Hocam o durumda galiba uzay montaj kesin çözüm ne kadar geniş olsa da kartlar birbirine yakın olduğundan ister istemez sıcaklık yüksek olabilir. bir de kasayı görmedim ama 1 tane fanı hemen kartın önüne koyarsan taze soguk hava girerse bir kaç derece daha serin olabilir. Tabi siz düşünmüştürsünüz bunu :)
quote:
Orijinalden alıntı: userneym
http://give-me-coins.com/ sitesine üye olamıyorum, pin soruyor ama pin numarasını hiç bir yerde göremiyorum, yardımcı olunabilirse çok sevinirim.
.
Hocam o pin numarasını siz giriyorsunuz, unutmayacağınız bir numara olsun zira bazı ayarları değiştirmek için o pin numarasını soruyorlar...
pin i çözdük tamam, şimdi 77KHs ile işleme başladım : ) Deniz ilk mesajında demiş ki: " Ama diyelim ki siz kazandığınız bu coinleri kendi bilgisayarınızda tutmak istiyorsunuz. "
Niye kendi bilgisayarımızda tutalım ki ? ? ? Bilgisayar çalınır ( daha önce başıma geldi ) windows göçer virus girer vs... Give me coins sitesinin kayıtlarında durması tehlikeli mi ? Değilse orda durmasını tercih ederim...
Bu konudaki görüşleriniz nasıldır ?
userneym
kullanıcısına yanıt
Hocam give-me-coins şu an ikinci en büyük litecoin havuzu. Gerçekten kaliteli ve güvenliği yüksek bir havuz. Hatta bu havuzun sahipleri ile sürekli kanka modunda irc de sohbet ediyoruz. Ama ne olursa olsun kendinize ait para karşılığı olan bir değeri birisine emanet etmeyi doğru bulmuyorum. O yüzden o şekilde bir tavsiye de bulundum. Otomatik payment ayarlayıp 2 - 3 litecoin de bir hesabınıza gönderticek şekilde ayarlamanızı tavsiye ettim. Bir de bu tip havuzlar her zaman saldırı altındalar.
Şu gerçeği unutmayalım. Bir makina internete bağlı olduğu an hiçbirşey tam anlamıyla güvenlik sağlayamaz. ister linux kullanın ister beos isterse sunos. İstediğiniz kadar donanımsal yazılımsal firewall kullanın. Bir açık mutlaka vardır ve bulunduğunda tarumar edilir.
Benim güvenlik tavsiyem şu şekildedir;
1- Orjinal windows ve tüm updatelerini kurun. 2- Orjinal virüs programı kullanın. 3- Kopya hiçbir yazılım kullanmayın. 4- Madencilik yazılımlarını sadece rehberde belirttiğim orjinal sitelerinden kurun. 5- Wallet.dat ı litecoin qt programından şifreleyin. Wallet.datı arada bir en az iki farklı usb ye kaydedin.
Burada paradan bahsediyoruz ve bankacılık sistemlerinin aksine paranızı koruyabilecek yegane kişi sizsiniz.
Online oyun oynayanlar bu koruma işini iyi bilirler. Silkroad,wow,ko gibi oyunlara insanlar tıpkı bu coinler gibi binlerce dolarlar harcıyorlar kimi zaman. Aynı dikkatin 10 katını coin koruma adına sizin de vermeniz lazım.
Ben orjinal yazılım kullanacak paraya sahip değilim diyen arkadaşlara önerim; linux işletim sistemi kurun usb ye ve litecoin qt yi linuxe yükleyin. mining programını windowsa. Wallet dat usb deki linux de olacağından kralı gelse paranızı çalamaz. Tek yapmanız gereken haftada bir auto paymenta denk gelecek şekilde linux usb stickle boot edip litecoin qt yi senkronize ettirip wallet.datınıza paraların gelmesini beklemek olur.Para gelince pc ye restart usb sticki çıkar windows açılsın. Nasıl olsa mining programı havuza kasıyor windows hacklense hackerin ulaşabileceği hiçbir yer yok. (give-me-coins e mobil telefonunuzdan ulaşın kopya yazılım kullandığınız pc den değil)
El Torero
kullanıcısına yanıt
Bariz SDK hatası . Doğru birşekilde yüklenememiş gözüküyor. İsterseniz teamden bir iki kurcalayayım ama bilmiyorum yapabilir miyim...
