Şimdi Ara

Kredi kartıyla araba almak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
22.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Konu içinde biraz mübalağ yapılmış vakıf olduğum bir konuyu sizlerle paylaşmak isterim.

Kredi kartlarının farklı farklı çeşitleri olduğu doğrudur.

Normalleri Classic adı altında sunulur . Bir üst seviye GOLD dur. Onunda Üstü Platinium/Premium ( Kart adına göre değişkenlik gösterebilir.)

Bu çeşitlemelerin içeriği farklı servis ve hizmetlerin yanı sıra limitleridir. 30.000TL lik Platinium kart'ta var iken 60.000 YTLlik Platinium kart da mevcuttur.

Türkiyede şuanda bankaların vermiş olduğu insanların gelirine ve/veya limitine göre alabildiği kartlar gold ve platinum'larla sınırlıdır. Bunların bir üst seviyeside mevcuttur.

250 dolar aidat karşılığı Amerikan Express Black alabilirsiniz. Ama bu kart malesef türkiyede birçok yerde geçmiyor. Düşünün mcdonalds bile kabul etmemişti : )

Bunun dışında garantinin uyguladığı bir AMEX hizmeti var. ( American Express ) Bonus card ile ortak platform üzerinden sunulan kartta AMEX özelliği yanı sıra bonus avantajları da mevcut fakat oda hiçbiryerde geçmemektedir.

Bunların dışında daha haberinizin bile olmadığı kredi kartları mevcut. Limitsiz Kredi Kartı Yoktur. !!! Limitsiz olanlar firma veya şirket üzerine düzenlenmiş kartlardır. Örneğin Garanti Bonus Business Premium.

Ayrıca daha elit kartlarda mevcuttur. Örneğin Türkiye İş Bankası Platinium kart kolay kolay verilenilen bir kart değildir. Aynı şekilde WORLD CRYSTAL CLUB .

Şuana kadar sunulan en yüksek limitli kredi kartı Yapı Kredi SİGMA'dır. Türkiye çapında 110 kişide olan kartın limiti 100.000tl ye kadar çıkmaktadır.

Kafanıza takılan noktaları sorabilirsiniz.

• Platinium kartınız varsa limitsiz alabilirsiniz :D Cem yılmazda almıştı bi arabasını kartla. Ama taksitleri fazla olur bence. Bi ev alıyosunuz 120milyara taksitleri 2 milyar oluyo 120 ay vadeli. Öde babam öde.. Araçta böyle olursa torunlarımız devam eder taksitlerini ödemeye..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Overhaulin

Platinium kartınız varsa limitsiz alabilirsiniz :D Cem yılmazda almıştı bi arabasını kartla. Ama taksitleri fazla olur bence. Bi ev alıyosunuz 120milyara taksitleri 2 milyar oluyo 120 ay vadeli. Öde babam öde.. Araçta böyle olursa torunlarımız devam eder taksitlerini ödemeye..

Öyle birşey yok dostum yeteri kadar platin karta sahibim hepsinin limiti var, olmayanlara kendiniz limit koyuyorsunuz.. Limitsizler yazımda belirttiğim şekilde olur anca.
  • finansal avantajı şu olabilir 12 ay taksitle 0 faiz ve +kazanacağınız yüksek bonuslar...
    100.000ytl'lik bir aracı kredi kartıyla aldığınız zaman kazanacağınız bonusları siz düşünün.
  • cep telefonları ilk çıktığında bu kadar taksit yoktu.sonradan yayıldı.kredi kartının satıcıya yararı çek,senet vs. uğraşmıyor,parasını ertesi gün alıyor.
    alıcı ise bir çok evrakla uğraşmıyor,aracı hemen üstüne alabiliyor,satacağı zaman ipotek çözdürme derdi olmuyor.ama vade farkı iyi hesap edilmeli.yukarda bir arkadaşın dediği gibi normal araç kredisiyle aradaki farka bakıp kullanılmalı.
  • Kredi kartına taksitle satışta anlaşılan rakama göre taksite bölünür. Tabi peşin ile arasında fark olur. Genelde Banka komisyonu vardır. Yani peşin 8000 TL olan araç, Kredi kartına 12 taksitle yaklaşık 8800-9000'e gelir.
  • Arkadaşım bana kredi kartı ile satacaktı. Dalga mı geçiyorsun len deyip terslemiştim.
  • yurtdisinda son derece normal bir olay.
    adamlar 1000 euroya araba satiyor.
    ben adios cardimla 2002 model a3 aldim ingilterede 2000 pounda.
    banka da vade farksiz 3 taksite bolmus, taksit taksit oduyorum
  • 35-40 bin cıvarı bir araba alıcam bunu bayide kredi kartına tek çekim yaptırabilirmiyiz ? wings black baya mil puan kazandırır :D
  • Aslında pazarlıkla iyice indireceksin bir de tek çekim yapcaksın nakit alırsan sağlam puan bırakır.........
  • Aracın fiyatı fazla değilse kredi kartı ile alanları duymuştum.
  • limit yeterse neden olmasınki
  • quote:

Orijinalden alıntı: metesunshine

Artık galericiler kredi kartına taksitle araba satıyorlar.Yenibosnada ki fuzul oto da kartla satışa başlamış. Bunun finansal avantajı nedir bilen var mı? Faizi ne kadardır?
    En azından bankalara gidip kefil bulma, belge götürme derdi yok, bankanın kredi başvurumuzu redetme derdi yok.Bir de Bankalara ödediğimiz faiz hariç 400-500 Tl dosya masrafı ve ayrıca sigorta parası ödemekten kurtuluyoruz. Fuzuldan kredi kartıyla 3-4 bin TL ekleyerek kartla araba almayı düşünüyorum

kesinti oranı nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cefucsa

quote:

Orjinalden alıntı: Chryin

Alınır niye alınmasın.

30 milyar limitli kredi kartı varsa, 25 milyarlık arabayı 12 ay taksitle alabilirsiniz.
    Tabii büyük vade farkıda olur.
    Birde 700-800 TL'de parapuan gelir.

30 Bin YTL ! kart limiti olan adam

25 milyarlık araba almaz gibime geliyor

neden almasın ki
  • iş yerinin sınırsız kartıyla reno kangoo almıştık :) nasıl ödeyeceksiniz? tek çekim olsun :D
  • konunu takip edilişine hayran kaldım :)
  • yah ben baska bise sorcam.diyelim begendik arabayı slip cektik..ee evraklar nerde adam dolandırmazmı bizi nası oluyo bu alısveris arkadaslar?
    ilk önce ruhsatımı almak lazım slip hangi aşamada cekiliyor ?
  • Kartının limiti arabayı alıcak kadar yüksek olanın zaten kredi alamama gibi derdi olmaz , satıştan sonra verin kartı

Bende 10 bin lira çektirmiştim faiz v.s. pek farketmiyor her türlü yine aynı masrafa denk geliyor
  • kredi kartıyla araç almak?
    ben 2.000 olan limitimi arttırmak için haftalardır mail atıyorum arttırmıyolar
    siz araç alıyosunuz limite bak
  • Eksik 6-7 bin için kredi çekmekle upraşılacağına kredi kartına taksit yapılabilir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.