Şimdi Ara

Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka (643. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.062
Cevap
136
Favori
457.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 641642643644645
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Root Karısı

Ciddi bir param olacak sene sonu(50k diyelim)

Mining işi hala mantıklı mı yoksa değeri düşük bir para birmi alıp unutup 5-6 sene sonra değeri katlanınca çekeyim

yatırım önerisi vererek sorumluluk almak istemem.https://bitcointalk.org/index.php?board=235.0 burayı

ve burayıhttps://bitcointalk.org/index.php?board=157.0

önemli konuların hepsini okuyarak kendi kararınızı kendiniz verin, bu iş çok değişken çünkü.

• CoolnQuiet kullanıcısına yanıt
    hocam site önerileriniz için teşekkürler. bolca okudum ama kafam iyice karıştı. özellikle işlemci,anakart ve ram konusunda bazıları yüksek ürünler yazarken bazıları düşük maliyetli yazmış. en azından bu üç parça için bir tavsiyeniz olsa. tşekkrler
  • bmwz3 kullanıcısına yanıt
    Eğer 5 6 ekran kartlı rig kuracaksanız anakartınızın iyi olması gerekiyor. Ram için 4gb ram yeterli diyorlar. Tek slot ram daha az enerji çeker. İşlemci içinde alabildiğiniz en ucuz ve az enerji çeken işlemciyi alın diyorlar.

2. Eldede satabilmek imkanı ve başka işlemlerde işgörürlük açısından fiyat/performans/Watt oranı ile Intel g4560 işlemciyi tavsiye ederim.

Ram 4gb herhangi bir ram ucuzluk önemli.

Anakart en önemli parça. Coin madenciliği için dizayn edilmiş anakartlar var onlar seçilebilir. En çok msi z170 pro carbon u tuttuklarını gördüm. Msi z270a pro da seçilebilir. Daha önce bu iş için kullanılmış ve onaylanmış parçaları kullanmak daha az baş ağrısı ve daha az masrafla sistemi kurmanıza yardımcı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrox kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam. işletim sistemi (linux daha verimli diyorlar) ve hdd için de bir şeyler söyleyebilir misiniz
    İşletim sistemi için şu sayfayı okuyabilirsin.

https://kriptopara.com.tr/tutorials/article/11-madencilikte-işletim-sistemi-seçimi/

Ethos felan kullanacaksan at bir tane USB 3.0 belleğe disk ihtiyacın olmaz. Diğer türlü SSD kullanmanı öneririm mekanik diske göre daha az enerji harcar daha az ısınır. Ve birçok avantaj daha.

• Hobaa buralar tekrar şenlenmiş :)) Belli zaten piyasada ekran kartı kalmamış :)
  • https://forum.donanimhaber.com/msi-z270-a-pro-6-pcie--126603819#126604029

Anakart düşünen varsa

• Sakalimiz yokki sozumuz dinlensin diyecegim ama sakalda var. Neyse dinleyen arkadaslarla su an mutlu mesut muhabbetimizi ediyoruz.
  • Deniztns kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam

Ama yapay zeka ile bu işin bağlantısını bir türlü çözemedim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ve daha da fazlası. misal macbook pro bile alabiliyorsunuz
  • quote:

Hayırlı olsun hocam

Asil olay devlet regulasyonundan ve bankacilik normlarindan siyrilip daha hizli islem proses etmek. Bu tarz bir hiza ihtiyac duyan asil varliksa yapay zeka.

Su bir gercek ki, evrimimizin bir sonraki adimina oldukca yaklasmis durumdayiz. Bu da yapay zeka ile birlesmek , ona baglanmak adinda olacaktir.

Gittikce suratleniyoruz. Insanin su anki yapisiyla bu hiza ayak uydurmasi mumkun degil. Prosesin icine katetmek icin kendimizi duruma entegre etmek zorundayiz.

Biliyorum Turkiye'de bu tip konulari konusmak cok egreti duruyor. Vatandasin temel problemleri (guvenlik, demokrasi, aclik, sosyallesme) dahi cozulmus degil. Ama sanirim belirli bir nokta (Onumuzdeki 5-10 sene) sonunda devletlerin, milletlerin etnik , irk , din olusumlarinin dahi anlamsizlastigi bir baglantiya gebeyiz.

Burada yapay zeka , kripto coinler arasinda muthis bir bag olacak.

Elon musk in insani internete baglamak icin actigi sirketten haberiniz vardir umarim. Peki internete kafadan direk ulastiginizda blockchainden hizlica istediginiz odemeleri aninda yapabilecek olmaniz guzel birsey olmaz mi? Yapay zekanin size verdigi rehberlikle su an kullandiginiz cep telefonlari da tarih olacak elbet.

