Şimdi Ara

(Kritik Güncelleme!)SAMSUNG 840 EVO SSD İNCELEMESİ + ANA KONU ! (120-250) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.809
Cevap
26
Favori
80.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Q6600 islemcili 8gb ramli bilgisayarim kasim kasim kasiliyordu. Neleri denedim hizlandiramadim aleti. Meger hdd den kaynakliymis. Tavsiyenize uydum ve bu harika urunu aldim. Sanki bambaska bir bilgisayar kullaniyorum. Beni de kulube eklerseniz sevinirim. Tesekkur ederim:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdartuncal

Q6600 islemcili 8gb ramli bilgisayarim kasim kasim kasiliyordu. Neleri denedim hizlandiramadim aleti. Meger hdd den kaynakliymis. Tavsiyenize uydum ve bu harika urunu aldim. Sanki bambaska bir bilgisayar kullaniyorum. Beni de kulube eklerseniz sevinirim. Tesekkur ederim:)

hdd ' ler gerçekten çok yavaş kalıyor artık.

adınıza sevindim hocam ekleyeyim tabii.

alan arkadaşlar mutlaka geridönüşlerini bildirsin ki alacak olan kullanıcılar bunları okuyunca ikna oluyor.

• evo larda rapid mod sorun yapiyormu bende pro 256 gb var bir süre rapid nod denedim bazen anlik takilmalar oldu iptal ettim. rapid mod evo icin tasarlandigindan uyumsuz diye dusunuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: nickneoldi

evo larda rapid mod sorun yapiyormu bende pro 256 gb var bir süre rapid nod denedim bazen anlik takilmalar oldu iptal ettim. rapid mod evo icin tasarlandigindan uyumsuz diye dusunuyorum

şahsen hiç gerek duymadım ve açmadım.

bir nevi OC gibi normali zaten hayli hayli yeterken açmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 24 Mayıs 2014; 2:42:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

quote:

Orijinalden alıntı: nickneoldi

evo larda rapid mod sorun yapiyormu bende pro 256 gb var bir süre rapid nod denedim bazen anlik takilmalar oldu iptal ettim. rapid mod evo icin tasarlandigindan uyumsuz diye dusunuyorum

şahsen hiç gerek duymadım ve açmadım.

bir nevi OC gibi normali zaten hayli hayli yeterken açmaya gerek olmadığını düşünüyorum.

rapid olmadan performans tatminkar bendr denemek için kullandım rapid testlerde hizi ikiye katladi fakat pratikde bir fark goremedim rapid özelliği pro ya sonradan geldigi icin uyumsuzlukmu var yoksa baska bir sorunmu onu anlamaya çalışıyorum

• ben ilk başta hyperx alıcaktım çünkü özellikleri güzeldi ama murat hocamın incelemesi harfi harfine doğrudur. kendim araştırdım corsairin markası bile samsung evo ya yetişemedi samsung ssd konusunda en iyi markadır 2 hafta sonra alıcağım bilgisayar sistemindeki solid stade disk (ssd) kesinlikle samsung evo olucaktır. :)
  • nickneoldi N kullanıcısına yanıt
    bende 512 gb lık pro ile rapid pro ile hiç bir sorun yaşamadım. rapid pronun hızını pratikte pek hissetmezsiniz. Rapid pronun amacı devamlı kullandıgınız programları 1 kere açtınızda ram e kaydederek daha sonraki açılılarda programın açılışını dahada hızlandırmak içindir. Birde en büyükfarkı testlerde görürsünüz.

aslında pekte işe yarar bişey değil. Biraz samsung un çakallıgı var. Test sonuçlarına etki etmek için.
  • Solid State Disk kullanıcısına yanıt
    Cevap verildi mi bilmiyorum ama TLC degil cihazda MLC var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iakten -- 25 Mayıs 2014; 19:36:05 >
  • Ben de dun 250gb lik versiyonu aldim. ilk izlenimleri de baska konuya yazdim, dilerseniz bakabilirsiniz:
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=92307728

250gb ligi aldim ama eklerseniz kulube sevinirim
  • Hayır mlc değil. Tlc var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kill1033

Ben de dun 250gb lik versiyonu aldim. ilk izlenimleri de baska konuya yazdim, dilerseniz bakabilirsiniz:
    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=92307728

250gb ligi aldim ama eklerseniz kulube sevinirim

Görüşlerinizi buraya kopyalabilirsiniz.

ekledim kulübe.
  • kendi datasheet dosyasinda o sekilde yaziyor. Bir yerde bazen TLC deniyor demis

Samsung’s unparalleled end-to-end integration allows us to deliver a reliable, high-performance 2nd generation 3-bit MLC SSD

Samsung Semiconductor
    Samsung V-NAND SSD | Samsung Semiconductor Official Site
    http://www.samsung.com/global/business/semiconductor/minisite/SSD/global/html/about/MlcNandFlash.html

Introduction: A Breakthrough in Technology
    With the 840 Series SSD, Samsung is bringing the very first 3-bit/cell consumer SSD to market. Although
    it is a natural progression from MLC NAND, many are curious about this new NAND, which is sometimes
    referred to as TLC NAND.

The advent of 3-bit/cell MLC(Multi Layer Cell) NAND technology in consumer SSDs represents an exciting
    evolution of NAND technology. Advances in process and controller technology have allowed Samsung to
    design a new generation of MLC NAND chips that contain 3-bits/cell as opposed to the traditional 2-bits/
    cell that regular MLC NAND contains. While 3-bit/cell NAND has been around in low endurance, low
    performance consumer applications for years (e.g. USB flash drives, memory cards, some digital devices,
    etc.), this is the first time the technology has been applied to a high endurance, high performance
    application like SSDs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iakten -- 25 Mayıs 2014; 20:01:29 >

• nmm1716 hocam haklıdır, 840 EVO'da TLC NAND var.

Firmalar ara sıra kelimeler ile oynamayı severler. TLC, kullanıcılara ürkütücü gelince '' Efendim bizimkisi aslında TLC değildir, 3-bit MLC'dir bu '' demeye getirirler mes'eleyi
  • (Kritik Güncelleme!)SAMSUNG 840 EVO SSD İNCELEMESİ + ANA KONU ! (120-250)

Yaz kardeşim benide. Bugün kavuştum Evo'ya.
  • Bothrops kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun kardeşim nasıl memnunmusun küçük canavardan
  • ben biraz agir is yaptiriyorum pc ye download upload , bluray remux , tv den hd kayit , ayni anda 4-5 hdtv rip birden yapmak vs. cogu zaman bu saydiklarimin en az bir kacini ayni anda yapiyorum onlarda performans farki göremedim basit islerde 840 pro performansi gayet yeterli ben pc yi acip koltuga uzanana kadar pc acilmis oluyor fazlasina gerek yok :D
  • Gayet güzel kardeşim. sıfır sıkınt
    ı.
  • Üstadım beni de yaz bende aldım bugün 120gb
  • quote:

Orijinalden alıntı: eneseto

Üstadım beni de yaz bende aldım bugün 120gb

Tmm hacı akşam eklerim nasıl memnun musun

• Benide eklememişsin olmuyor böyle :)
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.