Şimdi Ara

Kredi Kartiyla araç satışi nasil oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ikinci el araç ilanlarinin bir çogunda krefi kartina yaksit yapilir diyor
    bu işlemi nasil yapiyorlar
    komisyon cok olabiliyormu
    aramizda buşekilde araç alan oldumu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kart limitinin çok yüksek olması lazım. Arkadaşım 23 bin liranın 20 bin lirasını peşin geri kalanını kredi kartından çektirdi. Galerici komisyon almadı. Başkaları alırmı bilmem.
  • 3-4 Bin tl lik araçlarda var. : )
  • Bazen promosyon yapıyor bankalar, çok düşük vade farkına "x tutarın üzerindeki harcamalarınızı 12 taksit yapmak için arayınız" şeklinde. Onu yakalayıp, 25.000TL çektirip, müşteri hizmetlerini arayıp "Bunu taksit yaptırmak istiyorum!" demek lazım. Tarihin en ekonomik kredisine dönüşebilir. Ama sadece kampanya zamanları. Normalde haşırdatıyorlar. Faiz oranları yüksek oluyor.
  • komisyon alinmiyorsa limitte uygunsa cazipligi var.

• 20-30 bin liralık o kadar çok kredi kartı var ki...
    Yapı Kredide çalışırken en fazla 55 000 liraya kadar limit açabiliyordum, hiç 20 nin altında açmadım. Daha fazlası merkeze gidiyordu.

Herkes bizim gibi 1000 lira kart limitiyle gezmiyor :)

Özellikle esnaflara ticari kart verirken yüksek limitler koyuluyor. Bakkala kasaba verdikleri limitleri duysanız dudağınız uçuklar.
  • Geçen gün anneme araba alırken böyle bir durum oldu opel corsa aldık 37bin tlye tamamını karttan çektirmek istedim 10.000tl nin üzerinde çekim yaparsak ekstra komisyon mu öyle bisi alırız dediler 10.000tl çektirdim
    tabi bu olay bütün satıcılarda aynımı bilmiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kredi karti ile Fatura ödeme
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Peki bu çekimlerde bonus filan veriyor mu banka?
  • quote:

Orijinalden alıntı: one man one engine

Peki bu çekimlerde bonus filan veriyor mu banka?

Evet alabiliyorsun. Bonus alımlarında bildiğim kadarıyla sadece anlaşmalı yerlerde 2 kat oluyor, diğer her harcamada %1 falan kazanıyorsunuz. Yani normal almış gibi olursunuz. 20000 lik bi çekimde 200 TL kazanıyorsunuz yanlış hatırlamıyorsam.

Ayrıca univ zamanında bizim okulda taht kuran bankalar kredi kartı verme yarışındaydılar. Ki gelir birşey sormadan direk 10-20 bin arası limitli kart veriyorlardı. (Gerçi özel univ olduğundan olabilir belki.)

25 bin limitli bi kart alınca arabayı tek çekim çektirebilirsiniz. Sonradan taksit vb. işlemlerle ufak farklarla krediden daha ucuza getirebilirsiniz olayı.

Veya nakit avans çekebilirsiniz : 12 ay taksitli 10000 TL çekerseniz nakit avans 500 TL işlem ücreti + (910*12ay) =11420 TL vermiş olursunuz. Krediye uygun olmayan kişiler için de bi alternatif (:

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

Bazen promosyon yapıyor bankalar, çok düşük vade farkına "x tutarın üzerindeki harcamalarınızı 12 taksit yapmak için arayınız" şeklinde. Onu yakalayıp, 25.000TL çektirip, müşteri hizmetlerini arayıp "Bunu taksit yaptırmak istiyorum!" demek lazım. Tarihin en ekonomik kredisine dönüşebilir. Ama sadece kampanya zamanları. Normalde haşırdatıyorlar. Faiz oranları yüksek oluyor.

Ya banka kıllık yapıp da taksitlendirmezse?
  • quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

quote:

Bazen promosyon yapıyor bankalar, çok düşük vade farkına "x tutarın üzerindeki harcamalarınızı 12 taksit yapmak için arayınız" şeklinde. Onu yakalayıp, 25.000TL çektirip, müşteri hizmetlerini arayıp "Bunu taksit yaptırmak istiyorum!" demek lazım. Tarihin en ekonomik kredisine dönüşebilir. Ama sadece kampanya zamanları. Normalde haşırdatıyorlar. Faiz oranları yüksek oluyor.

Öncesinden galeri ile öyle anlaşır, çekimden sonra bankayı arar, banka taksitlendirmezse Pos makinasından satışı iptal edersiniz. Arabayı da almaz, galericiye "kusura bakma kardeş" dersiniz. Muohahaha!

• quote:

Orijinalden alıntı: jack_daniel's

quote:

çok kötü olur :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• malum sitede aciklama bolumunde %1 farkla yaksit ve oteleme vb. ilanlarda goruyorum.

• 80 bin tl'ye audi a serisi alan tanıdıklarım var. Direk tek çekim çekiyorlar karttan. Komisyon pek olmuyor herhalde zaten bayilerde teknik servis vs mevzusu için bankalarla anlaşmaları var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.