Şimdi Ara

Kripto Madencilik nedir? Dijital Devrim ve Yapay Zeka (644. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13.062
Cevap
136
Favori
458.624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 642643644645646
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bana sorun çıkarmayacak bir Anakart 3-4 gpu bağlayabilecegim model önerir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxin -- 1 Haziran 2017; 14:19:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: OLDSCHOOLH

Konuya baya mesai harcadım, sonra resme genelinden bakınca kafamda herkesin kendine ve bilir kişilere sorduğu soruyla kalakaldım acaba bu işe girsem mi? Bende düşüncemi paylaşmakta fayda gördüm.

Bu iş şöyle başlıyor.İlk bir içine giriyorsun hiç bişey anlamıyorsun.(Hiç sıkıntı yapma normal arkadaşım).Ya bu insan icadı değil mi arkadaş ben de ortalama IQ sahibi normal bir insanım zamanında türevi de anladık integralide neden bu işleyişi beynime yediremiyorum diye kendine kızıyorsun.Merak etme 1 haftaya üstadı olacaksın:)

Sonra bir aydınlanma geliyor.Herşey net.Sanırsın 1 seneye zenginsin githubdan cpuminer-multiler indirip vps lerde cpu mining denemeleri mi dersin ,kW hesapla, h/s hesapla şöyle güzel bir rig kursam 6 x 580 rx sonra altcoinlerden mesela monero..Keyfe bak valla..Hesaplıyosun zengin olmayı bırak akarı yok.Bak üstadı oldun:).Şimdi herkese mining bitti diyebilirsin.

Sonra diyorsun ki bu işe büyük girelim o zaman.Olmaz rx gpu..Bir antminer asic s7 ,olmadı 2 tane..Köye gider su tirbinüyle elektrik üretirim olmadı güneş enerjisi..Yapacam ben bu işi çözdüm içten içe çünkü hissediyosun bişeyler dönüyor burada var bir fırsat ama emin olamıyorsun.

Son aşamada yorumları alıyorsun.Mining bitti sen bu işin borsasına gir.Mining vallaha da bitti billaha da bitti sakın girme.Al sen 0.1 btc 10 seneye zenginsin vs..Beyninin yandığı anlar tam da bu anlar.Bir yandan doğru ama bir yandan da değil sanki..Bir spekülasyon ve yanlış yönlendirme sözkonusu içten içe duruma böyle bir yaklaşım oluşuyor.Ama gene emin olamıyosun.

Bu işin karanlık,saklı tutulan ve ulaşamayacağımız bir yanı olduğunu düşünüyorum.Örnek vereyim kim bulmuş gpu ların cpulardan daha iyi kazdığını vaktinde? Bu bilgiyi bulan güruh bu bilgiyi paylaşmadan önce ne kadar kazmış gpular ile?? Ben bu işi yedim yuttum çok okudum çok araştırdım biliyorum diyosan şahsi fikrim yanılıyosun çünkü yabancı forumlar dahil okuduğumuz şeylerin çoğu bu işten para kazananların değil para kazanmaya çalışanların anlattıkları.Bu işten kazanan adamlar yazılım dehaları.Bios modlarla forumlara düşmüş version bilmem kaç claymore ethminer softwareler ile mi yapıyorlar bu işi? Hiç sanmıyorum..

Gene şahsi fikrimdir ve hissiyatımdır bu işi bilenler kazarak çatır çatır çatır kazanıyor.Sen ben kazanır mıyız? Bilgiye ulaşırsak evet..Fırsat var mı hem de nasıl..Mining bitti mi?Hiç sanmıyorum..Mining bitse arkadaşım dünya stoklarında rx 580 neden yok? Ama kazananlar bir başka kazıyor orası kesin..Bizim kazdığımız gibi değil..

Tespitlerim hayal ürünüdür.

Mining bitti dedigimizde biz bunu litecoin icin bitcoin icin soyluyorduk. Yeni yeni kendini kanitlayan veya arada parlayan diger alt coinler yuzunden mininge olan ilgi yeniden yukseldi.

Misal su sekilde sorabilirsin.. Su an gpu ile bitcoin litecoin mine layan var mi ? Yok.

Diger alt coinleri minelayan var mi? Var.

Cunku gittikce kripto currencylerin taninmasi artiyor. Devletler itibar vermeye basladi. Insanlarda yetisemedikleri trene yeni teknolojik gelismeler getiren coinlerle miner olarak dahil oluyorlar.

Burada yasadigimiz da budur.. Ben ilk bu ise basladigimda litecoin trendini kacirmadigimdan bitcoin e de borsasindan sicrama yaptigimdan insanlara hep o sekilde tavsiye verdim. Lutfen okuz altinda buzagi aramayalim.

Kaldi ki kac kere kapatalim artik dedik ama arkadaslar mazisi var kalsin dediler. Kendileri de gelip buraya yazabilirler ..

Evet su an kripto currency sayesinde zenginledik ama eminim benim gibi cok degil 2013 te bu rehberi takip eden ve kriptoya inanan yatirim yapan herkes zenginledi.

BTC leri 2015 yaz guz doneminde 200 300 dolar seviyelerinde topladigimi hatirliyorum. Litecoinleri 2016 da 1 eu dan aldigimi biliyorum...

Bu isin miningini de yaptim. Ama belirli bir sure sonra gordum ki yatirimi yapacagim kart yerine o parayla coin al sat daha sancisiz uzun vadeli kesin kazandiriyor.

Bu yuzden mining gecti gitti dedim son birkac sene. Cunku benim deneyimim bu yondeydi..