Unutmayin ki, her anlayis ve teknolojik malzeme eskimeye mahkumdur. Dun cep telefonu uzay teknolojisi gibi geliyordu. Yarin antik teknoloji olarak gelecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

quote:

Hayırlı olsun hocam

Asil olay devlet regulasyonundan ve bankacilik normlarindan siyrilip daha hizli islem proses etmek. Bu tarz bir hiza ihtiyac duyan asil varliksa yapay zeka.

Su bir gercek ki, evrimimizin bir sonraki adimina oldukca yaklasmis durumdayiz. Bu da yapay zeka ile birlesmek , ona baglanmak adinda olacaktir.

Gittikce suratleniyoruz. Insanin su anki yapisiyla bu hiza ayak uydurmasi mumkun degil. Prosesin icine katetmek icin kendimizi duruma entegre etmek zorundayiz.

Biliyorum Turkiye'de bu tip konulari konusmak cok egreti duruyor. Vatandasin temel problemleri (guvenlik, demokrasi, aclik, sosyallesme) dahi cozulmus degil. Ama sanirim belirli bir nokta (Onumuzdeki 5-10 sene) sonunda devletlerin, milletlerin etnik , irk , din olusumlarinin dahi anlamsizlastigi bir baglantiya gebeyiz.

Burada yapay zeka , kripto coinler arasinda muthis bir bag olacak.

Elon musk in insani internete baglamak icin actigi sirketten haberiniz vardir umarim. Peki internete kafadan direk ulastiginizda blockchainden hizlica istediginiz odemeleri aninda yapabilecek olmaniz guzel birsey olmaz mi? Yapay zekanin size verdigi rehberlikle su an kullandiginiz cep telefonlari da tarih olacak elbet.

Unutmayin ki, her anlayis ve teknolojik malzeme eskimeye mahkumdur. Dun cep telefonu uzay teknolojisi gibi geliyordu. Yarin antik teknoloji olarak gelecek.

Merhaba, bence çoğu zaman "yapay zeka" ile kendi kendine çalışan kod yazarları tarafından yazılmış fonksiyon, modül, vb kod yapılarını programları karıştırıyorsunuz.

Örneğin bir mühendis, kod yazarı, vb öyle bir kod yazıyor ki;

(Kodlamanın mantığı ve örnek 1)
    Bankada 1.000 TL param var, bu yatırım hesabında ve bunla değeri xxx den daha küçük olan hisse senetlerinden xx oranında satın al, ve maksimum 10 yıl olmak üzere bekle, ama ilk 1 senede ne düşüş nede yükselme olmaz ise, bunu satarak yine ilk sorguya uyacak başka bir hisse senedi al, 10 yıl boyunca %1 bile artış gösterirse elde tut, ancak ana para % 20 değer kaybederse, hisse değerini hemen sat.

Hatta kodlamaya şunlarda eklenebilir, tüm bu oranlarda işlemleri yaparken en çok kazananları, aklında tut (veri tabanına ekle) ve en çok değer kaybedenleride aklında tut ve sürekli değer kazanan bir hisse senedine, kullanıcı tarafından onay gelirse (risk arttırımı onayı), alım işlemi yap ...

"Örneğin bu bir kod yazarının yazdığı programın mantığı, ve pek çok dilde yazılabilir."

(Örnek 2)
    Yine otomatik bir aracın önüne bir nesne çıkıp, kamerasının, hareket sensörlerinin bunu algılayıp aracı yavaşlatması yada çok yakınsa aracı durdurması yada yolda başka boş alan varsa o boş alana geçip hareket etmeye devam etmesi, bunları "yapay zeka" şeklinde algıladığınızı düşünüyorum. Oysa yine örnek 2 ninde, örnek 1 gibi arka planda çalışan bir kodlaması mevcut.

Sevda Yüzbaşıoğlu'nun "Yapay zeka akıllı pazarlama devrini başlattı" adlı bir makalesi vardı, ve konuyu özetlersek yüzbaşıoğlu, artık firmaların "yapay zeka" adı altında ürünlerinin satışını (pazarlamasını) yapmaya çalıştıklarından bahsediyor, tabii birde günümüzde (yapılmış olan ve kullanılan, var olan) nelere ??? yapay zeka denildiğinide ve piyasaya kullanıma çıkartdığını da araştırırsanız, belki "teoreminizle ilgili pek hoşunuza gitmeyen sonuclar ile karşılaşacaksınız, hoşçakalın.

• Ilginize cok tesekkur ederim. Ben hemen su kitabi edineyim. Iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

Ilginize cok tesekkur ederim. Ben hemen su kitabi edineyim. Iyi forumlar

Aman efenim, ortada kitap yok, düşüncemi desteklemesi için bir makaleden söz ettim, keşke söylediklerimin sizde tersini savunsaydınız da güzel bir sohbet ortamı olsaydı, sizede iyi forumlar.
  • merhabalar herkese

Ether kazan bir kişi varsa bi şeyler sormam gerekiyor. kendi bilgisayarımdan ether (ethermine.org) kazdım 0,05 ether biriktirdim ama ip onayını beceremedim

bilgisayarın açık ip adresini yazdım olmadı

acaba bu konuda bilgisi olan yardımcı olan çıkar mı?

