Şimdi Ara

Kredi kartindan yanlis cekim yardim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
10.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar, gecen cuma gunu yakinda bir restorandan yemek soylemistik eleman geldi, kredi kartiyla odeyecegimi soyledim pos makinasindan 30 liralik tutari cekmeye calistik, sifremi tusladim ve fis basiliyor alisveris basarili tarzi onay mesajlarini aldim ama aletten fis cikmadi. Eleman da ben de sasirdik haliyle, allah allah tekrar deneyelim dedi tekrar gecirdik karti yine ayni sey, bi daha deneyelim dedi bi kere daha yaptik ayni sey, abi kartinda sorun var herhalde dedi bende baska bir kart verdim yine ayni sey hic fis yok ortada. Dedim ben kardes bu alet bu paralari cekti sanirim o da eger oyleyse hallederiz abi dedi nakit yok mu dedi ben de yok dedim tam borc yapmak uzereydik bir arkadasim geldi nakitle odedi aldik yemegimizi gittik.

Bu sabah merak ettim cekmis mi diye bir baktim 30 lirayi 3 kere bir karttan bir kere de baskadiger karttan cekmis. Akbanki aradim sorunu ilettim dediler ki firmayla gorusmelisiniz onlar pos makinasindan size iade eder tutari ben alisveris ekstrelerinizi yollayayin dedi yollafi. Sonra aradim kebapciyi dedim boyle boyle hocam 120 liram gitti onu geri iade edermisiniz, adam 120 lira acik olsa bilirdik vs. dedi yani inanmadi bana. Herneyse simdi tekrar bi cocuk yollayacak ben de ona ekstreleri gondericem cocukla o da fis numaralarina bakip gerekeni yapacak diye umuyorum ama adam inatla farkli seyler soyluyor, ekstreleri de alinca kabul edicegini sanmiyorum odemeyi. Kabul etmedigi takdirde ne yapabilirim bu tarz bir sey yasayan var midir acaba.

Uzun oldu biraz kusura bakmayin.

• Kebapçıya kızmayın konu hakkında tam bilgisi olmayabilir. Şöyle ki akşam kasa tutturulurken pos cihazlarından gün sonları alınır.Gün sonu raporunda o gün yapılan bütün çekimlerin toplamı yer alır.

Adam gün sonları toplmamını kestiği yazar kasa fişi ya da faturalarla karşılaştırı.Her hangi bir fark çıkmayınca da sizden yapılan çekimi farketmemiştir.

Pos cihazlarında bazen bu sorun olabiliyor.Çekim yapıldığı halde gün sonuna yansımayabiliyor.Kebapçı bankayı arar, konuyu anlatır, kebapçının banka hesabı kontrol edilir.Sizin ekstrenize yansıdıysa elbetteki kebapçının da banka hesabına para geçmiştir.(Bankadan hesap detayı listesi talep ederek sizin kartınızdan yapılan çekimleri tek tek görebilir).

Büyük ve iyi bir muhasebesi olan bir firma olsaydı sizden önce fazlalığı farkeder, sizi arayarak para iadesi yapılacağını söylerlerdi + yine büyük firma olsaydı para iadesi için sizi tekrar kebapçıya yormazdı Bankaya talimat faxlanarak iade yapılabiliyor (2-3 iş gnü sürüyor).

• Öncelikle cevabın için sağol, gerçekten çok canım sıkıldı bugün. Adam telefonda 120 lira fazlalık çıksa farkederiz kardeşim dediği zaman sinirlerim tepeme attı zaten. 120 lira için yalancılıkla suçluyor beni. Az sonra yollayacak elemanı ona vereceğim ekstreleri, bu da olmazsa bankaya fax çekmekle falan uğraşıcam sanırım dediğin gibi, ki bununla uğraşmak hiç istemiyorum gerçekten..
  • Öncelikle geçmiş olsun.Üzücü bir durum.MAdem kebabçı öyle diyor o zaman kebabcıyla anlaşın onun hesabı olan bankayı arasın şu kredi kartı numarasından şu tarihte ve su saatte şu kadar para çekilmişmi diye.Onlar size söyler evet olmuş falan diye.Kebabçıda durumu anlar para geri iadesi yapmak zorunda kalır.Faxla falan hiç uğraşmayın.Uzun iş bunlar.Fax atıcanda haber alıcanda bi dünya zman.Dediğim gibi yaparsanız çok kısa sürede halledersiniz ve paraınza kavuşursunuz
  • Sorun alette fiş kağıdı kalmamasından kaynaklanmış. ekstre gelince olay anlaşılır. Daha önce benimde başıma gelmişti firma hemen gerekeni yaptı. (parayı iade yapmayı önerdiler fakat ben alışveriş yaptım.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vwag -- 3 Mart 2010; 20:40:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ace-

Öncelikle cevabın için sağol, gerçekten çok canım sıkıldı bugün. Adam telefonda 120 lira fazlalık çıksa farkederiz kardeşim dediği zaman sinirlerim tepeme attı zaten. 120 lira için yalancılıkla suçluyor beni. Az sonra yollayacak elemanı ona vereceğim ekstreleri, bu da olmazsa bankaya fax çekmekle falan uğraşıcam sanırım dediğin gibi, ki bununla uğraşmak hiç istemiyorum gerçekten..

Benim fax dediğim işlem başka, sen yapmıyorsun zaten

Kebapçı bankayı ararsa sorun kalmaz

• Gün sonunda,pos makinasından rapor alınır ve çekilen tüm tutar net olarak gözükür,idaha sonra yazarkasadan Z raporu alımında kredi bölümüne bu tutar net olarak yansır.

Sadece bunu bile kontrol etseniz belli olur. Sonuçta sizin bu mebla kartınıza yansıdığına göre işlem görmüş.

Halledersiniz takmayın,ama 1-2 gün uğraştırır olacak o kadar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.