilemedim.

• Önceki yazılarımda iş bankası ile aramdaki dava sürecini yazmıştım..

kararları aşağıya koyuyorum. belki birinin işine yarar.

ilk karar

gerekceli karar

temyiz reddi kararı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suleymanarik -- 25 Şubat 2013; 22:14:28 >

• bende iş bankası işte üniversiteli bankamatik ve kredi kartı var. kredi kartından 25 tl üyelik aidatı kesmişler. ilk maille ulaştım klasik cevap gönderdiler. sonra telefonla aradım merkeze bildirilecektir sonuçlanınca size maille iletilecektir falan dediler. aynı gün mail geldi yine o klasik maillerden atmışlar.
    uğraştıracaklar gibi görünüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Majorümsü Minör

bende iş bankası işte üniversiteli bankamatik ve kredi kartı var. kredi kartından 25 tl üyelik aidatı kesmişler. ilk maille ulaştım klasik cevap gönderdiler. sonra telefonla aradım merkeze bildirilecektir sonuçlanınca size maille iletilecektir falan dediler. aynı gün mail geldi yine o klasik maillerden atmışlar.

25? Bnim bildiğim 20 tl olması lazım.

Ben mesaj attığımda geri vermişlerdi. Babamın kullandığı kart için olanını geri vermediler ama...
  • quote:

Orijinalden alıntı: PaNoZ

quote:

bende iş bankası işte üniversiteli bankamatik ve kredi kartı var. kredi kartından 25 tl üyelik aidatı kesmişler. ilk maille ulaştım klasik cevap gönderdiler. sonra telefonla aradım merkeze bildirilecektir sonuçlanınca size maille iletilecektir falan dediler. aynı gün mail geldi yine o klasik maillerden atmışlar.

Ben mesaj attığımda geri vermişlerdi. Babamın kullandığı kart için olanını geri vermediler ama...

evet hocam. üyelik aidatı adı altında 25TL çekmişler, kafalarına göre ayarlıyorlar heralde

siz nasıl aldınız acaba mesaj derken mail mi attınız?

öğrenci kartı da farketmiyormuş artık temmuz 2012den beri işte üniversiteli kartlardan da çekmeye başlamışlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurgrbz

Arkadaşlar başıma az önce ilginç bi olay geldi. 3-4 ay önce tüketici hakem heyetine, finansbank kartımdan son bir iki yıl boyunca kesilen aidatların iadesi için başvurmustum. Geçen hafta benim haklı bulunduğum, iadenin yapılması kararını belirten bi evrak geldi ... şimdi de cep telefonuma gelen mesaj aynen aşagıdaki gibidir.

"Kart ücreti/ücretleriniz Hakem Heyeti kararıyla iade edilmiştir. Kredi kartınız ve varsa bağlı talimat/kampanyalar ise politikalarımız gereği iptal edilmiştir"

Birkaç yıldır kullandığım ve düzenli ödeme yaptığım kredi kartım iptal olmuş... şuan şaşkınlık içindeyim.

Bankalardan nefret etmekte haklıyız Bence kafalarına göre iptal edemezler . Bu konuda mahkemelik gibi gözüküyor

• quote:

Orijinalden alıntı: RuLazz®

quote:

Orijinalden alıntı: ugurgrbz

Arkadaşlar başıma az önce ilginç bi olay geldi. 3-4 ay önce tüketici hakem heyetine, finansbank kartımdan son bir iki yıl boyunca kesilen aidatların iadesi için başvurmustum. Geçen hafta benim haklı bulunduğum, iadenin yapılması kararını belirten bi evrak geldi ... şimdi de cep telefonuma gelen mesaj aynen aşagıdaki gibidir.

"Kart ücreti/ücretleriniz Hakem Heyeti kararıyla iade edilmiştir. Kredi kartınız ve varsa bağlı talimat/kampanyalar ise politikalarımız gereği iptal edilmiştir"

Birkaç yıldır kullandığım ve düzenli ödeme yaptığım kredi kartım iptal olmuş... şuan şaşkınlık içindeyim.

