Şimdi Ara

Kredi ve kredi kartı borcu yapılandırma - Banka sürekli arıyor - Banka borcundan dolayı icra davası (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.536
Cevap
90
Favori
471.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tyanali

Agustos 2008 bireysel işyeri kredisi Akbank ( Bir işyerinin mülkiyetini alıp kiraya verdim, eve göre daha karlı göründüğü için (bunu bankalara anlatmak çok zor tabi işyeri deyince beni esnaf, şirket v.s. sandılar. Dediğim gibi sadece bir boş dükkanı alıp kiraya verdim normalde ssklı çalışanım)

Öncelikle bireylere (benim gibi) iş yeri kredisini her banka vermiyor. Şirket yada ticarethane sahibi olmadığım için. Şudur budur Akbank'tan 2008 5 agustosta 60000 lira kredi çektim. Faiz 1.57 :D ödemeler 120 ayX 1265 lira 1265x120= 151800

Tabi işyeri kredisi olduğu için mortgate olamadı tüm bankaları gezmeme rağmen. Alırken bana dedikleri kapama komisyonu/cezası olmayacağı idi.

8 taksit ödedikten sonra(nisan2009) çeşitli tesadüfler silsilersi sonrası Ziraat'in İşyeri kredisini mortgate kapsamına aldğını öğrendim (ilk aldığım zaman bana işyeri kredisi bile vermemişlerdi) 3 günlük inanamama evresinden sonra yaptırdığım hesap;

60000 için 1462*60= 87720 , eskisi 151800....... Akbank bunu duyunca düşürelim v.s. dedi ama mortgate olmadığı için verdiği teklif ziraatin çooook üstünde kaldı.
    2 hafta uğraştıktan sonra (ziraat kefil aldı, maaş yazısı almam macera oldu işyerimden+ bunun için cebimden 1500 tl çıktı v.s v.s. )

AKbank'tan kapama bakiyesi sordu ziraat; verilen rakam beni koltuktan düşürecekti 59750 tl (ben 60000 almıştım elime 58000 geçmişti ve 1265x8 taksitte ödemiştim ) ... Lanet olsun nidaları arasında 8 aylık ödediğim taksit silindi+ ziraat 1650 kesinti yaptı+fek 150 tl+tapu 150 tl + maaş yazısı için 1500tl + Akbankın yangın sigortasından v.s. güzel bir kazık attığını öğrenmem suretiyle; 120x1265 yerine 60x1462'lik kredime başlamış oldum Sigortaları zeyil yaptım.

151800-87720- 16000 (ödediğim kısım +diğer masraflar+akbankın ilk kredi alımındaki 2000 kesintisi) = 48000tl kar etmiş oldum.

Eski kredim; Akbank 120 ay 1.57 bireysel işyeri kredisi (Agustos 2008)
    Yeni kredim; Ziraat 60 ay 1.34 Refinansman kredisi (Nisan 2009)

Bununlar yetindimmi; hayır. :D Krediler düşünce ziraate gidip buna bir daha ayar çekin dedim ama refinansman olduğu için olmaz dediler :( 8-10bin tl kazancım olabilirdi :D:D

Not1: Akbank'tan mümkün mertebe uzak durun ( Tranferde, Sigorta zeyilinde, Fek yazısında v.s. zorluk çıkartıyorlar + faizi cabası)

Not2: Refinansman kredileri aynı bankadan yapılandırılamıyor, ona göre yapılandırın

Not/istek3; Bana işyeri kredisini mortgate kapsamında veren (konut) ziraat dışında bir banka bulun

Not4; işyeri alırken 3 nolu notun cevabı olumsuz ise ziraat'den şaşmayın

Kırmızı ile işaretli kısım artık geçerli değil :D

Tesadüfen Ziraat'e gitmemle gelişen olaylar zeticesinde başka bankadan ziraat bankasına geçen "refinansman" kredilerininde artık yeniden yapılandırılabildiğini öğrendim ve gerekli dilekçeyi bankaya verdim. Ki bir kaç ay önce değişik şubelerede sormama rağmen refinansman kredilerinin yeniden yapılandırılamayacağını söylemişlerdi. 1-2 ay öncesinde durum değilmiş, dilekçem kabul edilirse 5000-5500 gibi bir karım olacak aylık 105 lira gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyanali -- 12 Şubat 2010; 9:07:58 >

