Şimdi Ara

Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.062
Cevap
136
Favori
458.630
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Deniztns

Arkadaşlar yine pekçok mesaj geliyor biz nasıl btc-e de al sat yapacağız diye.

Bunu rehberimde daha önce belirttim. Normal parayı btc-e ye yatırmanız çok zor ve çok uzun bir süreç. En kısa yöntem kendi bulunduğunuz ülkedeki bitcoin satıcılarından bitcoin almanız.

Adım adım

1. Bitcoini satıcıdan alın (Direk btc-e deki adresinize göndermeyin)
    2. kendi lokaldeki hesabınıza atın (Bu adımı atlamayın)
    3. Btc-e deki hesabınıza kendi lokaldeki hesabınızdan bitcoini yollayın
    4. Btc e de bitcoinleriniz gözükünce satış emrini dilediğiniz cinse basıp verin (BTC/LTC gibi).

Bu kadar.

Sonra parayı geri alırken de bunun tam tersini yapın. Gidip paraya BTC-E de çevirmeyin... O sitelere para atmak para almak mümkün ama çok meşakatli bir iş.. bütün transferleri kripto para üzerinden yapın. Bakın zaten kripto paranın asıl olayı bu kadar kolay transfer olabilmesi. Internet kullanıcıları bunun farkına vardıklarında tüm dünya yerinden oynayacak o zaman da şimdi üç beş kuruşa satacağınız coinler üç beş binlira edecek. Bunun için müneccim olmaya gerek yok. Sadece yavaş yavaş insanların bu durumun farkına varmasına bakıyor. Tıpkı interneti dahi başta gereksiz gören insanlar gibi. Tıpkı cep telefonu bile iş adamı hariç kimsenin işine yaramaz diyen dar beyinler gibi. Bu da bir buluş ve geride kalmayın diye bir tarafımı yırtıyorum kaç gündür. Umarım şu forum şu konunun kıymetini bilir.

edit : yolladım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pprodigyy -- 22 Aralık 2013; 14:03:33 >

• killnOd kullanıcısına yanıt
    hocam cpu miner programını kullanın paralel olarak cgminer dan cpu mining yapmayın. Zaten biraz zor olur çünkü AMD SDK yükleyince cgminer otomatik support varsa gpu thread açıyor -g anahtarı ile. -a c anahtarını kullanıp deneyin ama sanırım pek birşeye yaramayacak.

Öte yandan cpu yu miner olarak kullanmak gerçekten anlamsız. Boşu boşuna cpunuzu yoracaksınız. Şayet alternatif coin mining yaptırmayacaksanız cpuya gerek yok.

Özetle illa cpu yu kullanacağım derseniz cpuminer programını kullanın. cgminer ve cpuminer açık son derece rahat mining yapabilirsiniz.
  • Spirit_Rises kullanıcısına yanıt
    Rehberimdeki yöntem LTC mining yapıyorsanız uygulayacağınız yöntem.. Rehberin ltc için olduğunu söylemiştim. Bu ikinci söylediğim yöntem btc-e de parasıyla al sat yapacakların kullanacağı yöntem. LTC madencileri rehberdeki yöntemi direk alsat yapacaklar bu ikinci yöntemi uygulayacaklar.

1. maddede btc-e deki litecoin adresini Account Finances bölümünden göreceksiniz. Deposit kısmına tıklayınca litecoin e basın ve size adres verecek. O kısımdan inceleyebilirsiniz.
  • Deniztns kullanıcısına yanıt
    programin adresi ve hangi versiyonu lazim?Birde hangi komutlari girmek lazim?
  • killnOd kullanıcısına yanıt
    http://sourceforge.net/projects/cpuminer/files/ adresinden uygun olan ister açık kaynak kodu ister binary leri indirin.

benim kullandığım kod aşağıdaki gibidir.

minerd.exe -a scrypt -r 1 -t 8 -s 6 -o stratum+tcp://ltc.give-me-coins.com:3333 -O kullaniciadi.workeradi:workersifresi

-t anahtarı cpu nun çalıştırılacak çekirdek sayısını ifade eder. Sahip olduğunuz çekirdek sayısına göre değiştirin.

kolay gelsin

Deniz
  • quote:

http://sourceforge.net/projects/cpuminer/files/ adresinden uygun olan ister açık kaynak kodu ister binary leri indirin.

minerd.exe -a scrypt -r 1 -t 8 -s 6 -o stratum+tcp://ltc.give-me-coins.com:3333 -O kullaniciadi.workeradi:workersifresi

-t anahtarı cpu nun çalıştırılacak çekirdek sayısını ifade eder. Sahip olduğunuz çekirdek sayısına göre değiştirin.

kolay gelsin

Deniz

hocam sen sormayın demişsinde net bir bilgi olmadan neden başlıyalım ki?Mesela günlük kaç litecoin çıkarıyorsun ortalama tamam bugün 100 yarın 1 çıkabilir ama ortalaması nedir?Bunun ltc olarak karşılığı nedir günlük haftalık aylık ortalama olarak?Ortalama bir rakam verelim ki başlayabilelim bu işe yoksa hobi değil sonuçta bunun amacı para kazanmak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PLAYEREG -- 22 Aralık 2013; 15:30:15 >

• PLAYEREG kullanıcısına yanıt
    kendine has bi özel para birimi var bu para birimi dolar gibi inip çıkıyor.. kesin bişey yok yani, sürekli yapıp kenarda biriktirip çok yükseldiği zaman satabilirsinde.. şu faziyette 5 6 binlira yatırılsa 5 6 ayda rahat parayı çıkarır gibi gözüküyor.. ama dediğim gibi değeri düşerse sıkıntı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ziper_gazi_

kendine has bi özel para birimi var bu para birimi dolar gibi inip çıkıyor.. kesin bişey yok yani, sürekli yapıp kenarda biriktirip çok yükseldiği zaman satabilirsinde.. şu faziyette 5 6 binlira yatırılsa 5 6 ayda rahat parayı çıkarır gibi gözüküyor.. ama dediğim gibi değeri düşerse sıkıntı..

