Şimdi Ara

Kritik Soru: se xperia mini pro - htc desire z ? (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şahsen Desire Z tercih ederim. 480 * 800 çözünürlük ile 480 * 320 çözünürlük arasındaki fark azımsanmayacak kadar çok. Diğer yandan Desire Z batarya ve dahili hafıza konusunda da önde.

Her ikisi de Scorpion işlemci kullanıyor; Desire Z 800 MHz'de olsa overclock imkanı ile 1 GHz'e çıkabileceğini düşünüyorum. GPU ztn aynı ikisinde de. Desire Z resmi olarak alamasa da gayrıresmi olarak 4.0 güncellemesi alacaktır.(xda-dev sayesinde)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mygeee

Desire Z 1,5 yıl önce kadar ki model olmasına rağmen,aşağı yukarı aynı donanıma sahipler.Xperia mini pro nun ekranı çok ama çok küçük ve LED olmasına rağmen,youtube videolarına bakarsanız görüntü kalitesi hiç iyi değil.Wildfire S ile youtube de yanyana koymuşlar,wildfire ın TFT ekranı bunda çok daha canlı ve etkin duruyor.HTC nin en basit telefonu malumunuz wildfire s ve en ucuz ekran teknolojisi kullanılmış,varın siz düşünün kaliteyi HTC' deki... Gelgelelim bu xperia mini pro denen model donanım olarak Desire Z den 5 kat daha da iyi olsa ben yine de Desire Z i tercih ederdim."Neden?" sorusuna cevaben,bir tekno markete gidip,Desire Z ve diğer modeli elinizde incelemenizi tavsiye ederim.Ben şahsen Neo ve Desire Z i aynı andan elimde inceledim ve Desire Z in kaliteli ve sağlam duruşunun yanında Neo yu elimden fırlatasım geldi:) Çok basit ve ucuz plastikvari bir malzemeden yapılmış.Yazık yaa telefona 1000 lira bayılıyorsun eline naylon parçası veriyorlar.Bu durum diğer birçok markada da geçerli..Halbuki SE malzeme ve işçiliğe önem veren bir firmaydı,demek ki zamanla değişmiş maliyet faktörünü fazla önemser hale gelmiş Nokia ve Samy gibi...

Desire Z ve diğer HTC modellerini inceeyince farkedeceksiniz ki,adamlar telefonlarını özene bezene üretiyo abi.Zaten HTC nin yaklaşık 10 senedir takip ettiğim tüm cihazları böyle,kalite felsefesi hiç değişmedi.. Hele ki Desire Z apayrı kaliteli geldi bana.Muhakkak elinizde incelemenizi tavsiye ediyorum size satın almaya karar vermeden önce.Ayrıca Desire Z in Gorilla Glass ekran kullanması çok büyük bir avantaj.

hocam her iki modeli de inceledim, zaten desire z ev arkadaşımda var bildiğim bir model. desire z kötü bir model değil ama ebatları bence çok büyük

bu arada desire z lerde gorilla glass kullanılmıyor, Super LCD var sadece. Bunun yanında xperia mini pro nun ekranında Sony'nin dünyaca ünlü Bravia Engine görüntü işleme teknolojisi var ve görüntüleri öyle youtube dan falan değil bizzat elimde inceleyince o da gayet canlı.

İkisi de birbirinden başarılı modeller, işte zaten bu yüzden tercih konusunda sıkıntıya düşüyorum, desire z 3.7" ekrana değilde 3.4" ekrana sahip olsaydı bu tercihimi çok büyük ölçüde etkilerdi. gerçi henüz karar verebilmiş değilim tam anlamıyla

