Arkadaşlar %2 cezanın dışında kendi bankanıza bi ödeme yaptınız mı? Benden 400 tl avukat ücreti de istedi Yapı Kredi bankası. Tapudaki masraf ne kadar oluyor. Bana 250 tl falan olur dediler bankadan.
bende faydalandım net kar 9000 tl 72 aydan 48 aya indirdik 1,18 den 0,98 e aylık taksit 732 den 926 ya cıktı 1150 tl masraf ile 9000 tl kar ettım teşekkürler İş bankası
quote:
Orijinalden alıntı: serhataysen
bende faydalandım net kar 9000 tl 72 aydan 48 aya indirdik 1,18 den 0,98 e aylık taksit 732 den 926 ya cıktı 1150 tl masraf ile 9000 tl kar ettım teşekkürler İş bankası
%2 ceza + masraf mı aldı sizden iş bankası?
quote:
Orijinalden alıntı: MaTRiX
quote:
Orijinalden alıntı: serhataysen
%2 ceza + masraf mı aldı sizden iş bankası?
ilk kredinizde komisyon verip düşük faizden yararlanmış mıydınız.. yeniden yapılandırma yaparken bu komusyonlu faiz oranından yararlanmak mümkün müdür..
*önceki anapara 95000 faiz 1,42 120 ay aylık 1653 toplam 198000 ingbank *7 taksit ödendi yaklaşık 10000 tl *refinansman sonrası kalan anapara 93000+%2 ceza= 95000 tl'lik yeni kredi için 1000 komisyon faiz 1,09 96 ay toplam 153000 aylık ödeme 1600 *karım 198-153=45000 ingye ödediğim 8000 faiz ve vakıfbanka 1000 komisyon çıkılınca yaklaşık 36000 tl * herkese bol kazançlar
Arkadaşlar, açıldığından beri konuyu takip ediyorum. iş bankasında 36000 tl anapara borcum kaldı (77ay X 740tl). yeniden yapılandırma için son bir faiz indirimi bekliyorum ama bir yandan da faizler artar mı diye korkuyorum. Ne dersiniz piyasalarda hala indirim bekleniyor mu? duyumlarınız var mı? Beklemeli miyiz?
Arkadaşlar refinansmanda bankalar kendileri yapar ise refinansmanda %2 ceza kesiliyor mu?Bildiğim kadarıyla ipotek bozulmadığı için ipotek ücreti tekrar alınmıyor...
quote:
Orijinalden alıntı: moritanya
*önceki anapara 95000 faiz 1,42 120 ay aylık 1653 toplam 198000 ingbank *7 taksit ödendi yaklaşık 10000 tl *refinansman sonrası kalan anapara 93000+%2 ceza= 95000 tl'lik yeni kredi için 1000 komisyon faiz 1,09 96 ay toplam 153000 aylık ödeme 1600 *karım 198-153=45000 ingye ödediğim 8000 faiz ve vakıfbanka 1000 komisyon çıkılınca yaklaşık 36000 tl * herkese bol kazançlar
Borsadan bildiğim aslolan realizasyondur. Karını realize edenler hep kazanır, "daha fazla" diye bekleyenler hep kaybeder. Daha da düşerse ve refinansman o durumda da kârlı olursa yine yenileme yapılabilir.
finansbank 60 ay 0,95 olmuş.
finansbank dışardan gelene 0,95 ama önceki müşterilerine 1,0 dan veriyor. bugün görüştüm son kararı genel merkez verecek mail attılar bakalım nasıl olacak. ben %2 lik cezayıda vermeyecem ve toplam masraf 48 575 ana para için 246 dediler ve krediyi çektiğim ilde değilim ama başka ilden de oluyormuş.
nazo21 Finansbank a %2 cezayı nasıl vermicen? benden istediler,beklemedeyim bende faizler daha düşecek diye...90000 ana para var 2250 masraf çıkardılar,aylık taksit 1680 den 1520 ye düşecek dediler.Geri dönerim dedim ben.%2 alırlarsa vakıf veya halk bankasına geçmem daha karlı olmazmı?