kucuk
kullanıcısına yanıt
Hatırlamam mı hiç, en güzel wow guildi serüveniydi oynadığımız. Konuya gelecek olursak sitedeki değerleri güncelleyen servis kimi zaman güncellemeyi yavaş yapıyor. O zamanda bu tip senkron sorunları oluşabiliyor. Ama kastığın asıl değer sağ üst köşedeki WU değeri.. Ona göre bir kontrol edebilirsin. HW = 0 olmalı =)
apulunas
kullanıcısına yanıt
Öncelikle çok teşekkür ederim düşünceleriniz için. Sorunuza gelecek olursak hiçbir sorun yaşamazsınız. 1000w rahatlıkla 3adet r9 280x e mining yaptıracak bir psu (tabi 80+ olduğunu varsaydım).. Ben 1050w lik makinamda 3kart çalıştırdım ve ısı sorunu hariç güçle ilgili hiçbir problem yaşamadım. Buna göre sizin sorun yaşamanız imkansız.
Bu arada mining yaparken 3d oyun oynayamazsınız. Tek problem bu. =)
Kolay gelsin.
PLAYEREG
kullanıcısına yanıt
Sizi kırdıysam özür dilerim. Sadece bu soruyla çok fazla karşılaşıp her defasında aynı açıklamayı yapmak zorunda kaldığım için o an bunaldım. Kendinize iyi bakın.
Şimdi diyelim ben 1 tane block buldum, ve diyelim ki atıyorum block başına 100 bonus versin. Bu 100 bonus elime ne zaman geçiyo? Ya da hiç geçiyo mu :(
quote:
Orijinalden alıntı: Drumevo_DI
CF düzenekte kartlardan tekini disable etmenin yolu var mıdır arkadaşlar? yani Cgminer da gözükmesin. Günü boş geçirmiyim diye uğraşıyorum :)
Edit : Şimdilik Intensity yi -12 yaptım hashrate %60a düştü ama en azından kartlar 78i geçmiyo.
start.bat dosyasında cgminer yazısından sonra -d 1 veya -d 0 yazarsanız 2 karttan biri cgminer a dahil edilmez. -d komutu cgminer a dahil edilecek kartları okur.
SokemoN
kullanıcısına yanıt
Aynen misal -d 0,1 yaparsanız . En tepedeki kart çalışmaz ikinci kart çalışır. Yoruma +1
Drumevo_DI
kullanıcısına yanıt
Hocam o iş şöyle olur,
diyelim lokalde kasıyorsun ve 1 tane block buldun. Litecoin için 50 Litecoin ile ödüllendirilirsin. Anında hesabına işler. Havuzda kasıyorsan durum farklı. O zaman bu tüm havuz tarafından paylaşılır. Bazı havuzlarda bonus olarak sana bir kısım LTC ayrılır şanslı kişi olarak diğeri bölüştürülür diye biliyorum ama o givemecoinste yok.
ilk kurulumdan sonra düzgün bir şekilde çalışıyordu restartdan sonra hızım 50 ye düştü ve kasma başladı
Birde arkadaşlar Litecoin'e takılıp kalmayın. Çok daha alternatif coinler var şu anda. Misal 700 khash ile aylık olarak 650~700 TL kazanabileceğiniz coinler var.
dgngns
kullanıcısına yanıt
hocam .conf dosyası olabilir mi klasörde?
hyr yok sildim onu
quote:
Orijinalden alıntı: Deniztns
Hatırlamam mı hiç, en güzel wow guildi serüveniydi oynadığımız. Konuya gelecek olursak sitedeki değerleri güncelleyen servis kimi zaman güncellemeyi yavaş yapıyor. O zamanda bu tip senkron sorunları oluşabiliyor. Ama kastığın asıl değer sağ üst köşedeki WU değeri.. Ona göre bir kontrol edebilirsin. HW = 0 olmalı =)
Hayda ben olayı tamamen yanlış anlamışım. Gpu Fan RPM yanındaki değelerine bakıyorum onlarda KH/S var diye HW:962 olmuş WU:150.1/m .. Bende büyük sıkıntı var demekki biraz kurcalıyım ayarları
Deniztns
kullanıcısına yanıt
example.conf sildim sdk 2.9 yüklü ekran kartı driverda son çıkan o dediğiniz eklentiyi yapıncada hata veriyor
dgngns
kullanıcısına yanıt
Hocam müsaitseniz bir team alabilirim.
kucuk
kullanıcısına yanıt
I değerindendir kesin =D 13 dene istersen. bir de -g 2 yi -g 1 yaparak deneyebilir misin?