Sütlaç: 100 gr Amerikan pirinci 400 gr süt 200 gr şeker
Krem Brule Karışımı: 400 gr hazir krema 5 yumurta sarısı 500 gr şeker ½ yemek kaşığı vanilya
Üstü için: 100 gr esmer şeker Süsleme için taze meyve karışımı
HAZIRLANIŞI
Sütü orta boy bir tencerede kaynatın, pirinç ve şekeri ekleyin. Ağır ateşte 20 dakika kaynatın. Bir kaseye alıp soğumasını bekleyin. Ayrı bir kasede, yumurta sarılarını, şeker ve vanilyayı çırpın. Kremayı sütlaca yavaş yavaş ekleyin.
Suyla dolu sekizli bir fırın tavasına alın. 325 dereceye ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Üstüne esmer şeker serpin. Şekeri karamelize etmek için birkaç saniye ızgaranın altında tutun. Süsleyin ve hemen servis yapın.