• evet arkadaşım en sıkıntıya düşüren konu ekran boyutları. çözünürlük olarka baktığında desire z'nin çözünürlüğü yüksek ama ekranı büyük o yüzden mini pro'nun ekran çözünürlüğünün düşük olması sorun değil çünkü ekran boyutu küçük. o ekrana daha yüksek çözünürlük olsa şarj süresi aşırı derecede düşerdi zaten. eğer büyük ekran takıntın yoksa hiç düşünmene gerek yok mini pro tam senlik demektir. herkesin dediği gibi ics alacak olması zaten büyük bir artı. desire z'nin tasarımı hoşuma gitmiyor benimde fazla kaba geliyor bana. mini pro'nun tek eksisi ekranın küçük olması ama dediğim gibi büyük ekran takıntın yoksa pro'nun ekranı sana yeterse hiç düşünme pro al sıkıntı yapma kendine.
  • Desire Z güncelliğini yitirmiş bir model, belkide 6 ay sonra üretilmeyecek bile, bakalım bir karar vereceğim bir şekilde
  • Desire Z Gorilla Glass ekrana sahip.Gorilla Glass olması S-LCD,TFT ya da AMOLED olmasını engellemiyor,çünkü Gorilla Glass ekranlara geçirilen bir yüzey teknolojisi(görüntüleme teknolojisi değil),çizilmeye kırılmaya karşı..Xperia Pro da strech resistant surface imiş ama sanırımıım Gorilla Glass daha iyidir bu konuda.Ekran boyutuna gelince,eğer bir akıllı telefon kullanmaya karar verdiysek(IOS,Android,WM..) bu telefonun ekranı 3.5" den aşağı oldu mu inan hiçbir anlamı kalmıyor.3.7" en optimal boyut bence.Ama 3.0" lik bir telefona 1.4 GHZ tegra3(dört çekirdek) koysalar boş.. Zaten Desire Z deki,Acer liquid E deki,Huawei X 5 deki 800MHz(ya da 768MHz) işlemciler,esasen 1 GHz Scorpion işlemcilerin underclocking edilmiş versiyonları,daha az güç tüketimi sağlaması adına(pil tasarrufu),yanlış bilmiyorsam tabii..

Desire Z modelinin güncelliğini yitirdiği konusuna da pek katılmıyorum.HTC ve İphone modelleri ürün desteği açısından her zaman on adım öndedir.Desire Z e İce Cream sandwich resmi güncellemesi geleceği söyleniyor.Şayet gelmezse bile dert değil,sağolsun HTC nin xda-developer oluşumu firmayla çok içli dışlıdır,resmiden farksız custom ROM lar çıkacaktır hemencecik.. Yani size HTC Desire Z i illa tavsiye etmiyorum ama gidip de SE Experia plastik oyuncaklarına para vermemenizi tavsiye ediyorum.Gerçekten malzeme kalitesi çok düşüktü. Biraz beklerseniz ve klavyesiz bir model düşünürseniz,HTC Ryhme i de seçenekler arasına sokabilirsiniz.Acer Liquid E ye de bir bakın,güzel cihaz fakat güncel değil pek.Froyo resmi güncellemesi var ama GingerBread den öteye gidemez gibi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mygeee -- 3 Aralık 2011; 0:43:42 >

• quote:

Desire Z Gorilla Glass ekrana sahip.Gorilla Glass olması S-LCD,TFT ya da AMOLED olmasını engellemiyor,çünkü Gorilla Glass ekranlara geçirilen bir yüzey teknolojisi(görüntüleme teknolojisi değil),çizilmeye kırılmaya karşı..Xperia Pro da strech resistant surface imiş ama sanırımıım Gorilla Glass daha iyidir bu konuda.Ekran boyutuna gelince,eğer bir akıllı telefon kullanmaya karar verdiysek(IOS,Android,WM..) bu telefonun ekranı 3.5" den aşağı oldu mu inan hiçbir anlamı kalmıyor.3.7" en optimal boyut bence.Ama 3.0" lik bir telefona 1.4 GHZ tegra3(dört çekirdek) koysalar boş.. Zaten Desire Z deki,Acer liquid E deki,Huawei X 5 deki 800MHz(ya da 768MHz) işlemciler,esasen 1 GHz Scorpion işlemcilerin underclocking edilmiş versiyonları,daha az güç tüketimi sağlaması adına(pil tasarrufu),yanlış bilmiyorsam tabii..

