|
Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi Borçlarına 60 Aya Kadar Yapılandırma (2. sayfa)
-
-
Hocam anladığım kadarıyla bankalar da çok hakim değil bu 60 ay mevzusuna. Ne zaman tamamen netleşir acaba süreçler? Kasım mı diyorsunuz en erken?
-
Aynen öyle hocam karışık. Yapılandırma için son karar bankada olacak diye yazılar da okudum. 1 kasımda yürürlüğe girecek diyorlardı yanlış hatırlamıyorsam. En iyi bilgiyi yine bankalardan alırız. -
Hocam bankalar bildiğim kadarıyla yapılandırma yapmak zorunda değiller. Yani 60 ay yapılandırma diyor ya mesela ben karar metninde tüm bankalar bunu yapacak diye bir şey göremedim. Zaten süreç içinde "60 ay yapılandırmaya başvurdum reddedildi" tarzı şeyler okuruz. Bankalar bence yine kredi kodu, ödeme durumu vs gibi birçok şeye bakacaktır yapılandırma yapmadan önce. Yani zaten bir müşteriye yapılandırma yapacakları zaman eğer sistem yapılandırmaya uygunluk verir ise yapıyorlardı. Şimdi bu karar daha çok vade sayısını arttırmak üzerine gibi geldi bana yapılandırma ürünlerinde. Yani atıyorum banka size 60 ay yapılandırma sunmak istiyordu ama en fazla 12 sunabiliyordu diyelim. Bu karar ile 60 olmuş gibi geliyor bana. Yoksa yapılandırma yapılacak müşteri gruplarında değişiklik olmayacaktır zannediyorum. Tabi ben sadece tahmini konuşuyorum hocam inşallah her ihtiyacı olan yapılandırmaya basvurur ve ihtiyacı karsılanır hocam. Bankalar da bu hususta yardımcı olurlar umarım.
Ancak şu an gördüğüm kadarıyla yine insiyatif bankanın elinde. Yani istediğine yapılandıracak istemediğine yapılandırmayacak tıpkı eskiden olduğu gibi. İnşallah yanılırım.
-
Söylediklerinizde haklı olabilirsiniz bir önceki yapılandırma da böyle olmuştu.Bankalarin sisteminde belirli tespit yöntemleri var anladığım kadarıyla sıkışmış ama odeyebileyecek durumlarda olanlara yapılandırma yaparlar.Bir de belli oranda şube müdürü referansı -
insiyatif kesinlikle bankanın elinde olacak -
Hocam bir arkadaş vardı, x bankasına borcu vardı. Aylık ödemesi 15 di. Dedi ki yapılandıralım aylık ödemesi 10 küsür olsun rahatça öderim. Banka yapılandırmayı reddetti ve borç icraya düştü. İcradan banka almaya çalıştı alacağını ama alamadı çünkü para/hacze kabil mal vs yoktu arkadaşta. Dedi ki avukatlık bürosuna bankaya sorun eğer taksitlendirme yaparsa ödeyebilirim. Neyse işte anlaştılar taksite böldüler tabi bir sürü dosya masrafı eklenmiş oldu. Banka bunun yerine zaten ödeyebilecek olana yapılandırma yapsa idi hiç mahkeme, dosya gerek kalmazdı. Ben buradaki kriterleri çok anlamıyorum o yüzden
Bazı avukatlık büroları borcu taksit yapabiliyor bankanın sunduğu insiyatife bağlı olarak.
-
Yapılandırma işlemi yaptıran oldu mu? -
Bugün Finansbank ı aradım, yapılandırma imkanını sordum. Onlar da banka şu an için altyapı calismalari yapıyor henüz netleşmedi dediler. Ben de bu konuyla ilgili sizi çok arıyorlar mı dedim evet dedi görevli.
Şu Finansbank tan kurtulacağım inşallah borç bitsin de Allah ın izniyle. Allah herkesin yardımcısı olsun.
-
Ben de Yapı Kredi'yi aradım. Aynı cevabı aldım.
Şu an bu BDDK düzenlemesinden yararlanabilen yok herhalde.
-
Ben internette yaptığım araştırmada "ben yararlandım" yazan göremedim hocam. Eğer görürseniz paylaşın lütfen hocam bu konuda.
-
Var mı yeni gelişmeler bu husus ile ilgili?
-
Yok gibi yaptıran da yok gibi sanırım bekliyor ama bir şekilde cevap verecekler sorunca henüz bilgi gelmedi diyor bankalar -
Gelişme olursa yazın lütfen hocam
-
1kasimda faiz belirlenecek yapılandırma için ozamn açılır sistemleri.bu ay ki faiz oranı değişecek galiba -
Gecikme gün sayısına bağlı olarak bir kasıma kadar çoğu kişi icralık olabilir hocam. Çok var daha çünkü
-
Bu nasıl işdir ya. Tebi aradım enparayla görüştüm kimse bir şey bilmiyor.
-
Güncelleme :
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159701570
Bugün Finansbank şubesine gittim. Yapılandırma lafını duyunca her gün onlarca kişi geliyor biz yapılandırma yapmıyoruz çağrı merkezini arayın deyip tabiri caiz ise sepetlediler. Şubeden yapılacak bir işlem yok dediler. Zaten numara vesaire almanıza da izin verilmiyor güvenlik direkt bilgi paylaşımı yapıp gönderiyor kapıdan.
-
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/159764053
Güncelleme
Bugün Finansbank aradı ve pazartesi itibariyle 60 ay yapılandırma taleplerinizi iletebileceksiniz yapılandırma birimine dediler. Deneyip bilgi paylaşımı yapacağım.
-
Beklemedeyiz hocam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X