Şimdi Ara

Kredi ve kredi kartı borcu yapılandırma - Banka sürekli arıyor - Banka borcundan dolayı icra davası (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.536
Cevap
90
Favori
471.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim 350 TL isteyen bankaya bunu neye istinaden istiyorsunuz diye sordum, "Gen. Müd'müzce bize verilen masraf tabloları var" ona istinaden almak zorundalarmış. Tükoder'ü aradığımda ilk olarak TBB'ne başvurmamı önerdi, ben de yazılı bir başvuru yaptın Bankalar Birliği'ne ama aşağıda görebileceğin şekilde bir cevap aldım.

Kısacası bankalar özgürdür falan diyor. O zaman banka benden 5.000 TL istese gene haklı mı yani?

Kredi ve kredi kartı borcu yapılandırma - Banka sürekli arıyor - Banka borcundan dolayı icra davası

Şu an evi satma vs. gibi bir durumum olmadığımdan bir şey yapmadım ama canımı sıkmıyor değil

• eozen bendende fek yazısı istedi banka şubem ancak vermedim.Krediyi yeniden alacagınız bankanın subesinden güzel bir dilekçe örnegi alın ve bankanıza verın.Çok işe yarıyor,anında vazgectı benım banka fek parasından.
  • bu dilekçeyi biraz açarmısınız benimde ödemesi biten kredi için bankam fek bedeli istiyor. Bundan kaçınma yollarımız neler olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: gidakontrol

eozen bendende fek yazısı istedi banka şubem ancak vermedim.Krediyi yeniden alacagınız bankanın subesinden güzel bir dilekçe örnegi alın ve bankanıza verın.Çok işe yarıyor,anında vazgectı benım banka fek parasından.

evet dostum nasil bir dilekce ornegi bu acaba. bize de bir ornegini verebilir misin?
  • Ben de merak ettim o dilekçe örneğini
  • dilekçe örneğini bende görmek isterim
  • kredi kartı borcunu taksitlendirip ödeme hususunda da yeniden yapılandırma olabiliyormu? bu konu hakkında bilgisi olan varmı? daha doğrusu kredi kartı borcu taksitlendirme hususuyla ilgili bilgisi olan varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hannibal

kredi kartı borcunu taksitlendirip ödeme hususunda da yeniden yapılandırma olabiliyormu? bu konu hakkında bilgisi olan varmı? daha doğrusu kredi kartı borcu taksitlendirme hususuyla ilgili bilgisi olan varmı?

Sanırım bankadan bankaya değişiyor bu, bazı bankalarda peş peşe 2 dönem borcu ödenmezse sanırım yapıyorlar.

Bana sorarsan kredi kartı borcunu ödemek için bireysel kredi çekmek ve kartı kapatmak daha mantıklı
  • quote:

Orijinalden alıntı: eozen81

quote:

Orijinalden alıntı: hannibal

kredi kartı borcunu taksitlendirip ödeme hususunda da yeniden yapılandırma olabiliyormu? bu konu hakkında bilgisi olan varmı? daha doğrusu kredi kartı borcu taksitlendirme hususuyla ilgili bilgisi olan varmı?

Sanırım bankadan bankaya değişiyor bu, bazı bankalarda peş peşe 2 dönem borcu ödenmezse sanırım yapıyorlar.

Bana sorarsan kredi kartı borcunu ödemek için bireysel kredi çekmek ve kartı kapatmak daha mantıklı

Taksitlendirme yapılıncada borç bitene kadar kart kullanıma kapalı kalıyor ve anlaştığın rakam üzerinde geri ödemelerini taksitler halinde yapıyorsun. İş bankası 24 aya 1.59 faiz oranıyla bu işlemi gerçekleştirme imkanı sunuyor. Bireysel kredi olanağını hiç düşünmemiştim.