Desire Z modelinin güncelliğini yitirdiği konusuna da pek katılmıyorum.HTC ve İphone modelleri ürün desteği açısından her zaman on adım öndedir.Desire Z e İce Cream sandwich resmi güncellemesi geleceği söyleniyor.Şayet gelmezse bile dert değil,sağolsun HTC nin xda-developer oluşumu firmayla çok içli dışlıdır,resmiden farksız custom ROM lar çıkacaktır hemencecik.. Yani size HTC Desire Z i illa tavsiye etmiyorum ama gidip de SE Experia plastik oyuncaklarına para vermemenizi tavsiye ediyorum.Gerçekten malzeme kalitesi çok düşüktü. Biraz beklerseniz ve klavyesiz bir model düşünürseniz,HTC Ryhme i de seçenekler arasına sokabilirsiniz.Acer Liquid E ye de bir bakın,güzel cihaz fakat güncel değil pek.Froyo resmi güncellemesi var ama GingerBread den öteye gidemez gibi..

Hocam htc nin kendi sitesindeki verilerden yola çıkarak gorilla glass olmadığını söyledim zaten. Ev arkadaşımda da Desire Z var, özelliklerini ve kalitesini yakından biliyorum, güncelliğini yitirmesinden kastım modelin piyasaya çıkışı yeni değil, tahminimce 6 ay içerisinde üretimden çekilir.

htc nin resmi açıklamasında ICS gelmeyecek gibi ama bence önemli olan donanımı, yazılım bir şekilde halledilir gibime geliyor.

Tek çekincem Desire Z nin istediğimden büyük, Mini Pro nunda istediğimden küçük bir model olması, kibar bir cihaz almak istiyorum ancak web deneyimi olarakta beni hayal kırıklığına uğratmasını istemiyorum, klavyeli istememin sebebi mail trafiğimin yoğunluğu, aslında işimi blackberry görür ama onunda BIS paketlerine bir ömür bağlı kalmak istemiyorum, E 72 de olabilirdi belki ama o da Symbian ..

• yok hocam gorilla glass emin olabilirsin:) gsmarena da öyle geçiyor,üretici sitesinde o kadar ayrıntı yok..wildfire bile gorilla..emin olmanız için şu siteye bir göz atınız;

http://www.corninggorillaglass.com/products-with-gorilla/htc

Hem 3" den büyük hem de 3.7" den küçük klavyeli bir PDA arıyorsunuz.İşiniz zor açıkcası bu konuda,çünkü seçenekler kısıtlı..Xperia Mini pro,E72 den ve blackberry lerden çok daha mantıklı geliyor şu aşamada bana,her açıdan..HTC Cha Cha aklıma geldi bi de ama yok Xperia mini pro yine daha mantıklı..Size kolaylıklar dilerim seçiminizde,şimdiden hayırlı olsun alacağınız telefon.Hoşçakalın!..

• quote:

yok hocam gorilla glass emin olabilirsin:) gsmarena da öyle geçiyor,üretici sitesinde o kadar ayrıntı yok..wildfire bile gorilla..emin olmanız için şu siteye bir göz atınız;

http://www.corninggorillaglass.com/products-with-gorilla/htc

Hem 3" den büyük hem de 3.7" den küçük klavyeli bir PDA arıyorsunuz.İşiniz zor açıkcası bu konuda,çünkü seçenekler kısıtlı..Xperia Mini pro,E72 den ve blackberry lerden çok daha mantıklı geliyor şu aşamada bana,her açıdan..HTC Cha Cha aklıma geldi bi de ama yok Xperia mini pro yine daha mantıklı..Size kolaylıklar dilerim seçiminizde,şimdiden hayırlı olsun alacağınız telefon.Hoşçakalın!..

ilginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim, tercihim Desire Z den yana oldu, ara ara da navigasyon olarak kullanacağımdan 3" ekran çok yetersiz kalacak bu konuda :)

• Bir arkadaşımda var Desire Z ve bayağı kullanışlı gözüküyor. Klavyesi iyi gibi ve hızlı yazmaya da uygun. Ayrıca...
    Xperia Mini Pro - SAR Değeri: 0,46 (W/kg)
    HTC Desire Z - SAR Değeri: 0,86 (W/kg)

SAR olarak 1,00'den aşağısı idealdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UD97

Bir arkadaşımda var Desire Z ve bayağı kullanışlı gözüküyor. Klavyesi iyi gibi ve hızlı yazmaya da uygun. Ayrıca...
    Xperia Mini Pro - SAR Değeri: 0,46 (W/kg)
    HTC Desire Z - SAR Değeri: 0,86 (W/kg)

SAR olarak 1,00'den aşağısı idealdir.