Bankalardan nefret etmekte haklıyız Bence kafalarına göre iptal edemezler . Bu konuda mahkemelik gibi gözüküyor

kesinlikle size katılıyorum.. fakat bankanın sağlam bi dayanağı olmadan böyle bişey yapacağını sanmam, o uzun kredi kartı sözlemesini incelemedim..

artık paraf lı oldum, açıkcası pek de uğraşmak istemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurgrbz -- 26 Şubat 2013; 13:50:53 >

• Arkadaşlar ben kredi kartımı iptal ettirdim yıllık 80tl ücreti geri istedim vermediler o ozaman kapatın dedim
    şimdi benim bu parayı almam için neler yapmam gerekiyor sırasıylaŞimdiden teşekkürler
  • bu ülkede hukuk gerçekten bitmiş....

3 ay önce yaptığım itiraz thh tarafından banka savunma bile yapmadığı halde reddedilmiş.

gerekçe de 'yapılan incelemede ilgili kanunlara ve sözleşmelere herhangi bir aykırılık oluşturmadığı görülmüştür' yazıyor.

hangi kanun?hangi sözleşme belli değil.

üyelere baktım şöyle bir, tanıdık çıktılar.biri tapu memuru biri park bahçelerde görevli.

yani düşünün hakkımız kimlere emanet.......
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PaNoZ

quote:

evet hocam. üyelik aidatı adı altında 25TL çekmişler, kafalarına göre ayarlıyorlar heralde

siz nasıl aldınız acaba mesaj derken mail mi attınız?

öğrenci kartı da farketmiyormuş artık temmuz 2012den beri işte üniversiteli kartlardan da çekmeye başlamışlar.

Ben maille aldım. Ayrıca internet sitesinde de 20 tl olduğu yazıyor, en azından 5 tl nizi isteyin. Sonra 20 tl için tekrar mesaj atarsınız.

quote:

Orijinalden alıntı: Qantas

bu ülkede hukuk gerçekten bitmiş....

3 ay önce yaptığım itiraz thh tarafından banka savunma bile yapmadığı halde reddedilmiş.

gerekçe de 'yapılan incelemede ilgili kanunlara ve sözleşmelere herhangi bir aykırılık oluşturmadığı görülmüştür' yazıyor.

hangi kanun?hangi sözleşme belli değil.

üyelere baktım şöyle bir, tanıdık çıktılar.biri tapu memuru biri park bahçelerde görevli.

yani düşünün hakkımız kimlere emanet.......

Bence tekrar başvurun. Olmazsa devlet.gov.tr idi sanırım, ordan da başvurulabiliniyor. Aidai için olan örnek kararları filan da içine koyun. Anlaşmaya kendi rızanız ile koyulmadığını ve tüketiciyi mağdur ettiğini bildirin. Belki başka bir sebepten reddedilmiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: swing

quote:

Orijinalden alıntı: swing

gecen yıl şubat ayında geriye dönük on yıllık kredi kartı aidatını geri almak için yapı kredi bankası ve ing bankı (ing dört yıllık) tüketici hakem heyetine şikayet ettim,dört ay sonra ykb ile ilgili karar yazısı geldi ve banka buna istinaden parayı kredi kartına "karar yazısı" açıklaması ile geri yatırdı
    fakat ing bank ile ilgili herhangi bir gelişme olmadı, THH ne gidip sorduğumda ing bankın işleminin uzun sürüğünü söylediler (sistemlerine baktılar bulamadılar sonrasında baştan savmak için sanırım böyle bir cevap verdiler.)sormak istediğim daha önce böyle bir şey yaşayan,şikayeti sonuçlanmayan varmı, varsa ne gibi bir yol izlediler.
    saygılarımla.

ING bank ile ilgili şikayetimin akıbetini öğrenmek için THH ne tekrar gittim,bir yıldır sonuçlanmadığını sordum,mümkün değil dediler,bu sefer ilgilendiler,karar yazısını buldular 01 mart 2012 de bankadan savunma istemişler banka savunma vermemiş,karar lehime çıkmış haksız kesilen 110 tl.nin bana iadesine karar verilmiş. bankaya ve bana postayla karar yazısı göndermişler buraya dikkat (postaları bende gördüm)sözde posta ilgili adreste beni bulamamış,muhtarlıktada kaydım yokmuş geri gelmiş,bankaya gönderilende aynı gerekçeyle (bankada kimse yokmuş )geri gelmiş,neyse karar yazısını imza karşılığım aldım,bankayada aynı yazıyı tekrar göndereceklerini söylediler 1-1,5 ay bekle dediler itiraz haklarını kullanabilirler sonra ödeme yapılmazsa icra yoluyla alırsın dediler.Bekleyelim bakalım,tek sermayemiz zaman.
    Bu arada gitmişken geçen yıl 10 yıl geriye dönük aidatlarımı aldığım yapı kredi anlaşılan uslanmamış bu yıl içinde 75 tl. kesmiş şimdi arayıp iptal edin vs. şu kadar kota harçayın iptal edelim hikayeleriyle sinirlenmektense konu hakkında tecrübe sahibi olduğumdan bunun içinde bir dilekçe verdim 3-4 ay sonra iade ederler,bekleyelim,dediğim gibi sermayemiz zaman.