Zaten bir ara cloud mining cikti ama misal onu hic onermedim.. Kar payi olayini sevmiyorum. Kendi yapmayacagim seyi baskasina da onermem..

Kalin salicakla.

• Deniztns kullanıcısına yanıt
    quote:

Bu isin miningini de yaptim. Ama belirli bir sure sonra gordum ki yatirimi yapacagim kart yerine o parayla coin al sat daha sancisiz uzun vadeli kesin kazandiriyor.

borsada, forekste teknik analiz vardır. belli başlı göstergelere göre alım satım yapılabilir anlar oluşur. btc ve ltc için de geçerli midir bu? bu konuda bir rehber var mıdır?
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    +1

Bence bu quadro/FirePro/tesla kartlarında bir iş var ama

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Root Karısı R kullanıcısına yanıt
    yokmuş hepsi buradanın azizliğine uğradım. yanlış bilgiler yazmışlar o kartın kendi sitesine baktım 3.1 teraflop yazıyor.
  • https://www.donanimhaber.com/ekran-karti/haberleri/AMD-Vega-Cube-100-TFLOPSluk-canavar-ile-tanisin.htm

bu vega cube bu iş için biçilmiş kaftana benziyor 100 tflop gücünde olacakmış ve 1000 dolar iyat etiketi var.
    yani 4 tane rx580 e verdiğiniz para zaten 1000 doları geçiyor toplam ulaştığınız 24 tflop
    valla bu küp çıksın hemen bir tane sipariş verecem altın küpü mübarek
    Bu iyi oldu

Sene sonu yapacağım yatırımı buldum

Peki bu meretin tdp kaçmış hocam

Edit=300 müş umarım evi yakmayız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Root Karısı -- 1 Haziran 2017; 19:17:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Root Karısı

Bu iyi oldu

Sene sonu yapacağım yatırımı buldum

Peki bu meretin tdp kaçmış hocam

Edit=300 müş umarım evi yakmayız

300w dsp nedir ki adamlar 4 tane 185w lık rx580 takıyor. yani toplamda 740w ediyor
    Bunlar normal anakartlara takılmıyor sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: kuyuduzu

quote:

borsada, forekste teknik analiz vardır. belli başlı göstergelere göre alım satım yapılabilir anlar oluşur. btc ve ltc için de geçerli midir bu? bu konuda bir rehber var mıdır?

Evet kesinlikle var.

https://bitcoinwisdom.com/

sitesinden yukaridaki coin isimlerine tiklayip grafikleri incelemenizi tavsiye ederim.

Borsayla aradaki fark volatilitedir. Ben kendi yazdigim botlarda ani sicrama ve dusmeleri farkli degerlendirdigim bir algoritma kullaniyorum.

• Deniztns kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asus R9 380 STRIX-R9 380-DC2OC-2GD5-GAMING 2 GB Ekran Kartı
    GIGABYTE AMD 4GB R9 380X GAMING GDDR5 256 Bit GV-R938XG1-GAM-4GD HDMI DVI
    bu kartların madenciliğe etkisi nasıl olur? ram farkı kazma hızını etkiliyor mu?
  • bmwz3 kullanıcısına yanıt
    eski mimari
    ikincisi tflop değerleri yani paralel kayan noknaları düşük. artı çok fazla elektrik tüketiyorlar.
  • 645 sayfa ve 4 yıllık mazi şöyle bi neymiş bu madencilik diye bakınıyordum saat 2 den bu yana bu konudayım beynim yandı
    ekran kartlaının hızlarını gösteren bir site varm? bir de gtx 1070 (150w) ile eth veya etc kazmak mantıklı mı malum rx yok piyasada
  • rookiehunter kullanıcısına yanıt
    kısaca enigma klopto mesajlaşma makinesinin şifresini kırmak için Alan Turing in yaptığı ilk bilgisayar veya şifre kırıcı varya işte onun aynısı. şimdi de aynı mantık ile daha gelişmiş şifrelemeleri çok hızlı sayısal hesaplama çözümleriyle kırmaya çalışıyoruz.
    mesela şöyle düşün üç hanesi bavul şifresi var sen bunun şifresini kırmak için tüm kombinasyonları elle tek tek deneyeceksin 000,001,002 ...999 işte senin bu sayıları tek tek elle girip şifreyi kırman bir hayli zaman alır. peki aynı şeyi senden 10 kat hızlı robot yapsa sen 6 saate kırabilmişsen senden 10 kat hızlı hareket eden robot 36 dakiya kırmış olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bmwz3

ekran kartlaının hızlarını gösteren bir site varm? bir de gtx 1070 (150w) ile eth veya etc kazmak mantıklı mı malum rx yok piyasada

gtx1070 6.5 TFLOPs , rx580 6.17 tflop bu durumda gtx1070 tek başına daha performanslı gözüküyor,ama bu şifre kırıcılar tek bir kart ile çalışmıyorlar 4 tane bağlıyorlar bir anakarta
    rx580 1200tl, gtx1070 ise 1800tl
    4 tane rx580 4800tl tutar
    4 tane gtx1070 7200tl tutar.
  • AMD vega ekran kartları 12tflop işlem gücüne sahipmiş ilan olunur. yani rx580 leri kapış kapış etmeyin bekleyin daha güçlüsü geliyor.
    https://techstunt.com/amd-rx-vega-specifications-leak/
    Fiyatı uygun olmayacaktır veganın. Tahminen 2000+ TL olacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 642643644645646
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.