o kadarını biliyorum dostum misal 2 hafta önce bitcoin 3000 tl yi gördü ama şuan 1300 tl yanlış yazmışım tl olarak değilde litecoin olarak kaç çıkarıyor ortalama olarak.Mesela günlük 1 litecoin çıkarsa şuan 17 $ yani.günlük/haftalık/aylık kaç litecoin kazılıyor ortalama olarak bunu sormak istedim.Sonuçta bu işe bin liralar yatıracaz eşek gibi çalışıyoz yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PLAYEREG -- 22 Aralık 2013; 15:29:44 >

dostum oda senin kart sayın ve okartların performansına bağlı... belli birşey ve kesin birşey yok yani.. sen ben bu sistemle iş yapıcam ne alırım deki birisi aylık haftalık bişey desin :)
  • quote:

dostum oda senin kart sayın ve okartların performansına bağlı... belli birşey ve kesin birşey yok yani.. sen ben bu sistemle iş yapıcam ne alırım deki birisi aylık haftalık bişey desin :)

2x 7950 ve 3770k ile ne yapabilirim.givemecoins sitesine girdim ancak hesaplama tablosunu bulamadım

kaç ltc çıkarırım bu sistemle ve kaç lira elektrik harcar gibi sorularım var ama arkadaşın verdiği sitede göremedim
    Calc yazan menüye basarsan bunların yanıtını bulabilirsin.

7950 için ortalama değerleri vermiştim rehberde. CPU yu hesap etme onu bırak bir kere. Ona göre kartının full güçte kaç w tükettiğini hesap et. Kaç kart kullanacaksan o kart sayısıyla çarp calculator e yaz. KW başına kaç para ödüyorsun onu da elektrik faturandan öğren hesap edip yaz. Calculator e bas sana hesap çıkarsın.

Peki neden sana bu kartlarla şu kadar kazanacaksın diye kimse demiyor?!?!? Bunun nedeni iki tane. 1. Maden zorluk katsayısı 3 günde bir değişiyor. Bugün 3200ken günde 1litecoin kasarsın yarın 10000 olur günde 0.3 litecoin kasarsın o 7950lerle. Aynı şekilde bugün 1Litecoin = 17dolar yarın olur 1 Litecoin = 2dolar. EE ne oldu? Sonra gelip buraya yazarsın sen bana bir ayda şu kadar para kazanırsın dedin bir ay geçti onca zarar ettim diye burayı ateşe verirsin. Bunların hepsini rehbere yazdım. Şu değişkenlerin artık farkına varmalısınız. Bu işte sabit değerler olduğu gibi değişken değerler de var.

edit:
    Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deniztns -- 22 Aralık 2013; 15:55:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PLAYEREG

quote:

2x 7950 ve 3770k ile ne yapabilirim.givemecoins sitesine girdim ancak hesaplama tablosunu bulamadım

kaç ltc çıkarırım bu sistemle ve kaç lira elektrik harcar gibi sorularım var ama arkadaşın verdiği sitede göremedim

https://www.litecoinpool.org/calc

7950 200 watt harciyor sanırım 2 tane var 400 watt 7/24 açık kalsa 90-100 TL ye yakın olun

açıkcası bende daha bu işe giremedim... beklemedeyim diğer para hesabına bende yardımcı olamıcam..
  • Herhalde yakın zamanda 2.el forumda ''OC yapılmadı'' benzeri mining yapılmadı türünde ilanlar göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi setek01 -- 22 Aralık 2013; 15:57:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: setek01

Herhalde yakın zamanda 2.el forumda ''OC yapılmadı'' benzeri mining yapılmadı türünde ilanlar göreceğiz.

garanti :D
    hocam değişken olduğunu bende biliyorum ona göre yaparım zatende 2 $ olsa yapmanın bir anlamı yok zaten.Mesele sen bayağı bir kartla çalışıyorsun senin karır zararın nedir hesap yapıyorsundur illaki?
  • setek01 kullanıcısına yanıt
    Açıkçası Scyrpt metodu için ASIC minerlar çıktığı an 2. el 7950 7970 r9 280x den geçilmez olacak. Ve o 2. ellerin yüzde 99.9u miner kartları olacak. İşte o esnada düşük fiyattan crossfire yapmak isteyenlere riskli ama uygun fırsat ortamı doğacaktır. Biz madenciler elimizdeki 5 - 10 tane kartla neticede oyun oynayamayız. 2 kartı ayırsam diğer 2sini mecbur satacağım. Zaten 3 kart bir kasaya girdi mi su soğutma şart oluyor sıcaklıkları kontrol etmenin imkanı yok.
    Cevaplar icin tesekkurler.Bu arada 6 sayfa oldu unutmusum bu guzel guncel ve ayrintili Rehber icinde tessekkurler , eline emegine saglik.
    Bu işlemleri yaparken GPU full yükte ve yüksek güç tüketimiyle çalışyor değil mi?
  • quote:

kolay gelsin

Deniz

Simdik denedim ama ilgincdir blocklar hakkinda bilgi yok yani yeni block basladimi bittimi yazmiyor mu yoksa benmi yanlis birseyler yaptim?

https://store.donanimhaber.com/8e/ed/f3/8eedf3aeda4c5e7196cb025788b81fc4.jpg
    Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.