Malzemeler: 1/2 su bardağı pirinç 2 su bardağı Amerikan kuru bezelye 1 adet taze soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı un 50 gr krema Tuz Karabiber
Hazırlanışı: Bezelyeyi bir gece önceden su dolu bir kapta bekletin. Daha sonra 10 dk. kadar düdüklü tencerede haşlayın. Çorba tenceresinde tereyağını eritin. Unu ilave ederek hafif kokusu çıkana kadar kavurun. Doğranmış soğanı, bezelyeleri, tuzu, karabiberi ve suyu ekleyerek orta ateşte pişirin. Daha sonra pirinci ekleyin. Bezelyeler yumuşayınca 1 kaşığını ayırarak ocaktan alın ve karıştırıcıdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayın. Tekrar tencereye alın, kremadan da bir kaşık ayırarak kalanını kısık ateşteki çorbaya ekleyin. Servis yapmadan önce ayırdığınız bezelye ve kremayla süsleyerek sıcak olarak servis yapın.