ingbank kendisinden 1,45 ten aldığım krediyi yeniden yapılandırma ile 1,05 e indirdi, 700 TL ceza aldı başka masraf almadı. 72 ay vade de 54 aya indi
vadeyi düşürerek her yıl yapılan hayat sigortası masrafından da tasarruf sağlıyorsunuz.
ben 2005 aralıkta çekmiştim ve 2007 temmuzundan önce dilekçe verek yeni sisteme geçmeyeceğimi idafe etmiştim tabiiki bu durumda da bsmv veriyorum. o zaman geçmeme sebebim yeniden yapılandırma veya erken kapamaydı ama bugün itibari ile pek karda değilim çünkü bsmv veriyorum işte avantajı %2 vermeyecek olmam. bu arada bankadan teklif geldi dedikleri gibi 246 masraf ve 1,00 faiz oranı %2 olursa ise masraf 972+246 dediler o zamanda faiz 0,95 bende bu hafta bekleyip eğer genel çerçecede 0,90 a düşerse bana da teklifleri 246 masrafla 0,95 olur dediler.
Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, konut kredilerindeki faiz oranlarının geldiği noktadan daha aşağılara düşeceğini zannetmiyor.Enflasyonun yüzde 6'larda seyretmesine rağmen faiz oranlarının bu rakamın iki katı seviyelerde gezinmesini ise, "Ekonominin büyüyeceğine, kredi taleplerinin artacağına ve gelecekte işlerin açılacağına bir işaret olabilir. Bunun sinyali olarak faizler buradan daha aşağı gelmiyor." diyerek izah etti.
Ziraat Bankası'nın Türkiye Kupası'na isim sponsoru olduğu toplantının çıkışında Cihan'a küresel krizin gidişatı, Türkiye'nin durumu ve faiz oranları konularında değerlendirmelerde bulunan Can Akın Çağlar, konut kredisi faizlerinin geldiği noktadan daha aşağı düşmeyeceğini söyledi. Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine ve enflasyonun yüzde 5-6 civarında kalacağını açıklamasına rağmen, faizlerin düşmemesinin sebebini ise şöyle açıkladı:
"Doğal olarak bunun beklenmemesi lazım. Arada mutlaka risk primi olacaktır. Bu anlamda enflasyon ile faizin bire bir eşitlenmesini beklememek lazım. Enflasyon geçmişin bir değeridir, faizler gelecekteki bir beklentinin ifadesidir. Bu da şunu gösteriyor; ekonomi büyüyecek, kredi talepleri artacak ve gelecekte işler açılacak. Bunun sinyali olarak faizler buradan daha aşağı gelmiyor, belki o şekilde izah etmek lazım."
Ekonomi büyüyeceği için talebin artacağını ve işlerin açılacağını aktaran Ziraat'in genel müdürü, "2010'da ekonomik verilerin iyiye gitmesini bekliyoruz. 2011 ise Türkiye'nin çok daha hızlanacağı bir dönem. Ülkemiz bu krizden çok daha hızlı çıktı." ifadelerini kullandı.
"IMF İLE ANLAŞMAYA GEREK YOK"
Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Türkiye'nin Uluslararası Para Fonu (IMF) ile anlaşmasına gerek olmadığını ifade etti. Buna gerekçe olarak, 'borçların çok rahat bir şekilde çevrilmeye başlanmasını' gösteren Çağlar, şu değerlendirmelerde bulundu:
"IMF ile anlaşmaya gerek yok. Cari açığımız kontrol edilebilir seviyede. Şu anda dünyada birçok kaynak var ve bunlar gidecek ülkeler arıyor. Türkiye de bunlardan birisi. Belki IMF ile anlaşmayı mali disiplini sağlamak için önemli görebiliriz. Ama orta vadeli programı açıklayarak, Türkiye kendi disiplinini sağlayacağı iradesini gösterdi. IMF ile yapılacak anlaşmanın böyle bir disiplini sağlamak için ön koşul olmasına gerek yok."
Cihan
buyrun bu da benim durumum:
Finansbank kredimin refinansmanı için, 71.283 TL lik anaparaya yeni kredi kullandırıyormuş gibi 2882 TL masraf ve komisyon aldı. Yeni faiz oranı 0,99 oldu. Yani özel bir oran da söz konusu değil. Normalde alması gereken masraf 1.600 TL civarı iken bu rakam neden yüksek çıkarıldı? Başka bir bankaya gitseydim bile bu kadar masraf olmayacaktı. Banka temsilcilerinden refinansman masrafımın tekrar düzenlenmesini saygıyla talep ediyorum.
subemden sonuc alamayınca sikayetim .com yazdım. 1000119394 numarasıyla su an yayında. sonucu merakla bekliyorum.
Paylaşmak istediğim; %2 cezayı benden almak için çok uğraştılar. Herhangi bir banka, siz "konut kredisi" kullandıysanız yani morgage'den önce krediyi aldıysanız ve sonradan mortgage'ye geçtiyseniz sizden erken kapama cezası alamaz. Ne kadar alınacağını iddia etselerde bu rakamın alınamayacağını ısrarla söyleyin lütfen. Ben yaklaşık 2 hafta uğraştım Finansbank ile.
Kanun paragrafı şöyle; “Faiz oranının sabit olarak belirlenmesi halinde, sözleşmede yer verilmek suretiyle, bir ya da birden fazla ödemenin vadesinden önce yapılması durumunda konut finansmanı kuruluşu tarafından tüketiciden erken ödeme ücreti talep edilebilir. Erken ödeme ücreti gerekli faiz indirimi yapılarak hesaplanan ve tüketici tarafından konut finansmanı kuruluşuna erken ödenen tutarın yüzde ikisini geçemez.”
Eskiden yapılan konut kredisi sözleşmelerinde erken kapama cezası yeralmadığından bu cezayı bizden talep edemiyorlar. Bu durumda olan tüketicilerin aynı bankadan kredi kullanmaları, yeni bir sözleşme yapılmaması açısından daha mantıklı.
Garanti B., İş B. ve Akbank bunun talep edilmeyeceğini web sayfalarında bildirmişler zaten.
ben 2005 aralıkta çekmiştim ve 2007 temmuzundan önce dilekçe verek yeni sisteme geçmeyeceğimi idafe etmiştim tabiiki bu durumda da bsmv veriyorum. o zaman geçmeme sebebim yeniden yapılandırma veya erken kapamaydı ama bugün itibari ile pek karda değilim çünkü bsmv veriyorum işte avantajı %2 vermeyecek olmam. bu arada bankadan teklif geldi dedikleri gibi 246 masraf ve 1,00 faiz oranı %2 olursa ise masraf 972+246 dediler o zamanda faiz 0,95 bende bu hafta bekleyip eğer genel çerçecede 0,90 a düşerse bana da teklifleri 246 masrafla 0,95 olur dediler.
O gün mortgage'ye geçseydinizde bugün erken kapama cezası ödemeyecektiniz. Boşuna BSMV ödemişsiniz.
Başka bir bankadan konut kredisi kullandınız…
Pişmanlık yaşamanıza gerek yok...
Size özel ve ödeme gücünüze göre ayarlanmış faiz ve vadelerle kredinizi Halkbank’a transfer edin, sıkıntı yaşamadan rahat rahat ödeyin... Başka bir bankadan kullanılmış konut kredilerini tasfiye etmek amacıyla, Bankamızdan kullandırılan refinansman amaçlı konut kredileridir. Satın alınacak konut üzerine birinci dereceden ipotek alınır. (Gerekli durumlarda en az bir kefil istenebilir.) İlgili bankadan kalan borcu yazılı olarak temin ederek Bankamıza ibraz eden gerçek kişiler yararlanabileceklerdir.
Vade(ay) 1-36 ay 37-60 ay 61-120 ay Faiz Oranı %0,88 %0,92 %0,95 Azami Vade İçin Komisyonlu (Yıllık Bileşik) %12,64 %12,60 %12,57