Şimdi Ara

Kredi ve kredi kartı borcu yapılandırma - Banka sürekli arıyor - Banka borcundan dolayı icra davası (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.536
Cevap
90
Favori
471.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Garanti bankasından 1.59 ile 110000 tl kredi aldım,yeniden yapılandırdım kredimi.
    garanti fazi oranı 1.19 a çekti 2000 tl masraf ödedim ama toplamda 33 mılyar gibi bi kazancım oldu
    insan kendini hafiflemiş hissediyor.en azından psikolojik olarak..:)
  • http://www.kredipazari.com/konut-kredisi-mortgage-hesaplayici.html

Bu site masraflarla beraber hesaplıyor.Gerçek faizi görebiliyorsunuz.% rakamlarına aldanmayın masraflardan onu kat kat çıkarıyor bankalar.
  • Hayatta kredi kullanmadım. Kullanmam da.. Allah muhtaç etmesin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: d0sT

Hayatta kredi kullanmadım. Kullanmam da.. Allah muhtaç etmesin.

bunun muhtaçlıkla bi alakası yok. alın teriyle kazanıp biriktirip bir ev almak hikaye bu devirde,ortalama 2500 tl maaş alsan ayda 1500 ünü biriktirsen,100 milyarlık bir ev alsan,6 sene civarı para biriktirmen lazım oda çok zor..zor ötesi hatta.

bende geçen aldığım evin kredisni 1.55 ten 0,99 a düşürdüm ..3 senelik borcum 2 seneye indi.ortalama 1700 tl masrafım oldu buna karşılık 12 000 tl kar a geçtim.

doğru kullanılan krediler çok işe yarar arkadaşlar.kira vericeğinize ,üstüne bir miktar fazla ödeyip kendi evinizde oturabilirsiniz.

evim var ,arabam var,2 tane motorum var allah a şükür.bunları hep kredilerle aldım.öbür türlü para harcanıp gidiyor ama bu şekilde borcunuzu bilip ödüyorsunuz.

• paran varsa kullanma zaten, maaşlı çalışan anadan babadan para kalmayan insanlar krediler olmadan kısa sürede hiç birşeye sahip olamazlar ne yazık ki :(
    kredi kartı da kullanmıyorsanız ne mutlu size ...
    Ben de yeniden yapılandırma yaparak şekerbanktan vakıfbanka geçtim toplam karım 15000 tl üzerinde ;)
  • quote:

Orijinalden alıntı: cathedral

quote:

Orijinalden alıntı: d0sT

Hayatta kredi kullanmadım. Kullanmam da.. Allah muhtaç etmesin.

bunun muhtaçlıkla bi alakası yok. alın teriyle kazanıp biriktirip bir ev almak hikaye bu devirde,ortalama 2500 tl maaş alsan ayda 1500 ünü biriktirsen,100 milyarlık bir ev alsan,6 sene civarı para biriktirmen lazım oda çok zor..zor ötesi hatta.

bende geçen aldığım evin kredisni 1.55 ten 0,99 a düşürdüm ..3 senelik borcum 2 seneye indi.ortalama 1700 tl masrafım oldu buna karşılık 12 000 tl kar a geçtim.

doğru kullanılan krediler çok işe yarar arkadaşlar.kira vericeğinize ,üstüne bir miktar fazla ödeyip kendi evinizde oturabilirsiniz.

evim var ,arabam var,2 tane motorum var allah a şükür.bunları hep kredilerle aldım.öbür türlü para harcanıp gidiyor ama bu şekilde borcunuzu bilip ödüyorsunuz.

Arkadaşlar düşüncelerinize saygı duyuyorum ancak lütfen konuyu dağıtmayalım...burada rakamları paylaşalım

• Konut kredilerini araştıranlar bu site de yardımcı olabilir,http://doktormortgage.com/
  • Mortgage ile konut kredisi arasında teknik olarak ne gibi farklılık var?
    Eğer mortgagede sabit faiz garanti değilse yani değişkense risk almaya hiç gerek yok. Türkiyede yarın ne olacağı meçhul. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayalım sonra.
  • mortgagede de faiz sabit.
    konut kredisi benim gibi eskiden alanlar için geçerli. 49 ay önce almıştım
  • 3 ay once hsbc den 60000 tl konut kredısı cektım
    %1,19 faız ıle
    ıslem yenı oldugu ıcın ıyılestırme lehıme mı aleyhımemı olur
  • Arkadaşlar,
    Yukarıda verilen linklerdenhttp://www.finzoom.com.tr/Credits/MortgageLoans/MortgageLoans.aspx sitesine girdim ve SS'ini de koyduğum şekilde bir kredi hesaplaması yaptırdım. Kısaca özetleyecek olursam;
    İşyeri satın alma kredisi
    Kredi miktarı: 250.000TL
    Süre: 84 ay (7 yıl)
    Masraf: Kredi miktarının %5'i kredi tesis ücreti + 350TL. ekspertiz ücreti + 150TL. ipotek kaldırma ücreti (Yani 12.500+350+150=13.000TL.)
    Geri ödeme: 2.976,19TL x 84 ay = 250.000TL

Yani başta sadece masrafı ödüyorsunuz, çektiğiniz miktarı 84 ayda geri ödüyorsunuz. Bana mantıklı geldi, yanlış anladığım bir şey var mı? Kredi konusunda tecrübeli arkadaşlar aydınlatırlarsa sevinirim.

