Şimdi Ara

Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi Borçlarına 60 Aya Kadar Yapılandırma (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
403
Cevap
14
Favori
28.722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Merhabalar bilgili birine danışmak oldukça rahatlatıcı konuya şöyle başlayim

3 senedir evliyim 1 çocuğum var 2 yaşında 3 senedir nerdeyse tek başıma çalışıp duruyorum eşim çocuğa baktığı için çalışamıyor ve 3 kere ev değiştirmek zorunda kaldım bir evi satıp diğer evden akrep çıkması endişeye kaptırdı sonuç olarak her ev değiştirdiğinde kiram ve masrafim artti borclarimin yüzünden işimden de oldum yaklaşık 600 k borç var ve avukatlık durumda 300 k gibi mevlasini sadece 60 ay yapilandiranildim diğeri faiz kasmaya devam ediyor şuan da hiç bir aşk veya maaş belgesi yok bu konuda başıma ne gibi sonuçlar gelebilir günlük ise giderek evimi gecindiriyorum borçlarımı oduycek paraları bulamıyorum bu konuda korkum ve psikolojik şekilde mutlu olamıyorum ve her geçen gün biraz daha yipraniyorum bana destek olurmusunuz olumlu olumsuz neler yaşayabilirim ne yapabilirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xxsercan2201 X kullanıcısına yanıt

Hocam öncelikle geçmiş olsun, sıkıntı yapmayın her borç bir şekilde ödenir. Yeterki psikolojimizi sağlam tutalım, sağlık hepsinden önemli bunu unutmayın.

Ben de bu süreci adım adım yaşayan biri olduğum için araştıra araştıra bazı şeyleri öğrendim. Başımdan geçenleri de aktarıyorum anlık. Kısaca özetlemem gerekirse

İcra takibi başladıktan sonra sırası ile taşınır taşınmaz malınız varsa tesbit edilip haczi talep edilir. O yoksa maaş haczi talep edilir bu da 4/1 oranını geçemez. Atıyorum 20 bin alıyorsunuz sadece 5bin lirasına haciz gelebilir ve bu kesinti 1 dosya için geçerli olur. Diğer dosyalar ve bankalar sıraya girmek zorundadır.

Ev haczi gene talep edilebiliyor ancak kendisinin ve ailesinin ortak kullanımına hizmet eden tüm ev eşyası haciz kapsamından çıkartıldı. Evden eşya alma dönemi bitti. 2 tane varsa birini alırlar yok lüks sayılır vs bunlar bitti. Altın mücevher değerli taş biblo vs olmadığı müddetçe ev eşyalarına dokunamazlar. Artık ev haczini de sadece borçluya borcunu ödetmek için korkutma amaçlı çıkartıyorlar. Çıkartan da avukat zaten icra dairesi kafasına göre gelmiyor. Bazıları içeri bile girmeden mesken tesbiti için geldik diyip imza almaya çalışıyorlarmış. İmza atma zorunluluğunuz yok imzalamıyorum dersiniz biter. İmzalayacaksanız da tutanağı iyice okumadan imza atmayın. Oraya borca karşılık eşyaların haczinin kabulüne diye ekleme yaparlarsa o zaman borç ödenmediği zaman ikinci gelişlerinde eşyaları almak için uğrarlar aman diyim ona dikkat edin. Asla taahhüt vermeyin ve okumadan tutanaklara vs imza atmayın. Hatta bir kopyasının da resmini çekin sizde dursun. İşi garantiye alırsınız.

Sonuç olarak korkulacak pek fazla birşey yok ama gene de her daim ödeme niyetinde olduğunuzu belli edin. Gerisi de kader kısmet.

• xxsercan2201 X kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam borçlar sebebiyle nasıl işinizden oldunuz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar arkadaşlar, Bende yeni katıldım aranıza Aktifbank, Fibabank tan çektiğim kredilerin ödemelerini bu ay yapamadım. Bu bankalar ile tecrübesi olan varmı? Nasıl bir yol izlemeliyim? Bir yerde çalışıyorum askeri ücret ile birde emekli maaşım var, Evim yok kiracıyım üzerimde sadece köyde mirastan kalan araziler var oda 120 hissedar var. Fikir veren olursa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ediyorum.

• ercu1111 E kullanıcısına yanıt

Bankaların sistemi üç aşağı beş yukarı aynıdır hocam. 90 gün eğer ödeme yapılmaz ise yasal takibe düşersiniz. Oradan da icra işlemi başlatılır banka avukatı ile. Sırasıyla maaş haczi/taşınır taşınmaz haczi ve çok zorda kalınırsa ev haczi kararı verilir ancak ev haczi fiilen bitti gibi birşey bu yüzden çoğu avukat buna yanaşmıyor artık. Sizin durumunuza gelirsek eğer kredileri 2 taksit daha ödeme yapmazsanız 90. Gün sonunda önce icraya verilirsiniz. Sırası ile maaşınıza bakılır. Asgari ücretle çalıştığınız maaşın 4te biri kesilir. Emekli maaşı olan kesilmez. Emekli maaşlarına haciz konulamıyor ancak hissedar olduğunuz tarlaya arsaya vs Haciz gelebilir. Hisseniz kadarına haciz koyabilirler. O kısmı avukatlarımız daha iyi bilir ancak taşınmaz mal statüsüne girdiği için bunlara mutlaka yaptırım uygulanır. Ne kadarına veya nasıl yapılır bilmiyorum ama bu saydıklarınıza haciz işlemi uygulanır malesef. Ya icraya düşmeden önce Hisseniz devredip hakkınızı alın o parayı da bir köşeye atın ya da icraya düşecek seniz avukat ile anlaşmaya çalışın taksitlendirme vs talep edin. Bir şekilde halledilir yani, sıkıntı yapmayın aklınıza gelenleri de sorun mutlaka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makale_Helvetia -- 13 Ocak 2025; 9:8:9 >