SAR değerleride yarı yarıya fark ediyor neredeyse, bu değerler telefon pantolonun ön cebiyken spermleri öldürme katsayısı dimi hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: madozz
    SAR değerleride yarı yarıya fark ediyor neredeyse, bu değerler telefon pantolonun ön cebiyken spermleri öldürme katsayısı dimi hocam

O şekilde de yaklaşabiliriz konuya.
    SAR seviyesinin 1'den aşağı olması portakaldaki vitamin sayısını olabildiğince az etkiler.
  • Başka yardımcı olabilecek var mı acaba ?

Tam karar verdim derken bir şekilde aklım diğerine kayıyor
  • ben xperia diorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ceka16

ben xperia diorum

Bu tercihindeki sebepleri de söyleyebilir misin hocam?
  • Eğer internet için istiyorsan Kesinlikle desire z çünkü mini pro ekran küçük.Eğer güncellemede önü açık olsun diyorsan se mini pro.
  • quote:

Desire Z 1,5 yıl önce kadar ki model olmasına rağmen,aşağı yukarı aynı donanıma sahipler.Xperia mini pro nun ekranı çok ama çok küçük ve LED olmasına rağmen,youtube videolarına bakarsanız görüntü kalitesi hiç iyi değil.Wildfire S ile youtube de yanyana koymuşlar,wildfire ın TFT ekranı bunda çok daha canlı ve etkin duruyor.HTC nin en basit telefonu malumunuz wildfire s ve en ucuz ekran teknolojisi kullanılmış,varın siz düşünün kaliteyi HTC' deki... Gelgelelim bu xperia mini pro denen model donanım olarak Desire Z den 5 kat daha da iyi olsa ben yine de Desire Z i tercih ederdim."Neden?" sorusuna cevaben,bir tekno markete gidip,Desire Z ve diğer modeli elinizde incelemenizi tavsiye ederim.Ben şahsen Neo ve Desire Z i aynı andan elimde inceledim ve Desire Z in kaliteli ve sağlam duruşunun yanında Neo yu elimden fırlatasım geldi:) Çok basit ve ucuz plastikvari bir malzemeden yapılmış.Yazık yaa telefona 1000 lira bayılıyorsun eline naylon parçası veriyorlar.Bu durum diğer birçok markada da geçerli..Halbuki SE malzeme ve işçiliğe önem veren bir firmaydı,demek ki zamanla değişmiş maliyet faktörünü fazla önemser hale gelmiş Nokia ve Samy gibi...

Desire Z ve diğer HTC modellerini inceeyince farkedeceksiniz ki,adamlar telefonlarını özene bezene üretiyo abi.Zaten HTC nin yaklaşık 10 senedir takip ettiğim tüm cihazları böyle,kalite felsefesi hiç değişmedi.. Hele ki Desire Z apayrı kaliteli geldi bana.Muhakkak elinizde incelemenizi tavsiye ediyorum size satın almaya karar vermeden önce.Ayrıca Desire Z in Gorilla Glass ekran kullanması çok büyük bir avantaj.

desire z saglam mi? yok artik desire znin klavyesi 6 7 defa kullanildiktan sonra nasil gevsedigini bilmiyorsun herhalde. Kopacak gibi duran o klavye kisa surede kayiyor kendiliginden. Xperia neonun desire zden kat kat daha saglam oldugunu kullanirsan farkedersin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Berkay Yelken

Eğer internet için istiyorsan Kesinlikle desire z çünkü mini pro ekran küçük.Eğer güncellemede önü açık olsun diyorsan se mini pro.