• Bir ara babamda kredi kartı konusunda paçayı kaptırmıştı, faizler dahil toplam borcu hesaplayı o tutarda bir kredi çekip kapatmıştık kart borcunu, gayet de mantıklı ve hesaplı bir çözüm olmuştu. Keza kredi kartının faiz oranı malum can yakıyor
  • arkadasalar özelden de yaxdıgım gıbı dilekçeyi ben yazmadım;kredi kullanacagım bankadaki bir avukat arkadas yazdı ben sadece imzalayıp diğer bankaya verdım.Tam metni hatırlamıyorum ancak" sözleşmede ücreti belirtilmemiş herhangi bir masrafın ....... kanuna göre alınmasının suç teşkil ettiği ve ücretin istenmeye devam edilmesi halinde bddk ya bildirip şikayetçi olacagım" şeklinde ibareler vardı,kusura bakmayın üzerinden yaklasık 2 ay gectı,tam metnı hatırlamıyorum.
    Sonuçta banka fek ücreti almadan yazıyı verdi.
  • Agustos 2008 bireysel işyeri kredisi Akbank ( Bir işyerinin mülkiyetini alıp kiraya verdim, eve göre daha karlı göründüğü için (bunu bankalara anlatmak çok zor tabi işyeri deyince beni esnaf, şirket v.s. sandılar. Dediğim gibi sadece bir boş dükkanı alıp kiraya verdim normalde ssklı çalışanım)

Öncelikle bireylere (benim gibi) iş yeri kredisini her banka vermiyor. Şirket yada ticarethane sahibi olmadığım için. Şudur budur Akbank'tan 2008 5 agustosta 60000 lira kredi çektim. Faiz 1.57 :D ödemeler 120 ayX 1265 lira 1265x120= 151800

Tabi işyeri kredisi olduğu için mortgate olamadı tüm bankaları gezmeme rağmen. Alırken bana dedikleri kapama komisyonu/cezası olmayacağı idi.

8 taksit ödedikten sonra(nisan2009) çeşitli tesadüfler silsilersi sonrası Ziraat'in İşyeri kredisini mortgate kapsamına aldğını öğrendim (ilk aldığım zaman bana işyeri kredisi bile vermemişlerdi) 3 günlük inanamama evresinden sonra yaptırdığım hesap;

60000 için 1462*60= 87720 , eskisi 151800....... Akbank bunu duyunca düşürelim v.s. dedi ama mortgate olmadığı için verdiği teklif ziraatin çooook üstünde kaldı.
    2 hafta uğraştıktan sonra (ziraat kefil aldı, maaş yazısı almam macera oldu işyerimden+ bunun için cebimden 1500 tl çıktı v.s v.s. )

AKbank'tan kapama bakiyesi sordu ziraat; verilen rakam beni koltuktan düşürecekti 59750 tl (ben 60000 almıştım elime 58000 geçmişti ve 1265x8 taksitte ödemiştim ) ... Lanet olsun nidaları arasında 8 aylık ödediğim taksit silindi+ ziraat 1650 kesinti yaptı+fek 150 tl+tapu 150 tl + maaş yazısı için 1500tl + Akbankın yangın sigortasından v.s. güzel bir kazık attığını öğrenmem suretiyle; 120x1265 yerine 60x1462'lik kredime başlamış oldum Sigortaları zeyil yaptım.

151800-87720- 16000 (ödediğim kısım +diğer masraflar+akbankın ilk kredi alımındaki 2000 kesintisi) = 48000tl kar etmiş oldum.

Eski kredim; Akbank 120 ay 1.57 bireysel işyeri kredisi (Agustos 2008)
    Yeni kredim; Ziraat 60 ay 1.34 Refinansman kredisi (Nisan 2009)

Bununlar yetindimmi; hayır. :D Krediler düşünce ziraate gidip buna bir daha ayar çekin dedim ama refinansman olduğu için olmaz dediler :( 8-10bin tl kazancım olabilirdi :D:D

Not1: Akbank'tan mümkün mertebe uzak durun ( Tranferde, Sigorta zeyilinde, Fek yazısında v.s. zorluk çıkartıyorlar + faizi cabası)
    Not2: Refinansman kredileri aynı bankadan yapılandırılamıyor, ona göre yapılandırın

Not/istek3; Bana işyeri kredisini mortgate kapsamında veren (konut) ziraat dışında bir banka bulun

Not4; işyeri alırken 3 nolu notun cevabı olumsuz ise ziraat'den şaşmayın

• Merhaba,

Ben de Finansbank'taki konut kredimi 1.69 lardan 0.94'e çektim. Vademi kısalttım ve aylık ödememi yükselttim. Gayet sağlam bir kara geçtim.