Kredi ve kredi kartı borcu yapılandırma - Banka sürekli arıyor - Banka borcundan dolayı icra davası

• 68000 kredi çekmiştim 1,09 dan ve 46 aydır ödüyorum.Bugün gidip denizbanka sordum kendileri 4 yıllık hayat sigortası(480) içinde olmak üzere toplam 3 000 ytl masraf çıkardılar 0.95 den.bende 48 ay için başvurmuştum. kendi bankam olan finans ise faiz 0,99 iken teklifleri 1,05 idi eski müşterisine sanırım şimdi ise 1 falan derler zaten yolunmuş kaz olmuşum şimdiye kadar ödediğim 46x1,095 yani yaklaşık 50000 ytl nin 31 000 ytl si faize gitti. ben sadece bir an önce bitsin mantığından hareket edeip 48 aylık yapacam eski bankam 1 bile teklif etse masraflara göre bu daha avantajlı olacak sanırım çünkü eski bankam yeniden yapılandırmadan ne kadar soymaya çalışacak daha öğrenemedim.
    ayrıca denizbankın 0,88 faiz olayı yarın bitiyor sanırım giriş kaydınız olursa gene geçerli olacak 1 gün içinde bitmeyecegini bildiğim için. masraftada %50 indirim diyordu reklamda ama sadece 1 000 lik dosya marafının %50 si yani gene masraf 2500 ytl oluyor 4 yıllık sigorta ve diğer masraflarla.
    ben şimdiye kadar ortalama yılda 300 ytl vererek sigorta yapıyordum forumda arkadaşın dediği gini toplu yaptırınce indirim oluyor bende 4 yıla 480 olur dediler o da yılda 120 demek.
    ayrıca bankanın dediği kasım ayında 0,80 /0,90 aralığında olma ihtimali yüksek.açıkça söylemek gerekirse ben zaten 2005 aralıktaki indirim dalgasında uygun fiyata çektiğim ve 46 aydırda ödediğimden pek karım olmuyor ama yüksek faizden çekenler mutlaka yararlanmalı . herkese sevgiler saygılar.

• Daha dün CNBC'de bir uzman kesinlikle konut kredilerin inmesi gerektiğinden bahsediyordu ki verdiği rakamlarla her şey apaçık ortadaydı.
    Bu oranlarla kredili ev almak ne kadar mantıklı olabilir?

Zaten parayla oynayanlar, ilgilenenler şu son dönemde paradan para kazandığı dönemlerdi.
    Yani kredi ile para çekip ev alacağınıza şu Ocak ayından beri borsada yatırım yapsaydınız hem ev hem arabanız olurdu.

Kazanan çok ama çok iyi kazandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih.089 -- 15 Ekim 2009; 22:23:47 >
  • kredi %2 kapatma cezası almaları ne kadar yasal neticede kredi kapatılmıyor sadece yapılandırılıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: munans

Arkadaşlar,
    Yukarıda verilen linklerdenhttp://www.finzoom.com.tr/Credits/MortgageLoans/MortgageLoans.aspx sitesine girdim ve SS'ini de koyduğum şekilde bir kredi hesaplaması yaptırdım. Kısaca özetleyecek olursam;
    İşyeri satın alma kredisi
    Kredi miktarı: 250.000TL
    Süre: 84 ay (7 yıl)
    Masraf: Kredi miktarının %5'i kredi tesis ücreti + 350TL. ekspertiz ücreti + 150TL. ipotek kaldırma ücreti (Yani 12.500+350+150=13.000TL.)
    Geri ödeme: 2.976,19TL x 84 ay = 250.000TL

Yani başta sadece masrafı ödüyorsunuz, çektiğiniz miktarı 84 ayda geri ödüyorsunuz. Bana mantıklı geldi, yanlış anladığım bir şey var mı? Kredi konusunda tecrübeli arkadaşlar aydınlatırlarsa sevinirim.

