BDDK, bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcunu ödeyemeyenler için 60 aya kadar yapılandırma imkanı getirdi. Kredi kartlarında yapılandırılan tutarın taksiti her ay ekstrenin asgarine eklenecek ve yapılandırılan kredi kartının en az yarısı ödeninceye kadar ilgili bankadaki kredi kartının limiti artırılamayacak. Yapılandırma için azami faiz oranı %3.11 olacak. İhtiyaç kredilerinde ise 30 günlük gecikme durumunda mevcut kredi 60 aya varan vadede yapılandırılabilecek. Ekstra olarak 25 bin TL altındaki kartlara uygulanan %20 asgari ödeme limiti 50 bin TL'ye yükselti. Yani artık 50 bin TL altındaki kredi kartlarında asgari tutar %20, 50 bin TL üstündeki kartlarda ise %40 olarak devam edecek. Son zamanlarda forumda da birçok kişi banka borcu konusunda problem yaşıyordu bu yapılandırma birçok kişinin işine yarayacaktır. BloombergHTbloomberght Kredi kartı borçlarında 60 aya kadar yapılandırma imkanı https://www.bloomberght.com/kredi-karti-ve-ihtiyac-kredisi-borclarinda-yapilandirma-imkani-2361066?page=2 |
Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi Borçlarına 60 Aya Kadar Yapılandırma
-
-
100k borç
60 ay vadede aylık 4200 tl yani geri ödemesi 250k
hikaye hikaye işler :)
bunun daha anlaşılır hali,
biz seni icraya düşürüp öldürmüyoruz , zaten milyonlarca dosya var.
sen biraz daha sürün bankalar da biraz daha kazansın herkes işine baksın :)
x (formerly twitter)Emrah Lafçı (@emrahlafcu) on Xhttps://x.com/emrahlafcu/status/1839564967814602808 -
benim gibi batıklar için bulunmaz bi nimet aslında -
Yapılandırma kalan tutar üzerinden mi yapılır acaba 450 kredi çektik 300 u kaldi -
a) Bireysel kredi kartlarına ilişkin olarak;
- Karar tarihi itibarıyla, dönem borcunun ödenmesi gereken asgarî tutarı ödenmemiş olan bireysel kredi kartlarının mevcut borç bakiyelerinin kart
hamilleri tarafından talep edilmesi durumunda en fazla 60 ay ile sınırlı olmak üzere yapılandırılabilmesine; kredi kartı yapılandırma borcunun %50’si ödeninceye kadar ilgili bankaca kart hamiline tahsis edilen kredi kartlarının limitinin arttırılmamasına,
b) İhtiyaç kredilerine ilişkin olarak;
- Karar tarihinden önce kullandırılan ve Karar tarihi itibarıyla anapara ve/veya faiz ödemelerinin tahsili 30 günden fazla geciken ihtiyaç kredilerinin borç bakiyelerinin, borçlu tarafından işbu Karar tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde talep edilmesi durumunda, en fazla 60 ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabilmesine karar verilmiştir.
2- Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun 26/09/2024 tarihli ve 10970 sayılı Kararı ile,
- Kredi kartlarında dönem borcunun ödenmesi gereken asgari tutarının, limiti 50 bin Türk Lirası ve altında olan kredi kartları için dönem borcunun %20’si olarak, 50 bin Türk Lirasının üzerinde olan kredi kartları için dönem borcunun %40’ı olarak belirlenmesine karar verilmiştir"
benim ekim 15 kredi ödemem var ama karat tarihi itibari ile gecikmem yok. ekimde gecikmeye soksam krediyi yararlanabiliyor muyum?
-
""karar tarihinden önce kullandırılan ve karar tarihi itibarıyla'' diyor beni kapsamıyor o zaman :(
benim ekim 15 kredi ödemem var ama karat tarihi itibari ile gecikmem yok. ekimde gecikmeye soksam krediyi yararlanabiliyor muyum?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darius Widdershins -- 27 Eylül 2024; 21:17:57 > -
Alıntı
metni:Yapılandırılan borçlarda her aya düşen taksit tutarı, o ayın asgari ödeme tutarına eklenerek hesaplanacak. Burada ne demek istiyor ben anlayamadım bilenler aydınlatabilirler mi?
-
Kredili mevduat hesabı(esnek hesap) bu kapsamda mi acaba -
Var mı 60 ay yapılandıran? Faiz oranı 3 11 mi?
-
Ben duymadım -
Bu hafta başlarlar birde kredisini geciktirenler olacak bilerek 1 ay sonra daha çok kişi dillendirir.3.11 kredi kartındaki azami faiz .ihtiyaç kredilerindeki aynı mi ben bı oran duymadım hiç.sabirsizlikla bende kredili mevduat hesabım yapilandilir diye bekliyorum bakalım bu hafta belli olur
-
26 eylül ve öncesi deniyor hocam her yerde. bu ay geciktirenler dahil değil sanırım. -
Olur mu hocam şartı taşırsa. Yapilandirirlar istersen 3 ay sonra ...öyle olmasaydı. Borçlu 1 yıl içinde başvurmalı demezdi .çünkü 3 ay sonra zaten icra işlemleri baslar.borc 26 Eylül öncesi olacak .sonradan yapıp ödemeyene degil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadrainman -- 30 Eylül 2024; 11:25:16 > -
bir karışıklık var fakat, 26 eylül öncesi borçları kapsar diye bir ibare var her sitede.
Karar tarihinden önce kullandırılan ve Karar tarihi itibarıyla anapara ve/veya faiz ödemelerinin tahsili 30 günden fazla geciken ihtiyaç kredilerinin borç bakiyelerinin, borçlu tarafından işbu Karar tarihinden itibaren 1 yıl içerisinde talep edilmesi durumunda, en fazla 60 ay ile sınırlı olmak üzere yeniden yapılandırılabilmesine karar verilmiştir.
şu madde kafamı karıştırıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darius Widdershins -- 30 Eylül 2024; 11:41:51 > -
karar tarihi de 26 eylül -
Milat 26 Eylül
Kredi kartı borcunu ödeyemeyenler için yapılandırma imkanında 30 gün gecikme şartı aranacak. Bireysel kredi kartlarında dönem borcunun asgari tutarını 30 gün boyunca ödeyemeyenler yapılandırmaya başvurabilecek. Düzenleme, BDDK kararının yayımlanmasından itibaren geriye dönük süre için geçerli olacak. Karardan sonra oluşan kredi kartı borçları için yapılandırma olmayacak. Yani kredi kartı borçları için yapılandırma kararının alındığı 26 Eylül tarihi “milat” olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darius Widdershins -- 30 Eylül 2024; 11:44:15 > -
Aynı şeylerden bahsediyoruz borcum 1 yıl öncesine ait düzenli ödüyorum ama yapılandırmada faydalanacagim gecikmeye girip.borcu şimdi yapanları kapsamayacak suistimalden dolayi -
@djangobjk @sadrainman
Teşekkür ediyorum bilgilendirmeler için.
-
Hocam bir şeyi anlamadım ben.
Diyelim ki gecikmeye girmiş borç 26 eylül itibariyle 14 gün olsun. Yani borç 14 gündür gecikmede olsun. Şimdi yapılandırmaya başvurmak için 30 gün dolmasını mı beklemek gerekiyor bu durumda?
Benzer içerikler
- yapı kredi kartı yurtdışı kullanımına açma mobil bankacılık
- iyzico puan kullanma
- nakit avans ile kredi kartı borcu ödenir mi
- havuza düşen para nasıl kurtarılır
- ekstre taksitlendirme mantıklı mı
- enpara bank
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X