Şimdi Ara

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li] (270. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.155
Cevap
184
Favori
563.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sakurek

quote:

Orijinalden alıntı: onurguner

quote:

Orijinalden alıntı: cemocekko

vugün yapı kredi kartını aradım ocak ayında tam 80 tl kart iadatı parası aldılar aradım böyle böyle bu aidatın geri iadesini istiyorum dedim efendim artık geri vermiyoruzz bu yıl içersinde toplam3ayın harcama tutarı heray ortalama 750lıra olursa geri verecegiz bunu onaylıyormusun dedi yok dedim istemiyorum.
    Çok sinirlendim.Yarın bir daha arayıp hakem heyeti falan diyip korkutacağım varmı sizin bir öneriniz konuşurken onları söyleyince iade yaparlar.

ben kendim kredi kartlarımın parasını hep aldım.
    bugünde babam için başvurdum , son 10 yıllık bütün ekstreyi istedim bankadan. dilekçeyide babama imzalatıp bugün başvurdum.
    korkutmaya falan gerek yok gidin başvurun, hesap kesim kart aidatı ne varsa dosyaya ekleyip başvurun, tek yapmanız gereken 2- 3 ay hiç bişey olmamış gibi beklemek.

Hocam bankalar kaç yıla kadar geçmişe dönük hesap özeti veriyorlar. Akbankta kart aidatı ve hesap işletim ücreti olarak 500-600 den fazla vardır

açıldığından bugüne kadar olanları verirler sefa (para isteyen olabilir) hesap işletim ücretini geçmişe dönük zor verirler sadece son yıldakini çeşitli ayak oyunlarıyla verirler (ykb için)

• quote:

quote:

quote:

vugün yapı kredi kartını aradım ocak ayında tam 80 tl kart iadatı parası aldılar aradım böyle böyle bu aidatın geri iadesini istiyorum dedim efendim artık geri vermiyoruzz bu yıl içersinde toplam3ayın harcama tutarı heray ortalama 750lıra olursa geri verecegiz bunu onaylıyormusun dedi yok dedim istemiyorum.
    Çok sinirlendim.Yarın bir daha arayıp hakem heyeti falan diyip korkutacağım varmı sizin bir öneriniz konuşurken onları söyleyince iade yaparlar.

bugünde babam için başvurdum , son 10 yıllık bütün ekstreyi istedim bankadan. dilekçeyide babama imzalatıp bugün başvurdum.
    korkutmaya falan gerek yok gidin başvurun, hesap kesim kart aidatı ne varsa dosyaya ekleyip başvurun, tek yapmanız gereken 2- 3 ay hiç bişey olmamış gibi beklemek.

Hocam bankalar kaç yıla kadar geçmişe dönük hesap özeti veriyorlar. Akbankta kart aidatı ve hesap işletim ücreti olarak 500-600 den fazla vardır

son 10 yıl hocam. ben 2002 yide götürmüştüm onu çıkarttırdı. 2003-2013 arası yani

• quote:

quote:

quote:

quote:

son 10 yıl hocam. ben 2002 yide götürmüştüm onu çıkarttırdı. 2003-2013 arası yani

tesekkur ederim en kisa surede bende basvuru yapacagim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• kasım/2012 ayında tüketici hakem heyetine finansbank kesilen ücretler için başvuru yaptım.
    24.01.2013 de sonuçlandı, lehime karar verilmiş, 5 gün sonra finansbank kesilen ücretleri iade etti.

29/01/2013 CF Ekstra Kredi Ücreti iptali -115.00 (kesinti yapılan tarih 01.02.2012
    29/01/2013 G. Dönem BSMV iptali -5.75 (kesinti yapılan yapılan tarih 01.02.2012
    29/01/2013 Yıllık Kart Aidat iptali -55.00 (2012 de kesilen
    29/01/2013 Kart bedeli iptali -45.00 (2010 da kesilen

tutarları kapattıgım kredi kartıma aktarmış, bende ekstra gelince gördüm. internet hesabımdan baktım kart falan görunmuyor. mh yi aradım hesaba aktarım yaptı. 45 tl hesap işletim ücreti kesildi, kalan tutarı çektim. finansbanka 45 tl kesilen hesap işletim ücreti için iade maili attım 3-4 defa, ertesi gün bunuda iade ettiler. bu bankadan alacağım kalmadı.

sırada garanti (hesap işletim ücreti, bsmv+ekstra, dosya masrafı) ve ing (kart ücreti) var, hakem heyetinde kararları bikaç güne alırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdf__18 -- 19 Şubat 2013; 14:26:39 >

• kart ı iptal ettikten sonra hakem heyetine gidebilir miyiz? yoksa iptal etmeden mi gitmek gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • farketmiyor, kartı iptal et yada etme, sonuçta senden haksız alınan bir paraya itiraz ediyorsun. örneğin, kartı 9 sene önce iptal etmiş olsan dahi, 9 sene önceki kesilen haksız tutara itiraz edebilirsin. tabi elinde bi belge olsun dekont, ekstra gibi. önemli olan 10 yılı aşmaması.
  • Hakem heyetine başvurmak için illaki de bankanın eve gönderdiği ekstre olması gerekli mi, online şubeden geçmiş yılların ekstrelerini alsam kabul ediliyor mu acaba ?
  • kabul edilir. ekstra olması şart değil, dekont gibide olur, bi belge olacak illa, ıspat niteliğinde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donanımsal

