1n4148, bir ucu şaşede olan diyodun görevi nedir, olmasa ne değişirdi ? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 3 Eylül 2023; 14:11:51 > |
Kristal Test Devresi
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
1n4148 osilatörde oluşan Negatif alternansları şaseye çeker.
Pozitif alternanslar transistörün beyzini tetikleyip ledi yakar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 3 Eylül 2023; 15:40:39 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
peki bu negatif alternaslar 1N yazan kapasitör üzerinden geliyorsa nasıl ters yönde (diyotun eksi tarafından girip) diyot üzerinden geçebiliyor anlamadım ?!
Ayrıca o diyot olmasa ne olur + alternans zaten diğer diyot üzerinden geçiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fsh77 -- 3 Eylül 2023; 20:41:57 > -
Simülasyon da negatif alternansı şaseye aktaran 1N4148 diyota anahtar ekledim.
Anahtarı açıp/kapatarak 1N4148 in görevini LED in yanıp/sönmesinden izleyebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 4 Eylül 2023; 0:27:0 >
-
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 4 Eylül 2023; 0:39:15 > -
çok tşkr ederim uğraşmışsınız ama ledin ışığını yakamadım neden yanmıyoru acaba ?
-
Falstad simülasyon da uyumsuzluk var herhalde. Bilgisayarda çalışan simule sitede donuk.
Müsait zamanda kontrol ederim.
Bilgisayardan video aldım. Aşağıda İzleyebilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 4 Eylül 2023; 21:49:28 > -
kapasitörü yenileyince çalışmaya başladı çok zahmet verdim size çok tşkr ederim
-
Kesin DestekyoutubeKristal test devresi simülasyonuhttps://www.youtube.com/watch?v=plWTe7Bgzms&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 4 Eylül 2023; 21:46:42 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X