Kesinlikle yanlış hesap. Bende bir deneme yaptırdım. Ykb için aylık "0" faizle bir hesap çıkardı. Halbuki aynı bankanın %1 indirimli dediği kredi geri ödemesi olması gerektiği gibi aylık faizi "0,95" çıkardı. Hesap için bankanın sitesinden aldığı veride hata meydana geliyor demekki. Hiç bir bankanın verdiği krediyi faizsiz olarak geri ödeteceğini sanmam. O veriye itibar etmeyin bence, hangi banka çıkmışsa ilgili bankanın sitesinden kendiniz kontrol edin.

Hayat sigortasındada kalan anapara borcunuz ve yaşınıza göre hesap yapılıyor şeklinde açıklama yapılmıştı. Yani 5 yıllık bir hesap yapılırken hersene için risk oranı artmakta ancak kalan anapara borcunuz azalmakta. O yüzden ilk sene primi herzaman yüksek çıkmakta diğer seneler azalmakta. Yanıltıcı oluyor tabiki.

1 yıllık yaparsanız 500 tl ama 5 sene için 1500 diyorlar. Düz mantıkla 5*500=2500 toplu yapınca 1500 (500+400+300+200+100) demekki avantajım var sanılıyor . (rakamlar hayalidir). Zaten kısa süreli kredilerde anapara borcu hızla azalırken risk oranı artışı yavaş kalmakta. Ve devam eden senelerin primi azalış yönünde olmaktadır. Her sene primini ayrı ayrı hesaplatırsanız 2009-2010-2011.... gibi gerçekte nekadar indirim yapıldığı ortaya çıkar.

• Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, kısa vadeli faiz oranlarını 0,50 baz puan indirdi.

sıra bankalarda inşallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ybsert

paran varsa kullanma zaten, maaşlı çalışan anadan babadan para kalmayan insanlar krediler olmadan kısa sürede hiç birşeye sahip olamazlar ne yazık ki :(
    kredi kartı da kullanmıyorsanız ne mutlu size ...
    Ben de yeniden yapılandırma yaparak şekerbanktan vakıfbanka geçtim toplam karım 15000 tl üzerinde ;)

Vakıfbank refinansman yapınca kredi faizi nedir? 0,84 falan yazanlar olmuş fakat komisyonlu oran bu bildiğim kadarıyla.
  • ziraat bankasından 1,49 oranı ile 40000 tl cekmistim 8 taksiti bu gün ödedim aylık odemelerim 720 tl refinansman yaptırırsam benden hic para cıkmadan kalan taksitlerim 630 tl ye düsecegini söyledi vakıfbankla da görüstüm onlar 750 tl masrafla kalan taksitleri 620 tl dediler ikiside aynı hesaba geliyor hemen hemen ama dünkü faiz indirimi duyduktan sonra onümüzdeki taksite kadar beklemeye karar verdim ve bu ayıda 720 tl ödedim refinansman icin hesapladıkları faiz oranı iki banka icin 1,09 idi 5 yılın altına 0,99 dediler

kredi yenilemeden karlı cıkmak icin en az aldıgınız orandan 0,20 0,25 düsük oranla yenilemek gerekiyor

• Garanti bankasından 7 ay önce 48 ay 90.000 lira çekmiştim.Hayat sigortası yaptırmadan 2600 masraf çıkmıştı.aylık ödemem 2630 idi.Yaklaşık 80.000 lira olan kalan ana para borcu üzerinden %2 yani 1600 lira ödeme yaparak 0.99 dan refinansman yaptırdım son taksidide eski hesaptan ödedikten sonra 36 takside çekerek aylık ödemem 2670 oldu.Yani arada 4 taksit uçtu.Oda eşittir 2630*4=10520 masrafı çıkarırsak 10520-1600=8920 lira farketti kabaca..

Bu arada kendi bankanızla anlaşmazsanız ayrılırken %2 yi kesin alırlar diye biliyorum çünkü mortgage çerçevesinde BSMV ve KKDF olmadığı için sistemden erken ayrılırsanız bu parayı devlete ödemek için bankalar alıyor
  • Selam

% 2 konusunda bankanızla konuşun eğer mortgage yasası resmileşmeden aldıysanız krediyi bu miktarı ödemiyorsunuz.

Ben banka ile görüştüm % 1 masraf istediler krediyi Akbank'tan kullanmıştım.

Vakıf'la görüştüm 0.99 a düşüyorlar ve masraf 500 tl alıyorlar 60 ay için.

Ayrıca yine eğer % 2 ödeyecekseniz, vakıfbankın bana söylediği, şu anda kredinizin bulunduğu bankadan kredi kapatma rakamını öğrenin biz size krediyi o şekilde açalım.

Yani sonuç olarak % 2 lik kısmı peşin ödememiş oluyorsunuz sizin adınıza vakıf ödeyip kredi taksitlerinize bölüyor.

Ben akbank'a bütün şartları söyledim. Bir panik genel müdürlükle konuşalım size dönelim dediler

Sonuçları bildiririm.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.