• 1383x51 olarak güncellendi, aylık 78 lira oldu indirim.. Sigorta ve komisyonu ayrıca ödediğim halde
  • Bende ziraat bankasından 120 ay vadeli 1.25 den konut kredisi kullanmıştım. Toplamda 95 ay kalmıştı.Diğer bankalarla uğraşmamak adına ziraat bankasında kalmayı tercih ettim.Cezalar vs içinde cebimden herhangi bir para çıkmadan kredim ödemem aynı kalmak kaydıyla 8 ay kısaldı.yani 8*1.533=12.264 lira kâr etmiş olduk.Yeni oran 1.09
  • Garantiden ihtiyaç kredisi çektik 30bin tl
    aylık 1500 tl ödüyorsuz (küsüratsız yazıyorum)
    * 24 ay

henüz 4 ay ödedik.

Şimdi daha ekim sonu çektiğimiz kredi için de böyle bir eşy yapabilir miyiz, var mı indirim, avantaj ? tüm sayfaları okuyamadım çalışmaktan geberiyoruz, belki biri yardım eder konuya hakim olanlardan..
  • Arakadaşlar bütün bankalara
    Siz siz olun bu Kapitalist Zorba Dünya sisteminin en büyük aracı olan Bankalardan mümkünse hiç kredi kullanmayın!!

Benim de kredim var. Bitince hiç bulaşmamaya çalışacağım. Ne kadar uygun olursa olsun bir kredi sonuçta yine zarar ediyoruz.

Kredi kartlarını da azaltmak lazım. Sıkışınca kullanmak için 1 veya 2 kredi kartından fazla kullanmamak daha akıllıca.

Kapitalist Dünya Düzeni çöküyor arkadaşlar. Kanımızı kemiren bu sisteme, bankalardan kredi çekerek destek olmayı bırakalım artık!

Eğer biz bilinçli olur ve Bankalarla ilişkilerimizi an asgari düzeye indirirsek, ve kredi almaya bir son verirsek, emin olun bu canavar ve zorba sistem 3 gün dayanamaz!

Bizim bilinçsizliğimiz sonucu, masraf altında, komisyon adı altında, faiz adı altında vb. sürekli bizleri soyuyorlar.

Bu acımasız Dünya sisteminin kanı, yaşam damarı olan finans, bankacılık sektörüne verdiğimiz desteği artık keselim! Görün bak nasıl o zaman peşinizden koşacaklar!! her iey yarı fiyatına düşecek.

Bu arada Bu zalim sisteme en büyük desteği veren bizim ülkemizdeki yöneticileri de kınıyorum.

• Ziraat'de krediyi güncellerken imzaladığım belgeler arasında biri çok ilginç idi; kredi kullanan kişinin sigortaları yaptırmak zorunda olmadığı yazıyor idi. Hemen sordum krediyi güncelleyen arkadaşa, "bize zorunlu olduğu söyleniyor" dedi :D
    İstemiyorsanız sigortaları yaptırmak en azından Ziraat'de zorunlu değil :) Ha ben yinede yaptırdım, özellikle hayat sigortası elzem birşey
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyanali

Ziraat'de krediyi güncellerken imzaladığım belgeler arasında biri çok ilginç idi; kredi kullanan kişinin sigortaları yaptırmak zorunda olmadığı yazıyor idi. Hemen sordum krediyi güncelleyen arkadaşa, "bize zorunlu olduğu söyleniyor" dedi :D
    İstemiyorsanız sigortaları yaptırmak en azından Ziraat'de zorunlu değil :) Ha ben yinede yaptırdım, özellikle hayat sigortası elzem birşey

Ben de onun kavgasını yaptım.Kocaman puntoyla yazıyor hem de.Ama bizde zorunlu yoksa genel müdürlük kabul etmiyor yenilemeyi dedi.Ben de Allah belanızı versin dedim.Şimdi tüketici mahkemesine gittim dava açayım dedim.Ordaki yetkili hepsini geri alırsınız dava açarsanız dedi.Ben de düşünme sürecindeyim şu anda.Gerçi hayat sigortası 230 lira konut sigortası 123 lira.Toplam 353 lira her yıl verilecek.Az para değil ama ne yapacağıma karar veremedim henüz.