akıllı telefon sonuçta illaki internette olacak ama bu bilgisayar başında bulunamadığım anlar için gerekli bir özellik mobil mail trafiğim için yani, yoksa telefonu içine film atıp izleyim falan diye almıyorum ama ihtiyaç duyduyumda da bunları yapabilecek olmasını tercih ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madozz -- 6 Aralık 2011; 19:43:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonyyericsson

quote:

desire z saglam mi? yok artik desire znin klavyesi 6 7 defa kullanildiktan sonra nasil gevsedigini bilmiyorsun herhalde. Kopacak gibi duran o klavye kisa surede kayiyor kendiliginden. Xperia neonun desire zden kat kat daha saglam oldugunu kullanirsan farkedersin.

Kronik mekanizma sorunu olduğunu biliyorum Desire Z de ama bu ismi üzerinde tasarım hatası bir mekanizma sorunu.Kalite,hele ki malzeme kalitesi sorunu değil.. Neo yu iyi biliyorum,İran naylonundan bozma malzeme kullanılmış resmen,yazık...Dünya para veriliyor bu telefona.SE nin o eski K750,K780 gibi kaliteli cihazlarının işçiliğinden eser kalmamış.Eyvallah adamlar özgün tasarım konusunda hala çok iyiler,ama malzeme kalitesi ve işçilik dediğim gibi maalesef.Bu durum ARC modelinde de çok farklı değil.Bence siz Desire Z ile Neo yu bir beraberce elinizde inceleyin. HTC Sensation modelinin ise bırakın kendisini,maketini bile incelemeniz nasıl bir sağlamlık hissi uyandırdığını tarif etmeye yetecektir.

Açıkcası üzülüyorum bu konuda,eskiden bu kriterde öncü firma olan LG bile işi cıvıtmış vaziyette gibi.Optimus 3D modeline bu konuda diyecek hiçbirşeyim yok,yine bildiğimiz eski LG kalitesi fakat Optimus Black modelinde bir hayal kırıklığı yaşattı bana.LG de maliyet faktörünü ön plana çıkartma eğiliminde sanırım,modaya uygun şekilde..

• quote:

Orijinalden alıntı: madozz

quote:

Orijinalden alıntı: ceka16

ben xperia diorum

Bu tercihindeki sebepleri de söyleyebilir misin hocam?

daha kibar duruo bence bende xperia alcam htc eski bi model ve klavyede yön tuşları yok ve telefon 180 gr bence çok fazla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceka16 -- 7 Aralık 2011; 10:16:21 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sonyyericsson

quote:

Kronik mekanizma sorunu olduğunu biliyorum Desire Z de ama bu ismi üzerinde tasarım hatası bir mekanizma sorunu.Kalite,hele ki malzeme kalitesi sorunu değil.. Neo yu iyi biliyorum,İran naylonundan bozma malzeme kullanılmış resmen,yazık...Dünya para veriliyor bu telefona.SE nin o eski K750,K780 gibi kaliteli cihazlarının işçiliğinden eser kalmamış.Eyvallah adamlar özgün tasarım konusunda hala çok iyiler,ama malzeme kalitesi ve işçilik dediğim gibi maalesef.Bu durum ARC modelinde de çok farklı değil.Bence siz Desire Z ile Neo yu bir beraberce elinizde inceleyin. HTC Sensation modelinin ise bırakın kendisini,maketini bile incelemeniz nasıl bir sağlamlık hissi uyandırdığını tarif etmeye yetecektir.

Açıkcası üzülüyorum bu konuda,eskiden bu kriterde öncü firma olan LG bile işi cıvıtmış vaziyette gibi.Optimus 3D modeline bu konuda diyecek hiçbirşeyim yok,yine bildiğimiz eski LG kalitesi fakat Optimus Black modelinde bir hayal kırıklığı yaşattı bana.LG de maliyet faktörünü ön plana çıkartma eğiliminde sanırım,modaya uygun şekilde..

hocam yalnız burda tercih için arada kalınan modellerden birisi değil Neo. Xperia Mini Pro yla Desire Z arasında kaldım

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.