Hocam senin durum benimkine benziyor, adamlar mahkeme kararini bile hice sayitor bize boyle bir katar gelmedi diyor, avukati da sikayet eeecegiim

• Orijinalden alıntı: MUTAF

Sayın BASRİ MUTAF,
    Öncelikle alışverişlerinizde Bankamız Kredi Kartını kullandığınız için teşekkür ederiz.
    Değerlendirmelerimiz neticesinde üyelik aidatı tutarının bu seneye özel olarak Kredi Kartınıza iade edildiğini belirtmek isteriz.
    İşlemin detaylarını Dönem İçi Hesap Hareketlerinizde veya iadeyi izleyen ilk Hesap Özetinizde görebilirsiniz.

Maximum kredi kartınız, Maxipuan ve taksit avantajlarının yanı sıra sizlere birbirinden farklı ayrıcalıklar sunmaktadır.
    Kredi kartınız ile ilave taksit ve ekstra puan kampanyalarından, kartınıza ücretsiz verilen ek hizmetlerden faydalanabilir,
    kartınızı yurtiçinde ve yurtdışında dilediğiniz ülkede alışveriş ve nakit işlemlerinde kullanabilirsiniz.
    Kredi kartları için verilen hizmetlerin eksiksiz olarak sürdürülebilmesi için deneyimli ve büyük bir personel kadrosuna,
    yüksek maliyetli teknolojik altyapıya ve oldukça kapsamlı bir operasyona ihtiyaç duyulmaktadır.
    Bankamızın komisyon ve ücretleri bu maliyetler göz önüne alınarak belirlenmektedir.

Bankamızı tercih ettiğiniz için teşekkür eder, keyifli alışverişler dileriz.

Saygılarımızla,

TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş.
    ALTERNATİF DAĞITIM KANALLARI OPERASYONLARI BÖLÜMÜ
    Müşteri İlişkileri Grubu

Mümkünse bu senede aynı maili istiyorum iş bankasından.
    her sene şubattaki hesap kesimde bu ücret yansıyor ama geri iade ediyorlar sağ olsun lar

bu seneki yansıtılıan 40tl aidatımda geri iade edildi
    tesekkür ederim iş bankası

• quote:

Orijinalden alıntı: suleymanarik

helal olsun hocam
  • akbankla olan 2 aylık iade savaşımı sonunda kazandım karar elimize geçmedi diye yırtındılar sonunda kararı 10 kere farklı günlerde 02626869696 nolu fakslarına şikayet numaramla birlikte yolladım dün mesaj geldi iadeniz gerçekleşti diye bugunde baktım dönemiçi işlemlere geçmiş darısı herkese artık bunlar bana kişiye özel kampanyada yapmaz :) 2011-2012 yıllarını iptal ettirmiştim diğer yıllarımıda bu şekilde aldım bu forumu çok seviyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: geniusm38

çok sağlam girmiş bankaya be :D

• akbank

duyduğum kadarıyla kredi kartını arayınca iptal ediyormuş arkadaşlar
    doğruluk yüzdesi nedir acaba

bana dün 75 tl yansıtmışlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: omer14

akbank

duyduğum kadarıyla kredi kartını arayınca iptal ediyormuş arkadaşlar
    doğruluk yüzdesi nedir acaba

bana dün 75 tl yansıtmışlar

hiç zorluk çıkarmadan iade ediyorlar Direk arayın.
  • Vakıfbank'tan ekstreleri istediğimde 75 TL istediler.Ne yapmam gerekiyor?
  • 
Sayfa: önceki 269270271272273
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.