Şimdi Ara

KREDİ KARTINDAN ANLAYAN VARMI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
525
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    FİNANSBANKTAN

BUNUN ÜZERİNDE LİMİT 250YTL YAZIYOR ŞİMDİ BEN TAKSİTLE BİŞEY ALMAK İSTİYORUM, ALACAĞIM ÜRÜNÜN FİYATININ 250'Yİ GEÇMEMESİ Mİ GEREKİYOR

• Evet. Bütün taksitlerin toplamının 250 YTL yi geçmemesi gerekiyor.
  • geçerse, yetersiz bakiye diye uyarı verir zaten
  • bankaya 250ytl borçlanabilirsin anlamına geliyor..
  • evet 250yi gecemez zaten.istesende yapamazsin yani.
    150 ytl alisveris yaptin onuda 3 böldürdün diyelim.250 nin 150si dolar.
    100 limitin kalir.1 sonrak ay ilk taksit(50 ytl) ödediginde limit50 ytl daha acilir.toplam kullanilabilir limitin 150 olur yani taksitli alisverisin toplamida limitden düser.ödedikce limitin bosalir.

ha 250yi gecemez derken istisnalari olabiliyor.ek limite dikkat et.bazi bankalar limit üstü islemlerede olanak taniyip limiti asan kisim üzerinden faiz isletiyolar.
    seninki sanirim üniversiteli karti ek limit vermemislerdir.

buldun bankaciyi sor söyliyim anlamadigin varsa
  • Ayrıca atıyorum 100 :YTL ye taksitle ayakkabı aldın dört takstile limitin 150 ye iner soonraki aylarda 25 er olarak artar yani taksit bitene kadar limitini etkiler 2 ay sonra ara 44 0 900 ü 400 YTL yapsınlar
    Bendeki öle
    quote:

Orjinalden alıntı: RccP

bankaya 250ytl borçlanabilirsin anlamına geliyor..
  • Bende yeni kartımı aldığımda kafamı çok kurcalamıştı bu taksit işi ilk baş hiç taksit yaptırmamıştım bile ama kullandıkça öğredim.

Şimdi benim kartımda 300 ytl limitli.

Örneğin , hiç taksitli alışveriş yapma, ödeme günlerinde ayın 1'i ve 10'u arası diyelim. 150 YTL harcama yaptın ödeme günleri arasında hiç bir faiz falan ödemeden 150 ytl borcunu ödeyip kartın limitini tekrar 250 yapacaksın.

Eğer diyelim bu ödeme günlerini geçirdin , ozaman işte üstüne faiz binecektir. O yüzden günlerini geçirmemeye bak ve borçlarını öderken 1 ytl 2 ytl fazladan öde garanti olsun en ufak bi borç bile katlar katlar dağ gibi olur

Şimdi taksitlendirme soruna gelirsek;
    Haziran temmuz ağustos ayları var diyelim, haziranda 250 milyon limitin varken harcamanı yaptın, 150 milyonluk bir malzemeyi iki taksit almak istedin 75 - 75 böldürdün. 75 ini haziran ayında 75 inide temmuz ayında ödeyeceksin.
    Fakat haziran ayında 150 milyonluk alışveriş yaptığından kartın limiti 250 - 150 = 100 YTL kalacak ödeme gününe kadar çünkü aylık harcama limitin 250 ytl. Haziran ayı ekstresi geldi 75 ytl ödemeni yaptın bankaya temmuz ayına döndü artık kart. Kalan taksit tutarın neydi temmuz ayı için 75 ytl ve bu aykı harcama limitinde otomatikman 250 - 75 =175 ytl olacak. Yani 175 ytl lik alışveriş yapabilirsin. Diyelim hiç alışveriş yapmadın yada taksit yapmadın diğer aylara peşin aldın, ve temmuz ayının ekstresini ödedin , ve kartın limiti ağustos ayında otomatikman tekrar 250 ytl ye yükselmiş oldu.

Umarım anlatabilmişimdir.

ben yazana kadar herkes yazmış ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yazılımcı Online -- 24 Temmuz 2007; 20:52:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hepinize teşekkürler.....

Peki 250Ytl limit var almak istediğim ürün peşin 250 ytl ama taksite bölünce 270 oluyor, bu ürünü alabilir miyim?

yani kartın limitinin ürünün peşin fiyatına denk olması yeterlimi
  • quote:

Orjinalden alıntı: Yves Montand

hepinize teşekkürler.....