• Konut sigortası ile DASK'ı bilemem ama hayat sigortanızı devam ettirin bence.

Uç bir örnek olabilir ama hayat sigortası yaptırmayıp ipotekli ticari kredi kullanan birinin öldükten sonra bankaya gelen mirascılarını gördüm; Hayat sigortası yaptırsa idi krediyi hemen kapatırdık denildi kendilerine banka tarafından.. Yüzlerindeki ifade hayal kırıklığı idi. :(
  • İhtiyaç kredisinde refinansman yok. Sadece Ev kredilerinde yapılıyor.

Bankalara lanet olsun diyen arkadaşa da sesleniyorum, eğer krediler bu seviyelerde olmasa ev sahibi olmak hayal olur, herkes kirada oturmaya devam ederdi ve kiralar şu anki seviyenin en az %50 üzerinde olurdu. Kredi kartı konusunda haklı olabilirsin fakat onu da akıllıca kulanırsanız her zaman kâr edersiniz.

Sigorta yaptırmak zorunlu değil dediğiniz gibi, her bankanın sözleşmesi üzerinde kocaman yazar, yasal zorunluluk bu, fakat yaptırmanızı tavsiye ederim.
  • Selam Arkadaşlar..

Sizlerin bir konuda fikirlerinizi almak istedim.

0,87 % Faiz ile 100 dosya masrafı + 250 ekspertiz ücreti ile 60 ay için işbankasına refinansman yapmaya karar verdim. (1.428 TL taksit)
    Kalan 65 ay oran 1,01% faizden finansbanktan kurtulucam inşallah. 1.402 TL taksit)

iş bankası : 1428 * 60 : 85.680 ödenecek (Geçersem)
    finansbank: 1402*65 : 91.130 ödenecek (Devam eden Kredi)

Refinansman yapma durumunda 5450 eksik ödenecek faiz

Toplam masraf : 100 + 250 + (tapu masrafı ?) + (finansbank ipotek fek ücreti ?)

Tapu için alınacak masraf nedir.?
    Finansbank ipotek fekki yazısı ücreti ?
    Sizce bu değişime ve koşuşturmaya değer mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi privatum -- 15 Mart 2010; 15:41:05 >
  • Arkadaşlar Aralık/2007 de HSBC Bankdab 72.000 TL 1,38 Faiz oranı ile Kredi kullandım ve şimdiki faiz oranları 0,92 lere düştü. Bu sebeple piyasada kapısını çalmadığım banka kalmadı ve onaylanmadı ve tesadüfen Ziraat bankasına başvurdum ve refinansman yaptım ve hala şooktayım devlet bankası 3 gün içerisinde krediyi onayladı refinansman sayesinde 96 aylık borcum 60 aya düştü ve 38.000 tl kar etmiştim eğer REFİNANSMAN KULLANACAKSANIZ KESİNLİKKLEE ZİRAAT BANKASI iyi günler
  • 2009 yılında hsbc den 1,19 ıle konut kredısı aldım
    aynı banka subeye 2-3 kez basvurup fazıde yapılandırma ıstedım yapamayız dedıler
    dun bır arkadas %2 fark ıle yapmak zorundalar kanun boyle dıyor dıyor
    dogrumudur

halen ısrar ederler ıse yapılandırma yapmamaya nereye sıkayet edebılırız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakodede -- 26 Nisan 2010; 9:55:19 >
  • HSBC den bizde kredi çekmiştik 60 ay geri ödemesi ile 106 bin liraya, şuan 53 ayımız kaldı faydalanamıyormuşuz kredi olayından aslı astarı varmı acaba bunun yoksa bankanın kendi sallaması mı dır ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tradex