Hakem heyetine başvurmak için illaki de bankanın eve gönderdiği ekstre olması gerekli mi, online şubeden geçmiş yılların ekstrelerini alsam kabul ediliyor mu acaba ?

hocam hangi bankaysa bir telefon aç, benden tüm yıllarda kesilen kart ücreti ekstremi mailime gönderin de. zaten göndermek zorundalar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mdf__18

farketmiyor, kartı iptal et yada etme, sonuçta senden haksız alınan bir paraya itiraz ediyorsun. örneğin, kartı 9 sene önce iptal etmiş olsan dahi, 9 sene önceki kesilen haksız tutara itiraz edebilirsin. tabi elinde bi belge olsun dekont, ekstra gibi. önemli olan 10 yılı aşmaması.

teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Donanımsal

Hakem heyetine başvurmak için illaki de bankanın eve gönderdiği ekstre olması gerekli mi, online şubeden geçmiş yılların ekstrelerini alsam kabul ediliyor mu acaba ?

hocam hangi bankaysa bir telefon aç, benden tüm yıllarda kesilen kart ücreti ekstremi mailime gönderin de. zaten göndermek zorundalar.

Anladım hocam sağolasında şimdi bankayı arasam onlar bana mail göndersede illaki çıktı almak zorundayım bende düşündüm nasıl olsa ekstrelerde yazıyor kesintiler o ayların çıktılarını alsam diye düşündüm ama olur mu öyle bilemedim.
  • Yaklaşık üç aylık beklemeden sonra Garanti Bankası ile girdiğim savaşı kazandım. Banka karara itiraz etmeden 224 TL'yi bonus kartıma iade etti.

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li]
  • HSBC bankası 50tl kart aidatı çalmış benden. Şikayetvar.com'dan yazdım bana klasik cevap yazdılar. Tüketici hakem heyeti bakalım ne diyecek

Bankamıza 20 Şubat 2013 tarihinde Şikayetvar.com sitesi aracılığı ile ulaşan mesajınız için teşekkür eder, konu ile ilgili ekli açıklamaları paylaşmak isteriz.

Bankalar, verdikleri hizmetlerin karşılığında oluşan masraflar için belirli bir gider karşılığı veya hizmetin parasal boyutuyla orantılı bir ücret/komisyon tahsil etmektedir. Kredi kartları için verilen hizmetlerin de eksiksiz olarak sürdürülebilmesi için deneyimli ve büyük bir personel kadrosuna, yüksek maliyetli teknolojik altyapıya ve oldukça kapsamlı bir operasyona ihtiyaç duyulmaktadır. Bankamızın komisyon ve ücretleri bu maliyetler gözönüne alınarak belirlenmektedir.

2006 yılında yürürlüğe giren 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'nun 24. maddesinin 4. fıkrasında, kart hamilinin yaptığı işlemler nedeniyle, sözleşmede yer almayan faiz, komisyon veya masraf gibi adlar altında hiçbir şekil ve surette ödeme talep edilemeyeceği ve kart hamilinin hesabından kesinti yapılamayacağı öngörülmüştür. Benzer şekilde Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik'in 17. maddesinde de sözleşmeye bağlı olarak kart hamillerinden alınabilecek ücret, komisyon, masraf ve vergilerin neler olacağına dair açıklamaların ve bunların tutarlarının ve sözleşmede yer alan ücret, komisyon, masraf ve vergiler dışında kart hamilinden herhangi bir isim altında ödeme talep edilemeyeceği ve hesabından kesinti yapılamayacağı belirtilmiştir.

Bankamız ile kart hamillerimiz arasındaki kredi kartı üyelik sözleşmesinde, kart hizmeti sunulurken hangi ücretlerin alınacağı açıkca belirtilmiştir.
    Ayrıca bu ücretler, hesap ekstrelerinde de belirtilmektedir. Bu durumda kanuni düzenlemenin de kabul etmiş olduğu üzere itiraz etmiş olduğunuz ücretler aramızdaki sözleşmeye dayanılarak tarafınızdan talep edilmektedir.

İletmiş olduğunuz hususların Bankamız yetkilileri ile paylaşıldığını ve kart ücretinizin iptal edilmesi talebinize yönelik olumlu yanıt verilemediğini iletmek isteriz.