• Ankara da 200 k kredi kartıni en az komisyon ile nakite çevrilecek işyeri varmı acaba

• Suleyman_31 S kullanıcısına yanıt

200bin değerinde altın alın kuyumcudan. Karttan çektirin. ve sonrasında bozdurup nakit karşılığını isteyin. bitti gitti

• Bugün akbank 1.3 milyona yakın kredi kartı borcu yapılandırması için 3.5 faizle aylık 62.000 tl ödeme ile 60 ay yapılandırma teklif etti. Bana göre aylık 62k ödeme çok fazla geldi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Makale_Helvetia kullanıcısına yanıt

Öncelikle bilgilendirme için teşekkür ediyorum. Bu gün banka ile görüşme yaptım, Kendilerine ödeme imkanım olmadığını beyan ettim 60 ay ve %5 ile yapılandırma istedim ama imkansız olduğunu söylediler. Kısmet artık Başka bankadan onaylı kredim var ama borcu borç ile kapatmaktansa icra ya düşeyim daha iyidir. Tekrardan teşekkürler.

• ercu1111 E kullanıcısına yanıt

kesinlikle..ben o hatayı yaptım borcu borç ile kapattım 1 senede borcum felaket katlandı..şu zamanda ödeme gücünüz yoksa yapılandırmaktan ziyade icraya düşmek daha iyi..hem yapabilecekleri şeyler sınırlı hem de borcu zarar olarak yazdıkları için mecburen anlaşma yoluna gidiyorlar bir müddet sonra..yani 60 ay %3.5 bile teklif edebilirler 90. gün dolmaya yakın..biraz daha bekleyin bakalım en güzeli

• rumix R kullanıcısına yanıt

1.3 milyon borç için gene güzel faiz vermişler ama aylık ödemesi fazla tabi..gerçi %2 verseler ne olacak gene asgari ücretten fazla bir ödeme çıkacak. ödeyecek gücünüz yoksa hiç yapılandırma olayına gitmeyin..ödeyemez ve icraya düşerseniz yapılandırılmış hali ile aktarılıyor borç

O şekilde yapıyorum kuyumcu %5 komisyon alışta bir de satış ta makas farkı fazla oluyor baska yolu varmı diye sormak istedim

• rumix R kullanıcısına yanıt
    Benimde o kadar borç var hangi banka yaptı. Bir de gecikmeye girmismiydi kaç ay gecikmede idi

Bende borcu borç ile kapatmaya çalışıyorum. Olmuyor. Bir banka maaşın kaçını alabiliyor. Ya da 3-4 banka. Bir de faiz bindiği zaman 2 kat olmuyor mu. Bu sefer de ödemede faizini alacak maaştan. Seneler sürer

• eagleoneye E kullanıcısına yanıt
    Maaş 4/1 icra keser birden fazla borç varsa sıraya koyulur biri biter diğeri başlar

• quote:

Orijinalden alıntı: eagleoneye

Bende borcu borç ile kapatmaya çalışıyorum. Olmuyor. Bir banka maaşın kaçını alabiliyor. Ya da 3-4 banka. Bir de faiz bindiği zaman 2 kat olmuyor mu. Bu sefer de ödemede faizini alacak maaştan. Seneler sürer

Benim merak ettiğim. Faiz ve avukat masrafları da ana paraya mı ekleniyor. Ekleniyorsa çok mu ekleniyor tüm masraflar nasıl hesaplanıyor acaba

• eagleoneye E kullanıcısına yanıt

bence borç daha da büyümeden vazgeçin hocam dipsiz kuyu misali battıkça batıyor insan..

asgari ücret ile çalışıyorsanız tek banka tek dosyası için maksimum 4/1 oranında haciz koydurabiliyor..diğer dosyalar ve varsa diğer bankalar sıraya giriyor.

icra dosyası açılınca faizli halinin üzerine avukatlık ücreti vs de ekleniyor tabi.. zaten borç miktarı fazla ise iyice işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Makale_Helvetia -- 15 Ocak 2025; 14:47:7 >

Aynen hocam yapabileceğim bir şey yok artık. Mecbur maaşın 4te1 gidecek. Artık ne zaman borcu biterse. Kredi çekmenin anlamı da yok. Vade çok az eskiden 5 sene vade oluyordu. Vade az. Faizler yüksek. Belki son bir kez şu yapılandırma yapabilirsem yapıcam. Bana uygun olabilecek şekilde. Max yüzde 3 faiz ile yapılırsa o da. O da yapılmazsa maaştan alsın. Sadece 1 banka bırakıcam. Maaş bankasının borcunu ödeyeceğim. Diğer bankalar. Kafam çok karışık. Bakalım bir kaç gün bunları nasıl yapacağımı düşüneceğim

Bir bankada param olursa oradan çekebiliyor mu? Yoksa sadece maaştan mı çekebiliyor. Bir bankada para tutmak istiyorum da

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.