Arkadaşlar Aralık/2007 de HSBC Bankdab 72.000 TL 1,38 Faiz oranı ile Kredi kullandım ve şimdiki faiz oranları 0,92 lere düştü. Bu sebeple piyasada kapısını çalmadığım banka kalmadı ve onaylanmadı ve tesadüfen Ziraat bankasına başvurdum ve refinansman yaptım ve hala şooktayım devlet bankası 3 gün içerisinde krediyi onayladı refinansman sayesinde 96 aylık borcum 60 aya düştü ve 38.000 tl kar etmiştim eğer REFİNANSMAN KULLANACAKSANIZ KESİNLİKKLEE ZİRAAT BANKASI iyi günler

kar falan değil aslında zarardan kar. zararını azaltıyorsun...
  • BİRİSİ AKIL VERSIN LUTFEN:

HSBC KENDISINDEN KREDI CEKENI KERIZ YERINE KOYUYOR
    IYILESTIRME YAPIN DIYORUZ BIZDE BOYLE BIR UYGULAMA YOK DIYORLAR
    BDDK YA BASVURDUM.BIZIMLE ILGISI YOK BANKANIZLA COZUN DIYOR

NE YAPACAGIZ
  • quote:

Orijinalden alıntı: fakodede

BİRİSİ AKIL VERSIN LUTFEN:

NE YAPACAGIZ

Kredi kullandığım banka faiz indirimine gitmeyince
    Bende direkt olarak şubeye yazılı olarak x bankası x şubeine refinasman yapacağımı bugun kapatma rakamını tarafıma bildirilmesini belirten talimatı faks çektim.
    Şubedekiler hemen tutuştular ve faiz indirimine gittiler
  • privatum
    bende maıl oarak yaptım aynısını
    kesınlıkle refınansman yapmıyoruz deyıp rakamı verdıler
    Sizin hangi banka ıdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fakodede -- 30 Nisan 2010; 10:30:05 >
  • Arkadaşlar dikkat!

Eğer mortgage sisteminden önce kullandığınız konut kredisini resfinansman yapmak istiyorsanız %2 cezadan muaf olduğunuzu bilin. Ben Finansbank'tan (bence uzak durun) refinansman yapmak istediğimde %2 ödememek için 2 hafta uğraştım. En sonunda haklı olduğum ortaya çıktı!

Aynı bankadan refinansman yaptım. Faiz oranı 1,23'ten 0,95'e indiği için 6.000 TL, vade 5 yıldan 3 yıla indiği içinde 8.000 TL toplamda 14.000 TL kar ettim.

Aynı bankadan kullanınca bana yeni bir sözleşme yapmadılar. Böylelikle %2 muafiyetim devam eder oldu.

Ancak PM atarsanız cevap verebiliyorum.

Saygılar
  • quote:

NE YAPACAGIZ

Başka bankadan kredi çekeceğinizi bildirip kapatma yazısı almaya kalkarsanız hemen yumuşayıp indirimi kabul ediyorlar. Ama önce 1-2 bankayla görüşmekte fayda var, belki kredinizi başka bankaya geçirmek daha karlı olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: adurgun

quote:

NE YAPACAGIZ

Başka bankadan kredi çekeceğinizi bildirip kapatma yazısı almaya kalkarsanız hemen yumuşayıp indirimi kabul ediyorlar. Ama önce 1-2 bankayla görüşmekte fayda var, belki kredinizi başka bankaya geçirmek daha karlı olabilir.

HSBC kesinlikle refinansman yapmıyor. ben de yaptırmak için uğraştım şubemden transfer edin zaten birsürü kişi transfer ediyor dediler. ben de işbankasından en uygun teklifi aldım ve transfer ettim. mortgage yasasından önce kullandığımdan ceza falan da ödemedim. yalnız FEK yazısı için 45 gün süründürdüler birsürü yere şikayet edince alabildim. ama bunun için para almadılar bazı bankalar parayla veriyormuş.
    not: FEK yazısı tapuya götürülen bir yazı. bankanın ipoteğini kaldırmaya yarıyor. transfer edeli 4-5 ay oldu kurtuldum HSBC den darısı başınıza.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.