geçen hafta kredi kartımı üç sene sonra ilk defa unuttum bi yerde neyse gittim akşam kapattırdım 10 lira ödedik yenisi geldi bi hafta geçti şimdi de memlekete geldim baktım kart yine yok ya bi restorantta unuttum ya da evde kaldı şimdi sorum eve dönünce baksam evdeyse ben bu kartı kapattırmasam haftaya kadar ya da unuttuysam bi yerde internette falan kartımla işlem yapmaları gibi bir ihtimal var mı? genelde ben alışveriş yapınca telefonuma şifre geliyo ya da bi mağazadan şifresiz alış veriş yapma gibi bir ihtimal varmıdır ki :S
geçenlerde yine bu forumda okumuştum. kredi kartı şifresi istediği zaman şifreyi girmeyip iptal diyince şifre istemeden de alışveriş yapılabiliyormuş.
hadi ya :S
İnternet alışverişleri için zaten şifre gerekmez. Kartın üzerindeki bilgileri kullanmak yeterlidir. mağazadan alışveriş içinde, şifre istediğinde çıkış düğmesine basması yeterli. Büyük firmalar kimlik sorar kart sahibi değilse kişi şifresiz ödeme almaz. Ama küçük yerler parasına bakar umursamaz.
internet için de her zaman telefona mesajla şifre geliyordu o yüzden sordum ?
quote:
Orijinalden alıntı: aghahowa
internet için de her zaman telefona mesajla şifre geliyordu o yüzden sordum ?
3D Secure sistemiyle çekerseniz gerekir, 3D Secure olmayan sistemlerde gerekmez. Çekinmeyin, kapattırın gitsin, kafanız rahat olur
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme