Şimdi Ara

Kredi ve kredi kartı borcu yapılandırma - Banka sürekli arıyor - Banka borcundan dolayı icra davası (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.536
Cevap
90
Favori
471.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben 2007 şubatında hsbc banktan 1,74 faizle 47 milyar cekmıstım ve aylık 976 lira ödüyordum 120 ay ıcın.31 aylık ödemeden sonra kredimi garanti bankasına geçirdim;şuan için 977 miyon ödüyorum 60 ay için,hiçbir masraf vermedim(masraf olarak sadece eksper parası alıyorlar ancak onuda krediye yedirdik ve ben açıktan ödemedım)29 ay karım oldu ve buda yaklasık olarak 27 milyarlık bir tutara karsılık gelıyor.garantı bankası faiz olarak 0.98 belirledi.
    Hsbc gereken tüm zorlukları cıkardı,hangı evragı istesem enaz 10 gun beklettı yıldırma politikası olarak ama sonunda tasıdım kredımı.
    Bu arada ben yuzde 2 lık kapama cezasını ödemedım(subat 2007 tarıhlı cektıgım ıcın,fek parası ödemedım hsbc ye,ayrıca konut sigortası içinde garantı ekstra ödeme vs ıstemedı,yanlızca hsbc de olan sigortalarımı daimi murteyın yaptırdı.)

fek için ucret ısterlerse kesınlıkle ödemeyın arkadaslar.gerekırse sıkayet edın ödemeyın,yasal bır ucret degıl aldıkları.ben bastırınca benden para falan almadan verdı hsbc.
    Tapu masrafı tam olarak 156 tl,125 tl si harc,31 lırada vakıfa bagıs gıbı bısı,vakıfbanka yatırılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gidakontrol -- 7 Kasım 2009; 12:24:27 >

• Ben de finansbank ile görüştüm. Kredimizi Kasım 2007'de 80.750TL, 1,26 faizle 96 ay şeklinde çekmiştik. Aylık ödeme 1454tl. 24 ayda toplam 35000tl ye yakın para ödememe rağmen borcum ancak 11000tl düşmüş. Yani arkadaşın yukarıda bahsettiği azalan faizden dolayı. Buna itiraz yollarını araştıracağım.

Refinansman için danıştığımda önce genel müdürlük ile görüşmemiz gerekiyor dediler. Sonrasında yapılan teklif şöyle : %2,5 erken ödeme cezası yani 1730 tl. 72 ay kalan borcu 60 aya indirip 0,98 faiz oranı ile 1535tl yeni taksit oranı. Bu arada 1730 tl yi de peşin istiyorlar, kredinin üstüne eklemiyorlar. Ben de eğer size %2 erken ödeme cezasını ödeyeceksem, banka değiştiririm dedim. Pazartesi günü tekrar görüşeceğiz. Bu arada bankadakiler de tekrar genel müdürlük ile görüşecek.

Bu yüzden başka bankaya transferin masraflarını anlamaya çalışıyorum.

quote:

2toplamda 500masraf+80tl fek yazısı+ 150 tl yeni ipotek bedeli =730 en uygunu bu oldugu icin kabul ettim ve basvurumu verdim ve taksitlerim halkbankasında aralık 16 itibarı ile baslayacak yani bu ayki taksitimde yok

Yani benim anladığım, eğer kredimizi başka bir bankaya transfer edersek, çıkacak masraf listesi sanırım şöyle birşey:
    Eski Bankaya : Kalan ana para üzerinden %2 erken ödeme komisyonu + diğer komisyonlar
    Tapuya : 150 tl
    Yeni bankaya : Masraf ve dosya tutarları

• quote:

Orijinalden alıntı: huseyinsarioglu

24 ayda toplam 35000tl ye yakın para ödememe rağmen borcum ancak 11000tl düşmüş. Yani arkadaşın yukarıda bahsettiği azalan faizden dolayı. Buna itiraz yollarını araştıracağım.

Arkadaşım finansbank konusunda ben uğraşıyorum ve dava açacağım. Seninle benze durumdayız yani.

Bu azalan faiz tekniği sisteminin hiçbir yasal dayanağı yok. Ben şubeye itirazda bulundum, genel müdürlüğe itirazımı yollayacaklar, sonrada tüketici mahkemesine dava açacağım.

Tavsiyem sizde bu konuda itiraz edin, faiz hesaplamasında ödeme planınızın altında toplam faiz tutarı var, bu tutarı toplam aya bölün, ödediğiniz ayla çarpın. Bu sizin toplamda bugüne kadar ödediğiniz tutardan alabilecekleri faiz toplamıdır. Dİğer kısım anaparadan düşülmeli. Aksi durumda haksız ve adaletsiz bir durum sözkonusudur ve banka açısından büyük haksız kazanç vardır.

Bunların yanına kar bırakmayın ödediğiniz anaparayı.

• Ben de dün fazi indirttim...

Halkbank'dan 1,37 ile Nisan ayında kredi almıştım. Talebimi yaptım oranı 1,09'a çektiler.

Sadece %2 erken kapama cezası ödedim. Bunun dışında ekstra hiçbir masraf almadılar.

Toplam kazancım 13.000 TL olmuş
  • Pıncır arkadaşın dedikleri umarım gerçekleşir.Zira ben 68 000 anaparlı kredi çektim Finastan ve şu ana kadar 46 ay ödedim ayda 1095 ten toplamda 50 000 ytl ödediğim halde ana paradan düşen 19 500 civarı.Gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim.Saygılar.
  • quote:

Yani benim anladığım, eğer kredimizi başka bir bankaya transfer edersek, çıkacak masraf listesi sanırım şöyle birşey:
    Eski Bankaya : Kalan ana para üzerinden %2 erken ödeme komisyonu + diğer komisyonlar
    Tapuya : 150 tl
    Yeni bankaya : Masraf ve dosya tutarları

Peki Yeni Bankaya Masraf ve Dosya Tutarları Ne Kadar Oluyor, Yaptıran Arkadaşlar Bu Konuda Bİlgi Verebilirler mi ?
  • Arkadaşlar bankacı filan değilim ama bu faiz hesaplarında hata yapıyorsunuz sanırım.

Çekilen kredinin toplam faizinin eşit taksitler halinde ödenmesi olası olsaydı tüketici açısından süper olurdu ama kredi veren kurum açısından çok saçma bir durum oluşurdu. Her ne kadar hoşumuza gitmiyor olsa da mevcut uygulamaya haksız diyemeyiz maalesef...

Aslında hesaplama yöntemi oldukça basit: Her ay ödediğiniz tutar bankaya kalan ANAPARA BORCUNUZUN AYLIK FAİZİ + bir miktar da ANAPARA ödemenizden oluşmaktadır. Yani bankaya olan ANAPARA BORCUNUZ azaldıkça ödediğiniz FAİZ AZALMAKTA, ANAPARA artmaktadır. 120 ay gibi uzun vadeli kredi kullanımlarında başlarda yüksek faiz ödemeniz de normaldir haliyle. (Sabit ödemeye göre ayarlandığı için...)

Sözgelimi aylık %1.09 faizle 120 ay vadeli 100.000 TL kredi çektiniz diyelim. Bu durumda aylık sabit ödeme tutarınız da yaklaşık 1.500 TL olacaktır.
    - 1. ay için 100.000 x 1,09 = 1090 TL FAİZ; 1500 - 1090 = 410 TL de ANAPARA ödersiniz...
    - 2. ay için ise kalan anapara borcunuz olan 99.590 x 1,09 = 1085 TL FAİZ; 1500 - 1085 = 415 TL de ANAPARA geri ödemesi yaparsınız...
    - 3, 4, 5, 6 ..... 120. aya kadar bu şekilde hesaplanarak 10 yılın sonunda yaklaşık 180.000 TL TOPLAM ÖDEME yapmış olursunuz. Bunun 80.000 TL'si FAİZ; 100.000 TL'si ise almış olduğunuz ANAPARAdır...

Bir de işe diğer açıdan bakalım: Eğer FAİZ ve ANAPARA ödemeleri EŞİT TAKSİTLER halinde yapılsaydı ne olurdu? (Yukarıdaki kredi koşulları ve miktarına göre...)
    - Toplam FAİZ + ANAPARA olan 180.000 TL'yi 120'ye bölersek aylık 833 TL ANAPARA + 667 TL FAİZ olmak üzere 1500 TL'lik eşit taksitler halinde ödemeye başlıyoruz...
    - Krediyi alan kişi 1. yılın sonunda yaklaşık 10.000 TL ANAPARA ve yaklaşık 8.000 TL FAİZ ödemesi yapmış durumda olacaktır...
    - Kredi sahibi 1. yılın sonunda kalan 90.000 TL ANAPARA borcunu ödeyip krediyi kapatırsa bankadan yıllık % 8 faizle kredi kullanmış olur ki bu da aylık yaklaşık % 0.65'e tekabül eder. Halihazırda hiçbir banka da yıllık %8 faizle kredi vermez!... (Devlet desteği, sübvansiyon, vs yoksa...)

Zaten banka bunu kredi olarak kullandırmak yerine başka bir bankaya mevduat olarak yatırsaydı da % 8 veya daha fazla bir faiz getirisi elde edebilirdi. O halde ne diye kredi olarak verme yolunu seçsin ki, mevduat olarak tutmak çok daha avantajlı değil mi?

Banka kredileri her durumda yürürlükteki mevduat faizlerinden daha pahalı olmaldır ki bankalar da para kazanabilsinler. Belirli bir faizle topladıkları mevduatı aynı şartlarla kredi olarak kullandırırlarsa tez zamanda batarlar maazallah.

Sözün özü, yürürlükteki faiz hesaplama - geri ödeme sistemi bence gayet adildir ve hem tüketiciyi hem de bankayı korumaktadır.

Ama erken ödeme ya da ara ödemelerde kesilen %2'lik erken ödeme cezası bence kesinlikle haksızdır. Hem borcunu zamanından önce öde, hem de %2 ceza ye, olacak iş değil... Yani banka diyor ki: "Sen paranı erken ödeyerek beni faiz gelirinden mahrum bırakıyorsun, o halde sen de cezanı çekeceksin!" Ben zaten dosya ücreti, komisyon, sigorta, expertiz gibi ıvır zıvırlarla cezamı yeterince çekiyorum, benden daha ne istiyorsun!?

• Sanırım yanlış bir anlaşılma var. %2 lik cezayı banka değil devlet kesiyor diye biliyorum. Bunun sebebide konut kredisindeki BSMV denilen verginin kaldırılmış olması. Eğerki sen ödeme planı dışında bir ödeme/kapatma yaparsan devlet bu vergiyi senden alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanyasar

Sanırım yanlış bir anlaşılma var. %2 lik cezayı banka değil devlet kesiyor diye biliyorum. Bunun sebebide konut kredisindeki BSMV denilen verginin kaldırılmış olması. Eğerki sen ödeme planı dışında bir ödeme/kapatma yaparsan devlet bu vergiyi senden alıyor.

Hmmm, bu durumda bu %2 'yi ödemeden refinansman yapanlar nasıl beceriyor bu işi?

Her yerde ERKEN ÖDEME CEZASI olarak bahsedilen bu %2 şayet vergi ise her refinansman yaptırandan zorunlu olarak kesilmesi gerekmez mi? Eğer yeniden yapılandırmada ödenmiyorsa herkes 1-2 aylık yeniden yapılandırma yapıp bu cezadan kurtulabilir, değil mi?
  • Arkadaşlar..
    Bende Halkbankası Gebze şubesinden %1.51 faiz oranı ile kredi kullanmıştım. Refinansman için başvuruda bulundum. Genel müdürlüğe
    talebinizi ilettik size geri döneceğiz dediler. Yaklaşık 1 hafta sonra geri döndüler. %2 erken ödeme cezası ve faiz oranını %1.20 ye indirebiliriz dediler.
    Bende piyasaya açıklamış olduğunuz faiz oranı 1-36 ay için %0.88 ancak siz bana %1.20 gibi yüksek bi faiz oranından kredi vermeyi teklif ediyorsunuz bu şekilde teklifinizi
    kabul edemem dedim. Sanırım devlet bankası oldukları için karşımda ki kişi umursamaz bir şekilde yapacak bir şeylerinin olmadığını genel müdürlüğün belirlediği faiz oranı
    olduğunu söyledi. Su anda askerlik görevimi sürdürdüğüm için başka bankaya maaş bordrosu beyan edemeyeceğim için başka bankadan kredi kullanma imkanım da yok.
    Bu durumda çok zor bir duruma girdim. Özel bankalar bile faiz oranını refinansman sonucu çok düşük faizlere
    çekerken devletin bankası Halkbank benim faiz oranımı %1.20 ye çekmeye çalışıyor ve işinize gelirse tavırlarında. Acaba kendi bankamdan faiz oranını daha aşağı çekmem için ne yapmam gerekiyor. Lütfen yardımcı olun...

• kesilen %2 lik kesintinin sebebi mortgage yasasından kaynaklanan bir cezadır.bunu her banka refinansman yaparken alıomus.fakat garanti kendi müsterilerinden böyle bir masraf almadıgını söyledi.

sigorta yapılması konusu ise mecburidir.özelliklede yas durumu cok önemli.genc iseniz 5 yıllık yaptırn daha ucuz.. yaslı işseniz her sene yapıolar..banka kendini garantiye alıoo.hertürlü onlar karlı..

arkadasımız 25000 tl oldugu için para kredi verilmedi demiş.biz 24500 tl için kredi istedik.garanti bankası 1250 tl masraf karsılıgında bu krediyi onayladı.fakat kendi bankamız vakıfbank daha cazip teklif yaptı.müsteri kaybetmemek için.

arkadslar bankacılarla kavga etmeden onları zorlamadan 5 kurus koparamazsınız.

suan en uygun faizler garanti,teb te..0.95 msrafta 1250 tl alıolar..

diğer bankalarda masraf cok.

tekrar yapılandırmada önce kendi bankanızla anlasmaya bakın.cünkü baska bankaya gecince masraf ve daha sonra ipotek kaldırma işlemi,dosya masrafı die masraf cıkarabilirler.bastan herseyi arastırın.

babam vakıfbanktan 1.95 ten faiz almıs. emekli olunca kiradan kurtulmak için mecbur almıs ozaman en düsük oymus.suan tekrar yapılandırma istedik 1.85 olıur dediler.tamam bana toplam borcumu cıkarın garantiye gidiyorum anlastım dedim basvuruda yapmıstık garanti ön onayda vermişti..vakıfbak ise hemen ertesi gün 0.96 dan 725 tl masrafla tekrar yapılandırma yapma imkanımız oldu sorduk genelmüdürlüğe falan die salladılar.
    yani ne kadar cok alırlarsa kar die bakıolar..bizde sonucta bu işten 2 sene ve 16250 tl kar elde ettik.sonucta sadece %2 lik mortgage için725 tl ceza ödedik okadar..

mutlaka arastırın her bankayı.ve de korkutun baska banka sunu verdi,oraylada bir konusayım falan diye..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hkn16 -- 8 Kasım 2009; 13:23:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hkn16

kesilen %2 lik kesintinin sebebi mortgage yasasından kaynaklanan bir cezadır.bunu her banka refinansman yaparken alıomus.fakat garanti kendi müsterilerinden böyle bir masraf almadıgını söyledi.

sigorta yapılması konusu ise mecburidir.özelliklede yas durumu cok önemli.genc iseniz 5 yıllık yaptırn daha ucuz.. yaslı işseniz her sene yapıolar..banka kendini garantiye alıoo.hertürlü onlar karlı..

arkadasımız 25000 tl oldugu için para kredi verilmedi demiş.biz 24500 tl için kredi istedik.garanti bankası 1250 tl masraf karsılıgında bu krediyi onayladı.fakat kendi bankamız vakıfbank daha cazip teklif yaptı.müsteri kaybetmemek için.

arkadslar bankacılarla kavga etmeden onları zorlamadan 5 kurus koparamazsınız.

suan en uygun faizler garanti,teb te..0.95 msrafta 1250 tl alıolar..

diğer bankalarda masraf cok.

tekrar yapılandırmada önce kendi bankanızla anlasmaya bakın.cünkü baska bankaya gecince masraf ve daha sonra ipotek kaldırma işlemi,dosya masrafı die masraf cıkarabilirler.bastan herseyi arastırın.

babam vakıfbanktan 1.95 ten faiz almıs. emekli olunca kiradan kurtulmak için mecbur almıs ozaman en düsük oymus.suan tekrar yapılandırma istedik 1.85 olıur dediler.tamam bana toplam borcumu cıkarın garantiye gidiyorum anlastım dedim basvuruda yapmıstık garanti ön onayda vermişti..vakıfbak ise hemen ertesi gün 0.96 dan 725 tl masrafla tekrar yapılandırma yapma imkanımız oldu sorduk genelmüdürlüğe falan die salladılar.
    yani ne kadar cok alırlarsa kar die bakıolar..bizde sonucta bu işten 2 sene ve 16250 tl kar elde ettik.sonucta sadece %2 lik mortgage için725 tl ceza ödedik okadar..

mutlaka arastırın her bankayı.ve de korkutun baska banka sunu verdi,oraylada bir konusayım falan diye..

Peki hocam ne kadar kar ettiniz 25000 tl den garanti ne kadarlık teklif yaptı vakıfbak ne kadarlık

• Dallamos arkadaşın yaptığı hesap mantıklı. Bu faiz konusunda yapacak çok birşey yok, para biriktirmek yerine evimizi erken aldığımız için bedelini böyle ödüyoruz. Ayda 1500 tl ödemek yerine, 500 tl kira verip, 1000 tl kenara atabilseydik, 24000 tl paramız olurdu. Ama bunu her ay yapacak disiplin lazım. Ama krediyi her ay paşa paşa ödüyoruz.
  • Arkadaslar eger mortgage kredinizi mart 2007 den once cektıysenız benım gıbı;eskı kanuna tabı oluyorsunuz ve ne kadar refınansman yaparsanız yapın yuzde 2 kapama cezası ödemıyorsunuz.
    Bu arada azalan faiz sistemıne ne kadar itiraz etsenızde birşey farketmeyecektir,krediyi kullanırken size aylık anapara ve faiz dökümünü gösterıp zaten ımza alıyorlar ve kabul edıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cchacalls

Arkadaşlar..
    Bende Halkbankası Gebze şubesinden %1.51 faiz oranı ile kredi kullanmıştım. Refinansman için başvuruda bulundum. Genel müdürlüğe
    talebinizi ilettik size geri döneceğiz dediler. Yaklaşık 1 hafta sonra geri döndüler. %2 erken ödeme cezası ve faiz oranını %1.20 ye indirebiliriz dediler.
    Bende piyasaya açıklamış olduğunuz faiz oranı 1-36 ay için %0.88 ancak siz bana %1.20 gibi yüksek bi faiz oranından kredi vermeyi teklif ediyorsunuz bu şekilde teklifinizi
    kabul edemem dedim. Sanırım devlet bankası oldukları için karşımda ki kişi umursamaz bir şekilde yapacak bir şeylerinin olmadığını genel müdürlüğün belirlediği faiz oranı
    olduğunu söyledi. Su anda askerlik görevimi sürdürdüğüm için başka bankaya maaş bordrosu beyan edemeyeceğim için başka bankadan kredi kullanma imkanım da yok.
    Bu durumda çok zor bir duruma girdim. Özel bankalar bile faiz oranını refinansman sonucu çok düşük faizlere
    çekerken devletin bankası Halkbank benim faiz oranımı %1.20 ye çekmeye çalışıyor ve işinize gelirse tavırlarında. Acaba kendi bankamdan faiz oranını daha aşağı çekmem için ne yapmam gerekiyor. Lütfen yardımcı olun...

Halkbank Şuanda 0,95 ile refinansman yapıyor, biraz daha diretin bence kendi açıklamış oldukları faiz bu.Ortada haksız kazanç var.

Kolay Gelsin...

