Şimdi Ara

Kredi kartlarından savunma sanayi payı alınmayacak: Tekliften çıkarıldı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • AK Parti tarafından Meclis’e sunulan kanun teklifi ile limiti 100 bin TL ve üzerindeki kredi kartlarından Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na yıllık 750 TL katkı payı alınması hedefleniyordu. Kanun teklifine vatandaşlar tepki gösterdi ve pek çok vatandaş kredi kartı limitini 100 bin TL'nin altına düşürdü. Vatandaşın tepkisi üzerine bu düzenlemeden vazgeçildi.

Ayrıca Bkz.F-16 Viper için takvim belirlendi: Eurofighter Typhoon için ise “şart” yok!

CNN Türk'ün AK Parti'ye yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre kredi kartından savunma sanayiine 750 liralık katkı payı alınmasına yönelik madde iptal edildi. Kanun teklifinin TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri geçtiğimiz Salı günü başlamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla bu kanun teklifinin detaylandırılarak çalışılması için görüşmeler sonlandırıldı.

Diğer maddeler 2025'te görüşülecek

Kanun teklifindeki diğer maddeler 2025 yılında görüşülecek. Motor silindir hacmi 100 CC'nin altında olan ve motor gücü 6 kilowattı geçmeyen motosikletlerden Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) alınması, dronelardan yüzde 20 oranında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alınması ve noter işlemlerinden Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na katkı payı alınması planlanıyor.

Kaynak:https://www.cnnturk.com/ekonomi/son-dakika-savunma-fonunda-kredi-karti-karari-2168628

• Milleti nasıl meşgul edeceğini bilen müthiş bir hokkabaz var.. ülkenin en büyük gündemi ekonomik kriz, ve sığınmacılar ama milletin kafasını çevirip asıl konudan koparak açlığı ve çökmüş ahlakı bir şekilde manipüle ederek unutturuyorlar.. adam belki ülkeyi yönetemiyor ama insanları organize etmekte çok büyük bir başarısı var sadece kendi seçmenini değil muhalif seçmenide yönlendirme konusunda başarılı. Erdoğan asla bir devlet adamı olmadı olamadı, ama müthiş bir siyasetçi. bana geçmişte Germanyli bir komutanı hatırlatıyor... kazanmak için yapamayacağı hiçbir şey yok gerekirse kendini bile aldatır gerekirse kendini bile kandırabilir ama bir şekilde ilerler...Allah Türk halkını bir daha inşallah böyle biri ile sınamaz..
    Vatandaşlarını yaşayan, insani ihtiyaçları olan belki aile geçindiren bireyler gibi görmeyip bunu yerine vergi ve harç üreten bir mal gibi gören iktidarın en son ki arsızlığı bu teklifti. Arsızlık diyorum çünkü böyle bir ekonomik krizde ve zaten fahiş vergiler ödediğimiz bir ortamda bunları düşürmeleri gerekirken hala milletin cebine ellerini atmak istemeleri ve buna da milli değerleri kullanarak savunma sanayiyi alet etmeleri arsızlıktı.
  • Milleti nasıl meşgul edeceğini bilen müthiş bir hokkabaz var.. ülkenin en büyük gündemi ekonomik kriz, ve sığınmacılar ama milletin kafasını çevirip asıl konudan koparak açlığı ve çökmüş ahlakı bir şekilde manipüle ederek unutturuyorlar.. adam belki ülkeyi yönetemiyor ama insanları organize etmekte çok büyük bir başarısı var sadece kendi seçmenini değil muhalif seçmenide yönlendirme konusunda başarılı. Erdoğan asla bir devlet adamı olmadı olamadı, ama müthiş bir siyasetçi. bana geçmişte Germanyli bir komutanı hatırlatıyor... kazanmak için yapamayacağı hiçbir şey yok gerekirse kendini bile aldatır gerekirse kendini bile kandırabilir ama bir şekilde ilerler...Allah Türk halkını bir daha inşallah böyle biri ile sınamaz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RichesMen -- 17 Ekim 2024; 16:57:43 >
  • Yav kardeşim şu teknolojik ürünlerden vergi çok az alın siz kendi milletinize düşmanmısınız

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • R

• Baktılar savunma sanayi bahanesini kendi kitlesi bile yemedi geri adım attılar. Muhtemelen ötv kdv benzine zam gibi şeylerle alırlar o parayı her türlü

• 100 şey dedilerse 1'i çıkardılar, kalan 99'u geçecek. Müthiş zeka ürünü.

• BursaliEfsane B kullanıcısına yanıt
    "Deprem vergisi duble yollara gidiyor" açıklaması zaten yerinde kullanılmadığını açıkça gösterdi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Devlet mafya gibi milletten haraç istiyor, yüzsüzlükte arsızlıkta gelinen son nokta, dünyada benzeri yok, kendi seçmeninin ve geri kalanların eşekliğini test ediyorlar, yedirebilirlerse her şeyi yapacaklar.

• CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    tüh ya.. bunlar yaşansaydı senin mayışa da zam gelecekti herhalde.

• Vatandaşlarını yaşayan, insani ihtiyaçları olan belki aile geçindiren bireyler gibi görmeyip bunu yerine vergi ve harç üreten bir mal gibi gören iktidarın en son ki arsızlığı bu teklifti. Arsızlık diyorum çünkü böyle bir ekonomik krizde ve zaten fahiş vergiler ödediğimiz bir ortamda bunları düşürmeleri gerekirken hala milletin cebine ellerini atmak istemeleri ve buna da milli değerleri kullanarak savunma sanayiyi alet etmeleri arsızlıktı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Sana tavsiyem çalıya dolan.Bunlarla uğraşmaya değmez.

• bunun acısını başka şekilde çıkarırlar siz hiç merak etmeyin... benzin daha geçen gün 43 liraydı şimdi 45 lira alın size 750 lira...

• Kuşa bak olayı oldu sonuç olarak, diğer vergiler geçerken bunu kaldırdılar diğerleri arkada kaynadı. Neyse alternatif başka vergiler bulurlar.

• Borç paradan haraç kesmeye çalışmak yerine savunma sanayisi için para lazım bağış yapın deselerdi daha çok para toplama ihtimali yüksekti

• Darısı bunların adının anılmayacağı günlere inşallah.

• Kredi kartımdaki limit yüksekti gereksiz şekilde. Ha bugün ha yarın düşürecem derken bunları duyunca düşürdük.

• Yapılacak (yapabileceğim) bağış ya da kesinti tamamen ORDUMUZA harcanacağına inansam zerre düşünmem.

Ama biliyorum ki bu hükümet DÜRÜSTLÜKTEN, LİYAKATTEN, AHLAKTAN yoksunlar.

O yüzden elimden geldiğince VERGİDEN, Har(A)çtan, KAÇINIYORUM. Yandaş Elektrik, Yandaş SU, bile tüketmiyecek alt yapıyı kurdum memlekete. Güneş (O da Yaradanın lütufu çok şükür). Memlekete gelince kullanırım Gaari.

Vergiden KAÇINMAK Haktır. Böyle aç gözlü hükümete vermemek MUTLULUKTUR. Taş yesinler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.