Peki 250Ytl limit var almak istediğim ürün peşin 250 ytl ama taksite bölünce 270 oluyor, bu ürünü alabilir miyim?

yani kartın limitinin ürünün peşin fiyatına denk olması yeterlimi

bak bu güzel bi sorubende merak ettim şimdi
  • o zaman sana 270 mal oluyor dolayısıyla alamazsın
  • 20 lirasını peşin verirsin geriye kalan 250 lirayı taksitlendirirsin.
  • finans bankta %10 a kadar limit aşımı hakkın war. yani 275 ytl alış veriş yapabilirsin en fazla. 275,01 lits bile vermez

nerden mi biliyorum. maalesef bende cardfinans kullanıcısıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Allochthonous -- 24 Temmuz 2007; 21:30:50 >
  • bende kredi kartı almayı düşünüyorum şu günlerde..ilk defa kredi kartı alacam.ilk başlarda pek sıcak bakmıyordum bu kart işine ama artık almak şart oldu.lazım oluyor çünkü.

ama hangi bankanın kartını alacağıma karar veremiyorum bi türlü.aklımdan cardfinans geçiyor ama ne yapsam bilmiyorum.siz hangi kartı tavsiye edersiniz?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Salih

bende kredi kartı almayı düşünüyorum şu günlerde..ilk defa kredi kartı alacam.ilk başlarda pek sıcak bakmıyordum bu kart işine ama artık almak şart oldu.lazım oluyor çünkü.

ama hangi bankanın kartını alacağıma karar veremiyorum bi türlü.aklımdan cardfinans geçiyor ama ne yapsam bilmiyorum.siz hangi kartı tavsiye edersiniz?

Kart seçerken bence şunlara dikkat etmelisin.

- Ne kadar yaygın olarak kullanıldığı...
    - Sürekli alışveriş yerlerde peşin fiyatına taksit imkanı sunup sunmadığı...
    - Yıllık ücret

BURAYA tıklayarak tüm bankaların kredi kartı ürünlerini ve özelliklerini görüp karar verebilirsiniz.

• ideal geldi bana nisanda. bi baktım bu ay 25 ytl yıllık kullanma ücreti kesmişler.
    şu anda en avantajlı c.finans ve garanti bonus.

ama bana kalırsa elinizi verdinizmi kolunuzu kaptırıoysunuz haberiniz olsun. çok dikkatli harcayın.
    Çünkü kredi kartınızdaki limiti kendi paranız sanıyorsunuz nede olsa limit war şunuda alayım dediğinizde yandınız tıpkı benim gibi 3 senedir kartlarımla uğraşıom ben. paso onlara çalısıom hiç bi birikimim olmadı
  • @Yves Montand :malesef 270 lik alisverise izin vermez.satici seni 270 lira borcandiracak(270/3/4/5 kac taksit ise..... )bu durumdada kartin müsait olmiyacak.borclanacagin miktari esas alacan yani.
    (tabi MoKoKo® nun dedigi %10 limit asimi hakkin varsa o ayri)
    limit asimi hakkini uygulayan bankalarin faiz islettigini biliyorum.bizim bankada olmadigi icin faiz oranlarini bilmiyorum.

birde kredi karti kullanan arkadaslar borclarinin en azindan asgarisini(son ödeme gününü gecirmeden!!)yatirsinlar.kartin kullanima kapanmamasi ve yüksek faiz ödememeniz icin buna dikkat edin.uzun süre hic para yatmiyan kartlarda banka yasal takip yoluna basvurur.)
    asgarisini yatirmak sizi faiz yemekten kurtarmiyo.bu nokta önemli.100 liralik borcun(yeni yasal düzenlemelerle)en az %20si size asgari ödeme olarak gelir.hesap ekstresinde asgari ödeme20 lira olarak belirtilir.20 yi yatirip 80 ytl borcu ötelerseniz kalan bu 80 daha düsükte olsa faizlenecektir.

ve kesinlikle kredi kartidan nakit cekmeyin.kredikarti nakit degil alis-veris aracidir.

• evet en fazla 250 ytl harcayabilirsin ama extradan - 100'e düşerse 350 ytl harcama da yapabilirsin
  • Usta boşver ya.Başa bela.Kendine hakim ol k.k kullanırken.Bizim gibi öğrenci adama çaktılar üniden...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.