Ayrıca refinansmana giden arkadaşlar aşağıdaki bilgileri de göz ardı etmesinler. Ben kredimi herhangi bir ceza puanı ödemeden sadece (toplamda net) 550 TL ödeyerek refinanse ettim. Kesinlikle ve kesinlikle bankalarla pazarlık unsurunu göz ardı etmeyin. Ben de ilk zamanlar herşey yasalarla çizilmiştir diye düşünüyorum ama çizikler kesik kesik aralardan biraz çekin derim ben

ÖNEMLİ BİLGİ:
    Ancak ister Mortgage kapsamına girmiş, ister girmemiş olun eğer konut kredinizi 6 Mart 2007 tarihinden önce kullandıysanız %2 ceza komisyonuna tabi değilsiniz. (bu bilgiden tam emin olmamakla birlikte)

Edit: Ayrıca Finansbank ile 50 kere görüştüğümü, her seferinde başka bir bahane uydurduklarını en sonunda Garanti ile anlaştığımı ve yazıyı almak istediğimi söyleyince biraz ciddi olduğumu anladılar galiba. Sonra ilk tekliflerini yine kabul etmedim. Sonuçta beni 1.5 ay oyaladılar ve ben o ayki taksidimden de gerçekten önemli bir oranda zarara girmiş.

Detaylara çok takılmamanız için rakamsal verileri vermiyorum ama. Çingenelik yapmak, zorlamak, başka bir bankayı paravan kullanmak, araştırmak her zaman işimize yarıyor arkadaşlar. Finansbank'ın ilk teklifi 1600 TL 'idi sonra 550 TL'ye indirdiler. Garanti de aynı paraya geliyordu aslında Yaklaşık 1000 TL (Sadece komisyondan refinansmanı söylemiyorum bile) kara geçmiş oldum. Az para değil arkadaşlar, üşenmeyin, peşine düşün...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enginkurt -- 23 Aralık 2009; 11:00:54 >

• bende DDM den kullanmistim. refinansman yapmadilar. bende garanti ve vakif ile gorusmelerimi surduruyorum.

mesajlardan anladigim kadariyla hicbir banka refinansmana yanasmiyor. en iyisi baska banka bulmak...

bu arada rezil DDM ( dogan mortgage ) benden sadece kapama yazisi icin bile 195 tl istedi utanmazlar. kaldi ki fek yazisi icinde isteyeceklermis. bende bunun kanuni olmadigini bu parayi odemeyecegimi soyledim.

ama bakalim bunlar yine bir serefsizlik yapip borc yazisinda borcun icine giydirirler gibi geliyor bana...

ayrica %2 cezayi da istiyorlar. hic aflari yok. ya bu masraflardan ve cezadan pazarlikla yirtan arkadaslar nasil pazarlik yaptiniz azicik tuyo verseniz diyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizilelma -- 23 Aralık 2009; 12:30:08 >
  • tüm bankalara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahir_Zaman -- 24 Aralık 2009; 0:35:17 >
  • arkadaslar siz siz olun DDM den yada baska herhangi bir konut finansman sirketinden kredi kullanmayin. kullanacaksaniz bankalardan kullanin. iki kurus fazla olsa bile garanti olur...