• bugün itibarı ile ykb den 4 yıllık kredi kartı aidat ücretini de geri aldım. daha önce 50 tl hesap işleti ücreti almıştım bugün de 200 tl kart aidatı aldım. ödeme ekranlarını paylaşıyorum.
    kart aidatının iade kararı bana 11 şubatta geldi 26 şubata kadar bekleyecektim ödemezlerse arayacaktım bugün ödeme gelmiş ama 28 ocak tarihli gelmiş neden geri tarihli ödediler bilemiyorum çok ta umursamıyorum neticede ykb den 250 tl mi geri aldım :)

Kredi Kartı ve Bankamatik Kartlara Ödediğimiz Ücretleri Geçmişe Dönük Nasıl İade Alırız? [SS'li]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atillahan34 -- 21 Şubat 2013; 22:15:40 >

• yaklaşık 6 aylık beklemeden sonra thh kararları gelmeye başladı.
    kartfinans 175 tl iade etti. iadeden yaklaşık 1 ay önce mesaj gönderdi ücret iadesinden vazgeçmezseniz kartınızı iptal ederiz diye. ücret iade edilince kartınız ve kampanyalarınız iptal edilmiştir diye mesaj gönderdi. ekstre kesilince kapatılıp kapatılmadığını anlarız artık.
    bonus kart 135 tl iade kararına istinaden 100 tl iade etti. şubeye gittim kararı tekrar faks çektiler kalanın da iadesi için henüz sonuç yok.
    axess daha önceden kapattırdığım kart için 92 tl iade kararı var ama parayı nereye iade edecekler bilmiyorum. şubeye gidip soracağım.
    world 60 tl henüz karar çıkmadı bekliyorum
  • Garati Bankasın Bonus kart kullanıcısıydım ve kartı kapattırdım , Bu Kart için geçmişe dönük verdiğim aidatları alabilirmiyim?

Konuyu okudum ama yola nasıl başlayacağımızı kısaca bir arkadaş anlatırsa çok sevinirim.

Teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cancantürk

Yaklaşık üç aylık beklemeden sonra Garanti Bankası ile girdiğim savaşı kazandım. Banka karara itiraz etmeden 224 TL'yi bonus kartıma iade etti.

Geçmiş olsun Tebrikler,

Nasıl bir yol izlediniz kısaca olsada bilgi verebilirmisiniz.
  • Bu Maximum un iyice suyu ısındı! Mahkeme kararını ilettiğim halde, sırf ekstrede yatıracak diye bir aydır ekstrenin gelmesini bekliyorum ücreti geri iade etmemişler Yarın icraya vereceğim. Peki icra masrafı ne kadar yatırıyouz ve bunu bankaya yansıtabiliyor muyuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bigen -- 25 Şubat 2013; 16:51:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: swing

gecen yıl şubat ayında geriye dönük on yıllık kredi kartı aidatını geri almak için yapı kredi bankası ve ing bankı (ing dört yıllık) tüketici hakem heyetine şikayet ettim,dört ay sonra ykb ile ilgili karar yazısı geldi ve banka buna istinaden parayı kredi kartına "karar yazısı" açıklaması ile geri yatırdı
    fakat ing bank ile ilgili herhangi bir gelişme olmadı, THH ne gidip sorduğumda ing bankın işleminin uzun sürüğünü söylediler (sistemlerine baktılar bulamadılar sonrasında baştan savmak için sanırım böyle bir cevap verdiler.)sormak istediğim daha önce böyle bir şey yaşayan,şikayeti sonuçlanmayan varmı, varsa ne gibi bir yol izlediler.
    saygılarımla.

ING bank ile ilgili şikayetimin akıbetini öğrenmek için THH ne tekrar gittim,bir yıldır sonuçlanmadığını sordum,mümkün değil dediler,bu sefer ilgilendiler,karar yazısını buldular 01 mart 2012 de bankadan savunma istemişler banka savunma vermemiş,karar lehime çıkmış haksız kesilen 110 tl.nin bana iadesine karar verilmiş. bankaya ve bana postayla karar yazısı göndermişler buraya dikkat (postaları bende gördüm)sözde posta ilgili adreste beni bulamamış,muhtarlıktada kaydım yokmuş geri gelmiş,bankaya gönderilende aynı gerekçeyle (bankada kimse yokmuş )geri gelmiş,neyse karar yazısını imza karşılığım aldım,bankayada aynı yazıyı tekrar göndereceklerini söylediler 1-1,5 ay bekle dediler itiraz haklarını kullanabilirler sonra ödeme yapılmazsa icra yoluyla alırsın dediler.Bekleyelim bakalım,tek sermayemiz zaman.
    Bu arada gitmişken geçen yıl 10 yıl geriye dönük aidatlarımı aldığım yapı kredi anlaşılan uslanmamış bu yıl içinde 75 tl. kesmiş şimdi arayıp iptal edin vs. şu kadar kota harçayın iptal edelim hikayeleriyle sinirlenmektense konu hakkında tecrübe sahibi olduğumdan bunun içinde bir dilekçe verdim 3-4 ay sonra iade ederler,bekleyelim,dediğim gibi sermayemiz zaman.

• benimkini dün kredi kartıma + olarak yatırmış İŞBANKASI , borçtan düşmüş olduk
  • 
Sayfa: önceki 268269270271272
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.