• 0,94 oran ve 200tl dosya masrafıyla ve %2 erken kapama cezasıyla işbankla anlaştım

ilk kredi : 1,25 oran 2000 tl dosya masrafıyla işbank
    refinansman : 0,94 oran 200tl dosya masrafıyla %2 erken kapama cezası ile işbank

merkez bankasının iki kez daha oranlarda indirime gideceğinden bahsediliyor ama bunlar ne derece yansır bilmiyorum inşallah acele ettiğimi düşünüp pişman olmam

kapama tutarı hesaplanırken azalan faiz uygulaması resmen vurgun nette yaptığım araştırmalarda hiçbir sonuç elde edemedim doğrumudur haksızmıdır örnek dava varmıdır itiraz yada dava sonuç verirmi konuyu bilenlerin başına gelenlerin dava açanların bilgi ve önerisini rica ediyorum bu konuda ne yapılabilir??
  • Finansbank dan aldığım krediyi tekrar bu bankayla anlaşarak refinansmanı halletim.
    120 ay 100.000 Tl almıştım
    20 ay ödedim 100 ay kaldı
    Aylık taksidim 1.33 ten 1.680 tl idi,
    Şimdi 60 aya indirdim 0.98 den ve 2250tl masraf tan sonra aylık taksidim 2.033 tl oldu.
    kaba bir hesapla 168 milyar olan borcum 125 milyara düştü..vade kısaldı ama borcum da 43 milyar azaldı.İnşallah öderim
  • KONUYU ACIP BUNDAN BİZİ HABERDAR EDEN ARKADAS'A COK TESEKKÜRLER..

arkadaslar sizde mutlaka bu konuyu herkese söyleyin ve herkes bu işten yararlansın.ben yaklasık 2 hafta bu işle kosusturdum ugrastım.sonucta 2 sene ve toplamda 16250 tl masrafı cıknca 15500 tl karlı cıktık.az değil sı-onucta bu para onların cebine gireceğine bizim cebimizde kaldı....

herzaman diyorum önce kendi bankanızla anlasmaya bakın masraf az oluoo hem daha sonra ipotek kaldırma,dosya parsı falan cıkıcaktır.bide mortgage yaptıgınız zamanki anlasma sartlarına bakın galiba 2008 den sonra bazı değişiklikler oldu.en azından önce bi uzamana sorun mortgage yasası cok karmasık cünkü..
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide68

Finansbank dan aldığım krediyi tekrar bu bankayla anlaşarak refinansmanı halletim.
    120 ay 100.000 Tl almıştım
    20 ay ödedim 100 ay kaldı
    Aylık taksidim 1.33 ten 1.680 tl idi,
    Şimdi 60 aya indirdim 0.98 den ve 2250tl masraf tan sonra aylık taksidim 2.033 tl oldu.
    kaba bir hesapla 168 milyar olan borcum 125 milyara düştü..vade kısaldı ama borcum da 43 milyar azaldı.İnşallah öderim

Selam,
    2250 masrafı, peşin mi istedi, yoksa kredinin içine mi yedirdi? Ayrıca çok yüksek bir masraf bu ben de finansla uğraşıyorum masraf konusunda. Benden de %2,5 istedi. %2 yi bir nebze anladım da, buçuk ne oluyor onu anlamadım. Bir de peşin istedi bu parayı, krediye dahil etmiyor. İş bankası, 500 tl toplam masraf ile transfer ediyor. Finansın istediği "buçuğun" üzerine biraz daha ekleyip, iş bankasına transfer edesim var. En azından finansın %2 cezasını da kredilendirmiş olurum.

• kardes bu masraf aslında mortgage yasasından erken ödemeden kaynaklanan bir ceza.bunu cogu banka alıoo.garanti kendi müsterilerine refinansman yaparken almıomus öyle dediler ben sordum.ama ne kadar dogru bilmiyorum.%2.5 die bişey yok ..bazı bankalar bu masrafı pesin ister bazılarıda kredi olarak verioo..vakıfbizden pesin istedi ama garanti taksit yapacagını söylediç.hicbir bankada bu masrafı kerdinin içine katmıoo bilgin olsun..

baska bankaya transfer etmeden önce herzaman kendi bankanla anlashocam.cünkü diğer bankaya gecince masraf artar ayrıca ilerde ipotek kaldırma olucak.bazı banklarda dosya masrafıda oluoo.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.