2 haftadir refinansman icin ugrasiyorum. bankalar mortgage finansman sirketlerinin ne oldugundan haberi olmadigindan ve cahil elemanlar calistirdiklarindan refinansmani kabul etmiyorlar...

boyle okuzlerin oldugu bir memlekette devlet neden bankalari bu konuda bilgilendirmez yada madem boyle seyler olacaksa mortagge sirketlerinin kurulmasina neden izin verir yada yasadaki bosluklari neden dusunmez ve onceden onlem almaz anlayabilmis degilim...

hersey banka sube mudurunun iki dudagi arasinda...salaksa anlamaz geri cevirir...
    olan size olur ugrastiginiz ve kaybettiginiz zamanla kalirsiniz...
  • Arkadaşlar bu konu bireysel ihtiyaç kredisi olanlar için de geçerlimidir ?
  • konu hakkında birçok paylaşım olmuş hepsini okuyamadım fakat tecrubemi paylaşmak istedim.

garanti bankasından 83000tl kalan borcu 1 ay kadar suren araştırmam sonucu %1.44ten %1.05 e yeniden yapılandırdım ve ay başına 200tl gibi bir indirime tekabul etti. 89 ayile çarparsak sıfır logan kadar karım oldu :)

kredi aktarmada %0.95 oran ile hesap açtırıp kredi kartı da alırsanız vakıfbank masraf almayarak en uygun duruma geliyordu fakat benim kredi meblagım yuksek oldugundan dolayı geçiş yaparsam aradaki zaman kaybı , iş kaybı vb. gibi kulfetler bana zarar olarak kalacak olduğundan başka bir bankaya geçmedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skorp

konu hakkında birçok paylaşım olmuş hepsini okuyamadım fakat tecrubemi paylaşmak istedim.

garanti bankasından 83000tl kalan borcu 1 ay kadar suren araştırmam sonucu %1.44ten %1.05 e yeniden yapılandırdım ve ay başına 200tl gibi bir indirime tekabul etti. 89 ayile çarparsak sıfır logan kadar karım oldu :)

kredi aktarmada %0.95 oran ile hesap açtırıp kredi kartı da alırsanız vakıfbank masraf almayarak en uygun duruma geliyordu fakat benim kredi meblagım yuksek oldugundan dolayı geçiş yaparsam aradaki zaman kaybı , iş kaybı vb. gibi kulfetler bana zarar olarak kalacak olduğundan başka bir bankaya geçmedim.

vallahi üstat keşke geçseymişsin diyeceğim ama artık olan olmuş. hayırlısı olsun...herşey kısmet..

o 0.10 u çok küçümsemişsin belli ama en azından 7-8 milyar farkeder di...

yani uğraşmaya değerdi...masrafı sana en fazla 1000 tl ye patlardı...

ben şu anda bir bankayla alaşmak üzereyim ama ne taklalar attım genel merkezlerini falan aradım geçebilmek için.

yeni yıla kaldı işim inşaallah bir aksilik olmaz hayırlısıyla şu işi halletsem....dua edin benim için

zaten bundan fazla da düşeceğini sanmam faizlerin yani çok büyük düşüşler olmaz son 6 aydaki kadar..

IMF ile anlaşma kapıda biraz daha düşeceğe benziyor ama %0.80 in de altına düşmez..

şu zamanlar refinansman için en uygun zaman

%1.34 ten %0.95 e transfer edicem inşaallah bakalım hayırlısı...ama ben mecburum kendi bankam daha doğrusu DDM refinansman yapmadığı için geçmek zorundayım..

yeni kredi kullanacaklar DDM den yada diğer konut finansman şirketlerinden kesinlikle kredi kullanmayın. bu şirketlere transfer olmayın

bakın çok ciddi uyarıyorum. ileride mevzuat falan filan çok başınız ağrır...

en güzeli bir banka bulun... zaten aydın doğan sallantıda şu DDM in bana yaptığını hiç unutmayacağım...

• Garanti Bankasından yeniden yapılandırma yapacak arkadaşlar, elimde dosya masraf indirim çeki mevcut bu ilandan bakabilirsiniz.

http://forum.donanimhaber.com/m_36981806/tm.htm
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.