Sırf kıllığına marmara bölgesinde yapılıyor. Deprem olunca marmara komple denizin altında kalacak 3-5 adacık suyun yüzünde kalacak, bunu herkes biliyor. Maksat sonraki gelen hükümet bu sistemlerin üzerine yatıp hortumlamasın onlara birşey kalmasın.. Anladın mı ;) Not: Kimse kızmasın ama böyle soruya daha uygun başka cevap bulamadım. |
Kritik öneme sahip Türkiye'nin ilk batarya fabrikasının temeli atıldı: İşte detaylar (2. sayfa)
-
-
İlk batarya fabrikası değil, halihazırda Aspilsan fabrikasında üretim yapıyor.
-
Sadece ip ürettik dediği dönemleri hatırlayabilse şu an yapılan şeylerin o dönemde bedelinin ödendiğini anlayacak ama işine gelmiyor.
-
Emeği geçenlere teşekkürler.
Beğenmeyen, karalamak için fazla mesai yapanların elinden tutan yok. Daha iyisini yapın, size de teşekkür edilsin.
-
video gizliye çekilmiş. Hatay'daki hastane temeli benzeri bir durum mu yaşandı yine?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ankara'da yaşıyorum kendi gözlerim ile gördüm çöp yıkama ve hem konteyner yıkama araçlarını birde arkasın da bir adamın durduğu basınçlı su ile hortumla yıkadıkları sistem var adamların, sabahın erken saatlerin de görüyorum sürekli yıkadıklarını belki siz o saatlerde uyuyor olduğunuz için fark etmemişsinizdir İzmir karşıyaka da evimiz var ayrıca ordada temizlediklerini gördüm
-
Keşke her sene seçim olsa, 20 senedir yapılmayanlar yapılıyor, müjdeler veriliyor, ülke cennet oldu.
Ey koltuk sevdası sen nelere kadirsin.
-
kusura bakmayın, benim burnum o zaman kokan çöp tenekelerinin değil başka bir şeyin kokusunu alıyor
-
yetmedimi bu kadar nüfus
ben trabzondan istanbula 26 yaşımda işsizlikten geldim benğim gibi milyonlarcası var, her gün söve söve bu şehirde yaşamaya mecburuz.
@Metin Yasir Akpınar
altyapı lojitsik demiş arkadaş bunlar allah tarafından verilen özellikler mi? ülkenin 3 tarafı deniz bolca liman var antalya, mersin, hatay, trabzon, samsun vs gerisini devlet halletmeli organize sanayi,alt yapı neden küçük bir alan ile kısıtlanıyor
50 yıldır aynı tas aynı hamam kimsede demiyorki aga bu marmarada sıkıştı sanayi ülke geneline yayalım insanlar marmaraya göç etmesin.
-
Bu firmalar ve elinde parası olup yatırım yapacak olan yatırımcı enayi değil. Marmara bölgesi hem diğer yapı malzemelerine, hammaddelerine hem de piyasaya çok yakın. Yatırımları ve kurulacak tesisleri ülkenin diğer bölgelerine yaymak çok kolay bir şey değil. Sadece teşvikler vererek çözülek bir şey hiç değil. 50 yıldır aynı sorun çünkü, sorunu gerçekten ele alacak birisini ben daha henüz görmedim duymadım. Günümüzde üretim aslında en kolay şey haline geldi. Artık en büyük sorun lojistiği ayarlamak, tedarik zincirini kontrol edebilmek ve pazara olabildiğince yakın olmak. Sonuç olarak kapsamlı adımlar atılmadığı takdirde Marmara yatırımları çekmeye devam edecek. Bundan elbette memnun değilim ancak olan şey bu.
-
-
Çok iyi bir planlama ile olabilir tabii ki.
Zamanında yurtdışına gidiyorduk mal götür getir. Mesela elin Çekya'sının bir köyünde bir balata fabrikası var. Tarımla uğraşmayan köydeki herkes o fabrikada çalışıyor. İş bulmak için başka yerlere göç etmek durumunda kalmıyorlar. Köyün müzesi vs. bile var. Ta Türkiye'den gidip o köyü bulabiliyorsak demek ki doğru bir planlama ile o mesafeyi batıya gitmektense doğuya giderek ürünü oradan da alabilir.
Ama bakıyorsun, Kanal İstanbul diyorlar. Nüfusu azaltmaya değil, arttırmaya çalışıyorlar adeta batıda.
-
Ülkenin yarısına Suriyeli, Afgan, arap dolduruldu ve hak sahibi yapıldıktan sonra bu ülkenin yatırımları onlarındır. Türk'e ancak bunların borcunu ve vergisini ödemek düşer.
Doğmamış Türk bebeğinin bile yap işlet devret borcu var.
Mülteciler keyifte, Türkler ise birbirine mükemmel şekilde düşman edildi. Cahilliğimizden faydalandılar. Çok belli ettik cahil olduğumuzu. Tek devlet, tek millet derken, tek soğan, tek domates ile eve gider oldu halk. Suriyeliler mesela bunun tam tersi. Ülkesinde kafasına bomba yerken verdiği savaşta şimdi akıllıca davranarak komşu ülkede bedava yaşama şansı, sahillerde nargile keyifleri, sıfır vergi, sıfır askerlik, sıfır sorumluluk kazandı. O nedenle daha beteri için batarya fabrikası hayali ile yaşamaya devam.
-
Peki bu satılan TOGG'ların bataryaları nerede üretiliyor şu an ? Yani batarya fabrikasını altyapısını sonradan yapmak doğal bir prosedür müdür ? Önce altyapıyı hazır edip sonra arabayı çıkarmak daha sağlıklı olmaz mıydı ? Bilmediğimden soruyorum.
-
Togg bataryası Çin'de Farasis tarafından üretiliyor.
Farasis, Lityum iyon dışında Sodyum iyon (Na-Ion) batarya da üretmeye başladı.
Sodyum Klorid (NaCL) olsa, bildiğin sofra tuzu.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
%100 yerli, yersen
-
Bir İzmirli olarak yemin ederim İzmir'i poh götürüyor hiçbir yatırım yok .
Bom boş bir belediye ve bom boş bir belediye başkanı.
Sırf muhaliflik propagandası ile Erdoğan karşıtlığı pompalanan seçmen at gözlüğü atamadığı için güzelim şehir rezillik içinde.
Bu kadar bağnaz insanların olduğu başka bir şehir görmedim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam 2018 yılında kendi memleketime balıkesir e yerleştim, 2001 yılında babamın görevi nedeniyle izmir e taşındık izmir buca dan sonra 2012 yılında karşıyaka ya yerleştik ve bir fiil 2018 yılına kadar orada ikamet ettik, demem o ki izmir karşıyakanın belli kesimleri hariç çok pis belli kesimler dediğim yerler deniz kenarındaki denize karşı olan göze batmasın diye temiz tutulan bostanlı civarındaki yerler... söylediğim gibi belediyecilik sıfır.
-
Ben anlamadım karnımızı doyurmak için gerekli tüm fabrikaları sattılar batarya mı yiyecez biz. Buradan kazanılan paranın gerçekten halka gideceğini düşünen var mı. Fabrikanın gerçekten %1’inin devlete ait olduğunu düşünen var mı ? Ülkeye karabasan gibi çöktüler 100 sene uğraşsak söküp atamayacaz bu parazitleri.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haykıran Bıngıldak -- 27 Nisan 2023; 0:11:12 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X