şimdiden teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rubai

merhabalar herkese

Ether kazan bir kişi varsa bi şeyler sormam gerekiyor. kendi bilgisayarımdan ether (ethermine.org) kazdım 0,05 ether biriktirdim ama ip onayını beceremedim

bilgisayarın açık ip adresini yazdım olmadı

acaba bu konuda bilgisi olan yardımcı olan çıkar mı?

şimdiden teşekkürler

ISP 'lerin aynı IP altına birçok kullanıcıyı doluşturmalarından kaynaklanabilir diye düşünüyorum. (Bknz: CGN, IPv4, Sabit IP)

Yine de doğrusunu üstadlar bilir.
  • Konuya baya mesai harcadım, sonra resme genelinden bakınca kafamda herkesin kendine ve bilir kişilere sorduğu soruyla kalakaldım acaba bu işe girsem mi? Bende düşüncemi paylaşmakta fayda gördüm.

Bu iş şöyle başlıyor.İlk bir içine giriyorsun hiç bişey anlamıyorsun.(Hiç sıkıntı yapma normal arkadaşım).Ya bu insan icadı değil mi arkadaş ben de ortalama IQ sahibi normal bir insanım zamanında türevi de anladık integralide neden bu işleyişi beynime yediremiyorum diye kendine kızıyorsun.Merak etme 1 haftaya üstadı olacaksın:)

Sonra bir aydınlanma geliyor.Herşey net.Sanırsın 1 seneye zenginsin githubdan cpuminer-multiler indirip vps lerde cpu mining denemeleri mi dersin ,kW hesapla, h/s hesapla şöyle güzel bir rig kursam 6 x 580 rx sonra altcoinlerden mesela monero..Keyfe bak valla..Hesaplıyosun zengin olmayı bırak akarı yok.Bak üstadı oldun:).Şimdi herkese mining bitti diyebilirsin.

Sonra diyorsun ki bu işe büyük girelim o zaman.Olmaz rx gpu..Bir antminer asic s7 ,olmadı 2 tane..Köye gider su tirbinüyle elektrik üretirim olmadı güneş enerjisi..Yapacam ben bu işi çözdüm içten içe çünkü hissediyosun bişeyler dönüyor burada var bir fırsat ama emin olamıyorsun.

Son aşamada yorumları alıyorsun.Mining bitti sen bu işin borsasına gir.Mining vallaha da bitti billaha da bitti sakın girme.Al sen 0.1 btc 10 seneye zenginsin vs..Beyninin yandığı anlar tam da bu anlar.Bir yandan doğru ama bir yandan da değil sanki..Bir spekülasyon ve yanlış yönlendirme sözkonusu içten içe duruma böyle bir yaklaşım oluşuyor.Ama gene emin olamıyosun.

Bu işin karanlık,saklı tutulan ve ulaşamayacağımız bir yanı olduğunu düşünüyorum.Örnek vereyim kim bulmuş gpu ların cpulardan daha iyi kazdığını vaktinde? Bu bilgiyi bulan güruh bu bilgiyi paylaşmadan önce ne kadar kazmış gpular ile?? Ben bu işi yedim yuttum çok okudum çok araştırdım biliyorum diyosan şahsi fikrim yanılıyosun çünkü yabancı forumlar dahil okuduğumuz şeylerin çoğu bu işten para kazananların değil para kazanmaya çalışanların anlattıkları.Bu işten kazanan adamlar yazılım dehaları.Bios modlarla forumlara düşmüş version bilmem kaç claymore ethminer softwareler ile mi yapıyorlar bu işi? Hiç sanmıyorum..

Gene şahsi fikrimdir ve hissiyatımdır bu işi bilenler kazarak çatır çatır çatır kazanıyor.Sen ben kazanır mıyız? Bilgiye ulaşırsak evet..Fırsat var mı hem de nasıl..Mining bitti mi?Hiç sanmıyorum..Mining bitse arkadaşım dünya stoklarında rx 580 neden yok? Ama kazananlar bir başka kazıyor orası kesin..Bizim kazdığımız gibi değil..

Tespitlerim hayal ürünüdür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldschoolh -- 1 Haziran 2017; 5:59:33 >

• eth kazmak için şu sistemi toplamak istiyorum. öneri ve eleştirilerinizi alabilir miyim?

MSİ Z170A GAMİNG M5
    İntel pentium G4560
    rx 480 4adet veya 5adet
    4bg ram
    8gb flash disk
    linux işletim sistemi (ubuntu)
    750w corsair psu
    teşekkürler
    rx480 ı nerden alacaksın
  • elonardo kullanıcısına yanıt
    ikinci el alacağım. bir tane aldım sayılır. en azından stoklara gelene kadar sistemi kurarım
  • 
Sayfa: önceki 641642643644645
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.